Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 23. 3. 2009 14:16

abba
Host

Re: PROBLÉMY S KOLEGYNĚMI

helena napsal(a):

abba - ono taky hodně těch mladých bezstarostných holek má dojem, že baba nad 40 je odepsaná a má akorát všechny ty starosti, o kterých se zmiňuješ. A když náhodou řekne něco, co slečna považuje za osobní útok (i kdyby to měla být snaha jí pomoci), tak jí to děvenka taky dovede dát sežrat.

Heli, ja vim, mas naprostou pravdu,  tohle je takovy zacarovany kruh.....

#52 23. 3. 2009 14:22

abba
Host

21SOPTIK napsal(a):

Mashanka ... a nechci se tě nijak dotknout,ale z tvýho posledního příspěvku mi příjde,že si zřejmě myslíš,že starší znamená moudřejší....no nevvím ,ale dost často se mi stává,že i ty starší-moudřejší kolegyně dělaj dost často chyby a když je na to člověk upozorní (slušně) tak se většinou urazí a ještě se čertí....samo každej děláme chyby,ale když se tak stane ,tak mi příjde nesmyslný aby se ty starší kvůli tomu,že je na to upozorn mladší člověk urážely.

Soptiku, mas pravdu chyby udela kazdy, ale ted zalezi jakym zpusobem na tu chybu upozorni (i kdyz si mysli,ze slusne).

#53 23. 3. 2009 15:07

Blossom
Host

Tak se to tady trochu zvrhlo ve válku generací, a to je myslím škoda....
Obecně vzato: Čistě ženský kolektiv = nedobrá kombinace...
Liché číslo 3 = nedobrá kombinace...
2 různé generace v 1 kanclu = nedobrá kombinace...

Jenže - kdo z nás si může své spolupracovníky vybírat? Takových, kteří ano (mám štěstí, že mezi ně patřím) je nás málo...

Snažila bych se na místě Soptíka si oddělat svoje, nenadbíhat jim, ani se od nich neodtahovat, prostě takové neutrálně slušné chování, nějak extra zvlášť si jich nevšímat, oddělat si v práci svoje a těžiště svého života a vztahů mít ve svém soukromí...

Ale jinak tě zcela chápu, že jsi napětím z práce otrávená, vždyť tam trávíme třetinu života, to je hodně.

Vzpomínám, když jsem se po gymplu nedostala napoprvé na VŠ, šla jsem na rok do dělnického povolání. Bylo nás tam 8 ženských, z toho 4 mladé holky pod 20 a 4 důchodkyně. Tyhle dvě skupiny vytvořily nesmiřitelné tábory... Snažila jsem se zůstat nestranná, ale šlo to ztuha, párkrát jsem taky šla domů s brekem..... zajímavé bylo, že s každou jednotlivou z nich jsem si rozumněla, ale dohromady to byla třaskavá směs.
Jednou se pohádaly natolik, že nebylo daleko k fackám.  A víte, o co se tak strašně požraly? Jestli se má říkat čůrat, necho ch..t .... dumbom

Čistě  ženský kolektiv obecně - to je neštěstí.

#54 23. 3. 2009 15:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Prd a vořech "začarovanej kruh" nebo "nedobrá kombinace". S kolegyněmi (a kolegy) se nemusíme kamarádit, nemusíme si s nimi vyprávět detaily z rodinného života, dokonce s nimi (krom pozdravu a služebních či provozních  záležitostí) vůbec nemusíme mluvit - a stejně tak oni s námi. Ale ani jedna strana by neměla být dotčená, že se nekonají kávový dýchánky. A vůbec to není o věku, o pohlaví, počtu osob... spíš o tom, že když to nejde podle našich představ, jsme (většinou) naštvaní a holt si to nějak (někdy blbě) odreagováváme.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#55 23. 3. 2009 15:28

Blossom
Host

Tak podle mých životních zkušeností to bohužel JE hodně  o věku, pohlaví a počtu osob, jen se například koukněte, jak se nám tohle vlákno hezky rozdělilo na 2 generace - na "mladé bezstrarostné holky" a "stárnoucí ženy mezi 40-50 lety". Mimochodem, nad obojím tímto označením jsem se fakt nahlas zasmála:lol: lol lol Obojí jsou to klišé, jako hrom!!
A milé zlaté, VŠECHNY jsme stárnoucí,  naprosto stejně( jen na těch mladších to ještě není tak vidět lollollol )

Ale pravda je, že nejvíc je to o lidech a povahách, někdo vyjde se všemi, a někdo zas s nikým, bez ohledu na věk.

#56 23. 3. 2009 15:57

luminka
♥♥♥♥♥--

Mám v práci něco podobného, ale mě pro změnu nemusí kolegyně mladší o 10 let. Ať řeknu, co chci, protáhne pusu, zamračí se, nebo udělá pohrdavý pohled. Zdá se mi, jako by se mnou mluvila tak, jako když někdo peskuje dítě, a přitom jsem starší já. A proč mě nemusí, to mi vlastně i řekla: Že myslím negativně, že jsem divná, protože mám ráda déšť a ne sluníčko, protože si vymýšlím nemoci, protože přemýšlím o smrti a smutných věcech a dokonce mi říká, že jsem blázen. A sluníčko nemám ráda proto, protože když je modrá obloha a ne zataženo, tak mě bolívá hlava, to je prostě fakt, asi nesnáším tlakovou výši nebo co. Hlava mě bolí většinou, když se vylepšuje počasí.

Není tady

#57 23. 3. 2009 16:05

abba
Host

helena napsal(a):

Prd a vořech "začarovanej kruh" nebo "nedobrá kombinace". S kolegyněmi (a kolegy) se nemusíme kamarádit, nemusíme si s nimi vyprávět detaily z rodinného života, dokonce s nimi (krom pozdravu a služebních či provozních  záležitostí) vůbec nemusíme mluvit - a stejně tak oni s námi. Ale ani jedna strana by neměla být dotčená, že se nekonají kávový dýchánky. A vůbec to není o věku, o pohlaví, počtu osob... spíš o tom, že když to nejde podle našich představ, jsme (většinou) naštvaní a holt si to nějak (někdy blbě) odreagováváme.

No jo Heli, ono se to dobre pise, ale zivot je trosku o necem jinem. Jiste, ze se s kolegy a nebo kolegynemi nemusim kamaradit, ale  zkus s nekym pracovat 8 hodin denne  a zkus krom pozdravu a sluzebnich ci provoznich zalezitosti o nicem jinem nemluvit.  Ono to dost dobre nejde.  Urcite brzo budes bud oznacena za domyslivou slepici a brzo ti to kolegyne zacnou davat pocitit.  Protoze kdyz ja reknu neco o sve rodine, tak ocekavam, ze dostanu informace a nebo aspon reakci i z druhe strany.  Ja osobne si myslim, ze svoji roli hraje vek, ale taky personalita te ci one kolegyne.  Kdyz je nekdo vztahovacny a nebo hadavy typ,(na veku nezalezi) muzes se snazit jak chces, driv nebo pozdeji ke konfliktu stejne dojde....

#58 23. 3. 2009 16:15

abba
Host

luminka napsal(a):

Mám v práci něco podobného, ale mě pro změnu nemusí kolegyně mladší o 10 let. Ať řeknu, co chci, protáhne pusu, zamračí se, nebo udělá pohrdavý pohled. Zdá se mi, jako by se mnou mluvila tak, jako když někdo peskuje dítě, a přitom jsem starší já. A proč mě nemusí, to mi vlastně i řekla: Že myslím negativně, že jsem divná, protože mám ráda déšť a ne sluníčko, protože si vymýšlím nemoci, protože přemýšlím o smrti a smutných věcech a dokonce mi říká, že jsem blázen. A sluníčko nemám ráda proto, protože když je modrá obloha a ne zataženo, tak mě bolívá hlava, to je prostě fakt, asi nesnáším tlakovou výši nebo co. Hlava mě bolí většinou, když se vylepšuje počasí.

Luminko, nic si z toho nedelej, ja mam taky rada dest, miluji sychravy, destivy  podzim s vuni tlejiciho listi  a treba jenom pro  ten krasny pocit, kdyz prijdu do tepleho a utulneho domu, udelam si caj a mam krasnou pohodu.  Taky asi budu divna, kdyz by se mne nekdo zeptal jestli na dovolenou na Havaj a nebo do New Brunswick v Canade, tak radeji ta Canada.... nejsi blazen, mas proste rada neco jineho a na tom vubec nic neni.  Vidis, kdyby jsme sedely v kanclu spolu, tak bychom mohly byt dobre kolegyne storstark

#59 23. 3. 2009 16:19

abba
Host

Blossom napsal(a):

Tak se to tady trochu zvrhlo ve válku generací, a to je myslím škoda....
Obecně vzato: Čistě ženský kolektiv = nedobrá kombinace...
Liché číslo 3 = nedobrá kombinace...
2 různé generace v 1 kanclu = nedobrá kombinace...

Jenže - kdo z nás si může své spolupracovníky vybírat? Takových, kteří ano (mám štěstí, že mezi ně patřím) je nás málo...

Snažila bych se na místě Soptíka si oddělat svoje, nenadbíhat jim, ani se od nich neodtahovat, prostě takové neutrálně slušné chování, nějak extra zvlášť si jich nevšímat, oddělat si v práci svoje a těžiště svého života a vztahů mít ve svém soukromí...

Ale jinak tě zcela chápu, že jsi napětím z práce otrávená, vždyť tam trávíme třetinu života, to je hodně.

Vzpomínám, když jsem se po gymplu nedostala napoprvé na VŠ, šla jsem na rok do dělnického povolání. Bylo nás tam 8 ženských, z toho 4 mladé holky pod 20 a 4 důchodkyně. Tyhle dvě skupiny vytvořily nesmiřitelné tábory... Snažila jsem se zůstat nestranná, ale šlo to ztuha, párkrát jsem taky šla domů s brekem..... zajímavé bylo, že s každou jednotlivou z nich jsem si rozumněla, ale dohromady to byla třaskavá směs.
Jednou se pohádaly natolik, že nebylo daleko k fackám.  A víte, o co se tak strašně požraly? Jestli se má říkat čůrat, necho ch..t .... dumbom

Čistě  ženský kolektiv obecně - to je neštěstí.

Blossom, souhlas! a jeste maly dotaz, a ktere slovo vyhralo:D

#60 23. 3. 2009 16:45

majkafa
Host

Pročítám si toto vlákno a mám úplně jiné zkušenosti.
V jedné kanceláři mám dokonce holčiny ze tří generací.
V té mé jsme 3 a jsou to dvě generace.
V jedné kanceláři mám 3 holčiny stejné generace.
Všechny kanceláře fungují moc dobře, abych to nezakřikla a naše pracovní kontakty už dávno infiltrovaly i do osobního života, podnikáme spousty akcí, byť se v práci někdy neshodneme na stejném pracovním názoru, vždy se domluvíme k všeobecné spokojenosti.
Jsem ve firmě 14 let a je to čím dál, tím lepší.
Dá se říct, že je tam spousta vztahů nejenom kamarádských, ale dokonce přátelských.

Jo, a jsme čistě ženský kolektiv. smile

Upravil(a) majkafa (23. 3. 2009 16:46)

#61 23. 3. 2009 17:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Tak podle mých životních zkušeností to bohužel JE hodně  o věku, pohlaví a počtu osob, jen se například koukněte, jak se nám tohle vlákno hezky rozdělilo na 2 generace - na "mladé bezstrarostné holky" a "stárnoucí ženy mezi 40-50 lety". Mimochodem, nad obojím tímto označením jsem se fakt nahlas zasmála:lol: lol lol Obojí jsou to klišé, jako hrom!!
A milé zlaté, VŠECHNY jsme stárnoucí,  naprosto stejně( jen na těch mladších to ještě není tak vidět lollollol )

Ale pravda je, že nejvíc je to o lidech a povahách, někdo vyjde se všemi, a někdo zas s nikým, bez ohledu na věk.

ješiš to je rozdělení big_smile já teda ale nespadám do žádné kategorie va

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#62 23. 3. 2009 17:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

luminko, jenže ty máš pořád problém, jednou takovej, jednou makovej, všechno moc prožíváš, rozebíráš ... to je pak taky těžký ..

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#63 23. 3. 2009 17:33

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Pročítám si toto vlákno a mám úplně jiné zkušenosti.
V jedné kanceláři mám dokonce holčiny ze tří generací.
V té mé jsme 3 a jsou to dvě generace.
V jedné kanceláři mám 3 holčiny stejné generace.
Všechny kanceláře fungují moc dobře, abych to nezakřikla a naše pracovní kontakty už dávno infiltrovaly i do osobního života, podnikáme spousty akcí, byť se v práci někdy neshodneme na stejném pracovním názoru, vždy se domluvíme k všeobecné spokojenosti.
Jsem ve firmě 14 let a je to čím dál, tím lepší.
Dá se říct, že je tam spousta vztahů nejenom kamarádských, ale dokonce přátelských.

Jo, a jsme čistě ženský kolektiv. smile

Majko, jedna věc je vycházet dobře s lidmi, kterým jsme šéfem, a které si můžeme vybrat a poskládat tak, jak uznáme za nejlepší. Nevím, jestli jsem to z tvých příspěvků na jiných vláknech pochopila správně, že ty také kolektivu šéfuješ.
Jiné je to ale být tam řadovým pracovníkem, který to musí brát, tak jak to je.

Chci tím říct - když jsem přišla kdysi do práce a byla tam řadovou pracovnicí (jak popisuji ve svém příspěvku), bylo to něco jiného, než když jsem v práci teď a ty spolupracovníky si vybírám a ten kolektiv si sama tvořím.(tak jako zřejmě i ty). To je trochu o něčem jiném - já tady ve firmě teď už celkem dlouho mám zaplaťpámbu taky příjemnou, přátelskou a kolegiální atmosféru, a to proto, že jsem si to tak vybudovala.

Ale ty lidi - zaměstnanci-, co někam nastoupí do práce, si ten kolektiv na rozdíl od nás vybrat a poskládat po svém nemůžou, musí se nějak srovnat mezi sebou, a to bývá často  problém, a v ženském kolektivu zvlášť. Znám to třeba od svých kamarádek - učitelek. Takové sborovny - to bývá přímo horor. A nic na tom nemění, že jsou to ženské studované - naopak, pak ty averze a intriky bývají o to zákeřnější.

#64 24. 3. 2009 7:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

zkus s nekym pracovat 8 hodin denne  a zkus krom pozdravu a sluzebnich ci provoznich zalezitosti o nicem jinem nemluvit.  Ono to dost dobre nejde... Protoze kdyz ja reknu neco o sve rodine, tak ocekavam, ze dostanu informace a nebo aspon reakci i z druhe strany.
Ale jde... fakt... vyzkoušeno http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Můžu zkusit jednou dvakrát a když tu rekaci nevidím, tak neočekávám ani informace od druhé strany. Někdo se prostě o soukromých záležitostech bavit nechce - vůbec nebo s každým. Tak mu necpu, co nechce. Maximálně prohodím něco neutrálního o počasí, včerejším filmu a šlus. Proto ještě nemusím být nafoukaná slepice.
Ať řeknu, co chci, protáhne pusu, zamračí se, nebo udělá pohrdavý pohled.
Nebereš si to všechno až moc osobně? Slečna tě "nemusí", no tak přestaň sledovat, jak na tebe reaguje. Čím víc ji budeš zkoumat, tím víc ti bude vadit.

Není tady

#65 24. 3. 2009 8:42

Majja
♥♥♥♥♥--

Ty Soptíku, ale nějak mám z toho pocit, že jak o nich těch kolegyních píšeš, tak ti vlastně ani nejsou nijak sympatický a chceš se s nima bavit, aby sis nepřipadala vyšachovaná a OUT. Pokud bych měla o dost starší kolegyně, které mi nedělají problémy, ale zkrátka jen pečou spolu, tak bych to snad i uvítala, že s nima nemusím "kvokat". Pokud má člověk svůj okruh známých mimo práci, tak proč se v křeči nutit někam zapadnout? Bych si v klídku dělala svoji práci, normálně s nima konverzovala o pracovních záležitostech a pokud trpíš nějakým nedostatkem sociálních kontaktů během pracovní doby, tak jsou i jiný způsoby komunikace nebo si k práci pusť nějakou hudbu do sluchátek a máš svatej klid.

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#66 24. 3. 2009 18:36

21SOPTIK
♥♥♥----

tak jsem tu ted chvíli nebyla......abych to ještě upřesnila...vím o kolegyních ze soukr.života hodně a to samý oni o mě.Jsem povahou extrovert,hodně upovídaná a jak už jsem jednou psala prostě drobet střelená....Do zadku nemám ve zvyku nikomu lézt.Na oddělení jsem nejmladší a je fakt,že s ostatníma (ne všema ,jsou tam i vyjímky) si celkem taky nemám co říct, ale nevadí mi to a i pomluvy od nich by mi byly ukradené.Taky nemám problém se bavit s 50letou jako s 20letou,pokud mi sedí povahově ,mám si s ní co říct tak proč né.Ale jsem prostě povahou taková,že když se s někým tři roky bavím normálně a i se zasmějem  a pak najednou začnou problémy s tím,že jedna kolegyně když nemá náladu a odsekne,tak mě to prostě mrzí.....má ,ale jedno neocenitelný plus a to je to,že ta záasadně nepomlouvá,za to druhá každou chvíli.Ale pokud jsou to pomluvy,který neublíží,budiž...
Pokud jsem viděla,že zřejmě nemaj chut se s emnou bavit,tak jsem se prostě nebavila a bud teda po několika dnech došlo k tomu,že jsem se ptala co se děje anebo naopak bylo vytknuto mně,že já se s nima nebavím a ,že jsem nějaká nafouklá....ale když jsem se vlastně do konverzace snažila zapojit,tak bud neodpověděly anebo odpověděly jedním slovem....prostě nejsem blbá vycítím, kdy se se mnou baví v poho a kdy ne....a holt je pro mě problém sedět v jedný kanceláři s někým kdo by mě celou pracovní dobu ignoroval...nejsem na to prostě zvyklá.
A nevidím důvod, proč by se spolu nemohly normálně bavit ženský i když jsou věkově rozdílný.Myslím si prostě stále,že je to o toleranci.Jinak k mý současný situaci...dneska byly obě moje kolegyně naladěný skvěle,tím pádem vzaly na milost i mě a bylo opět zase vše jak dřív.Bohužel, prostě musím počítat s tím,že až zase bude jedna z nich mít špatnou náladu,že opět se prostě musím připravit na to,že mi třeba bude odseknuto ,nebo odppověd nepříjde vůbec.....ale s druhou bude komunikovat naprosto ok

Není tady

#67 25. 3. 2009 19:11

luminka
♥♥♥♥♥--

Já se dnes mám trochu hůř. Kolegyně mi řekla natvrdo, velmi natvrdo, proč mě lidé nesnášejí a odsedají si ode mě (dokonce jsem to ani nezpozorovala, to nesnášení a odsedání). Prý stále řeším nějaké problémy a o jednom problému mluvím stále dokola. Tak jsem připomněla, jak jiná kolegyně dokáže mluvit o rozkvetlém oleandru taky půl hodiny a bylo mi řečeno, že to je vděčné téma. A jídlo, to prý je taky vděčné téma. Povídám, kde je spravedlnost, že něčí témata jsou vděčná a jiného ne. Prý spravedlnost žádná není. A taky mě rozčilují kolegyně, že mě mají za tu, co má problémy s manželem, když o něčem takovém jsem mluvila asi před 7 lety a teď si žijeme docela pěkně. Vše se tak zlepšilo, i vztahy s tchyní a tchánem. Ty tehdejší kolegyně, kterým jsem něco asi někdy řekla, už tam ani nepracují a přesto se o mně říkají historky, které si buď nepamatuju, anebo jsou velmi překroucené. Takže i když mě kolegyně takto drsně upozorní na to, jak bych se měla chovat, abych neodpuzovala lidi, tak to nemám šanci napravit, ony ty ženské nevnímají, že se měníte, ony vás vidí jako před 7 lety a už se to s vámi veze, takže nemůžu dělat vůbec nic, i kdybych se polepšila, ony mě budou nesnášet.

Není tady

#68 25. 3. 2009 20:17

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

luminka napsal(a):

Já se dnes mám trochu hůř. Kolegyně mi řekla natvrdo, velmi natvrdo, proč mě lidé nesnášejí a odsedají si ode mě (dokonce jsem to ani nezpozorovala, to nesnášení a odsedání). Prý stále řeším nějaké problémy a o jednom problému mluvím stále dokola. Tak jsem připomněla, jak jiná kolegyně dokáže mluvit o rozkvetlém oleandru taky půl hodiny a bylo mi řečeno, že to je vděčné téma. A jídlo, to prý je taky vděčné téma. Povídám, kde je spravedlnost, že něčí témata jsou vděčná a jiného ne. Prý spravedlnost žádná není. A taky mě rozčilují kolegyně, že mě mají za tu, co má problémy s manželem, když o něčem takovém jsem mluvila asi před 7 lety a teď si žijeme docela pěkně. Vše se tak zlepšilo, i vztahy s tchyní a tchánem. Ty tehdejší kolegyně, kterým jsem něco asi někdy řekla, už tam ani nepracují a přesto se o mně říkají historky, které si buď nepamatuju, anebo jsou velmi překroucené. Takže i když mě kolegyně takto drsně upozorní na to, jak bych se měla chovat, abych neodpuzovala lidi, tak to nemám šanci napravit, ony ty ženské nevnímají, že se měníte, ony vás vidí jako před 7 lety a už se to s vámi veze, takže nemůžu dělat vůbec nic, i kdybych se polepšila, ony mě budou nesnášet.

Luminko, tvým kolegyním se vůbec nedivím, že tě nemusí , ty soustavně řešíš nějaké pitomosti.
Jídlo a rozkvetlý oleandr je skutečně vděčné téma vissla a tom může hovořit každý .

Není tady

#69 25. 3. 2009 20:31

luminka
♥♥♥♥♥--

Já ne. Oleandr nemám a vaření mám plné zuby. Další vděčné téma jsou plovoucí podlahy a tu taky nemám.

Není tady

#70 25. 3. 2009 20:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Děvčata tak zkuste se nad to trošku povznést, skoro v každém nebo možná i v každém zaměstnání něco je, nikde to není tak že by to beze zbytku vyhovovalo všem zúčastněným...  čím víc se v tom budete hrabat, tím víc se budete zatvrzovat jak berani a řešit pořád to samé dokola až se všem zprotivíte úplně?

Strach je malá smrt...

Není tady

#71 25. 3. 2009 22:07

ajaE
♥♥♥♥♥--

Nejhorsi co muze byt-delat s babama!!!!Delala jsem jak jen s babama ,tak i jen s chlapama,samozrejme vsude se neco najde,ale to se proste neda srovnat,tzv.kolegyne-brrrr!Pokud bych mohla volit,tak jedine pracovat s muzi,ale ono to pokazde nejde jak by si clovek pral,bohuzel!

Není tady

#72 25. 3. 2009 22:37

majkafa
Host

Blossom napsal(a):

Majko, jedna věc je vycházet dobře s lidmi, kterým jsme šéfem, a které si můžeme vybrat a poskládat tak, jak uznáme za nejlepší. Nevím, jestli jsem to z tvých příspěvků na jiných vláknech pochopila správně, že ty také kolektivu šéfuješ.
Jiné je to ale být tam řadovým pracovníkem, který to musí brát, tak jak to je.

Z větší části jsem si kolektiv nevytvořila, jsem v koncernu tím, kdo "tahá horké kaštany z ohně" tam, kde je to momentálně nejvíc zapotřebí. Takže jsem byla párkárt přesunuta do firmy, kde to nejvíc hořelo. I na momentální post, kde jsem 6 let, jsem byla přesunuta dokonce v době mé dovolené, kdy má předchůdkyně nečekaně odešla. Vrátila jsem se do práce - a už jsem pracovala v jiné firmě. Přímo v jámě lvové tenkrát.  Nastoupila jsem do velmi těžké pozice. Ale to je dlouhá historie.
Nepsala jsem jen za sebe, ale dovolím si tvrdit, že většina ne-li všechny "mé" zaměstnankyně mají podobný názor jako já.
Momentální stav, který trvá tak asi 4 roky, nám nebyl "shůry dán" ale všichni, jak tam jsme, jsme se o něj hodně zasloužili, než jsme se sladili. A že to byly perné chvilky. Co jsem se jenom já osobně nadělala přehmatů a blbostí, než jsem dospěla k tomuhle stavu.

Upravil(a) majkafa (25. 3. 2009 22:40)

#73 26. 3. 2009 7:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Prý spravedlnost žádná není.
No samozřejmě, že není... Už jsem to dlouho nepsala, tak ti to zopakuju
Na světě není spravdlnost, ale rovnováha"
Takže tvoje "nevděčná" témata vyrovnává kolegyňčin oleandr, víš. Jenomže jsme všichni tak trochu sobíci a máme pud sebezáchovy - takže pro to, abychom se cítili líp, budeme radši probírat kytičky, žrádýlko a další (pro nás) "příjemnosti", než cizí neustále omílané problémy.

Není tady

#74 26. 3. 2009 7:18

javena
♥♥♥♥♥♥-

ajaE napsal(a):

Nejhorsi co muze byt-delat s babama!!!!Delala jsem jak jen s babama ,tak i jen s chlapama,samozrejme vsude se neco najde,ale to se proste neda srovnat,tzv.kolegyne-brrrr!Pokud bych mohla volit,tak jedine pracovat s muzi,ale ono to pokazde nejde jak by si clovek pral,bohuzel!

No, vidíš. Já pracovala vždy převážně v ženském kolektivu a možná díky tomu jsem se leccos naučila. Nikdy jsem neměla problémy s někým vyjít. Je to i opovaze člověka, ale pokud lidi nejsou hovádka, dá se.
Vlastně souhlasím s Majkafou, za dobrým kolektivem stojí hodně práce.

Není tady

#75 26. 3. 2009 21:54

21SOPTIK
♥♥♥----

Luminku...
souhlasím s tebou....když někdo dokáže půl hodiny mluvit o oleandru proč bys ty nemohla mluvit o něčem jiným....mě osobně kytky ,vaření a jak moc jsem o víkendu uklízela...mě taky nezajímá...typický ženský kecy.Máš v práci asi docela kolegyně pěkný sobky.A hlavně tam kde jsou předsudky,těžko přesvědčíš někoho,že jsi jiná.Víš co, možná jsem mladá a blbá ,ale stále si myslím,že je to o toleranci.A tam kde ženský koukaj svrchu na mladý(řeči,typu "no jo mladý holky,který si myslí ,že sežraly moudrost světa,ale i řeči"no jo stary sešláplý krabice" asi moc dobrým vztahům v kolektivu šanci nedávaj.Z toho jaký tu od neděle jsou reakce a vzhledem k tomu co se dál odehrává u mě v práci , kde se začaly ženský vozit po další mladší kolegyni (z jinýho oddělení),tak docházím k názoru,že je to i o tom kde se jaký sejdoumpovahy.....
A i tady jsem vlastně "zaslechla" tu osudnou větu "že mladý holky si myslí,že sežraly moudrost světa" tak mi příjde,že tím zakrývaj vlastní nejistotu a strach aby ta mladší náhodou nebyla lepší jak ta starší...ale třeba se pletu...jsem přece jenom mladá a hloupá big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí