|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Pandorraa napsal(a):
Jo, Hugo, Pandora se posunula někam dál zopákla si výcvik a ověřila si, že pokud přistoupíš k něčemu bez jakých koliv očekávání, dějí se zázraky. Metoda za rok a půl, kdy jsem získala certifikát, prodělala několik změn, které ji neobyčejně zjednodušily a zefektivnily. Líbí se mi to čím dál tím víc a taky to podle toho vypadá, funguje to, pokud se terapeut i klient naladí na stejnou vlnu.
Díky, tak už jsem na zítra zvědavý. Budu-li se chtít podělit o zážitek, podělím se.
Není tady
No tak zítra už si to asi nepřečtu, ale někdy později určo, tak jsem zvědavá a dej vědět (SZ) u koho jsi byl.
Není tady

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je vůbec možné metodou RUŠ odbourat psychický blok, který je založen na vsugerováváni si určitých pocitů. Tuto metodu jsem sice podstoupila, zdálo se, že je všechno vyčištěné, ale sugesce je ve mě pořád. Je vůbec možné dospět touto metodou ke stavu, kdy si už ony pocity vsugerovávat nebudu a bude mi to jedno?
Předem děkuju za odpověď.
Není tady

Miksík
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je vůbec možné metodou RUŠ odbourat psychický blok, který je založen na vsugerováváni si určitých pocitů. Tuto metodu jsem sice podstoupila, zdálo se, že je všechno vyčištěné, ale sugesce je ve mě pořád. Je vůbec možné dospět touto metodou ke stavu, kdy si už ony pocity vsugerovávat nebudu a bude mi to jedno?
Předem děkuju za odpověď.
takže si tu metodu vyzkoušel a jsi na tom stejně?
Není tady

Řekla bych, že je to stejný. Paní terapeutka říkala, že jsme se moc do hloubky nedostali, ale že by to mělo být vyčištěný. Takže to asi absolvovat ještě jednou? Jen mi šlo o to, jestli se takhle dá odstranit i vědomá sugesce.
Není tady
no já jí taky podstoupila, ale nemám dojem, že mi to pomohlo.
Není tady
Miksíku,
metodou ruš se dá odstranit i vsugerování pocitů. Nezáleží totiž na tom, zda jsi pocity prožil na základě skutečné události nebo jen představy. Jde spíš o to, že je někdy třeba absolvovat ještě jedno sezení, protože v prvním sezení se kvůli mnoha dalším psychickým blokům nedostaneme ke skutečnému jádru problému nebo se může příčina problému klientovi zdát nesmyslná, takže ji terapeutovi nezmíní a problém se tak nevyřeší.
Na dalším sezení většinou už terapeut klienta lépe zná, a tak dokáže lépe vycítit skryté bloky.
Není tady
Metodu RUŠ jsem absolvovala v Plzni před dvěma roky. Hodně se mi potom pak ulevilo, ale bohužel bych potřebovala asi těch sezení více. Při metodě jsem zjistila, že bolestivé věci v minulosti, které jsem si myslela, že mám dávno odžité a vyrovnala jsem se s nimi, jsou stále ve mně. Myslím, že je to dobrá věc, osobně mě mrzí, že metodu RUŠ neumím provádět sama bez terapeuta.
Není tady
Hani,
s Ruš nemám žádnou zkušenost, ale sama si můžeš ťukat EFT a ještě jednodušší je Dynamind, tam se poklepávají pouze čtyři místa na těle, zvládají to i děti , jak píše autor metody.
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Miksíku,
metodou ruš se dá odstranit i vsugerování pocitů. Nezáleží totiž na tom, zda jsi pocity prožil na základě skutečné události nebo jen představy. Jde spíš o to, že je někdy třeba absolvovat ještě jedno sezení, protože v prvním sezení se kvůli mnoha dalším psychickým blokům nedostaneme ke skutečnému jádru problému nebo se může příčina problému klientovi zdát nesmyslná, takže ji terapeutovi nezmíní a problém se tak nevyřeší.
Na dalším sezení většinou už terapeut klienta lépe zná, a tak dokáže lépe vycítit skryté bloky.
Děkuji moc. Nemůže se také třeba stát, že metoda není vhodná pro každého?
Není tady
Miksíku,
máš také pravdu. S některým klientem to jde "jako po másle", s některým je to těžší, třeba proto, že by mu lépe vyhovovala jiná metoda. Ale ve vztahu klient a terapeut je vždy mnoho různých faktorů, které ovlivňují výsledek léčby.
Spíš se řiď svým pocitem: pokud ti RUŠka nesedí, vyzkoušej třeba EFT, regresní terapii, kinezilogii ... těch metod je opravdu hodně.
Není tady

Tuli,
tak už jsem něco málo načetla o EFT a jeví se to jako zázračný lék na veškeré nemoci, jak psychické, tak fyzické.
Máš s tím nějaké zkušenosti, nebo někdo jiný tady?
Není tady
Nebyla jsem oslovena, ale zkušenosti mám .
Byla jsem na prvním kurzíku, který vedla Sindy- česká jednička, takže jsem se naučila základy, které pro mnoho případů různých potíží sebeoťukávání plně postačují.
Dělá to Andromeda, ale tu už jsem tu dlouho neviděla, ale taky chodím jen na dvě až tři témata.
Dělá to pár lidí kolem mě, ale ti zase nechodí sem .
www.eft.cz -tam bys měla najít certifikované terapeuty v celé republice, tedy i ve tvém regionu.
Není tady

Mám zkušenosti jak s RUŠ tak s EFT. EFT mne naučila moje terapeutka, takže ho provozuju i sama a RUŠ dělám teď pod vedením Tulipky.
Dle mého je princip těch metod naprosto ale naprosto stejný. Dokonce u obou jsem zažila stejné účinky. Ale RUŠka se mi jeví z mého pohledu mnohem mnohem rychlejší a tím i efektivnější, odpadá tam ťukání. Ale přiznám se, že já radši ťukám, což je způsobeno tím, že s EFT jsem se setkala jako první. Jsem trochu konzerva.
Jinak ty metody působí skutečně trochu zazračně ale z mojí zkušenosti ten zázrak dost spočívá v té rychlosti. To, co jsem leta řešil u psycholožky a stejně jsem to vlastně nevyřešila, bylo během čtyři hodin EFT s terapeutkou pryč.
Podařily se mi takové husarské kousky, že jsem si vyťukala angínu a nemusela jsem používat antibiotika. Ale pak třeba naopak jsem si nedovedla poradit s bolestí hlavy.
Tyhle metody nejsou o tom, že tě rázem zbaví všech svých problémů a ty jsi happy člověk ale jednoznačně jsou báječnými pomůckami, které mi tu práci dost urychlily a usndnily.
Není tady
Ahoj, já osobně mám s RUŠ ty nejlepší zkušenosti, ale musím říct, že to u mě rozhodně neprobíhá tak rychle, jak propaguje její zakladatel
. S RUŠkou jsem zacala před více než rokem, nejdříve jsem tam byla každý týden, než jsem si „pročistila“ základní vztahy a poté tak zhruba jednou za měsíc. Začala jsem touto metodou rešit svojí tloušťku a s tou se mi bohužel doteď nepovedlo hnout
, pokaždé mě to odvedlo někam jinam a řešila jsem všechno možné kolem. Takže někdo by možná řekl, že to nefunguje, ale ja vidím na sobě obrovský posun ve svém vztahu k rodičům, ke svému partnerovi, ale hlavně k sobě, moje srdce se začíná otevírát a já pociťuji čím dále větší radost ze života a i když mám teď období „zatěžkávacích zkoušek“, vidím, jak je dokážu rešit, nebo neřešit s mnohem větším nadhledem a optimizmem. Jak píše Taurus, za ten rok a něco jsem udělala mnohem větší pokrok, než za létá práce s psychologem. A možná příjde jednou řada i na tu tloušťku, ale to už tak nějak přestává být prvořadé…
Není tady

Anet mám to úplně stejně. K těmto metodám jsem se dostala hlavně díky tomu, že jsem chtěla zpracovat tloušťku.
Zpracovala jsem vše možné ale ty kila se mi furt nedaří ale i tak mám radost. Posun tu prostě je vidět.
Není tady
aneta75 napsal(a):
Ahoj, já osobně mám s RUŠ ty nejlepší zkušenosti, ale musím říct, že to u mě rozhodně neprobíhá tak rychle, jak propaguje její zakladatel
. S RUŠkou jsem zacala před více než rokem, nejdříve jsem tam byla každý týden, než jsem si „pročistila“ základní vztahy a poté tak zhruba jednou za měsíc. Začala jsem touto metodou rešit svojí tloušťku a s tou se mi bohužel doteď nepovedlo hnout
, pokaždé mě to odvedlo někam jinam a řešila jsem všechno možné kolem. Takže někdo by možná řekl, že to nefunguje, ale ja vidím na sobě obrovský posun ve svém vztahu k rodičům, ke svému partnerovi, ale hlavně k sobě, moje srdce se začíná otevírát a já pociťuji čím dále větší radost ze života a i když mám teď období „zatěžkávacích zkoušek“, vidím, jak je dokážu rešit, nebo neřešit s mnohem větším nadhledem a optimizmem. Jak píše Taurus, za ten rok a něco jsem udělala mnohem větší pokrok, než za létá práce s psychologem. A možná příjde jednou řada i na tu tloušťku, ale to už tak nějak přestává být prvořadé…
Jéééééé, antko, ty žiješ? Jsem ráda, že tě vidím, tvlůj mail mi nefunguje 
Pokud jde o RUŠ, je to skvělá metoda, rychlá a účinná. Jako všechno, ani ona nemusí každému sednout. Je to potřeba zkoušet a neočekávat zázraky po prvním sezení. Ty se mohou, ale taky nemusí dostavit.
Nakonec když si na něco střádáte desítky let, nemůžete čekat, že během pár hodin to bude bezezbytku pryč. Zvlášť, když málokdo opravdu chce 
Není tady

Chm, já mám zkušenosti s týdenním čištění regresí. A víte, co mi po týdnu práce mé vyšší já řeklo? Jdi se projít do lesa, vypadni, máš odmakáno, víc už se řešit nebude..... A já pořád prudila, že teda ještě nějaký problémíček odstraníme a kdepák, neukecala jsem ho
. Takže, cibulku loupat hezky postupně, příliš mnoho slupek by mohlo způsobit držkopád.....
A propó, mám zkušenost, že spousta věcí se projevuje až časem, zda je vyčištěno či nikoliv. To, co se jeví vyřešené leckdy vyřešené není...... Jsou věci tak zahryznuté uvnitř, že klameme sami sebe aniž bychom to tušili. Jedu na RUŠ za 14 dní, takže práci zdar
.
Není tady
Podepisuju - a nejen že se věci časem vracejí, ono to má systém! Pyramidovej! Ale něco se úplně odstranit dá, to zase ne že ne 
Lovu zar, holky - zpívejte nad starými kostmi písně uctivosti 
Není tady
Rušku jsem na sobě vyzkoušela. Je to náročné, ale účinné. Pomůže pročistit vztahy, uvědomit si sám sebe. U mě den po RuŠ nastala fáze rozčílení a vzteku, ale ta do tří dnu vyprachala... Zřejmě reakce... Jinak z ní čerpám doteď. Doporučuju paní psych. Částkovou v Hradci Králové. Má prý vyjít i kniha o RUŠ. Tož se na ni těším.
*** (únor 2014) Nyní - po 3 letech a s odstupem mám jiný náhled. Zpětně můžu říct, že teď bych už RUŠ nedoporučila. Obecně u alternativních terapeutických přístupů postrádám prvek bezpečí a pozvolnější tempo, které umožní člověku s traumatem se vyrovnat a nějak ho zpracovat. Chybí taková ta "následná péče". Klasická psychoterapie je rozhodně bezpečnější než RUŠka.
Upravil(a) kikulec (4. 2. 2014 16:04)
kikulec napsal(a):
Doporučuju paní psych. Částkovou v Hradci Králové.
Připojuji se, Petra je úžasná bytost 
Není tady