Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 4. 2. 2006 9:28

lenka.0323
♥♥-----

Jak odebrat moč u miminka?

ahoj holky, potřebuju poradit, jak odebrat moč dcerce. Jdeme v 6-týdnech na sono ledvin a moč sebou, ale doktorům se to dobře říká, že jo, když u mimča na povel to nejde a navíc u holčičky. díky. Lenka

Není tady

#2 4. 2. 2006 10:26

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak odebrat moč u miminka?

lenka.0323 napsal(a):

ahoj holky, potřebuju poradit, jak odebrat moč dcerce. Jdeme v 6-týdnech na sono ledvin a moč sebou, ale doktorům se to dobře říká, že jo, když u mimča na povel to nejde a navíc u holčičky. díky. Lenka

Lenko, je to trochu problém. U chlapečků jsem u doktora vždycky dostala takový igelitový sáček s dirkou, tam jsem jim strčila pytlíka a sáček byl omazaný asi nějakým lepidlem jako bývá na náplasti, takže jsem ho přilepila k okolí pytlíka, klukům dala plínu a oblékla je a čekala. Pak jsem sáček opatrně sundala a moč přelila. Zkus něco podobného vymyslet u holčičky. Nějaký malý pytlík a v lékárně prodávají náplasti pro miminka (syn s tím byl celý obmotaný kvůli pupeční kýle a strhávání šlo krásně a nebolelo) a nějak si budeš muset vypomoct. Po mě chtěli u dcerky taky moč, bylo to v nemocnici před 12 lety a dali mi jen tu zkumavku a vzbudili nás ve 4 hod v noci, aby jsme to do rána, když se odesílají vzorky na rozbor stihli. Bylo to hrozný, dcera - tehdy 4 měsíce - byla několik hodin rozbalená a obě jsme u toho brečeli. Takovou dobu jsem jí u roztažených nožiček držela tu zkumavku a nic. Pak jsem si sama musela odskočit na záchod a i ona se v tu dobu vyčurala do pleny. Takže druhý den znovu.....

Iveta X

Není tady

#3 4. 2. 2006 10:31

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Ahoj Lenko,
Iveta má pravdu, já jsem se také trápila s dcerou při odběru moči a to rovnou do sterilní zkuavky. Byl jí ale rok a půl. Nebylo to o moc snažší. Posadila jsem jí ve vaně na nočníček, cákala vodou prostě blbla, po dvou hodinách jsem to vzdala, dala malé plínku a během několika vteřin byla dcerka vyčůraná big_smile
Bohužel pozdě jsem se dozvěděla o sáčách na moč. Prý se dají koupit i pro holčičky, tak hurá do lékárny....

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#4 4. 2. 2006 10:37

Romana
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

V nemocnici "tam" Barunce nalepili sacek s dirkou a slo to docela dobre :-)) Myslim, ze to maji v lekarne.

http://lbyf.lilypie.com/Eezvp1.png                             
                                12.12.2005 (2,8 kg/48 cm)
http://lb3f.lilypie.com/TiI7p1.png
                                13.1.2009 (4,1 kg/52 cm)

Není tady

#5 4. 2. 2006 14:51

maya
♥♥♥♥♥--

My jsme dostali nalepovací sáček pro holčičku rovnou od dětské doktorky.

Není tady

#6 4. 2. 2006 15:13

Jana76
♥♥♥♥♥♥-

Ahojda holky,nalepovací sáček je sice fantastická věc,ale i tak se to nemusí povést.Mimco se chvíli kroutí,pak se do toho vykaká a je po chytání moče.Ta je v pleně a sáček prázdný a špinavý.Ale většinou se to povede,netvrdím,že ne.Zkus mimčo ihned po probuzení rozbalit a čekej.Většinou se po spaní a rozbalení vyčůrají.

Není tady

#7 4. 2. 2006 18:59

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

Leni, my taky měli v porodnici sáček s dírkou, ale byl jen na pipince, takže se tam nikdy nevykakala a to ji odebírali moč v porodnici celou dobu. Anebo jak říká maxima, já když chci, aby si malá odpočinula od plenek a abdukce a jak my říkáme si "pokopkala" tak ji rozbalím a nechám ji na savé podložce a vždy se po chvilce vyčurá, proto ta podložka. Tak zkus ji rozbalit, a buď čekat s kelímkem, určitě něco zachytíš, nebo ji tam přidělej pytlík páskou, ale já myslím, že než ji ho tam přiděláš, tak se vyčůra. Hodně štěstí smile)
P.S Nám taky dělali sono ledvin, zároveň se sonem kyčlí a moč nebyla třeba sad

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí