|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
když se nám pan ředitel rozhodl kdysi omladit kolektiv a přibral nám tam holčiny hned po maturitě, byly to aktivky na zabití, o práci nevěděly nic, nic moc nepředvedly, čekaly, že se všichni přizpůsobí dámám a měly pocit, že sktečně sežraly všechnu moudrost světa. jenže ono ho :-) a pan ředitel byl nakonec rád, když se jich zbavil a víckrát už tak blbej nápad neměl 
Není tady
Nu, já tak "blbej" nápad už párkrát měla. Díkybohu. 
Ale ne z důvodu "omladění kolektivu", ale proto, že se mi jevily býti dobrými zaměstnankyněmi. Jedna se obzvlášť povedla, je to už sice 13 let, ale takové štěstí potkává vedoucího snad jednou v životě, někdy ani to ne.
Upravil(a) majkafa (26. 3. 2009 22:14)
asi jsi narazila na materiál, se kterým se dalo normálně pracovat ... my byly z těchto na mrtvici 
na střídání jsme tam byly 4, když jedna onemocněla, byl to problém. a do toho nám jedna z těch mladých oznámila, že ona za nikoho služby brát nebude, že půjde marodit, protože ji to unavuje (chudák malá, svobodná, bezdětná, maminka ji uvařila, vyprala, uklidila ..) jsem myslela, že si dělá srandu ... no, nedělala, odešla marodit a až se vrátila, rovnou ji říďa vyrazil ... nechala nás pěkně ve štychu, koza jedna ... jak si představovala, že se budeme střídat ve dvou po 12 hodinách netuším ...celkově co si ke komu dovolily, lidi jen chodili a stěžovali si, tohle říďa nerad, všechno muselo špalat, dlouho se tam neohřály, navíc jim docela dělaly problémy počty atd a nic nám věčně nesedělo 
Není tady

No, my máme kolegyňku, je u nás rok, je jí 21 let, krásná holka, na práci šikovná, sice s náma nesedí, ale chodí k nám často, sedí s holkama, jedné je 53 a druhé 58 let. Máme ji jakod ceru. Někdy nám taky jde na nervy, tím, že se přijde poradit s každou ptákovinou, kterou by mohla odhadnout po tom roce u nás sama. Ale máme ji rády, takže se tomu zasmějeme a poradíme jí. Je to zase jen o lidech. Neřešíme věk, ale to, jak si sedneme, nemusím si sednout s vrstevnicí, ale senu si třeba s o 20 let mladší nebo i starší holkou.
Není tady
Mé nejstarší kolegyni je 68, nejmladší 20. Je nás 11 a pár účetních mám ještě na střediscích po republice. Těch 11, my jsme se snad hledaly až jsme se našly v tomhle složení.
Oli, vidíš, aspoň se přijde poradit, těmhle bylo všechno jasný, všechno věděly a pak všechno jen zk.... 
Není tady
Po tom co jsem v jednom zaměstnání zažila dost drsnou šikanu ze strany nadřízeného, málem se dostala díky tomu do blázince a nakonec jsem byla vyhozena z práce, tak už do zaměstnání chodím v první řadě pracovat a přátelský vztahy v zaměstnání už beru jen jako nadstandard.
V současný práci máme vztahy super, je tu pohoda a občas i sranda. Já jsem v kanclu se samýma chlapama a občas bych se mohla cítit "vyšoupnutá" z kolektivu, protože jsou témata o kterých si s nima prostě nepokecám, i kdybych se stavěla na hlavu. A to platí i naopak.
V zaměstnání snad není povinnost se kamarádit. Někdy je den, kdy se v práci celý den bavíme a smějeme, pak je den, kdy na sebe skoro nepromluvíme (je moc práce, není nálada....atd.), ale já v tom nevidím nic osobního.
Pokud se mi s kolegy po pracovní stránce dobře komunikuje, není mi z jejich strany bráněno v práci a chovají se ke mě slušně tak jsem maximálně spokojená.
Není tady

Soptíku, věřím, že si zdá, že to máš v zaměstnání hrozné a psychicky vyčerpávající, ale věř, že by mohlo být daleko, daleko hůř a buď ráda, za to co máš...
Nástup - první zaměstnání - kancelář 3 ženy + já. V ostatních kancelářích dalších ca. 80 žen. Jedna věk asi 38, obě další 3 roky do důchodu. Byly to moje nejdelší tři roky v životě.... Jedna z těch starších naladěna jak na notu své souputnice, tak na moji notu, takže paráda, mluvení o všem, zaučování, větrání, svícení, hlasitost rádia. Ovšem jakmile do kanceláře vstoupila druhá starší madam, okamžitě rozsvítila všechny světla, vypla rádio nebo utlumila na neslyšnost, zavřela všechny okna a už to začlo....
Já rozdělím práci, já jsem tady totiž služebně nejstarší, já určím kdy se bude větrat, kdy se bude svítit atd....
S vrstevnicí probrala, manžely, vnoučata atd.... a pak jsme šly na paškál my dvě mladší, "Co si včera dělala, proč si tam byla, viděla jsem tě jít večer tam a tam". Smrdí ti bunda kouřem, nebyla si zase někde v hospodě? Proč si nešla z práce přes trh, měli tam levné tohle a tamto. Jo, tak ty si takové věci nekupuješ, hmm, to seš divná..... Druhá mladší kolegyně (38) zase musela vypovídat, co uvařila dětem k večeři, zda dodržuje dietu, kterou si stanovila a jak to, že má na stole tučný jogurt, ať ho hned přestane jíst, jinak bude tlustá jako vepř pořád atd....
Při pracovním prohřešku, překlepu či nějakém jiném problému, nevaháha se okamžitě zvednout a jít to hlásit nejbližšímu nadřízenému, když ho to nezajímalo nebo tam nebyl, tak šla za náměstkem atd..., aby upozornila, že ta mládež, co se teď nabírá, to že není jako v šedesátých letech, kdy se do takového důležitého úřadu braly jen samé kvalitní kusy....
Modlila jsem se za každý den, který chyběl k odchodu do důchodu, litovala jsem, že ztratím tu hodnou a správnou, ale musela jsem jí obětovat za to, že se zbavím této a že se i ostatním oddělením uleví.... Nakonec půl roku před odchodem jí těžce onemocněl manžel a ta ženská odcházela do důchodu jako vyměněná, až jsem úplně zapomněla na to, že jsem slíbila všem podobně postiženým, že při jejím odchodu do důchodu koupím basu šampusu a vypijeme ji na oslavu, že jsme se zbavily teroristky.....
Takže Soptí, jestli se Ti zdá, že je pro práci důležité, zda si s tebou někdo dá kafe, nebo dokonce odpoledne půjde na pivo nebo chce s tebou sdílet další a nové soukromé informace, tak věř, opravdu to důležité není a lze se nad to povznés....
Jediné, nad čím bych se asi zamyslela je, co si zmínila asi dvakrát, že tři roky to fungovalo a najednou to nefunguje. To není samo sebou. Ze dne na den Tě někdo nepřestane zvát na obědy, na pivo atd.... Musela si někde něco říct, naznačit, udělat, neudělat atd... Jelikož Ti to nikdo nechce říct, tak to hoď za hlavu a zařiď se po svém... komunikuj pracovně a své soukromé věci si řeš se svýma známejma.... Opravdu lze krásně pracovat celý den v prázdné kanceláři (kolegové dovolená) nebo s cizincem nebo na přepážce, kde se ti střídají zákazníci a k životu není potřeba mít pozvání od kolegyně na pivo nebo sdílet s ní radost z jejího dobře upečeného dortu apod....
Ač jsem trošku za půlkou dělící věkové hranice, čím dál víc se mi hůř zvyká na nové mladé a "tak trochu střelené" kolegyně než na starší a klidné... A v posledním zaměstnání jsem přišla na to, že úplně nejlepší je dělat jen s chlapama a to jim pak může být jak 20, tak 60 a je to paráda.....
Není tady

Ještě jsem zapomněla, měření času příchodu ze záchoda nebo z kuchyňky, bylo naprosto normální a muselo se zdůvoďnovat proč , páč jí to trvalo vždy o minutu méně....
A 32 stupňů v kanceláři s jižními okny bylo taky normálka, ač my další tři jsme tam seděly polonahé, spocené až na zadku a lapající po čerstvém vzduchu, tak ona si dala na záda kočku a libovala si,j ak je tam konečně příjemně.
Uvidíš, že sama se tomu všemu taky budeš jednou smát....
Není tady
Macex napsal(a):
... A v posledním zaměstnání jsem přišla na to, že úplně nejlepší je dělat jen s chlapama a to jim pak může být jak 20, tak 60 a je to paráda.....
Macku, tak tohle z fleku podepíšu. Mám ověřeno 15-ti letou praxí! 
S chlapama jsem dělala taky pár let - jako jediná baba - a rovněž si nemůžu stěžovat.
Když mě začli oslovovat "týývole", bylo jasný, že jsem zapadla
... ale těžký věci jsem nosit nemusela 
Jinak jsem taky měla kolegyni - nesnesla cizí hovory ani puštěné rádio, ale při práci si nahlas zpívala, páč ji to údajně uklidňovalo. Že to naopak nervuje zbytek kanclu jí nechávalo klidnou...
Není tady
Heleno a kolegyně to přežila ve zdraví ?
Není tady
Ale jó - já pak šla do samostatný kanceláře a zbylý holky to měly do důchodu za pár...
Není tady
tak to potom ha, jinak já už bych po ní snad něco hodila 
Není tady
PPavlu....když tady už po několikatý ty a jiný píšou jak mladý jsou nepoužitelný,tak bez urážky u starších paní je to to samý v bledě modrým.Zažila jsem minimálně jednu paní,která naštěstí už je v důchodu,která když jsem k nim přišla do kanclu, tak pokaždý vykládala jak mají moc práce a že nestíhají apod. a přitom měla vždycky po stole rozložený noviny(nejčastějc Blesk a jiný bulváry) a do zásoby pár časáčků a po stole rozložený chlebíčky.Do toho drbna prvního řádu.Nejlepší bylo jak vždycky děla ,že jezažraná do čtení a při tom nastarhovala uši aby jí neuniklo ani slovíčko.A pak šířila dál a aještě si vymýšlela...stylem někdo řekl A a ona řekla A k tomu přidala ještě B.Takže tahle prcovala stylem,že o práci hlavně mluvila,ale prd dělala.Takže asi tak.Řekla bych ,že je to o lidech a jejich zodpovědnosti k práci a je jedno jestli jim je 20 nebo 60 flákači jsou v jakýmkoliv věku a už mě nebaví číst příspěvky typu "mladý sežraly moudrost světa"A takových paní,který by mi podle některých z vás co tu píšou měli být vzorem,tak jsou spíš k pláči.
Majkafu:Vypadáš na docela rozumnou a fajn šéfku;-)
Není tady
soptíku, mě je 32, já se ještě za starší paní nepovažuju 
ale jooo, já beru, že je to jen o lidech, ale nadruhou stranu, ty jsi se mnou dělala v práci, že víš, jaké s nimi mám zkušenosti ??? já to flákání viděla spíš z druhé strany, sorry 
Není tady
Páju...no rozhodně stará nejsi :-) a jasně máš pravdu neznám tě a nepracuju s tebou jen mám z tebe pocit,že mladý nastupujicí holky bereš jedním metrem....všechny nejsou stejný,je to prostě o povaze....a pipiny jsou s prominutím všude,bez ohledu na věk;-)Jinak jsem docela ráda,že jsem se sem zaregistrovala.V práci kde jsem, tak je to moje první zaměstnaní a asi jsem to moc prožívala a co jsem si stačila přečíst příspěvky tady,tak koukám,že opravdu všude je něco a každej člověk je jinej a to co jednomu nevadí ,druhýmu vadí dost(jako třeba zaplý rádio,což osobně moc nechápu, páč já když se zažeru do práce,tak ani nevnímám co v tom rádiu říkaj)
Není tady
sopti já neříkám, že všechny
některé mladé holky jsou moc fajn a nedá se jim co se práce týče co vytknout ... bohužel jeden rok se hooodně vyvedl a na ty tři co nám tam prošly nic extra pěkného říct nemůžu, navíc snahu něco se naučit jsem neviděla, chodily tam, že tam chodily, chvíli jsem je podezřívala, že snad kazí všechno na co sáhnou schválně, aby jsme to za ně musely udělat my 
ale jo, zažila jsem ta i jednu, která byla schopná nadělat tolik ostudy a takový rozborje, že když po roce odešla, ulevilo se nám všem .. a to ji táhlo na 45 ..
Není tady
mashanka napsal(a):
To je těžké. Ony jsou vrstevnice a je jasné, že si ve svém věku nemají s mladou holkou co říct a mít ji za kámošku.
Lidove receno, o 25 let mladsi zenu NIKDY nevezmou do party ... Duvody jsou jasne...
Není tady
"Lidove receno, o 25 let mladsi zenu NIKDY nevezmou do party ... Duvody jsou jasne..."
Nemusí tomu tak být vždycky. Pracuji s kolegyní, která je o 18 let mladší, a hodně si rozumíme; s další bezva holkou, která je o 12 let mladší; velmi příjemný a vtipný kolega je o 17 let mladší, ten rád v legraci rejpe, když mě učí "čáry máry" s počítačem: "co zas nevíš"? vždyť jsi ženská, máš bejt chytřejší než já, chlap!" )
a navzájem se špičkujeme, kdo má lepší auto a kdo je "nemožnější řidič"
a většina mých prima kolegů je zhruba o 6 let mladší než já - nedělá nám problém chodit spolu na diskotéky, na bowling, vyrábět při vínku společné večeře.... Mám ty mlaďochy ráda a moc jim fandím. Nikdy jsem nezažila lepší kolektiv nebo lépe řečeno, bandu lidí, se kterými jsem tak "vehementně na stejné vlně"
. Naopak vůbec neinklinuji k líné kolegyni, která je o 8 let starší než já...
Kdepak, věk nehraje tak zásadní roli.
Sopti, moc Ti poradit neumím - snad jen, aby sis z té své situace nedělala těžkou hlavu, nic netrvá věčně. Bude líp
.
Není tady

21SOPTIK napsal(a):
PPavlu....když tady už po několikatý ty a jiný píšou jak mladý jsou nepoužitelný,tak bez urážky u starších paní je to to samý v bledě modrým.Zažila jsem minimálně jednu paní,která naštěstí už je v důchodu,která když jsem k nim přišla do kanclu, tak pokaždý vykládala jak mají moc práce a že nestíhají apod. a přitom měla vždycky po stole rozložený noviny(nejčastějc Blesk a jiný bulváry) a do zásoby pár časáčků a po stole rozložený chlebíčky.Do toho drbna prvního řádu.Nejlepší bylo jak vždycky děla ,že jezažraná do čtení a při tom nastarhovala uši aby jí neuniklo ani slovíčko.A pak šířila dál a aještě si vymýšlela...stylem někdo řekl A a ona řekla A k tomu přidala ještě B.Takže tahle prcovala stylem,že o práci hlavně mluvila,ale prd dělala.Takže asi tak.Řekla bych ,že je to o lidech a jejich zodpovědnosti k práci a je jedno jestli jim je 20 nebo 60 flákači jsou v jakýmkoliv věku a už mě nebaví číst příspěvky typu "mladý sežraly moudrost světa"A takových paní,který by mi podle některých z vás co tu píšou měli být vzorem,tak jsou spíš k pláči.
Majkafu:Vypadáš na docela rozumnou a fajn šéfku;-)
V každé věkové kategorii jsou slepice, neschopy a flákačky, ovšem, Pavla asi měla Z PRAXE na mysli spíš jejich nejobvyklejší procentuální zastoupení v jednotlivých věkových kategoriích.
Jinak, ono už to, že máš zmapováno, kdo co kdy čte, co má k svačině, kam má při čem nastražené uši a co přesně kdy dělá, o něčem svědčí. Je celkem s podivem, že při práci stihneš tohle všechno sledovat. Jestli nebudeš nakonec stejná jako ona. Pokud by tomu tak bylo, nebylo by divu, že nejsi u kolegyň oblíbená.
Netvrdím, že to tak je, je to jen námět k zamyšlení
Upravil(a) mashanka (29. 3. 2009 9:10)
Není tady
Tercila napsal(a):
"Lidove receno, o 25 let mladsi zenu NIKDY nevezmou do party ... Duvody jsou jasne..."
Nemusí tomu tak být vždycky. Pracuji s kolegyní, která je o 18 let mladší, a hodně si rozumíme; s další bezva holkou, která je o 12 let mladší; velmi příjemný a vtipný kolega je o 17 let mladší, ten rád v legraci rejpe, když mě učí "čáry máry" s počítačem: "co zas nevíš"? vždyť jsi ženská, máš bejt chytřejší než já, chlap!" )![]()
a navzájem se špičkujeme, kdo má lepší auto a kdo je "nemožnější řidič"
a většina mých prima kolegů je zhruba o 6 let mladší než já - nedělá nám problém chodit spolu na diskotéky, na bowling, vyrábět při vínku společné večeře.... Mám ty mlaďochy ráda a moc jim fandím. Nikdy jsem nezažila lepší kolektiv nebo lépe řečeno, bandu lidí, se kterými jsem tak "vehementně na stejné vlně"
. Naopak vůbec neinklinuji k líné kolegyni, která je o 8 let starší než já...
Kdepak, věk nehraje tak zásadní roli.
Sopti, moc Ti poradit neumím - snad jen, aby sis z té své situace nedělala těžkou hlavu, nic netrvá věčně. Bude líp.
hmm, ty máš tak skvělý život po všech stránkách, až se mi to zdá být nenormální ...
Není tady
Tercilu....máš fakt ftipnýho kolegu:-) není nad to když se člověk zasměje kor v práci kde trávíme podstatnou část dne....tenhle týden byl docela v pohodě,možná mi svým způsobem pomohla ahle diskuse a taky zkušenosti mý kamarádky z jinýho oddělení,která je mladší ještě než já (je jí 20) a taky se tam po ní dost vozí.....
Mashanku:to špatně chápeš...ona dotyčná kolegyně dělá vše tak okatě,že si toho člověk nemůže nevšimnout.Rozhodně nestuduju každýho pod mikroskopem jak mi tady ty naznačuješ.A je mi to srdečně jedno at si každej dělá co chce pokud mě, nechá na pokoji .A tahle paní byla taková drbna,že když ji občas potkám v práci,když se chodí občas podívat na své bývalé kolegyně a zjistit nový drby,tak ji ani nezdravím.Nesnáším totiž baby,který nemaj v práci nic lepšího na práci než zjištovat nový drby a koho by zase pomluvily a ublížily.Jo,ale abych neříkala jen samý negativa,je u nás taky oár paní,který by mi mohly dělat mámu,ale jsou děsně fajn a je s nima sranda,takže to asi taky o věku nebude ,ale o tom kdo si jak padne do noty.....jo a taky o tom kdo dá na drby,stačí se znelíbit někomu kdo tam má hlavní slovo...zažila jsem tam jednu kolegyni,taky starší než já,která se se mnou v pohodě bavila a pak když zjistila,že její kolegyně-kamarádky mě moc nemusí,tak otočila a přestala se se mnou taky bavit.No a minulej rok jsem se tam od nich skamarádila s jednou,kterou taky dost berou... a časem jsem se dozvěděla,že do ní rejpaly,že je se mnou ted nějaká kamarádka,tak jim řekla ,"A proč ne,dyt ona xxxx je fajn holka"...takže tímhle chci ještě poukázat na to,jak někdy záleží na tom jestli se někomu líbite či ne.A co si budem nalhávat ona závist mezi ženskýma je běžná věc.
Není tady
Kdysi jsem pracoval v ciste zenskem kolektivu, bylo mi tam vcelku fajn, mel jsem vse, co si jen muz muze prat
ale ty babice se mezi sebou zraly jako psi, hlavne ty starsi se nepekne chovaly k tem mladsim, ja je nijak neskatulkoval, bral jsem zenu jako zenu ci ji bylo 20, nebo 50, na kazdou stejnym metrikem, ale k tem starsim jsem byl mozna vic tolerantnejsi, kvuli veku. Nyni pracuji v ciste muzskem tymu, u muzu neexistuji boje kvuli veku, nebo nedejbuh jeho vysportovanejsi postave
jsou vsak mezi nema jine boje, hlavne ty karierni a ty jsou mnohdy horsi, nez jen obycejne babske drby 
Není tady
no já jen doufám,že až dospěju taky do staršího věku,že nebudu taková babajaga na mladší holky....
Není tady