Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 23. 3. 2009 13:36

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Re: O životě po smrti - je, nebo není?

majkafa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

hážu sem dotazy, aby vás tovedlo k zamyšlení a něco napsali wink

Proč?

popsáno níže. nestačil jsem tak rychle odpovědět.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#27 23. 3. 2009 13:41

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Proč? Proč ne? big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#28 23. 3. 2009 13:44

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

tora napsal(a):

... kdysi jsem věřila, že ano .... dnes vím, že ano smile
moje dnes už 5ti letá dcerka mi totiž už asi od 2 let vykládá báječné příhody ... vzpomínám si na jednu z prvních, kdy ke mě přišla ... kouká na mě a pak povídá ... "víš ty nejsi moje maminka, ty jsi moje babička smile" ... pak vedla malý monolog na téma, jak jsme už byli skoro všechno, ale že takhle je to nejlepší ... ale když jsem byla její sestra, tak to byla taky legrace ... a jednou to měla asi 3, tak říká svému bratrovi, že je fajn, že ji zachránil a pak následoval příběh o veliké bouři na obrovské dřevěné lodi a naprosto dokonalý popis děje včetně rozsáhlého vyobrazení záchrané akce smile ... a pak neustále mluví o babičce, která zemřela asi 8 let před jejím narozením, takže si ji opravdu nemá jak pamatovat, ovšem ona vypráví historky, jak spolu jezdili v kočáře smile .... ale samozřejmě můžeme dojít k závěru, že má jen bujnou fantazii smile
.... já jí věřím smile

od mala má neuvěřitelný pohled ... má neuvěřitelně temné oči a vtipný je, jak jima umí manipulovat ... jak na Vás koukne, tak je to jak magnet ... a to netvrdím já ... ale lidi kolem smile ....

To není bujná fantazie, ale dostalo se ti velkého štěstí, že můžeš naslouchat přímým důkazům z úst povolaných a to - tvé dcery. Je ve věku, kdy děti jetě nedokážou moc lhát, navíc než je začněmě ovlivńovat školní docházkou a tím "materializovat" vědomí, tak si ještě je schopna vybavit to, co bylo v minulém životě. Stačí jen naslouchat a nechávat tomu volný průběh. Pak se dozvíš to, co jiní musí hledat a navíc si nemají mnohdy ani jak ověřit.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#29 23. 3. 2009 13:56

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Tora, to je úžasný hjarta .... a pokud mají ti prckové vnímavé rodiče jako jsi ty..... je to jen přínos pro nás všechny. Kolikrát si říkám, škoda, že se nám ten svět zavřel co vidí a vnímají ti prckové.
A k tématu.... já v posmrtný život věřím tak nějak už dávno, ještě dřív, než jsem si přečetla před lety tu Tibetskou knihu mrtvých... asi od základní školy. Cítím to jako naprosto přirozenou věc.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#30 23. 3. 2009 13:58

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tora napsal(a):

.... ale samozřejmě můžeme dojít k závěru, že má jen bujnou fantazii smile
.... já jí věřím smile

DaiTerr napsal(a):

To není bujná fantazie, ale dostalo se ti velkého štěstí, že můžeš naslouchat přímým důkazům z úst povolaných a to - tvé dcery. Je ve věku, kdy děti jetě nedokážou moc lhát, navíc než je začněmě ovlivńovat školní docházkou a tím "materializovat" vědomí, tak si ještě je schopna vybavit to, co bylo v minulém životě. Stačí jen naslouchat a nechávat tomu volný průběh. Pak se dozvíš to, co jiní musí hledat a navíc si nemají mnohdy ani jak ověřit.

Muzu se zeptat DT,proc na Torin prispeve takhle odpovidas?
Ja osobne jsem pochopila Toru tak jak rekla vyse-veri ji a vi,ze to neni bujna fantazie. A to co Ty vysvetlujes nize je vlastne vsem jasne i bez toho. Ty to nevnimas teda stejne?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#31 23. 3. 2009 14:00

majkafa
Host

KALIK napsal(a):

Proč? Proč ne? big_smile

A proč ano? lol

#32 23. 3. 2009 14:02

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Proč?

Majko taky se ptám.

DaiTerr nevyžádaná infromace je dokonce mnohdy škodlivá informace.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#33 23. 3. 2009 14:02

majkafa
Host

tora, žiješ? Tolikrát jsem si na tebe vzpoměla.
Jsem sice offtopic , ale stále mě zajímají dvě paralelní rodiny a jestli to stále zvládáš. Protože jsem dodnes nepochopila, jak je možné, že jsi se s něčím takovým smířila. BI. Vážně mě zajímá, jak může mozek, nitro, nevím co takhle "pracovat".

Upravil(a) majkafa (23. 3. 2009 14:08)

#34 23. 3. 2009 14:02

majkafa
Host

Pisatel napsal(a):

majkafa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Proč?

Majko taky se ptám.

Pro mě je to manipulátor.

#35 23. 3. 2009 14:10

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

V každém případě zde nejde o moji odpověď, ale hlavně o to, aby se lidé začali ptát a sami, pomocí otázek, se intuitivně dozvídali, co potřebují. protože když lidem vše naservíruješ na podnose, tak jednak část lidí v tom hned bude vidět to, že někomu něco vnucuju a ti ostatní si to třebas přečtou, ale nic jim to neřekne, protože každý, kdo něco píše, tak má zažité své termíny a svoje provázanosti k tématu, které ale ostatní nemusí chápat. Proto se ptám. A tím, že se ptám, tak si třebas lidi položí otázku. Pak i něco napíšou a tak se šíří debata na dané téma. Mezitím ti první, co něco napsali, tak už znají třeba i odpověď. A to je právě to, co bych rád, aby tu bylo .

Ty bys byl rad aby to tady takhle bylo ???

Upravil(a) hirondel (23. 3. 2009 14:11)

Není tady

#36 23. 3. 2009 14:13

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

KALIK napsal(a):

Proč? Proč ne? big_smile

A proč ano? lol

Tak vidíš, že píšeš hlouposti stolt

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#37 23. 3. 2009 14:13

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

V každém případě zde nejde o moji odpověď, ale hlavně o to, aby se lidé začali ptát a sami, pomocí otázek, se intuitivně dozvídali, co potřebují. protože když lidem vše naservíruješ na podnose, tak jednak část lidí v tom hned bude vidět to, že někomu něco vnucuju a ti ostatní si to třebas přečtou, ale nic jim to neřekne, protože každý, kdo něco píše, tak má zažité své termíny a svoje provázanosti k tématu, které ale ostatní nemusí chápat. Proto se ptám. A tím, že se ptám, tak si třebas lidi položí otázku. Pak i něco napíšou a tak se šíří debata na dané téma. Mezitím ti první, co něco napsali, tak už znají třeba i odpověď. A to je právě to, co bych rád, aby tu bylo .

Ty bys byl rad aby to tady takhle bylo ???

Pokud máš jiný názor, napiš. Myslíš, že mám špatnou vizi? Pak popiš svou.

Upravil(a) DaiTerr (23. 3. 2009 14:18)

Není tady

#38 23. 3. 2009 14:15

tora
♥♥♥♥---

ahojky smile

žiju žiju smile, jinak vše při starém, táta lítá z hnízda do hnízda .... momentálně se spíše vleče ... bolí ho ledviny .... jinak se snaží a snaží .... a já musím přiznat, že jsem takhle počátkem roku měla období pravdy .... a tak jsem mu to všechno hezky řekla .... až mne samotnou překvapilo co všechno jsem mu řekla .... no bylo to velký .... ten koukal .... no a následně to prodýchal, já taktéž a jedeme dál .... asi to tak má být smile .... vlastně jedna změna ... oznámil synovi pravdu (neb jsem mu řekla, že se z něj jednou ty děti asi pozvracej) ... no a skoro 16ctiletej synek na něho kouknul a naprosto klidný a vyrovnaný mu říká .... "no to není žádná novinka, to snad vím, ještě něco?" .... tak táta odvětil že nic .... smile .... když to beru ze všech stran, tak si prostě musím přiznat, že mne zkrátka jinej nebaví a dle toho co vypadávalo z něj při výměně názorů , tak on to asi vidí podobně smile))) .... asi budeme chyceni v nějaké začarované smyčce smile ... a jestli je to dobře nebo špatně neřeším, neb jak jsem psala o kousek výš .... nakonec chcu stejně toho vzpupňáka drzýho smile))) a ostatní mají právo se mnou nesouhlasit, ale já mám zase právo žít podle svého smile

... možná si to táhnem už spoustu životů smile .... a možná si to potáhnem ještě dlouho smile))))

Není tady

#39 23. 3. 2009 14:15

majkafa
Host

KALIK napsal(a):

majkafa napsal(a):

KALIK napsal(a):

Proč? Proč ne? big_smile

A proč ano? lol

Ty taky. Ale moudřejší ustoupí. big_smile

#40 23. 3. 2009 14:16

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Tora napsal(a):

.... ale samozřejmě můžeme dojít k závěru, že má jen bujnou fantazii smile
.... já jí věřím smile

DaiTerr napsal(a):

Muzu se zeptat DT,proc na Torin prispeve takhle odpovidas?
Ja osobne jsem pochopila Toru tak jak rekla vyse-veri ji a vi,ze to neni bujna fantazie. A to co Ty vysvetlujes nize je vlastne vsem jasne i bez toho. Ty to nevnimas teda stejne?

Třeba proto: "... ale samozřejmě můžeme dojít k závěru, že má jen bujnou fantazii smile
.... já jí věřím"

Tak jsem ji chtěl jen ujistit, že to není bujná fantazie, nic víc.

Není tady

#41 23. 3. 2009 14:19

majkafa
Host

tora napsal(a):

ahojky smile

žiju žiju smile, jinak vše při starém, táta lítá z hnízda do hnízda .... momentálně se spíše vleče ... bolí ho ledviny .... jinak se snaží a snaží .... a já musím přiznat, že jsem takhle počátkem roku měla období pravdy .... a tak jsem mu to všechno hezky řekla .... až mne samotnou překvapilo co všechno jsem mu řekla .... no bylo to velký .... ten koukal .... no a následně to prodýchal, já taktéž a jedeme dál .... asi to tak má být smile .... vlastně jedna změna ... oznámil synovi pravdu (neb jsem mu řekla, že se z něj jednou ty děti asi pozvracej) ... no a skoro 16ctiletej synek na něho kouknul a naprosto klidný a vyrovnaný mu říká .... "no to není žádná novinka, to snad vím, ještě něco?" .... tak táta odvětil že nic .... smile .... když to beru ze všech stran, tak si prostě musím přiznat, že mne zkrátka jinej nebaví a dle toho co vypadávalo z něj při výměně názorů , tak on to asi vidí podobně smile))) .... asi budeme chyceni v nějaké začarované smyčce smile ... a jestli je to dobře nebo špatně neřeším, neb jak jsem psala o kousek výš .... nakonec chcu stejně toho vzpupňáka drzýho smile))) a ostatní mají právo se mnou nesouhlasit, ale já mám zase právo žít podle svého smile

... možná si to táhnem už spoustu životů smile .... a možná si to potáhnem ještě dlouho smile))))

Šmarjá, to jsem ráda, že nejsem tak nenormální, když jsem monogamní. Že v naší evropské kultuře není běžné být nemonogamní. Že není pravda, že existuje žena, které něco takového nevadí.
Držím palce, abys to ustála, aby tě to moc netrápilo. Aby to ustály tvé děti.

Upravil(a) majkafa (23. 3. 2009 14:20)

#42 23. 3. 2009 14:19

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

majkafa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Proč?

Majko taky se ptám.

Měl jsem vždy za to, že právě polemika na dané téma je velmi přínosná .. je to špatně?

Není tady

#43 23. 3. 2009 14:20

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

KALIK napsal(a):

majkafa napsal(a):

A proč ano? lol

Ty taky. Ale moudřejší ustoupí. big_smile

Budu di zašněrován, když mi napíšeš, kde jsem tady napsal hloupost, jinak se radši pasuj do role moudřejšího a drž se hesla mlčeti zlato big_smile

majko, ale teď vážně. Pokud nemáš k tématu co kloudného říci, zdrž se spamování, šetři energii wink

Není tady

#44 23. 3. 2009 14:21

majkafa
Host

DT polemika ano.
Nucení ne.
Pro mě je tvé psaní vynucováním. I když pravda, nůž na krku mi nedržíš. Ale přesto tak tvá slova vnímám.
Budu si přemýšlet nad tím, proč.
Jestli nedělám stejnou chybu.

Upravil(a) majkafa (23. 3. 2009 14:24)

#45 23. 3. 2009 14:22

tora
♥♥♥♥---

smile

vy se tu ale roztomile laškujete smile

.... se mi zase vybavuje to mé malé dítko .... ta i svému pubertálnímu bratrovi když je na ni hnusný říká : "neboj, já vím že to tak nemyslíš smile"

Není tady

#46 23. 3. 2009 14:22

majkafa
Host

tora napsal(a):

tak si prostě musím přiznat, že mne zkrátka jinej nebaví a dle toho co vypadávalo z něj při výměně názorů , tak on to asi vidí podobně

Nu, ale jeho asi baví i jiná. Si trošku odporuješ.

Upravil(a) majkafa (23. 3. 2009 14:23)

#47 23. 3. 2009 14:25

Daniela M
♥♥♥----

smile

hirondel napsal(a):

Hezky tema. smile
Treba tohle:
"Věřit, znamená pouze se přibližovat k danému cíli, tušit jej, tajně doufat, že to tak opravdu je. Cítit – znamená jistotu, že daný cíl je přesně tam, kde má být a je to přesně to, co to být má, bez pochybností. „Věřit“, je pouze předstupeň „Cítit“ ..  smile

Opravdu zajímavé téma, prohledání ,,pravdy".

Říká se, když mladý člověk přemýšlí o smrtí - je to hříšné, když starý člověk nemyslí na smrt - je to až trestné. V každém věku bychom měli umět smrt příjmout  i s tajemnem, které jej obklopuje. Je to věčné téma lidstva a vše je jen v našich představách a fantasii. Smrt je zrovna tak dobrá, jako sám život, věčný koloběh na zemi, cohož jsme součástí, tudíž smrtí vše znovu začíná. smilehjarta

Není tady

#48 23. 3. 2009 14:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ahooooj toro, ráda tě zase vidím smile
Už máš sepsaný ten příběh? Já s tím počítám, jen nestíhám jedno pro druhé sad

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#49 23. 3. 2009 14:27

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Polemika ano.
Nucení ne.
Pro mě je tvé psaní vynucováním. I když pravda, nůž na krku mi nedržíš. Ale přesto tak tvá slova vnímám.
Budu si přemýšlet nad tím, proč.
Jestli nedělám stejnou chybu.

Opravdu nikomu nic nevnucuju.. Ale jak říkáš, je to věc názoru. Možná jsem to tu rozjel moc naplno a narušil tak klidné vody, co tu byly, ale to jsem fakt v úmyslu neměl.

Není tady

#50 23. 3. 2009 14:27

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Tak jsem ji chtěl jen ujistit, že to není bujná fantazie, nic víc.

Z jakeho cestneho tytulu ujistujes?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí