Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 3. 2009 20:01

Poly
♥♥♥♥---

nejde mi počítač

Ahoj,
zase já a problém počítače sad Tentokrát asi něco vážnějšího. Prostě nejde. Zapnu bednu, rozsvítí se kontrolky, je slyšet, že počítač běží, ale neozve se to pípnutí a prostě se počítač vůbec nezapne. Nevíte prosím někdo, co to může být? Nebo už je po něm?
dík

Není tady

#2 24. 3. 2009 20:18

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: nejde mi počítač

Hloupej dotaz - není jen problém v připojení monitoru? Pokud počítač slyšitelně běží, tak bych v něm problém nehledal. Kdyby třeba shořel zdroj, tak to bude pípat jak divé, kdyby byl problém systému nebo harddisku, tak to bude psát alespoň něco. Pokud to nepíše nic, je to v připojení monitoru smile Pořádně prozkoušej všechny kabely, jestli někde něco nevypadlo.

Není tady

#3 24. 3. 2009 20:51

Poly
♥♥♥♥---

Dík za reakci, Petře. Monitor zkontrolován, asi to v něm nebude. Je navíc nový a bliká mu kontrolka, takže je asi připojený dobře. Problém je někdé v té krabici - nevydá to to úvodní pípnutí jako vždycky sad

Není tady

#4 24. 3. 2009 20:54

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Monitoru bliká kontrolka, protože je v síti, ale nic to nemění na tom, že může být špatně propojený s počítačem. Nicméně pokud počítač zapneš a nevydá takové to úvodní pípnutí, tak skoro mám podezření, jestli není jen nějak uspaný? Natvrdo vypnout tlačítkem (přidržet, dokud se počítač nevypne) a pak zase zapnout jsi zkoušela?

Není tady

#5 24. 3. 2009 22:27

Poly
♥♥♥♥---

Vypnout přidržením tlačítka - jo, to jsem zkoušela několikrát gloria Ono se s tím taky nedá nic jiného dělat (asi), když to zapneš a nic se neděje. Asi bude opravdu uspaný, ale nějak tvrdě. Bojím se, aby neodešel do věčných lovišť grater

Není tady

#6 24. 3. 2009 23:00

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Pokud bliká monitor, měl by být v pořádku. U počítače by to mohlo být :shořelý ventilátor na procesoru nebo zdroj /to se údajně kazí nejvíce/.Ale mohl by to být i hardisk, nebo windousy. /říká přítel/

Není tady

#7 25. 3. 2009 6:00

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kromě tlačítka vepředu je vzadu na bedně ještě takový vypínač, někdy to musím vypnout úplně tím vypínačem, taky mi to doma někdy zamrzne. Zkus to vypnout a zapnout úplně natvrdo tam vzadu na bedně!

Strach je malá smrt...

Není tady

#8 25. 3. 2009 7:24

Ota
Moderátor(ka)

A nebo natvrdo při zapnutém pc odpoj ze sítě, pak zase zastrčit zástrčku a zapnout.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#9 25. 3. 2009 12:29

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Pokud bliká monitor, měl by být v pořádku. U počítače by to mohlo být :shořelý ventilátor na procesoru nebo zdroj /to se údajně kazí nejvíce/.Ale mohl by to být i hardisk, nebo windousy. /říká přítel/

Podle mě přehřátý procesor nebo shořelý zdroj se projeví zuřivým pípáním po startu (už jsem si tím taky prošel). Když odejde harddisk nebo systém, napíše to něco jako "system disk not found" nebo nějakou podobnou hlášku, ale na monitoru to rozhodně vidět je smile

Pokud není počítač v režimu spánku, tak nevidím jinou možnost problému než propojení monitoru a PC (až už na straně té či té).

Není tady

#10 4. 4. 2009 18:18

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

grater ahoj lidi, nechtěla jsem zakládat nové téma, tak snad někdo nakouknete. Mám takový problém: Dosud jsem stahovala fotky do notebooku tak, že jsem vyndala XD kartu z foťáku, vložila do příslušného otvoru atd. Dnes taky - ale ouha, vůbec se nechytla!!! (opravdu ji tam dávám správně). Několikrát jsem ji vyndala a nasadila zpátky, ani ťuk. Koukám na Tento počítač - ani tam ji nevidím!!! Promazala jsem cvičně ve foťáku pár fotek, něco nového vyfotila - foťák normálně funguje. Nasadím znovu do notebooku, zas nic. Restart - nic, nic, nic... Tak jsem našla USB káblík a přes káblík se to otevře normálně. Je to chyba karty nebo notebooku? grater  Vůbec mi teď nevyhovuje, dávat ntb do opravy... grater

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 4. 4. 2009 18:37

Ota
Moderátor(ka)

Bety, vlastně sis odpověděla sama, když to přes USB jede.
To bude chyba slotu ("otvor", kam vkládáš kartu).
Pravou myší na Tento počítač - Vlastnosti - Hardware - Správce zařízení, jestli tam je vše v pořádku, tuším, že při chybě zařízení tam bývá žlutý trojúhelníček.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#12 5. 4. 2009 10:57

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Oto díky, tam vypadají všechny ikonky normálně OVŠEM dnes se karta záhadně chytla bez problémů, zato se neotevřela fleška ALE fleška se zobrazovala v Tento počítač a z tama se otevřela normálně tak jsem z toho jelen neboť jsem úplný PC analfabet a samouk. Tak vyčkám jestli se to potento. Je ještě v záruce. Hraju Travian tak ho nechci teď dávat pryč...

Strach je malá smrt...

Není tady

#13 5. 4. 2009 13:33

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Pokud se ti flashka zobrazuje v počítači, tak funguje správně. To, jestli se otevře nebo neotevře při vložení, to se dá vypnout/zapnout, tudíž sis to třeba někde vypla. Tím se nezabývej.

S kartou nevím, ale jak říká Ota, pokud ve správci zařízení nemáš nějaké varování, tak by v tom problém být snad neměl. Stejně mi přijde jednodušší připojit foťák k počítači než vyndavat kartu smile

Časem se naučíš s počítačem pracovat a zjistíš, že neexistuje případ, kdy bys musela do servisu, tedy pokud vyloženě něco neshoří smile Většina problémů se dá za čtvrt hodinky vyřešit jenom nějakým "klikáním" a hledáním chyby, v krajním případě googlováním.

Není tady

#14 5. 4. 2009 17:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

PetrV: díky díky už jsem si káblík přisvojila, byl pořád napojený na stolním PC který používáme střídavě všichni. Ale teď jsem ho zabavila k sobě. To je fajn že se má člověk kde zeptat. storstark

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí