Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » po*ný rozvod na první stání? a důvody odročení

#1 20. 3. 2009 10:57

myseria
♥------

po*ný rozvod na první stání? a důvody odročení

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Manžel po 35letech požádal o rozvod, cca půl roku nebydlíme ve společné domácnosti, našel si přítelkyni a žije u ní. S rozvodem jsem nesouhlasím, ale ipřesto jsem se s manželem chtěla domluvit na smluvním rozvodu (nechci se tahat po soudech několik měsíců), on se ovšem semnou odmítnul očemkoliv bavit.

Mě by zajímalo, když nejsme na ničem domluvení, nemáme rozdělený majetek zda i přesto nás můžou rozvést na prvním stání?
Děti máme již plnoleté, jen dcera samoživitelka s  námi žije ve společné domácnosti, a určitým způsobem je závislá na naší finanční pomoci. I toto soud zohledňuje?

Rozvodem bych přišla o bydlení, protože bydlíme v manželově domě, který taky vlastní jeho matka a jeho bratr. Bojím se, abych jako "bývalá manželka" neskončila na ulici.

Není tady

#2 20. 3. 2009 10:58

myseria
♥------

Re: po*ný rozvod na první stání? a důvody odročení

Ještě jsem se chtěla zeptat, jaké důvody musí být, aby bylo odročené jednání?

Není tady

#3 20. 3. 2009 11:13

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Bohužel neradostné vyhlídky.
No i při po*ném rozvodu je možné být rozveden na prdvní stání. a to i přes to, že není rozdělen majetek.
Pokud se týká dcery a tebe máte možnost žádat o Ty o výživné na rozvedeného manžela a dcera pro závislost neboť je samoživitelka.
S bytem on tě vyhodit nemůže záleží na vlastníkovi tedy jeho matce jak tě nechá bydlet.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#4 20. 3. 2009 11:20

myseria
♥------

Děkuju.

Takže, když tchýně mě tam nebude chtít, tak mám prostě smůlu jo?

Pisatel napsal(a):

Bohužel neradostné vyhlídky.
No i při po*ném rozvodu je možné být rozveden na prdvní stání. a to i přes to, že není rozdělen majetek.
Pokud se týká dcery a tebe máte možnost žádat o Ty o výživné na rozvedeného manžela a dcera pro závislost neboť je samoživitelka.
S bytem on tě vyhodit nemůže záleží na vlastníkovi tedy jeho matce jak tě nechá bydlet.

Není tady

#5 20. 3. 2009 11:51

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

myseria napsal(a):

Děkuju.

Takže, když tchýně mě tam nebude chtít, tak mám prostě smůlu jo?

Tak nějak ano. Bohužel.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#6 24. 3. 2009 10:28

Lilith380
♥♥-----

Holt právo a spravedlnost si někdy dost odporuje. Občas by to vyřešili líp jedinci selským rozumem s trochou lidskosti.  skurt
Držím palce, ať to dopadne co nejlíp pro tebe. hjarta

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » po*ný rozvod na první stání? a důvody odročení
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí