29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lot, prášky nejsou řešením navždy, vysoké dávky, jako bereš ty, už vůbec. Když je ti líp, je třeba začít zjišťovat, proč se to stalo a změnit to. Najít dobrého psychologa, který ti pomůže. Nečekej, že prášky jsou zázrak, který odstraní tvé psychické problémy.
moneta napsal(a):
Mám užívat 2druhy AD (dlouhodobých) o víkendech na to zapomínám nebo zámerně chci tělu ulehčit, ovšem bolí mně hlava, jsem jako by unavená a je mi nějak nepopsatelně divně.,
Myslíte,že je to právě tím, že je vysazuji?
Urcite ano Moneto. U techto druhu leku se musi vytvorit hladina, ktera Te udrzuje v normalu. Pokud davka rychle zakolisa, tzn. nesnizuje se plynule napr. o 5% denni davky tydne, je to pruser jak vrata. Organizmus na tuto zmenu zareaguje po svem.
Není tady
moneta napsal(a):
Mám užívat 2druhy AD (dlouhodobých) o víkendech na to zapomínám nebo zámerně chci tělu ulehčit, ovšem bolí mně hlava, jsem jako by unavená a je mi nějak nepopsatelně divně.,
Myslíte,že je to právě tím, že je vysazuji?
Nesmí se vysazovat, jen na pokyn lékaře a postupně, pomalu.Jinak ti bude tak zle jak popisuješ.
Upravil(a) sisina (4. 5. 2009 8:54)
Není tady
Měla bych taky dotaz, berete léky pravidelně ve stejnou dobu? Samozřejmě to nejsou antibiotika, ale nemá náhodou vliv posun několik hodin? např. ve všední dny je beru cca v 8 hodin ráno, ovšem o víkendu si někdy pospím a na lék si vzpomenu až např. v půl 11? Taky bude asi rozdíl, berou-li se po jídle či před jídlem...nebo, že by to nemělo až tak velký dopad, jsou -li to léky s dlouhodobým působením? Není někdo znalec?
(Konkrétně se jedná o Wellbutrin)
Není tady
Po mé víkendové zkušenosti, kdy jsem léky nebrala si myslím, že může být tolerance +- 3 hodky a nic se nestane,ale to je jen můj laický názor, je to zajímavý dotaz. Taky bych to chtěla vědět, myslím si, že taky záleží, jak které léky to jsou.
Já beru jedny AD už pátým rokem a nejsem si nějak zvlášť jistá, že mi pomáhají, před dvěmi měsíci mi lékařka přidala další,ale já jsem chtěla ty první vysadit, že nepozoruji žáden účinek a ona, že prý si to jenom myslím, že je vysazovat nemám ani náhodou.
Není tady
Moneto, ano mas pravdu. Nektere leky a zalezi i od diagnozy je nutne brat pokud mozno +-30 minut ve stanoveny cas. Ted me momentalne napada mimo skupinu atb snad jen inhibitory cholinesterazy, napriklad Mestinon. U tohoto leku je presnost velmi dulezita. U AD je dulezita hladina, aby se hladina udrzela, mel by se lek podavat pokud mozno presne, rekl bych ze +-hodina. Myslim, ze take zalezi na delce ucinku leku, podle toho stanovi ( nejcasteji lekar ) jak casto je nutne lek uzivat
Není tady
Děcka, když si tady čtu, jak si některé zahráváte s léky. +- 3 hodiny, to by mě omyli. Hrajete si takhle i s antikoncepcí?
Taky jsem brala AD. Ale můj názor je stále stejný, že je to jen podpora pro chvíle nejhorší. Ne celoživotní řešení, pokud tam opravdu není chyba mozku v produkci serotoninu - prokazatelná. Odborná literatura nepopírá, že medicína vůbec neví, proč zrovna porucha tvorby serotoninu způsobuje depresi. Je jenom vyzkoumámo, že když se tělu dodá serotonin, deprese poleví. Ale vědci přiznávají, že příčina a způsob léčení deprese je možná úplně v něčem jiném.
Já jsem si jednoho dne řekla - nebudu ani za nic patřit mezi ty, co berou AD doživotně. A to jsem trpěla depresemi snad celý svůj život do mých 44 let. A to jsem brala 11 prášků denně, když jsem se takhle rozhodla. Chci být sama sebou a ne chodícím robotem. Začala jsem tvrdě pracovat na své psychice. AD už neberu téměř dva roky, skupinovou terapii jsem ukončila v prosinci 2008, deprese jsou pryč a říkám, že většinou (neříkám vždy), když se chce, tak jde i tohle.
Je jednodušší svěřit se do moci prášků, než na sobě máknout.
Je složitější na sobě máknout, ale stojí to za to.
Je to osobní volba každého z nás.
Začínám mít obavy, že pokud člověk jednou začne dlouhodobě užívat AD, bude je brát celý život.
Kéž bych se mýlila.
Je to můj subjektivní názor,ale i když lékařka tvrdí, že nejsou návyková, připadá mi, že několikaleté užívání je v jádru samo o sobě návykovým.Jednou mu pomohou,pak člověk po nich sáhne znova.
Není tady
Moneto, je to jenom tvoje volba.
Moneto ??? Si upadla, ne ? Majkafa ma pravdu. Podle me se AD nikdy neberou dele, nez na nezbytne nutnou dobu, ten lek nema za Tebe zit ale naucit Te zivot zvladat, az nejhorsi pomine. Jedine na to jsou AD dobra, jinak jsou k nicemu.
Není tady
Moneto, a zrovna ty, myslím, víš, kde je u tebe pes zakopaný. Viz své vlákno o ženáčovi. Co myslíš, nebude to tím?
Tak málo nebo tak moc stačí - vyřešit.
majkafa napsal(a):
Děcka, když si tady čtu, jak si některé zahráváte s léky. +- 3 hodiny, to by mě omyli. Hrajete si takhle i s antikoncepcí?
Taky jsem brala AD. Ale můj názor je stále stejný, že je to jen podpora pro chvíle nejhorší. Ne celoživotní řešení, pokud tam opravdu není chyba mozku v produkci serotoninu - prokazatelná. Odborná literatura nepopírá, že medicína vůbec neví, proč zrovna porucha tvorby serotoninu způsobuje depresi. Je jenom vyzkoumámo, že když se tělu dodá serotonin, deprese poleví. Ale vědci přiznávají, že příčina a způsob léčení deprese je možná úplně v něčem jiném.
Já jsem si jednoho dne řekla - nebudu ani za nic patřit mezi ty, co berou AD doživotně. A to jsem trpěla depresemi snad celý svůj život do mých 44 let. A to jsem brala 11 prášků denně, když jsem se takhle rozhodla. Chci být sama sebou a ne chodícím robotem. Začala jsem tvrdě pracovat na své psychice. AD už neberu téměř dva roky, skupinovou terapii jsem ukončila v prosinci 2008, deprese jsou pryč a říkám, že většinou (neříkám vždy), když se chce, tak jde i tohle.
Je jednodušší svěřit se do moci prášků, než na sobě máknout.
Je složitější na sobě máknout, ale stojí to za to.
Je to osobní volba každého z nás.
JJ to máš pravdu a klobouk dolů, já na to nemám. Taky záleží jaká AD se berou.
Není tady
Mám nastudováno hodně o této problematice.
Nezáleží. Nevymlouvej se.
morpheus napsal(a):
Moneto ???
Si upadla, ne ? Majkafa ma pravdu. Podle me se AD nikdy neberou dele, nez na nezbytne nutnou dobu, ten lek nema za Tebe zit ale naucit Te zivot zvladat, az nejhorsi pomine. Jedine na to jsou AD dobra, jinak jsou k nicemu.
Cože???!!! Si myslíte, že beru nějaký neurol , lexaurin apod. , to jsou léky na které při delším užívání vzniká závislost a rozpad osobnosti.
Navíc bych nebrala nikdy nic bez řádné kontroly lékaře. Já nemám nějaké těžké deprese, jen problémy, jak uváděla Majkafa s ženatým chlapem, kterého neumím opusti a to z toho důvodu kvůli kterému beru AD (sebevědomí,sebedůvěra,sebeúcta).
Není tady
moneto, ten chlap tě zničí ... kruci holka, měj rozum a jdi od něj
Není tady
Moneto, já vím, že nebereš tyto návykovky. Myslím, že i Morpheus to dobře ví. Žádný psychiatr by ti je nedal užívat ve velkém množství dlouhodobě. Nerozčiluj se. Zkus na sobě začít pracovat.
To je pitomost, ničit se chemií kvůli zadanému muži. Vztah má přinášet potěšení, zvláště takovýhle, a ne ničit. Když mě ničil, skončila jsem to. Je to prosté, stačí nedělat si věci zbytečně složitými.
Tak se hned necerti a pokud Ti to takto vyhovuje, tak je zbytecne se na tomto vlakne ptat na blbosti kolem AD. Ja mam jen ehm.."mensi" problem se zenatym muzem a proto se musim cpat antidepresivy. Ten zenaty muz me ale po case klidne kopne do zadku, az ho omrzim a me budou muset nasadit Xanax, Lexaurin a stejne prijde ten rozpad osobnosti...Ale pohoda dzez
Není tady
PPavlaa napsal(a):
jj půjdu,ale až mi zaberou AD
Ne e, teď si dělám legraci, já začala ty jedny AD brát ještě než jsem ho znala,ale je to o tom o čem tady píšu.
Není tady
vždyt tady někdo psal , že bere i 5 tabletek denně
Není tady
Hrááá konečně se tady se mnou někdo baví
Není tady
Mě zajímají názory druhých, jen jsem chtěla zjistit, jak je to s tím dlouhodobým užíváním AD. Jsem ráda za jakýkoliv názor i negativní.
Není tady
moneta napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
jj půjdu,ale až mi zaberou AD
Ne e, teď si dělám legraci, já začala ty jedny AD brát ještě než jsem ho znala,ale je to o tom o čem tady píšu.
monetko, ale ty sama víš, co je špatně. a on ti nepřidá. do prčic, pamatuju tě jako fajn holku a ty toto
Není tady
morpheus napsal(a):
Tak se hned necerti a pokud Ti to takto vyhovuje, tak je zbytecne se na tomto vlakne ptat na blbosti kolem AD. Ja mam jen ehm.."mensi" problem se zenatym muzem a proto se musim cpat antidepresivy. Ten zenaty muz me ale po case klidne kopne do zadku, az ho omrzim a me budou muset nasadit Xanax, Lexaurin a stejne prijde ten rozpad osobnosti...Ale pohoda dzez
Kdyby mě kopnul do zadku,mám po problému, jenže do zadku ho musím kopnout já a to je ten TROUBLE No1
Není tady
moneta napsal(a):
morpheus napsal(a):
Kdyby mě kopnul do zadku,mám po problému, jenže do zadku ho musím kopnout já a to je ten TROUBLE No1
Prosim Te, kolik Ti je ? Dockej casu... Ver tomu, ze az se z Tebe stane paralelni "manzelka" = milenka s vlastnostma manzelky, kopne Te do zadku coby dup.
Není tady
JJ, proč bych to řešila já? Nechám to raději na jiných a já se budu cpát chemií.