Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 25. 3. 2009 9:54

agewa
♥♥♥♥♥♥-

zkušenosti s RUŠ

Máte někdo zkušenosti s terapií RUŠ ?

Není tady

#2 25. 3. 2009 9:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: zkušenosti s RUŠ

Čerstvé smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#3 25. 3. 2009 10:13

agewa
♥♥♥♥♥♥-

tak trochu se rozepiš. Jaký máš z toho dojem ...atd... Pomohlo to?

Není tady

#4 25. 3. 2009 10:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Agewa,
byla jsem na výuce jako terapeut. Dojmy mám velmi dobré, protože si myslím, že metoda je opravdu rychlá a účinná.
Spíš mi řekni, co tě konkretně zajímá.

Není tady

#5 25. 3. 2009 10:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

no, mám jít na terapii ( 4 hod) příští týden, tak chci vědět, co mohu očekávat. Ráda bych vyřešila svůj milostný život, problémy s partnerem, které se jakoby opakují, zbavila se nedváhy a celkově se posunula v životě.

Není tady

#6 25. 3. 2009 18:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Myslím, že pokud jdeš na terapii, od které vůbec nic nevíš, tak nejspíš důvěřuješ terapeutovi.  A ten ti podrobně vysvětlí, co přesně a jak budete dělat smile

Není tady

#7 26. 3. 2009 7:22

agewa
♥♥♥♥♥♥-

já byla na přednášce pana Nejedlého, právě tam mě to zaujalo.
Chtěla jsem slyšet i zkušenosti lidí, kteří tuto terapii podstoupili.

Není tady

#8 26. 3. 2009 10:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Z přednášky jistě víš, jak terapie funguje.
Ze své zkušenosti klienta mohu jen poptvrdit, že je to skutečně tak: jde se až "na dřeň", k jádru a hlavně na počátek problému. Není možné kličkovat, uhýbat, "rozumovat". Pokud se chceš upřimně dobrat počátku toho, co tě trápí, tak se tam dostaneš. Tohle není o sáhodlouhém povídání bez efektu. To je o co nejrychlejším a skutečném řešení, aby se člověk ve svých bolístkách zbytečně dlouho nebabral a tím je nezvětšoval.

Není tady

#9 26. 3. 2009 11:32

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Šiši Pan, doufám, že jsi dostala můj mail, že se hlásím jako králík. smile Zní to hrozně děsivě, tak to určitě bude fungovat. big_smile

Není tady

#10 26. 3. 2009 11:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nabuko0 napsal(a):

Šiši Pan, doufám, že jsi dostala můj mail, že se hlásím jako králík. smile Zní to hrozně děsivě, tak to určitě bude fungovat. big_smile

Jo, právějsem ho otevřela a odpověděla.
A neboj se nic, já žeru jen malý děti, dospělý holky mi už nechutnaj wink pussa

Není tady

#11 27. 3. 2009 13:47

Nick3594
Host

Kecá, pančelka děti nežere wink.

#12 27. 3. 2009 15:20

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

lvice napsal(a):

Kecá, pančelka děti nežere wink.

Že by je skladovala ve skříni? lol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#13 31. 3. 2009 12:24

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Pandorraa napsal(a):

Z přednášky jistě víš, jak terapie funguje.
Ze své zkušenosti klienta mohu jen poptvrdit, že je to skutečně tak: jde se až "na dřeň", k jádru a hlavně na počátek problému. Není možné kličkovat, uhýbat, "rozumovat". Pokud se chceš upřimně dobrat počátku toho, co tě trápí, tak se tam dostaneš. Tohle není o sáhodlouhém povídání bez efektu. To je o co nejrychlejším a skutečném řešení, aby se člověk ve svých bolístkách zbytečně dlouho nebabral a tím je nezvětšoval.

To se mi líbí, páč kličkovat umím velmi dobře, instinktů je těžko se zbavit. smile

Pan, chci se zeptat jestli to není podobné nějaké jiné víc známé metodě? třeba kinezce nebo EFT. Páč se vyrojilo takovejch metod od regrese, přes Cestu, etikoterapii, atd. které jsou si  všechny hodně podobné svým principem.
Docela bych ráda natrefila na něco co za mě udělá všechnu práci. Jakože řeknu svůj problém a spolknu pilulku a bude. Nebo ani problém neřeknu, někdo na mě koukne a řekne: jo paninko, máte tady problém v desátém kvadrantu v auře způsobený holčičkou na pískovišti ve dvou letech. Ozáříme to a bude dobře.
A vono ne. Všechny metody chtěj abych se v sobě babrala... ufff.
Nechce se mi.

K čemu by se to RUŠ dalo přirovnat?

Není tady

#14 31. 3. 2009 17:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

poletucha napsal(a):

Docela bych ráda natrefila na něco co za mě udělá všechnu práci.

Ha ha ha, tak to já taky, to by bylo žúžo stolt Teda ale nic takovýho neznám sad

poletucha napsal(a):

K čemu by se to RUŠ dalo přirovnat?

Já si myslím, že všechny ty terapie si jsou dost podobné, jen tady je velká snaha, aby to "babrání se v sobě" opravdu moc dlouho netrvalo... Prostě čím dřív danou skutečnost, kterou stejně změnit nemůžeš, příjmeš, tím dřív to máš za sebou smile

Jenže jsem zjistila, že vždycky Rychle a Uspěšně hned Situaci vyřešit nejde, nebo alespoň já to neumím.... Někteří lidé své bolístky tak vytěsnili a tak moc se brání je vynést na světlo boží, že se v tom prostě nejprve musí bolestivě hodně pobabrat Už dvakrát jsem se u svých klientů přesvědčila, že natolik umrtvili své emoce, že prostě buď nic necítí a nebo to tak statečně překonávají, že si asi budu muset zas vzít svůj obouruký meč a sem tam je bacit, abych jim připomněla, co je to opravdová bolest:)
No a nebo druhá možnost je je poslat domů, ať zkusí pro ně vhodnější metodu...

Strach je děsná potvora, zvlášť když se tváří statečně.....

Není tady

#15 31. 3. 2009 17:41

agewa
♥♥♥♥♥♥-

takže chceš říct, že není zaručeno, že mi to pomůže?
myslela jsem, že tato terapie je zvláštní v tom, že jsou vysledky jisté. Protože ač se snažím, řekla bych že i dost, nemohu některé bloky normální cestou najít.Myslím, že bolesti při hledání se ani už nebojím, preotože vím, že pak se mi uleví, přesto prostě sama nedokážu některé bloky najít.Doufala jsem, že tady u té terapie mi to půjde.
Kolik jsi už měla klientů v této terapii?

Není tady

#16 31. 3. 2009 18:08

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Pandorraa napsal(a):

Jenže jsem zjistila, že vždycky Rychle a Uspěšně hned Situaci vyřešit nejde, nebo alespoň já to neumím.... Někteří lidé své bolístky tak vytěsnili a tak moc se brání je vynést na světlo boží, že se v tom prostě nejprve musí bolestivě hodně pobabrat Už dvakrát jsem se u svých klientů přesvědčila, že natolik umrtvili své emoce, že prostě buď nic necítí a nebo to tak statečně překonávají, že si asi budu muset zas vzít svůj obouruký meč a sem tam je bacit, abych jim připomněla, co je to opravdová bolest:)

Pan, já mám jinou zkušenost. Pro některé lidi je jen pojmenovat své emoce natolik obrovský krok, že po nich nemůžeš chtít, aby se s nimi dokázali hned vypořádat. Zažila jsem pána, který dělal spoustu let čínskou medicínu, masáže, opravdu úžasný člověk, který pomáhal všem kolem sebe. Říkala jsem si, že ten to bude mít vyřešené raz dva. A houby. Ale dokázal přijmout, že se moc daleko na Cestě nedostal a příště mu to určitě půjde o moc víc. stolt Myslím si, že máme každý v sobě jakousi pojistku, která nás nepustí dál, než na co jsme připraveni. par

Upravil(a) Hani (31. 3. 2009 18:09)

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#17 31. 3. 2009 18:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hani napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Pan, já mám jinou zkušenost. Pro některé lidi je jen pojmenovat své emoce natolik obrovský krok, že po nich nemůžeš chtít, aby se s nimi dokázali hned vypořádat. Zažila jsem pána, který dělal spoustu let čínskou medicínu, masáže, opravdu úžasný člověk, který pomáhal všem kolem sebe. Říkala jsem si, že ten to bude mít vyřešené raz dva. A houby. Ale dokázal přijmout, že se moc daleko na Cestě nedostal a příště mu to určitě půjde o moc víc. stolt Myslím si, že máme každý v sobě jakousi pojistku, která nás nepustí dál, než na co jsme připraveni. par

Hani,
máme stejnou zkušenost, jen já to jinak vyjádřila.
Pokud člověk neumí svou emoci pojmenovat, tak ji vlastně ani necítí, natož aby se s ní dokázal vypořádat....
A souhlasím s tebou: respektuji "pojistku" každého, kdo příjde, proto ten meč do ruky neberu smile
RUŠ je sice nekompromisní, ale citlivá a laskavá - takže co se nám nepovedlo dnes, povede se příště smile

Není tady

#18 31. 3. 2009 18:47

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ještě jeden dotaz.Pan Nejedlý nám vysvětlil v kostce, jak to funguje a jak máme pracovat.Je mi jasné, že to není tak silné jako s "pomocí" terapeuta. Přesto se mi stalo, že u jednoho "čištění" mi samovolně naběhla emoce z minulého života o níž jsem myslela, že už jí mám zpracovanou.
Jak je možné, že mě to hodilo do minulého života?

Není tady

#19 31. 3. 2009 19:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

ještě jeden dotaz.Pan Nejedlý nám vysvětlil v kostce, jak to funguje a jak máme pracovat.Je mi jasné, že to není tak silné jako s "pomocí" terapeuta. Přesto se mi stalo, že u jednoho "čištění" mi samovolně naběhla emoce z minulého života o níž jsem myslela, že už jí mám zpracovanou.
Jak je možné, že mě to hodilo do minulého života?

Jednoduše - sama jsi řekla, že sis "myslela, že to máš zpracované".
Jenže nemáš.
Hodilo tě to tedy tam, kde to PRVOTNĚ vzniklo.
Pokud se ti tohle stane, hned se vrať zpět - uvědom si,kolikátého je, kde - v jaké zemi, městě - žiješ, jaký je den...prostě se vrať. Je dobré, když jdeš do očisty sama, nějak se ukotvit, je jedno, jakou pomůcku k tomu použiješ. Třeba si k ruce připrav kamínek, který máte na zahradě...stačí si ale uvědomit datum, nebo si nařiď budík, aby tě jeho zazvonění vrátilo do reality. Je to drsné, ale funguje to smile Pro jistotu si dej do mobilu nějaký jemnější zvuk, aby tě neskolilo leknutí wink

Prostě se vrať zpět a zkus si vzpomenout, kdy se ti totéž stalo v tomhle životě, tedy kdy se daný blok znovu připomněl a tam to řeš. Nebo si to mentálně uzavři do kouzelné krabičky či láhve jako džina a vypusť to znovu před terapeutem, ten ti s tím pomůže smile

Hlavně nezůstávej v regresi, to se někdy pak hodně težko zavírá, jsme tu nejden, kdo by ti mohl vyprávět smile

Není tady

#20 31. 3. 2009 19:44

agewa
♥♥♥♥♥♥-

já věděla naprosto přesně , jaký život to je a taky o co tam šlo.Šlo o smutek a beznaděj, protože dotyčná se musela vzdát své veliké lásky, kterou "prodali" za majetek.
nedělalo mi problém se vrátit, jen mě překvapilo,že jsem se tam dostala, no vlastně i ta síla emocí, co se objevila.
děkuji za nápovědu, asi tuším kde to bylo ted.

Není tady

#21 31. 3. 2009 19:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

já věděla naprosto přesně , jaký život to je a taky o co tam šlo.Šlo o smutek a beznaděj, protože dotyčná se musela vzdát své veliké lásky, kterou "prodali" za majetek.
nedělalo mi problém se vrátit, jen mě překvapilo,že jsem se tam dostala, no vlastně i ta síla emocí, co se objevila.
děkuji za nápovědu, asi tuším kde to bylo ted.

Tak si to příjmi, nic jiného s tím stejně udělat nemůžeš pussa
V přitomnosti to pak půjde o to lehčeji změnit, takže už to nebudeš muset dál žít tummenupp

Není tady

#22 1. 4. 2009 7:52

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Pandorraa napsal(a):

A souhlasím s tebou: respektuji "pojistku" každého, kdo příjde, proto ten meč do ruky neberu smile
RUŠ je sice nekompromisní, ale citlivá a laskavá - takže co se nám nepovedlo dnes, povede se příště smile

Hm, Pan, a co kdyby si klient vysloveně přál jít i přes tu pojistku a chtěl vzít tím mečem..? Vzala bys ho? vissla

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#23 1. 4. 2009 9:43

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Beze strachu. smile
Pandora už je taková. big_smile
Protože vidí, jak v nekonečné dáli se všechny křivky našich osudů potkávají.
A protože ví, i kdyby něco bylo přehnané, je možné zase přistoupit z druhé strany.
Též věří ve vnitřní vedení Inspirace.
Které by její ruku zadrželo, kdyby tak nemělo být.
A když si někdo sám řekne, tak je to vlastně pokyn shůry.
Navíc je vždy lepší udělat něco, než nedělat nic.

A tak to prostě je.

Crabat

Není tady

#24 1. 4. 2009 9:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Asi tak smile

Andy,
já se vlastně oklikou vracím k tomu, o čem mne všichni přesvědčovali, že je špatně a o čem já intuitivně vím, že je správně smile Jen jsem si tou cestou kolem a kol víc otevřela svou vlastní citlivost a vnímavost, kterou jsem kdysi z pudu sebezáchovy uzavřela. A zjišťuji, že hlavně takoví lidé ke mně přicházejí.

Všechno je jak má být stolt

Není tady

#25 1. 4. 2009 10:05

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Počkej, Pan, to mi vysvětli. Chceš říct, že kdyby si klient přál, tak ho "sejmeš", "propasíruješ" přes jeho pojistky? Nějak se mi to nezdá, nejspíš ti špatně rozumím. Pokud je RUŠka podobná Cestě, tak "práci" odvádí klient sám, ty ho jen vedeš. Tudíž tohle není možné. A pokud ano, pak osobně raději Cestu. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí