18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poprosila bych o radu, jak se zachovat
Zaměstnavatel, u kterého jsem pracovala 4 roky před nástupem na rodičovskou dovolenou, mi dnes (5 měsíců před tím, ne bych měla po tříleté MD nastoupit zpět na své místo) oznámil, e moje místo u v podstatě neexistuje a mám dvě monosti - buď přistoupím na pětiměsíční odstupné nebo (a to cituji) se pokusí domluvit se na centrále, e by mi nějaké místo vymysleli Ale prý e v tomto směru mi nic neslibuje - na mě to působilo tak, e by pro ně bylo pohodlnějí vyplatit mi odstupné a dál se tím nezabývat. Na mém místě je slečna, která má smlouvu na dobu určitou - jako zástup za MD - tu tam prý nechá určitě a se mnou se uvidí, co bude. Slečna dělá to samé co já plus nastálo přebrala povinnosti po kolegyni, která odela také na MD. Prý ta její funkce je teď jiná, kumulovaná, má jiné označení ne co jsem měla v pracovní smlouvě já. Tak nevím, jestli mě jenom nezkouí - já mám smlouvu na dobu neurčitou, slečna na dobu určitou, neměl by tedy ukončit pracovní poměr s ní nebo příp. "vymyslet novou funkci" jí? Jak se mám k tomu mám postavit já?
Doufám, e jsem situaci popsala srozumitelně, jsem toho jetě plná, jak je to čerstvé, tak snad neplácám páté přes deváté
Není tady
Tak podle zákona ti musí zaměstnavatel nabídnou stejnou práci za stejné peníze. Četla jsem tohle na těchte stránkách: http://aperio.cz/poradna/kategorie.shtml?als[CID]=acb9d884162e11bd93fb7ae78bfa6fe9
Dobře tam radí ohledně těchhle problému a myslim, e tam jsou opravdu odborníci a umí poradit.
Není tady
PINDULI, díky moc u jsem na to koukala a dotaz si tam poslala
Není tady
Gabčo, není zač :-) V té poradně jsem měla praxi, tak proto o ní vím. Doufám, e Ti brzo odpoví a poradí.
Není tady
Ale jo, měli by ti nabídnou práci v souladu s pracovní smlouvou. Na druhou stranu pokud mezitím dolo ke zruení tvého místa a jiné vhodné není, tak klidně po ukončení pracovního poměru tu výpověď můe dostat, tomu nic nebrání. Pak by ti běela dvouměsíční výpovědní lhůta + tříměsíční odstupné. Pokud by se ti výpověď nelíbila, má monost ji napadnout u soudu a tady by záleelo na tom, jak by si to tvůj zaměstnavatel obhájil - jestli by soud přesvědčil, e tvoje místo zaniklo, tudí se nemá kam vrátit (co je moné, pokud paní "na zástup" má ve smlouvě a pracovní náplni něco jiného, ne ty).
Není tady