Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 3. 2009 19:49

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Zdrhla za cizincem,kteryho krome xichtu nezna - 2.

smile

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#2 23. 3. 2009 21:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Zdrhla za cizincem,kteryho krome xichtu nezna - 2.

Otvorím chlievik - len či niekto príde? Mňa zaujíma ďalší vývoj, ale... no, uvidíme.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 23. 3. 2009 23:29

paty0297
♥♥-----
Místo: Praha

to Pandorraa :
hezký, díky smile
já už jsem se nad tím pochopitelně zamýšlela PROČ - nevěřím, že se věci dějí náhodou a věřím, že situace a lidi si "přitahujeme", protože je potřebujeme. nicméně teď jsem pořád ještě v situaci, kdy se mi to strašně špatně hodnotí, těžko se mi odlišují "pravé" pocity od uražené ješitnosti, ega apod. Vím, že pravé jsou ve finále všechny, ale jde o to, které jsou upřímné smile každý den to cítím trochu jinak a každý den mám pocit, že to "poučení" je jiné. ještě nemám odstup a ani ten správný nadhled. nicméně se fakt snažím a to se doufám počítá big_smile (koneckonů jestli se nepoučím, tak si to zopakuju a to je sakra nějaká motivace wink )

"A už si myslíte, že to dokážete nebo že nedokážete, v obou případech máte pravdu." Henry Ford (1863-1947)

Není tady

#4 24. 3. 2009 7:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jestli se nepoučím, tak si to zopakuju
paty, inteligent stejnou chybu neopakuje http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ostatně uražená ješitnost a přišlápnuté ego jsou podle mého mínění stejně "pravé" pocity, jako ublížená dušička (což jsi asi myslela?). Jsou tvoje a musíš se s nimi srovnat bez ohledu na jejich "ne/pravost".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#5 24. 3. 2009 8:06

majkafa
Host

paty, jsi moudrá žena. Mám se od tebe hodně co učit.

#6 24. 3. 2009 8:37

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Časem si z toho vašeho vztahu s Voytou vybereš jen to hezké, respektive to ošklivé si transformuješ do přinejmenším poučného a cenného. Jak už psala Pandorraa, vše má stejný potenciál tě obohatit a nebo ti něco vzít. Jde jen o to, jak se k tomu postavíš. Já svoje zkrachovalé manželství vidím vesměs pozitivně. Hodně mi toho exmanželka dala (dobrého i zlého). Přínos to mělo velký a ztráty nebyly velké. Každopádně poučení velké smile Každý konec ti dává možnost začít něco nového, lepšího wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#7 24. 3. 2009 10:05

paty0297
♥♥-----

helena napsal(a):

jestli se nepoučím, tak si to zopakuju
paty, inteligent stejnou chybu neopakuje http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ostatně uražená ješitnost a přišlápnuté ego jsou podle mého mínění stejně "pravé" pocity, jako ublížená dušička (což jsi asi myslela?). Jsou tvoje a musíš se s nimi srovnat bez ohledu na jejich "ne/pravost".

... v tom případě moc chytrá nejsem wink protože pár věcí jsem si v životě zopakovala - ony se na začátku tvářily úplně jinak a ve finále šlo zase o to samé ... ale kolik z nás se poučí hned napoprvé, že ? big_smile

"A už si myslíte, že to dokážete nebo že nedokážete, v obou případech máte pravdu." Henry Ford (1863-1947)

Není tady

#8 24. 3. 2009 10:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

paty0297 napsal(a):

to Pandorraa :
hezký, díky smile
já už jsem se nad tím pochopitelně zamýšlela PROČ - nevěřím, že se věci dějí náhodou a věřím, že situace a lidi si "přitahujeme", protože je potřebujeme. nicméně teď jsem pořád ještě v situaci, kdy se mi to strašně špatně hodnotí, těžko se mi odlišují "pravé" pocity od uražené ješitnosti, ega apod. Vím, že pravé jsou ve finále všechny, ale jde o to, které jsou upřímné smile každý den to cítím trochu jinak a každý den mám pocit, že to "poučení" je jiné. ještě nemám odstup a ani ten správný nadhled. nicméně se fakt snažím a to se doufám počítá big_smile (koneckonů jestli se nepoučím, tak si to zopakuju a to je sakra nějaká motivace wink )

paty,
myslím,že jsi na dobré cestě. A klidně se na to chvíli vykašli, neobviňuj ani vojtu, ale hlavně ani sebe, netlač to tolik, pus se toho - jen tak ten odstup získᚠsmile
Čím dřív se od toho odpoutáš, tím líp. A prvním krokem k odpoutání je prosté přijmutí toho, co se stalo. Jen a pouze to.
Nemusíš to chápat, prostě to příjmi a odpus si to. Pochopení pak příjde, uvidíš. A budeš už vědět na pořád smile Pochopíš, proč se ti tyhle věci děly a dějí... a ony se dít přestanou stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#9 24. 3. 2009 11:16

paty0297
♥♥-----

to Pandorraa
Tvůj přístup se mi moc líbí, ale i když je zdánlivě prostý a jednoduchý, tak je to ten nejt잚í...
odstup je to, co potřebuju nejvíc, ale zároveň nejsem ochotná to "pustit" a neřešit. takže hledám proč, k čemu mi vlastně to lpění slouží a jestli je to ještě pořád o voytovi nebo už spíš o mé představě (o něm a našem vztahu). myslela jsem si, že už jsem to přijala, ale pak jsem zjistila, že jsem se k tomu ani nepřiblížila, že jen respektuju stav, který je nastolen, ale pořád ho neberu za "definitivní". svým způsobem tím voytu vlastně urážím, protože jeho rozhodnutí neberu "vážně", pořád čekám, že se něco změní. přijde mi to prostě tak absurdní, že to snad ani nemůže být pravda smile obávám se, že dokud se neodstěhuje a tím to konečně "nerozštípne", tak si ten každodenní kolotoč malých nadějí a velkých zklamání budu užívat pořád dokola. takže ta správná otázka asi zní - proč tohle vlastně dovoluji a ubližuji sama sobě (ne on, ale já jsem původce té bolesti - on mi jasně řekl, že odchází a taky to udělal, já si tady živím ty naděje, které jsou znovu a znovu "zklamávány" s každým odchodem za Ní...)

Upravil(a) paty0297 (24. 3. 2009 11:21)

Není tady

#10 24. 3. 2009 11:26

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Přesně tak, ubližujeme si sami sobě. Při mém rozchodu (rozvodu) jsem taky zjistil, že pokud budu setrvávat déle, než je nutné, ubližuju si tím a protahuju tak délku rekonvalescence. Ono opravdu je lepší rychle tnout, než se v tom pižlat. Bolí to možná zpočátku víc, ale zase o to rychleji ustoupí...

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#11 24. 3. 2009 11:44

majkafa
Host

Já jsem vděčná mému BM, že dokázal odejít poměrně rychle, i když se poprvé vrátil po pěti dnech a podruhé se pokoušel vrátit po půl roce. Já bych to nedokázala rychle ukončit, možná ještě teď bych se v tom plácala a ubližovala sama sobě. Pořád bych doufala, že pokud se mnou ještě stále je, pokud se vrácí, ještě stále máme naději.
Dodnes nerozumím tomu, proč jsem ještě stále někdy k sobě masochista.

Upravil(a) majkafa (24. 3. 2009 11:46)

#12 24. 3. 2009 11:55

paty0297
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Já jsem vděčná mému BM, že dokázal odejít poměrně rychle, i když se poprvé vrátil po pěti dnech a podruhé se pokoušel vrátit po půl roce. Já bych to nedokázala rychle ukončit, možná ještě teď bych se v tom plácala a ubližovala sama sobě. Pořád bych doufala, že pokud se mnou ještě stále je, pokud se vrácí, ještě stále máme naději.
Dodnes nerozumím tomu, proč jsem ještě stále někdy k sobě masochista.

líp bych to nenapsala : Pořád bych doufala, že pokud se mnou ještě stále je, pokud se vrací, ještě stále máme naději. - přesně takhle to cítím a můžu si stokrát opakovat, že kdyby chtěl být se mnou, tak se mnou prostě JE ...

Není tady

#13 24. 3. 2009 12:28

majkafa
Host

Vařila jsem teď nudle s mákem mému milému synkovi, až se vrátí z práce, má je moc rád. A tak jsem si u toho přemýšlela, že se stále snažím lhát sama sobě.
Protože jsem napsala - máme naději.
Nene, správně je to, že pokud se vrací - mám naději.
Jsou to tři roky a momentálně mám zase trošku smutnící období. Tolik mi chybí. Ne takový, jaký byl, když odcházel. Ale ten, co mě miloval.
Miloval mě vůbec?

Upravil(a) majkafa (24. 3. 2009 12:29)

#14 24. 3. 2009 12:49

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Možná je úplně jedno, jestli tě miloval nebo nemiloval. Tys ho milovala a to stačí. Nepotřebuješ být milována lidmi, přesto můžeš být láskou plná wink

Není tady

#15 24. 3. 2009 12:54

paty0297
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Vařila jsem teď nudle s mákem mému milému synkovi, až se vrátí z práce, má je moc rád. A tak jsem si u toho přemýšlela, že se stále snažím lhát sama sobě.
Protože jsem napsala - máme naději.
Nene, správně je to, že pokud se vrací - mám naději.
Jsou to tři roky a momentálně mám zase trošku smutnící období. Tolik mi chybí. Ne takový, jaký byl, když odcházel. Ale ten, co mě miloval.
Miloval mě vůbec?

mrzí mě, jestli ti k té smutnící náladě přispívám, to bych nechtěla sad
ale mᚠpravdu - je to tvrdý, ale upřímný - ne "máme", ale "mám" - tím, že odešel, o tu naději už nestojí ...
ale ta poslední věta je podle mě zbytečná, kdyby nemiloval, vůbec by sis tuhle otázku nepokládala -nemůže nám chybět něco, co jsme nepoznali ... par

Není tady

#16 24. 3. 2009 12:54

majkafa
Host

Možná tam mělo být - milovala jsem ho vůbec? Sama nevím.

#17 24. 3. 2009 12:56

majkafa
Host

paty i ne, vše OK. To je jenom má smutnící nálada. Ale už vím, že zase přejde a uvidím sluníčko. Každý mrak má stříbrný okraj. A nad mraky je stále sluníčko, i když ho ne vždy vidíme. Když jsem zítra na den tomu bude rok, letěla dopoledne z Egypta, to sluníčko jsem nad těmi mraky viděla. JE TAM. smile

#18 24. 3. 2009 12:57

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Možná tam mělo být - milovala jsem ho vůbec? Sama nevím.

To se mi zdá už dobrá otázka smile

Není tady

#19 24. 3. 2009 13:03

majkafa
Host

Možná to byla jenom závislost a sobecká touha vlastnit. Závislost, která ještě stále někde uvnitř malinko přetrvává. A občas vyleze ven. Ale je čím dál tím slabší a méně často vylejzá. smile
Ale smutno mi za ním je. To jo.

#20 24. 3. 2009 13:10

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Smutno ti být nemusí, když víš, že něco nového a lepšího na tebe ještě čeká... a nemusí to být zrovna vztah. Na tom světě je takových zajímavých věcí, že smutnit po něčem co bylo, je vlastně rouhání smile

Není tady

#21 24. 3. 2009 13:15

majkafa
Host

Nevím, kaliku.
Jediné, co vím, (zrovna dnes jsem si četla k tomu jeden šlánek zrovna tady na babinetu, kde bylo vyzýváno, abychom se při zapalování lýtek a krizi středního věku nechovali destruktivně) je, že jsme se oba chovali destruktivně a zničili jsme našim dětem jejich jistotu. A že to děti špatně snáší. A že to já špatně snáším.

#22 24. 3. 2009 13:17

paty0297
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Možná to byla jenom závislost a sobecká touha vlastnit. Závislost, která ještě stále někde uvnitř malinko přetrvává. A občas vyleze ven. Ale je čím dál tím slabší a méně často vylejzá. smile
Ale smutno mi za ním je. To jo.

ale závislost a touha vlastnit jsou podle mne lidem přirozenou (nikoliv správnou wink ) součástí lásky a to i té "nejušlechtilejší" = mateřské. jde jen o to do jaké míry jsou tam tam zastoupeny a ještě důležitější je nakolik jim podléháme...
...páni, já jsem zase chytrá...big_smile to si koleduju o možnost to předvést v praxi...big_smile

Upravil(a) paty0297 (24. 3. 2009 13:19)

Není tady

#23 24. 3. 2009 13:22

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Nevím, kaliku.
Jediné, co vím, (zrovna dnes jsem si četla k tomu jeden šlánek zrovna tady na babinetu, kde bylo vyzýváno, abychom se při zapalování lýtek a krizi středního věku nechovali destruktivně) je, že jsme se oba chovali destruktivně a zničili jsme našim dětem jejich jistotu. A že to děti špatně snáší. A že to já špatně snáším.

Že ty to špatně snášíš je věc jiná než že děti to špatně snáší. Spíš bych řekl, že děti hůř snáší dusno a nevraživost mezi rodiči než že se rozešli...

Není tady

#24 24. 3. 2009 13:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Spíš si říkám, jak vypadá láska oproštěná od sobectví (od touhy po vlastnictví)... Láska by asi neměla vyvolávat nějaké skličující pocity, to už pak není láska...

Není tady

#25 24. 3. 2009 13:24

majkafa
Host

Souhlasím.
Jenže mezi námi dusno a nevraživost za těch 20 let dá se říct, že nebylo. U nás byla milenka bleskem z čistého nebe. Doslovně.
O to je to t잚í.

Upravil(a) majkafa (24. 3. 2009 13:25)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí