|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
majkafa napsal(a):
lavský, běž k lékaři a nevyzvídej stále tady na babinetu. Pokud vím, tak tady žádný psychiatr není.
Majko ale to by přece příliš zavánělo řešením
a to panu Lavskému nejde.
Pamatuješ na ten zarostlý nehet? To byla prostě klasika. Normální člověk, když mu začne zarůstat nehet, jde k doktorovi. Ne tak Lavský: ten to nechá narůst do obludných rozměrů, pak to vyfotí a hodí na babinet. A tak to má se vším. Určitá forma psychického exhibicionismu?
Není tady
Já budu brát antidepresiva celý zbytek života. Jsem s tím smířená a vůbec mi nepřipadá, že bych to nebyla já nebo že by mé pocity byly nějak umělé. Jsem naopak klidnější, vyrovnanější a celkově se cítím o 100 % lépe než bez nich.
Není tady
Krevetka napsal(a):
lavský napsal(a):
Krevetka napsal(a):
Ahoj. Nemyslím si, že hlavní důvod, proč lékař předepíše takový či makový lék by byl v tom, jak je drahý, ale spíše v tom, z jaké farmaceutické firmy mu dealer nabídne za předepisování jeho propagovaného léku více peněz, či nějakou odměnu. Stejně tak fungují lékárny, že dostávají za změnu preparátu nějaké provize, dárečky apod, takže když např.přijdeš s předpisem na Serlift ,tak on ti řekne, že ho nemá,ale že stejný preparát je Zoloft, jen od jiné firmy a vnutí ti ho. A to proto, že distributor Zoloftu lékárníkovi nabídl "dáreček". Tak to bohuže chodí. Ty však nemusíš souhlasit.
znamy to bral, a tak jsem se vyptaval. Dali mu nejakou novinku po normal leku, vse bylo ok a pak mu to chteli zmenit nazpet za jiny, novy lek, ale s ucinnou latkou stejnou jako v tom uplne prvnim. Takze jako nazpet. A jak pisi, tak to bylo i v alergologii, co jsem slysel
Ty asi moc nečteš, co ti kdo píše, vid? Ty asi pořád jedeš to své.
Čtu, ale tak ptal jsme se na něco .. no .. ach jo
// Tak proč se léky mění, když někomu vyhovuje a nežádoucí účinky jsou únosné? třeba za jinou látku? kvůli doplatkům? to ne ... kvůli výdaji na pacienta od zdravotní pojišťovny. Slyšel jsem, že je někde limit je malý. A tak proto třeba lékaři změní lék dražší na (libovolný !!) lék levnější s podobnou účinnou látkou, ať už lék s názvem YZ od výrobce AB nebo WX od výrobce CD ... a je to všude ... třeba na tlak nebo na alergii nebo taky ad ...
Jen píši, jak si to myslím a co jsem se doslechl
Upravil(a) lavský (22. 4. 2009 0:13)
Není tady

Lavský, tak sis odpověděl sám, tak už se neptej. Víš lépe než kdokoliv jiný, proč to lékaři dělají. 
Není tady
Lavský si rád píše sám se sebou. 

majkafa napsal(a):
Jo? Asi je tu známý. No já ho neznám. Ale asi brzy poznám. 
Není tady
majkafa napsal(a):
Hele Majkafo, ja si taky rad pisu sam se sebou a nejsem Lavsky 

Mmch, co je to za stupidni nazev vlakna ? Kdo chce vyzkouset ucinky antidepresiv, smele do toho. Ja uz jich za cely zivot sezral, abych nekecal, asi 1.998 kg a jsem v pohode, jak vidite 

Není tady
majkafa napsal(a):
lavský, běž k lékaři a nevyzvídej stále tady na babinetu. Pokud vím, tak tady žádný psychiatr není.
Ty kecko !
A ja jsem co ??? 

Chudaka takto odkopnete... 
Není tady
Lot napsal(a):
Hezký den tak jsem začala na Vaše rady užívat AD,nejdříve Vám velmi děkuji za reakce na mé trápení..depresi a prosím Vás o radu. Teď beru již 10 den Apo-Parox, přes den zdá se je to lepší , v noci spím tak asi od 10 do 3. Ale když se probudím nebo ráno mám pořád stejné úzkosti a bušení srdce a nervozitu. Pak to povolí tak kolem poledne a do večera je to lepší.
Chci se zeptat zda se ještě i toto může spravit nebo mi lékařka když půjdu na kontrolu bude dávat ještě něco jiného?Víte celkem se toho bojím a doufala jsem že mi to pomůže také ráno normálně vstát a fungovat bez těch děsných stavů nervozity a chvění.
Poradíte mi? Je to tak normální a přejde to postupně?
Tyhle hnusy neber. Vyborny je Coaxil v kombinaci s Miabene 
Není tady
Ahoj Lot,
jak je?Už je lépe? AD ti už zabraly jak by měly?Mě musel lékař přidat na ráno ještě jeden dru na víc a mírně zvíšit dávkování a už je to dobré.Cítím se víc v pohodě, i ty úzkosti přešly.
Není tady
morpheus napsal(a):
Lot napsal(a):
Hezký den tak jsem začala na Vaše rady užívat AD,nejdříve Vám velmi děkuji za reakce na mé trápení..depresi a prosím Vás o radu. Teď beru již 10 den Apo-Parox, přes den zdá se je to lepší , v noci spím tak asi od 10 do 3. Ale když se probudím nebo ráno mám pořád stejné úzkosti a bušení srdce a nervozitu. Pak to povolí tak kolem poledne a do večera je to lepší.
Chci se zeptat zda se ještě i toto může spravit nebo mi lékařka když půjdu na kontrolu bude dávat ještě něco jiného?Víte celkem se toho bojím a doufala jsem že mi to pomůže také ráno normálně vstát a fungovat bez těch děsných stavů nervozity a chvění.
Poradíte mi? Je to tak normální a přejde to postupně?Tyhle hnusy neber. Vyborny je Coaxil v kombinaci s Miabene
copak si muze clovek vybrat, co bude uzivat? :-/
Není tady
lavský napsal(a):
Ver tomu Lavsky, ze clovek si pokazde muze vybrat
Stejne tak, zda se sverim do pece lekare, ktery prolezl medicinu jen po znamosti, nebo pres postel, nebo si vyhledam lekare, ktery mi napise lek, ktery sam uznam za vhodny a jdu pryc. Takovych lekaru si velice vazim, pac jsem vyrizeny za 3 minuty. Ovsem v chirurgii bych si na Tvem miste nehral 
Není tady
morpheus napsal(a):
lavský napsal(a):
Ver tomu Lavsky, ze clovek si pokazde muze vybrat
Stejne tak, zda se sverim do pece lekare, ktery prolezl medicinu jen po znamosti, nebo pres postel, nebo si vyhledam lekare, ktery mi napise lek, ktery sam uznam za vhodny a jdu pryc. Takovych lekaru si velice vazim, pac jsem vyrizeny za 3 minuty. Ovsem v chirurgii bych si na Tvem miste nehral
Díky, no rád bych, aby se s léky, co sedí, nevexlovalo, ale ONI jsou doktoři, oni říkají, co máš tak nějak zkusit atd atd
Není tady
lavský napsal(a):
Díky, no rád bych, aby se s léky, co sedí, nevexlovalo, ale ONI jsou doktoři, oni říkají, co máš tak nějak zkusit atd atd
Jasne Lavsky, kdybych se spolehal na ty uzasne MUDry, ke kterym jsem chodil, uz jsem davno pod drnem 
Není tady
morpheus:
a co jim řekneš??? "ne, pane doktore, mě víc vyhovuje tento, předepisujte mi tento" nebo "paní doktorko, já bych radši tu fialovou krabičku, tu vedle, po té se cítím lépe" ... Jako opravdu?
Můžeš to s ním prodiskutovat, ale co ti nakonec bude psát a bude ti vyhovovat je na domluvě, ael oni píší ...
Není tady
Dovolte,abych taky přispěla svým příspěvkem 
v začátku užívání AD doktor předepíše pouze jedno balení tabl., pak si pacienta předvolá na kontrolu a zkonzultuje jejich působení s pacientem, pokud zrovna tyto předepsané tab. nepůsobí tak jak by měly ( nežádoucí účinky ) , předepíše jiné, takže než pacient začne užívat dlouhodobě ta správná AD nemusí to být hned ty první předepsané.
Dokonce mu doktor nemusí předepsat pouze jedna AD,ale uzná, že správný účinek bude mít složení hned z několika druhů AD.
Souhlasíte?
Není tady
Přesně tak.
Měla jsem v začátcích 11 prášků denně a ještě pak na spaní podle potřeby.
Trvalo dva měsíce, než jsme našli ta správná, co měla minimum nežádoucích účinků pro mě a současně mi pomáhala.
Moneta : Tak vzheledm k tomu, ze ja osobne AD neuzivam, tak nevim, jak to u techto lekaru chodi. Ale mam vyborne zkusenosti s kortikoidy, kdy jsem prisel, rekl jsem co chci a jak to budu uzivat. To same leky proti alergii, nebo kortikoidove spreje proti senne ryme atd...atd...mohl bych vypravet, ale nechce se mi.
Není tady
O.K. pokud člověk má na určité léky kladné recenze,chce je vyzkoušet a nejsou v rozporu s diagnozou, myslím si , že není problém, aby mu je lékař, na základě jeho přání, nepředepsal. Já osobně nemám negativní zkušenost.
Není tady
moneta napsal(a):
Dovolte,abych taky přispěla svým příspěvkem
v začátku užívání AD doktor předepíše pouze jedno balení tabl., pak si pacienta předvolá na kontrolu a zkonzultuje jejich působení s pacientem, pokud zrovna tyto předepsané tab. nepůsobí tak jak by měly ( nežádoucí účinky ) , předepíše jiné, takže než pacient začne užívat dlouhodobě ta správná AD nemusí to být hned ty první předepsané.
Dokonce mu doktor nemusí předepsat pouze jedna AD,ale uzná, že správný účinek bude mít složení hned z několika druhů AD.
Souhlasíte?
Přesně tak, nejdřív mě lékař napsal 2 druhy v menších dávkách, za 2měs jsem už musela brát 3druhy v ještě výšších dávkách.Protože to původní musel doplnit, nějak mě to nezabíralo.jím teť 5prášků denně, to není asi tak hrozné.
Není tady
Zdravím všechny po delší době..nešel mi doma PC takže jsem moc nemohla psát. jen v práci a to jsem ti netroufla..raději:skurt:
Jinak jak mi učinkujou AD...víte měla jsem pocit asi 3 týdny ,že tak dobře mi nikdy nebylo, přes den energie, skoro každý den jsem chodila cvičit, špatně myšlenky nebyly..jen to spaní nic moc tak jsem brala miaebene a spala celou noc.No a asi týden mám pocit,že jakoby to přestávalo učinkovat nebo nevím jak to popsat..energie mizí, opět se ozývá bušení srdce přes den..např. právě teď z ničeho nic a nervozita. Ne sice v takovém stádiu jako předtím ale je to zde v mírné formě. Doufala jsem, že vysadím pomalu prašky na spaní že to zkusím..vzala jsem si jen půlku a opět celou noc vzhůru:dumbom:
Nějak nevím jestli si to namlouvám..já myslím že ne ale opravdu jako by přestávaly učinkovat nebo nevím jak to říct.
Byla jsem také na vyšetření krve..vše v pořádku, jen hraniční hodnoty snížení štítné žlázy..za dva měsíce nové odběry..prý může být ta nespavost také z toho.
Začínám si připadat jako hypochondr
Není tady
lavský, pokud má léčivo stejnou účinnou látku, je jedno co ti dají, jenom je to od jiné firmy. mě takhle lékárnice poradí, co třeba na horečku nebo bolest to levnější,ačkoli to má stejnou účinnou látku jako dražší více propagovaný lék
Není tady
Lot napsal(a):
Zdravím všechny po delší době..nešel mi doma PC takže jsem moc nemohla psát. jen v práci a to jsem ti netroufla..raději:skurt:
Jinak jak mi učinkujou AD...víte měla jsem pocit asi 3 týdny ,že tak dobře mi nikdy nebylo, přes den energie, skoro každý den jsem chodila cvičit, špatně myšlenky nebyly..jen to spaní nic moc tak jsem brala miaebene a spala celou noc.No a asi týden mám pocit,že jakoby to přestávalo učinkovat nebo nevím jak to popsat..energie mizí, opět se ozývá bušení srdce přes den..např. právě teď z ničeho nic a nervozita. Ne sice v takovém stádiu jako předtím ale je to zde v mírné formě. Doufala jsem, že vysadím pomalu prašky na spaní že to zkusím..vzala jsem si jen půlku a opět celou noc vzhůru:dumbom:
Nějak nevím jestli si to namlouvám..já myslím že ne ale opravdu jako by přestávaly učinkovat nebo nevím jak to říct.
Byla jsem také na vyšetření krve..vše v pořádku, jen hraniční hodnoty snížení štítné žlázy..za dva měsíce nové odběry..prý může být ta nespavost také z toho.
Začínám si připadat jako hypochondr
Měla jsem to podobně jako ty.Prášky na několik týdnů jako by zabraly a pak mě začalo být pomalu hůř a zhoršovalo se to.Tak mě pan doktor přidal ještě dávkování a 1druh na víc.A teď už je mě dobře.
Není tady
Mám užívat 2druhy AD (dlouhodobých) o víkendech na to zapomínám nebo zámerně chci tělu ulehčit, ovšem bolí mně hlava, jsem jako by unavená a je mi nějak nepopsatelně divně.,
Myslíte,že je to právě tím, že je vysazuji?
Není tady
ano, antidepresiva nesmíš vysazovat svévolně. Zahráváš si se svým tělem.