|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
ahoj holky, potřebuju poradit, jak odebrat moč dcerce. Jdeme v 6-týdnech na sono ledvin a moč sebou, ale doktorům se to dobře říká, že jo, když u mimča na povel to nejde a navíc u holčičky. díky. Lenka
Není tady
lenka.0323 napsal(a):
ahoj holky, potřebuju poradit, jak odebrat moč dcerce. Jdeme v 6-týdnech na sono ledvin a moč sebou, ale doktorům se to dobře říká, že jo, když u mimča na povel to nejde a navíc u holčičky. díky. Lenka
Lenko, je to trochu problém. U chlapečků jsem u doktora vždycky dostala takový igelitový sáček s dirkou, tam jsem jim strčila pytlíka a sáček byl omazaný asi nějakým lepidlem jako bývá na náplasti, takže jsem ho přilepila k okolí pytlíka, klukům dala plínu a oblékla je a čekala. Pak jsem sáček opatrně sundala a moč přelila. Zkus něco podobného vymyslet u holčičky. Nějaký malý pytlík a v lékárně prodávají náplasti pro miminka (syn s tím byl celý obmotaný kvůli pupeční kýle a strhávání šlo krásně a nebolelo) a nějak si budeš muset vypomoct. Po mě chtěli u dcerky taky moč, bylo to v nemocnici před 12 lety a dali mi jen tu zkumavku a vzbudili nás ve 4 hod v noci, aby jsme to do rána, když se odesílají vzorky na rozbor stihli. Bylo to hrozný, dcera - tehdy 4 měsíce - byla několik hodin rozbalená a obě jsme u toho brečeli. Takovou dobu jsem jí u roztažených nožiček držela tu zkumavku a nic. Pak jsem si sama musela odskočit na záchod a i ona se v tu dobu vyčurala do pleny. Takže druhý den znovu.....
Není tady
Ahoj Lenko,
Iveta má pravdu, já jsem se také trápila s dcerou při odběru moči a to rovnou do sterilní zkuavky. Byl jí ale rok a půl. Nebylo to o moc snažší. Posadila jsem jí ve vaně na nočníček, cákala vodou prostě blbla, po dvou hodinách jsem to vzdala, dala malé plínku a během několika vteřin byla dcerka vyčůraná 
Bohužel pozdě jsem se dozvěděla o sáčách na moč. Prý se dají koupit i pro holčičky, tak hurá do lékárny....
Není tady
My jsme dostali nalepovací sáček pro holčičku rovnou od dětské doktorky.
Není tady
Ahojda holky,nalepovací sáček je sice fantastická věc,ale i tak se to nemusí povést.Mimco se chvíli kroutí,pak se do toho vykaká a je po chytání moče.Ta je v pleně a sáček prázdný a špinavý.Ale většinou se to povede,netvrdím,že ne.Zkus mimčo ihned po probuzení rozbalit a čekej.Většinou se po spaní a rozbalení vyčůrají.
Není tady
Leni, my taky měli v porodnici sáček s dírkou, ale byl jen na pipince, takže se tam nikdy nevykakala a to ji odebírali moč v porodnici celou dobu. Anebo jak říká maxima, já když chci, aby si malá odpočinula od plenek a abdukce a jak my říkáme si "pokopkala" tak ji rozbalím a nechám ji na savé podložce a vždy se po chvilce vyčurá, proto ta podložka. Tak zkus ji rozbalit, a buď čekat s kelímkem, určitě něco zachytíš, nebo ji tam přidělej pytlík páskou, ale já myslím, že než ji ho tam přiděláš, tak se vyčůra. Hodně štěstí
)
P.S Nám taky dělali sono ledvin, zároveň se sonem kyčlí a moč nebyla třeba 
Není tady