Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 25. 3. 2009 18:31

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

A ted 'babo rad'

Mam dva pratele,zenu a muze, kteri spolu maji tri roky vztah.  Ten muz ma vztah ale jeste jeden s jinou zenou a ja o tom ted vim.
Mam je oba moc rada a vim ze ona se zacla trapit,protoze jeho chovani k ni je pry dost podivny. Nerekla me ani nenaznacila, ze si mysli ze ma jinou. A ja jsem v situaci kdy skutecne nevim jaky postoj ted k situaci zaujmout,kdyz vim co vim.
Co by jste lidicky delali Vy v takove situaci?
Diky predem za vsechny mozne nazory.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#2 25. 3. 2009 18:50

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

Re: A ted 'babo rad'

A víš o tom proto, že ti to řekl, nebo jsi to zjistila jinak? Pokud ti nic neřekl, já bych asi dělala že o ničem nevim. Asi se to ostatním bude zdát  blbý, ale prostě je to můj názor

Není tady

#3 25. 3. 2009 18:59

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Hirondel, to je situace na piku. Dřív jsem si myslela, že mi do toho nic není (v takové situaci) a držela bych se stranou. Ale poté co jsem viděla film Medvídek, jsem na to trochu změnila názor.
Jestli si vzpomínáš, Geislerka tam hrála podváděnou manželku, její manžel měl paralelní rodinku a jeho dva kamarádi to věděli 8 let. Na konci filmu to pak Aňa Macháčkovi (jeden z těch kamarádů, kteří to věděli) pěkně vytmaví, bohužel to nedokážu citovat - zkus se na ten film podívat.

Píšeš, že jsou oba dva tví přátelé, tak bych asi jemu řekla něco v tom smyslu, že o tom vím a pokud on tu situaci nějak nevyřeší, tak už nebudete moct být dál přátelé a stýkat se a svojí (tvojí) přítelkyni ať si to vysvětlí jak chce.
Kamarádce bych určitě zatím nic neříkala a počkala bych jak se k tomu postaví on.

Není tady

#4 25. 3. 2009 19:17

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Je to těžká situace, ale moje zkušenosti mi říkají, že plést se mezi dva lidi - myslím tedy pár - se většinou obrátí proti tomu pletoucímu se. Víš jestli tvoje kamarádka to vůbec chce vědět ? Co když je jí milejší, jakkoli se ti může zdát nemoudrá, postoj "strkám hlavu do písku a dělám, že nic nevím" ? Osobně bych tedy měla veliké dilema a nakonec bych se asi rozhodla nic neříct.

Není tady

#5 25. 3. 2009 19:20

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Promluvila bych s ním.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#6 25. 3. 2009 19:43

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já ne, já bych to neřešila ani s jedním z nich.

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 25. 3. 2009 19:45

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

V situaci, jak jsi ji popsala, bych jemu dala najevo, že to vim, a jí to řekla taky. Jak jinak by měli šanci na to nějak reagovat?

Není tady

#8 25. 3. 2009 19:47

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

a vztahy se pokazí, on se před tebou bude cítit ohroženě a nakonec tě znenávidí....

Strach je malá smrt...

Není tady

#9 25. 3. 2009 19:50

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Fidorka napsal(a):

Hirondel, to je situace na piku. Dřív jsem si myslela, že mi do toho nic není (v takové situaci) a držela bych se stranou. Ale poté co jsem viděla film Medvídek, jsem na to trochu změnila názor.
Jestli si vzpomínáš, Geislerka tam hrála podváděnou manželku, její manžel měl paralelní rodinku a jeho dva kamarádi to věděli 8 let. Na konci filmu to pak Aňa Macháčkovi (jeden z těch kamarádů, kteří to věděli) pěkně vytmaví, bohužel to nedokážu citovat - zkus se na ten film podívat.

Píšeš, že jsou oba dva tví přátelé, tak bych asi jemu řekla něco v tom smyslu, že o tom vím a pokud on tu situaci nějak nevyřeší, tak už nebudete moct být dál přátelé a stýkat se a svojí (tvojí) přítelkyni ať si to vysvětlí jak chce.
Kamarádce bych určitě zatím nic neříkala a počkala bych jak se k tomu postaví on.

Vidím to úplně stejně jako Fidorka. Šla bych za ním, protože to on tě vlastně dostal do nepříjemné situace, "zatáhl tě do toho", tak ať to kouká nějak vyřešit nebo se přestanete stýkat.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#10 25. 3. 2009 19:52

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Hir,
já tohle už jako dospělá přesně řešila u rodičů neutral . Rozhodla jsem se, že budu mlčet. Nakonec se prořekla otcova matka, má babička, takže problém se vyřešil sám. Vyčkávala bych, myslím, že do vztahu 2 lidí by neměl zasahovat třetí. Jedná se o milostný vztah těch dvou, ty bys mohla řešit jen vztah na úrovni kamarádství jelikož se tě kamarádský vztah týká.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#11 25. 3. 2009 19:54

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Tiina napsal(a):

Je to těžká situace, ale moje zkušenosti mi říkají, že plést se mezi dva lidi - myslím tedy pár - se většinou obrátí proti tomu pletoucímu se.

Přesně tak (osobní zkušenost).
Proto bych jí rozhodně nic neřekl, maximálně bych možná (nevím, jak moc dobří přátelé jste) naznačil jemu, že o tom vím (jak radí Fidorka). Ovšem musíš být připravená, že on Tě s klidem může poslat do pr.... s tím, že Ti do toho nic není a "co se mezi nás montuješ"...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#12 25. 3. 2009 19:56

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Petruša napsal(a):

A víš o tom proto, že ti to řekl, nebo jsi to zjistila jinak? Pokud ti nic neřekl, já bych asi dělala že o ničem nevim. Asi se to ostatním bude zdát  blbý, ale prostě je to můj názor

Holky,Petruso,
rekl me to on.Par dni premyslim co tim sledoval.
Ptal jsem se ho proc me to rika,rekl -"nevim".

Není tady

#13 25. 3. 2009 19:56

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Záleželo by na typu přátelství s tím mužem. Pokud skuteční přátelé a jste schopni spolu mluvit otevřeně a beze strachu, tak pak s ním.

Není tady

#14 25. 3. 2009 19:59

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Hm, nic moc situace. ..To vypadá, že chce abys řešla ty za něj? Zatahuje tě do toho? E-e.

Není tady

#15 25. 3. 2009 20:02

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Mam ten pocit,ze presne tohle tim sledoval.

Není tady

#16 25. 3. 2009 20:06

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tiina napsal(a):

Co když je jí milejší, jakkoli se ti může zdát nemoudrá, postoj "strkám hlavu do písku a dělám, že nic nevím" ?

Tot otazka. Ja mam za to ze to nevi,tedy zatim ne. Ale muzu se mylit.

Není tady

#17 25. 3. 2009 20:06

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Hir,
také si myslím, že on chce, aby se to kamarádka dozvěděla od tebe a ne od něho. Ale i tak si myslím, že by si to měli vyřešit oni dva mezi sebou.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#18 25. 3. 2009 20:11

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Holky,Petruso,

Můj názor (jestli teda vůbec můžu - vlákno jsi nazvala "babo raď" a já nejsem baba big_smile )
1) Chtěl se Ti pochlubit
2) Chtěl "ulevit svému svědomí"

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#19 25. 3. 2009 20:26

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Mam ten pocit,ze presne tohle tim sledoval.

Hir v tom případě bych s ním tu jeho hru nehrála ..řekla bych mu to co píšeš .. nevíš proč mi to říkáš ? Já si myslím , abych to "vyřešila" za tebe ..ale to ses můj milej zlatej spletl ..na to já si nehraju... a asi bych s ním pro tuhle chvíli tak nějak omezila styky a snažila se kamarádku podpořit a být jí nablízku ..jenom nevím jestli bych jí to řekla ... nevím asi spíš neřekla.

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#20 25. 3. 2009 20:32

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Opravdu blbá situace..ti nezávidím,ale hlavu bych si z toho nedělala.To že ti to pověděl,asi chtěl ,abys to za něj možná vyřešila.. Řekla bych mu co si o tom myslím. To jak už se zachová,záleží jen a jen na něm!!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#21 25. 3. 2009 20:38

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Jí bych nic neříkala - ať si jí to řekne sám. Přece nebudeš za něj dělat špinavou práci. Byla bys potom špatná na všech stranách - podobné úlohy jsou hodně nevděčné

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#22 25. 3. 2009 20:40

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

Jí bych nic neříkala - ať si jí to řekne sám. Přece nebudeš za něj dělat špinavou práci. Byla bys potom špatná na všech stranách - podobné úlohy jsou hodně nevděčné

tummenupp

Strach je malá smrt...

Není tady

#23 25. 3. 2009 20:41

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Bety napsal(a):

Já ne, já bych to neřešila ani s jedním z nich.

stolt

Není tady

#24 25. 3. 2009 21:20

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

souhlasim s Mashankou.

a taky myslim že ti tím asi nepřímo nazančil abys to vyřešila ty. Což prostě nejde

Není tady

#25 25. 3. 2009 21:57

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

hirondel napsal(a):

Holky,Petruso,

Můj názor (jestli teda vůbec můžu - vlákno jsi nazvala "babo raď" a já nejsem baba big_smile )
1) Chtěl se Ti pochlubit
2) Chtěl "ulevit svému svědomí"

Mikes,
Ty jsi proste skvelej pussa
No,i presto ze nejsi >baba< a prave proto ze jsi chlap,zajimaji me i Tve nazory.
Myslim ze se priklanim k obema Tvym variantam.

Vetsina z Vas rekla jak to vnimam - "ne,radeji nerikat." 

Myslim ze potebuju najit strategii.Najit cesticku jak ji podporit. 
smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí