Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 1. 4. 2009 10:11

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Re: zkušenosti s RUŠ

K tomu se všichni nakonec vrátíme, Pan. Ale musíme mít odvahu alespoň na čas se vydat oním opačným směrem, jinak se nám naše "já" vždy schová za vysokou ideu (kostlivec ve skříni) a my ho nikdy nerozkryjeme. Proto jsou naše cesty tak spletité a vlastně nikdy nevedou přímočaře, i když o to usilujem. Tím hůře pak pro ty, kteří ani nechtějí jít rovně.

Crabat

Není tady

#27 1. 4. 2009 10:15

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Klient si může přát jen to, k čemu sám dozrál, Hani. A pokud cítí vnitřní hrůzu, ale i odvahu jí čelit, jenom to nedokáže učinit sám, tak tehdy nastává ona předchozí situace, o níž byla řeč. pussa

Crabat

Není tady

#28 1. 4. 2009 10:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hani napsal(a):

Počkej, Pan, to mi vysvětli. Chceš říct, že kdyby si klient přál, tak ho "sejmeš", "propasíruješ" přes jeho pojistky? Nějak se mi to nezdá, nejspíš ti špatně rozumím. Pokud je RUŠka podobná Cestě, tak "práci" odvádí klient sám, ty ho jen vedeš. Tudíž tohle není možné. A pokud ano, pak osobně raději Cestu. smile

Ale hani, ty přece víš, že někoho "přepasírovat" přes jeho pojistky nelze.
Ovšem otázkou je, KDE tu pojistku každý vlastně má..... Víš, jak je to s tím, když člověk říká, že UŽ NEMŮŽE.....

Navíc, není to o tom, že by se lišily nějak metody - ano, práci odvádí klient - to jen my dvě jsme prostě každá jiná.
Možná tam, kde ty skončíš, já to ještě zkusím, protože jak řekl Crab - vím, že "i kdyby něco bylo přehnané, je možné zase přistoupit z druhé strany. Též věří ve vnitřní vedení Inspirace."
A ono vnitřní vedení Inspirace není jen moje, ale i klientovo smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#29 1. 4. 2009 10:21

sisa70
♥♥♥♥♥--

Pan, ráda bych se zeptala.
Už jsem neměla v plánu chodit na nějaké kurzy a tak, ale pořád mám něco v sobě, co tam  nechci. Nežije se mi s tím dobře. Já vím, člověk může působit dojmem, že je všechno OK, že se přes všechny problémy  přenesl...ale jen on sám ví, že ne všechno je čisté. Vím to taky a pořád jsem se divila, proč mi určité věci vadí, proč je nedovedu vypustit. Prostě cítím ty negativní emoce a nejde mi se přes to dostat.
Nedávno jsi mi poradila, ať tu negativní emoci, kterou jsem pojmenovala,ať zkusím vysledovat, kde začala....šla jsem hloub a hloub a myslím, že to mám. A co dál dělat? Přijmout to?  Nebo jak vůbec poznám, že jsem došla až ke kořenům, k podstatě?  Může to vůbec člověk zvládnout sám, nebo potřebuje terapeuta "na živo"?

Díky za odpověď a pa

Některý ženský jsou strašně dětinský. Nedávno mi jedna vlezla do koupelny a potopila mi všechny moje lodičky. Woody Allen

Není tady

#30 1. 4. 2009 12:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

poletucha napsal(a):

To se mi líbí, páč kličkovat umím velmi dobře, instinktů je těžko se zbavit. smile

Tsss, zajíčku malinký......zeptej se Hani, jak jsem jí kličkovala já! tillfredslol Ale nevykličkovala - žejo, Haníí pussa
Holky, vy jste se už setkaly s někým, kdo žádal přecpat přes svoje pojistky? va Nějak si to neumím představit....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#31 1. 4. 2009 12:21

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

lupina montana napsal(a):

Tsss, zajíčku malinký......zeptej se Hani, jak jsem jí kličkovala já! tillfredslol Ale nevykličkovala - žejo, Haníí pussa
Holky, vy jste se už setkaly s někým, kdo žádal přecpat přes svoje pojistky? va Nějak si to neumím představit....

Šak jsi taky statečný vlček. stolt
Taky mi to nějak furt nesedí, ale snad je to jen o jiném chápání slov. Když jsi kličkovala, tak jsem tě vracela z odboček na hlavní cestu, ale nacpat někoho někam - to fakt nejde. smile

Upravil(a) Hani (1. 4. 2009 12:22)

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#32 1. 4. 2009 12:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

To je pravda - kdybych se byla vzepřela, tak bys mě tam nenacpala ani párem volů, ale co když je někdo - já nevím, jak to honem nazvat - takovej jako oučinlivej? Má ten starý známý pocit, že by "měl vyhovětů - v tomto případě terapeutovi, nebo facilitátorovi? va To by mě docela zajímalo, jestli by si ty pojistky přepálil.... va
A děkuji za toho statečného vlčka...pussa dneska jsem se moc statečně nezachovala hmm

Není tady

#33 1. 4. 2009 12:35

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pak by to měl "facilitátor" poznat a vést klienta právě k odblokování tohodle pocitu. smile

Stateční nemusíme být pořád - máme nárok i na schoulení do klubíčka a pohlazení. stolt pussa

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#34 1. 4. 2009 12:52

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

poletucha napsal(a):

To se mi líbí, páč kličkovat umím velmi dobře, instinktů je těžko se zbavit. smile

Lupi, já si to dokážu celkem reálně představit tongue Víš jak, když se přes tu zeď už hrabeš hodně dlouho a fakt už tě to sejří, tak celkem uvítáš, když tě zezadu někdo nakopne do zadnice, což ti pomůže přenést těžiště na druhou stranu big_smilebig_smilebig_smile ... když už to tak technicky musím popsat big_smilebig_smilebig_smile V ten moment ta trocha bolesti za to fakt stojí big_smile

Podle mě se přepálit ani nedá... Tam se aspoň pozná, která zeď je z cihel a která jenom z neprůhledné plachtoviny big_smile Přece jenom se před ní nezastavíme jen proto, že je to zeď wink

Tyjo, dneska mi ty metafory vážně jdou big_smilebig_smilebig_smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#35 1. 4. 2009 13:22

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nojo, Méďo, ale nakopnutí do zadku není přepalování pojistek tongue
To je žádoucí a přečasto se nám ho i dostane - toho nakopnutí, myslím....
Výborná situace nastane, když už se přestaneš pokoušet přes tu zeď a sedíš dole a kvičíš "nechte mě tu ůůůmřííít! grater " lol
Já v takový situaci došla k homeopatce a ta pravila, že tomu tak dokonce říkaj - narazit do zdi - a že je to ta pravá chvíle lol
I když já tam došla proto, že už jsem nemohla vydržet se zádama, že....jinak jsem neměla žádné potíže! Hezky jsem si vyseděla důleček u zdi a bylo mi tam vcelku jakžtakž... gloria

Není tady

#36 1. 4. 2009 15:10

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Lupi, tak to jsme si asi moc nerozuměly, já myslela takový to, že někdo sice chce dál, ale jakoby i nechce, protože má někde nějaký "něco" co buď nevidí, nebo se mu do toho nechce zahnípávat.  Prostě od terapeuta se chce maličký přidušení a donucení tam rýpnout - viz co jsem psala o sobě, že se prostě hnípu v něčem už nějaký čas a sice se snažím na to "přijít", ale mám pocit, že prostě někde něco nevidím, vidět nechci, prostě jakási virtuální slepá ulice, nicméně cítím, že průchozí to je, protože mě to tam pořád dokola háže...

Termín přepalovat pojistky je asi už hodně nadnesený, ale myslím, že to by se při tomhle asi každý zvedl a odkráčel pryč, kdyby se to na něj aplikovalo a dotyčný prostě nechtěl wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#37 1. 4. 2009 15:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nojo - v to všichni doufáme smile
A když člověk podnikne tuhle Cestičku, tak mmch půlku času ječí "já tam nechcííí" lol Je na facilitátorce, aby odhadla míru odporu...stalo se mi, že jsem nechtěla i "nechtěla" a naštěstí to dobře odhadly - akorát si říkám, co kdyby ne? va To vyzkoušený nemám a jako ty tiše doufám, že bych se prostě nehnula roll
Možná se ti nedaří to něco vidět proto, že si na to právě přicházíš sama - jednak musíš přepínat mezi emocema a raciem, což jde strašně blbě v situaci, kdy by ses měla soustředit na ty emoce a druhak více rukou snáze nadzvedne pr*el při přelejzání zdí lol

Není tady

#38 1. 4. 2009 19:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sisa70 napsal(a):

Může to vůbec člověk zvládnout sám, nebo potřebuje terapeuta "na živo"?

Díky za odpověď a pa

Siso já nevím.
Osobně si myslím, že je to individuální a že jsou lidé, kterým když to ukážu a vysvětlím jim princip, dovedou na sobě pak už pracovat sami s tím, že si čas od času příjdou udělat "kontrolu".

Právě dnes jsem pracovala s dívkou, která tím, že zvládla domácí "úkol" - tedy popracovala hodně na rozpouštění svého bloků doma - dnes se dostala monhem hloub, než minule smile Ušetřily jsme spoustu času a myslím, že našly důležitý program, který ji dopusud znepřijemňoval život

Na druhou stranu je dost možné, že zkušený terapeut tě tím vším provede za pár hodin a už k němu nemusíš.

A taky si myslím,že jsou lidé, kteří se do toho doma sami nepustí a je to jen dobře, protože by si mohli víc ublížit.
Podle mé zkušenosti jsou to takoví, kteří na sobě nikdy nepracovali.

Jak říkám: myslím, že je to hodně individuální smile

To máš tak jako když někdo chodí po horách jen tak, druhému musíš dát do ruky mapu a určit směr, třetího chytit za ruku a vést....
A i když někoho vedeš, zase záleží na tom, jak zkušený jsi vůdce... smile

Není tady

#39 2. 4. 2009 17:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

poletucha napsal(a):

Podľa mňa chlapi si niekedy myslia, že čím horšie - tým lepšie... roll A čím viac to oblí, tým je to lepšie. dumbom

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#40 3. 4. 2009 7:16

agewa
♥♥♥♥♥♥-

já myslela, že pan Nejedlý říkal, že je to metoda, kde většině lidí pomůže hned první návštěva, že jen asi u 1% je potřeba třetí a to už je pry na ty lidí "fakt drsný".a ted tu čtu, že Pandorraa píše o více navštěvách:(
Terapie je dost drahá(tedy pro mne), tak si nedivedu představit, že bych šla několikrát.

Není tady

#41 3. 4. 2009 8:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No....tak já si po těch zkušenostech zase absolutně nedovedu představit, že by pomohla jedna návštěva čehokoli..... hmm Leda možná tak v sedumnácti, když měl člověk relativně vpořádku dětství a relativně vpořádku rodinu do bůhvíkolikátýho kolene....zkrátka, když nemá vcelku žádný kostlivce....
Jenže proč by takovej chodil kamkoli, že..... cool
A bohužel je to tak - čím hlouběji, tím drsnější - Pan ti to jistě potvrdí z druhý strany. Má to tu výhodu, že cestlou "dolů" člověk shazuje zátěže a tím pádem nabírá síly, takže zvládá i to, co si nikdy nemyslel smile

Není tady

#42 3. 4. 2009 8:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ano, lidem pomůže už PRVNÍ návštěva a ZKUŠENÉMU terapeutovi, kterým pan Nejedlý bezesporu je, podle jeho slov k vyřešení VŠECH klientových problémů stačí jedno sezení.
Mně zatím ne. Navíc si pořád myslím, že pokud nebudeš pracovat sama na sobě, můžeš si "vyrobit" další problémy už cestou ze sezení.
Proto taky nemám ceny, které ty znáš - vlastně zatím nemám žádné ceny, ale už na tom pracuju. A jak jsme si stačila všimnout, různí terapeutové mají různé ceny.

Lupi,
máš pravdu. Moje zkušenost mi říká, že čím hloub, tím větší tma stolt A někdy je toho na jednoho najednou moc...
Tady nastupuje to, co říká hani - nepřepálit pojistky, cítím to stejně jako ona smile

Upravil(a) Pandorraa (3. 4. 2009 8:41)

Není tady

#43 3. 4. 2009 9:08

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Pandorraa napsal(a):

Ano, lidem pomůže už PRVNÍ návštěva a ZKUŠENÉMU terapeutovi, kterým pan Nejedlý bezesporu je, podle jeho slov k vyřešení VŠECH klientových problémů stačí jedno sezení.

Pan va to mi přijde hodně podezřelý...

Mávnu kouzelným proutkem a do konce života mám vystaráno? va dumbom

Myslím že tomu pánovi se vyhnu velkým obloukem, pokud tohle myslí vážně gloria

Není tady

#44 3. 4. 2009 9:18

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mě ale nejde o vyřešení VŠECH problémů najednou, jde o to vyřešit ten, který mám nejaktualnější a pak na ostatních pracovat sama, tak jsem to pochopila, že to funguje.
Že pomůže vyřešit ten nejtěžší  nebo aktualní a tím člověk se naučí, jak s metodou zacházet a může na ostatních pracovat sám.

Není tady

#45 3. 4. 2009 9:41

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

......a ZKUŠENÉMU terapeutovi, kterým pan Nejedlý bezesporu je, podle jeho slov k vyřešení VŠECH klientových problémů stačí jedno sezení.

Z tohodle mi taky naskakuje husí kůže.

Pandorraa napsal(a):

Mně zatím ne. Navíc si pořád myslím, že pokud nebudeš pracovat sama na sobě, můžeš si "vyrobit" další problémy už cestou ze sezení.

Hele, ale to je móc dobře. pussa

Upravil(a) Hani (3. 4. 2009 9:42)

Není tady

#46 3. 4. 2009 9:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

No Pan, já nevím.... hmm
Zní to PŘÍLIŠ krásně - jako zpěv Sirén smile

Není tady

#47 3. 4. 2009 10:01

sisa70
♥♥♥♥♥--

No mně jen napadlo, co bude pak ten člověk bez problémů po zbytek života dělat ? smile Já bych teda až tak dokonale upravená bejt nemusela, jen ty hnusný největší strašáky by mně stačilo vyhnat.  Nebo poradit, jak na ně, aby mně pořád nestrašili. A se zbytkem se klidně budu prát sama. 

Zní to trochu jako reklama na Herbalife a asi i proto jsou reakce takový, jaký jsou.

Některý ženský jsou strašně dětinský. Nedávno mi jedna vlezla do koupelny a potopila mi všechny moje lodičky. Woody Allen

Není tady

#48 3. 4. 2009 11:13

Nick3594
Host

Jedno sezení va? Tak tomu opravdu nevěřím..... smile. Teda ne že by to znělo špatně, jedno sezení, čáry máry fuk a po zbytek života nemusím hnout brvou gloria. Ale na pohádky už jsem moc stará vissla. Ale pravdou je, že pokud je člověk otevřený a chce, během jednoho sezení se dá odstranit spousta špíny a vzorců. stolt.

Andy, i já měla období, kdy jsem stále hledala a motala se v kruhu a nemohla zaboha přijít na to, v čem je háček rock. A stačil jeden nezaujatý profík, který mě navedl, problém jsme odstranili a je pokoj big_smile. Ale o pálení pojistek nemůže být ani řeč..... reta.

#49 3. 4. 2009 11:29

sisa70
♥♥♥♥♥--

Nazdárek, Lvice smiledudlik

Není tady

#50 4. 4. 2009 15:48

Nick3594
Host

Ahóóój Síso pussa hjarta.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí