|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Animální znamená zvířecí, pudový; anomální - se používá v souvislosti s počasím jako anomálie, výchylka od nirmálu. Tedy nevidím v úpravě názvu žádný důvod. Narušilo by se tím porozumnění.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Animální znamená zvířecí, pudový; anomální - se používá v souvislosti s počasím jako anomálie, výchylka od nirmálu. Tedy nevidím v úpravě názvu žádný důvod. Narušilo by se tím porozumnění.
Ok. Pokud by se tím narušilo porozumění, nebudu šťourat, plevelit a dál pitvat význam uvedených výrazů.
Jen si neodpustím - výklad anomální je ve tvém podání trochu svérázný a dost zúžený. Ale to je fuk. Chcete animální, máte je mít..
Není tady
no mě to přišlo k vyvětlení jednodušší, než tohle:
Anomální zážitky - zkušenosti, které přesahují rámec běžných zkušeností člověka. Zároveň jsou tyto zkušenosti svou povahou zásadní pro jeho život, případně uznávané hodnoty a přesvědčení (jejich vliv je trvalý v čase). Kategorie tak velmi závisí na kulturním kontextu, v kterém budeme zážitek posuzovat. Dle některých autorů zde patří zážitky zázračného uzdravení, OBE, NDE, vzpomínky na minulé životy, mystické zkušenosti, únosy UFO apd. Anomální zážitky nejsou ze své povahy patologické, záleží spíše na jejich osobním zpracování.
Prostě já nemůžu napsat nenormální síly. CO je to norma? Prostě nemůžu

Není tady
PavlaH napsal(a):
no mě to přišlo k vyvětlení jednodušší, než tohle:
Anomální zážitky - zkušenosti, které přesahují rámec běžných zkušeností člověka. Zároveň jsou tyto zkušenosti svou povahou zásadní pro jeho život, případně uznávané hodnoty a přesvědčení (jejich vliv je trvalý v čase). Kategorie tak velmi závisí na kulturním kontextu, v kterém budeme zážitek posuzovat. Dle některých autorů zde patří zážitky zázračného uzdravení, OBE, NDE, vzpomínky na minulé životy, mystické zkušenosti, únosy UFO apd. Anomální zážitky nejsou ze své povahy patologické, záleží spíše na jejich osobním zpracování.
Prostě já nemůžu napsat nenormální síly. CO je to norma? Prostě nemůžu![]()

Já fakt skládám zbraně, Pavli.. 
Není tady