Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 4. 4. 2009 7:42

Lot
♥♥♥----

Re: Účinky antidepresiv

Hezký den všichni!!
Tak se ozývám po nějaké době. Musím říct že je o něco lépe ale teprve tak 4 dny..beru 4 týden Apo-Parox..není to sice úplně ono, mám výkyvy ale jsou již hodiny kdy se cítím dobře.
Ale co mě zabíjí úplně je nespavost..nespravilo se nic, vezmu si třeba kvečeru oxazepam ale stejně jakmile lehnu do postele začne mi bušit srdce jako o závod a spím trhaně, velmi málo. Lékařka mi nedala na spaní nic prozatím s tím že by to mělo zabra i na to.Ale nic jsem utahaná jak pes v ncoi a ráno..přes den pak OK celkem v rámci normy.Takže nějaké účinky vidím ale spaní nic, také mě začaly mírně svědět nohy a občas se mi na nich udělají vyrážky na stehnech atd. Pak zase zmizí. Můžou to být vedlejší účinky?
Jinak v úterý jdu zase k lékařce..budeteasi řešit to spaní jinak. Jen mi řekla že mi prášky na spaní nechtěla nasadit hned, že na někoho působí tak že přibírá..a to já nechci..za půl roku 10 kg. Jaké máte zkušenosti?
Ale vezmu už cokoli ty noci jsou děsivédumbom

Není tady

#27 4. 4. 2009 7:56

majkafa
Host

Ahoj, ráda čtu, e už ti je trošku líp. Myslím, že to budou vedlejší účinky. Mně brnělo celé tělo. Zeptej se doktorky na něco na to spaní. Já měla Stilnox. Večer jsem usínala hned, ale za hoďku jsem byla vzhůru, pak jsem si brala ten prášek na spaní. Nemá cenu se týrat nevyspáním, pokud to ze začátku léčení jinak nejde, i když je to spánek umělý. Já jsem nepřibírala. Zhubla jsem na začátku 17 kg a pak ne a ne jít s váhou nahoru.

Upravil(a) majkafa (4. 4. 2009 7:57)

#28 4. 4. 2009 8:01

Lot
♥♥♥----

Děkuji Majkafo za podporu..kapitulation
Dneska makám v práci..uzávěrky mezd tak nestíháme:skurt:

Není tady

#29 4. 4. 2009 8:02

Lot
♥♥♥----

majkafa napsal(a):

Ahoj, ráda čtu, e už ti je trošku líp. Myslím, že to budou vedlejší účinky. Mně brnělo celé tělo. Zeptej se doktorky na něco na to spaní. Já měla Stilnox. Večer jsem usínala hned, ale za hoďku jsem byla vzhůru, pak jsem si brala ten prášek na spaní. Nemá cenu se týrat nevyspáním, pokud to ze začátku léčení jinak nejde, i když je to spánek umělý. Já jsem nepřibírala. Zhubla jsem na začátku 17 kg a pak ne a ne jít s váhou nahoru.

Můžu se zeptat jak dlouho jsi ten Stilnox brala..všude říkají že jen měsíc a co pak?va

Není tady

#30 4. 4. 2009 8:11

majkafa
Host

Asi rok, ale ne každou noc, snažila jsem se to nepřehánět, několik nocí za sebou a pak přestávka pár nocí, nebo když jsem byla už příliš unavená. Je to totální vypnutí mozku, umělé, není to normální spánek, ale když není nic lepšího, přece jenom si i tímhle člověk odpočine

Upravil(a) majkafa (4. 4. 2009 8:12)

#31 4. 4. 2009 8:13

majkafa
Host

Přeji ti hezkou,i když uzávěrkovou sobotu. Vím, co to je. Já mám uzávěrku roční, ale pomalu se chýlíme ke konci a dnes mám volno. Ráda poradím, když můžu, protože jsem si těžkou depresi sama prožila. Třeba ti mé rady aspoň trošku pomůžou.

#32 4. 4. 2009 10:13

lavský
♥♥♥♥♥--

Ahoj, v jednom foru, kam chodim, byly zmineny antidepresiva. Nevite, jak to pusobi?

a rad bych se jeste zeptal, je cipralex, citalon a citalec to same? Co jsem cetl, tak je vsude stejna latka !! Anebo se to lisi jen mnozstvim nez. ucinku? Diky

Není tady

#33 4. 4. 2009 10:21

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Co já si vzpomínám, tak citalec mi byl doporučován v době těhotenství jako náhrada za cipralex, takže je to asi stejná skupina, akorát nějaký hormon možná chybí...
Musím ale říct, že vysazení byl pěknej mazec... závratě, závratě, závratě ... big_smile
Zajímalo by mě, jestli měl někdo podobné problémy po vysazení...

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#34 4. 4. 2009 10:33

majkafa
Host

Já jsem s vysazením neměla žádný problém. Možná proto, že už jsem v tu chvíli byla v pořádku, kdoví. A taky jsem měla skvělou psychiatričku, citlivou, vysazovala jsem opatrně a pomalu pod jejím vedením.

#35 4. 4. 2009 13:56

lavský
♥♥♥♥♥--

A co cipralon?

pry cipralex je nejlepsi ale hodne lekaru ho meni lidem za levnejsi citalec a novejsi cipralon. A zaroven jsou to vse ssri inhibitory, ty nejcastejsi, co se pouzivaji

p.s. Nebo je to citalon?

Upravil(a) lavský (4. 4. 2009 14:08)

Není tady

#36 5. 4. 2009 23:44

lavský
♥♥♥♥♥--

Nebo nejaky mitrazapin?

Není tady

#37 7. 4. 2009 15:45

mona100
♥------

Prosím,poraďte mi - dají se běžně koupit nějaké lehčí antidepresiva jen tak bez receptu?

Není tady

#38 7. 4. 2009 15:50

Damila
♥♥♥♥♥♥-

mona100 napsal(a):

Prosím,poraďte mi - dají se běžně koupit nějaké lehčí antidepresiva jen tak bez receptu?

Třezalka tečkovaná, v lékárně nebo u bylinkáře. Dále všechny uklidňující bylinky-meduňka, chmel.
Jinak proti úzkosti je možno zkusit Atarax, nenávykový. Na uvolnění napětí a posílení nervů je dobrý hořčík a B-komplex forte.

Není tady

#39 7. 4. 2009 16:01

Sára6
♥♥♥♥---

Lot napsal(a):

majkafa napsal(a):

Můžu se zeptat jak dlouho jsi ten Stilnox brala..všude říkají že jen měsíc a co pak?va

také se připojuji......minimálně půl roku jsem brala prášky na spaní...název si nepamatuji..asi také stilnox, vůbec jsem v noci nemohla spát, problémy tenkrát s manželem-nevěra, pak rozvod....fuj!! údajně návykové nebyly, dle příbalového materiály zabíraly tak na 4-6 hodin a to mi stačilo, jak jsem se uklidnila, tak jsem je vysadila, žádné vedlejší účinky jsem nepociťovala.

Není tady

#40 7. 4. 2009 16:08

mona100
♥------

Damila napsal(a):

mona100 napsal(a):

Třezalka tečkovaná, v lékárně nebo u bylinkáře. Dále všechny uklidňující bylinky-meduňka, chmel.
Jinak proti úzkosti je možno zkusit Atarax, nenávykový. Na uvolnění napětí a posílení nervů je dobrý hořčík a B-komplex forte.

Díky moc. Zkusím to.

Není tady

#41 7. 4. 2009 16:36

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Ještě jsem si vzpomněla na roztok
NovoPasit, také volně prodejný, také z bylin.
A tablety lisované z bylinek (Anti-Stres).

Není tady

#42 7. 4. 2009 19:59

mona100
♥------

Damila napsal(a):

A myslíš, že to bude působit i na "bolest na srdci?" (nejsem nemocná, ale na dně)

Není tady

#43 8. 4. 2009 6:33

Lot
♥♥♥----

Dobré ráno všem!!
Tak jsem včera byla u psych. řešit to mé spaní. Přes den to je s těmi AD lepší ale spánek je šílený. Dostala jsem včera tabletky na večer..miabene..půl nebo celý. Prý je to na spaní také ale když jsem četla příbalový leták tak jsem zjistila že to jsou také antidepresiva.Přece nemůžu brát dvoje?dumbomdumbomPřitom ta lékařka je opravdu dobrá a chválená.
Včera jsem si vzala večer půlku a naprosto žádný výsledek..nespala jsem zase asi tak 2 hodiny.
Já už fakt nevím

Není tady

#44 8. 4. 2009 6:53

Damila
♥♥♥♥♥♥-

mona100 napsal(a):

Damila napsal(a):

A myslíš, že to bude působit i na "bolest na srdci?" (nejsem nemocná, ale na dně)

Nepotřebuješ prášky, ale psychologa.

Není tady

#45 8. 4. 2009 7:00

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lot napsal(a):

Dobré ráno všem!!
Tak jsem včera byla u psych. řešit to mé spaní. Přes den to je s těmi AD lepší ale spánek je šílený. Dostala jsem včera tabletky na večer..miabene..půl nebo celý. Prý je to na spaní také ale když jsem četla příbalový leták tak jsem zjistila že to jsou také antidepresiva.Přece nemůžu brát dvoje?dumbomdumbomPřitom ta lékařka je opravdu dobrá a chválená.
Včera jsem si vzala večer půlku a naprosto žádný výsledek..nespala jsem zase asi tak 2 hodiny.
Já už fakt nevím

Taky jsem si myslela, že AD se nedají kombinovat.
Byla jsem vyvedena z omylu, prý je to běžné. Jeden známý bere dvoje AD (antidepresiva), jedna AP (antipsychotika) a ještě BDZ (benzodiazepiny). Děs.
Cítí se mizerně. Nedivím se.
Jenže neví z kterého léku se tak blbě cítí. Když jich bere tolik. Fakt mi to přijde zrůdné.
Psychiatrie už je jen o lécích a tím to pro ně hasne.
A že by se tak někdo zeptal na příčiny, na původ vzniku potíží? Není to kratší a přímější cesta? Jenže to bolí a je to nepohodlné.
Najdi si dobrého psychoterapeuta. Prášky nejsou řešením, jen pomůžou překonat nejhorší dobu. Ta první AD už zabrala?

Není tady

#46 8. 4. 2009 7:35

majkafa
Host

To tak je, že psychiatrie je o lécích. Je to první pomoc v tom nejtěžším období.
Psychoterapie pak funguje v nemocnici na psychiatrii, ale ambulantní psychiatr skutečně není od toho, aby s pacientem vedl psychoterapii.
Na původ, příčiny atd. je tu psycholog. Pro toho, kdo se chce z toho dostat. Někdo volí třeba na celý život prášky a nechce na sobě pracovat.
Je to individuální.

Pro monu: Nedělej se sebou pokusy a zajdi raději k psychiatrovi, pokud je velmi zle, nebo si najdi dobrého psychoterapeuta, jestli to zvládneš bez prášků. Tady ti můžeme říct jenom své zkušenosti, ale nejsme tví lékaři. smile Aby sis samoléčbou ještě víc neuškodila.

#47 11. 4. 2009 12:58

Orchidei_11
♥------
Místo: Praha

majkafa napsal(a):

To tak je, že psychiatrie je o lécích. Je to první pomoc v tom nejtěžším období.
Psychoterapie pak funguje v nemocnici na psychiatrii, ale ambulantní psychiatr skutečně není od toho, aby s pacientem vedl psychoterapii.
Na původ, příčiny atd. je tu psycholog. Pro toho, kdo se chce z toho dostat. Někdo volí třeba na celý život prášky a nechce na sobě pracovat.
Je to individuální.

Pro monu: Nedělej se sebou pokusy a zajdi raději k psychiatrovi, pokud je velmi zle, nebo si najdi dobrého psychoterapeuta, jestli to zvládneš bez prášků. Tady ti můžeme říct jenom své zkušenosti, ale nejsme tví lékaři. smile Aby sis samoléčbou ještě víc neuškodila.

Samoléčba… versus návštěva psychoterapeuta. Má zkušenost je zvláštní. Před více než půl rokem jsem zažila nefalšovaný psychický otřes. Přihodilo se totiž v jednom krátkém časovém horizontu několik zásadních životních změn, ohromný tlak, stres, a já se nedokázala srovnat. Unikl mi smysl života a já poprvé ve svém životě uvažovala o tom, proč nebo pro koho tu vlastně jsem… A přeci na tom dně, jsem v sobě našla sílu a hledala pomoc…, odbornou pomoc a doufala, že mi s upřímností a rádi pomůžou. Bohužel ta pomoc dopadnula dost zvláštně. Místo toho, abychom s psychoterapeutem řešili situace, které mě zasáhly a já se s nimi nedokázala srovnat, tak půl hodiny z celkové hodinové terapie řešil, proč jsem zapřísáhlý abstinent! Byla jsem na terapii dohromady třikrát a více už opravdu ne!!! Spíše mi tyto návštěvy ublížili ještě více. Nehledě na to, že hned na prvním sezení mi chtěl předepsat antidepresiva…, aniž by vůbec pochopil samotnou podstatu mých problémů. Depresi jsem měla, pořádnou, ale nakonec jsem si pomohla svou vlastní vůlí. Já pokusy dělala, avšak volila nejšetrnější způsoby léčby… smile

Není tady

#48 11. 4. 2009 13:12

majkafa
Host

I psychoterapeut je "jenom" člověk. Halt sis měla najít jiného, když ti tenhle nevyhovoval. Ale tys to zvládla sama, tak není co řešit. Ale půl roku je poměrně krátká doba na to, aby se dalo posoudit, jestli zvládla. Pokud je člověk skutečně na dně, tohle jsou obvykle dlouhodobé záležitosti,běh na dlouhou trať. Ale výjimky jistě existují.
Tvé info je ale trochu scestné. Psychoterapeut NIKDY nepředepisuje antidepresiva. Byla jsi zřejmě u psychiatra. To je lékař, ten je předepsat může. Ale psychiatr NENÍ psychoterapeut. Jen málo psychiatrů má obojí vzdělání a má i psychologickou praxi. Když se v tom člověk nevyzná, vznikají takovéhle dezinformace.
Jinak ZAPŘÍSÁHLÝ je velmi ošidné slovo. O mnohém svědčí. Možná ani netušíš. Zapřísáhlý abstinent mi zní velmi násilně. Znám abstinenty. Ale zapřísáhlé, to nevěstí nic dobrého. To je násilí vůči sobě, které se dříve nebo později někde vyvalí.

Zajímavé webovky. Dík.

Upravil(a) majkafa (11. 4. 2009 13:32)

#49 11. 4. 2009 13:32

Orchidei_11
♥------
Místo: Praha

majkafa napsal(a):

I psychoterapeut je "jenom" člověk. Halt sis měla najít jiného, když ti tenhle nevyhovoval. Ale tys to zvládla sama, tak není co řešit. Ale půl roku je poměrně krátká doba na to, aby se dalo posoudit, jestli zvládla. Pokud je člověk skutečně na dně, tohle jsou obvykle dlouhodobé záležitosti,běh na dlouhou trať. Ale výjimky jistě existují.
Tvé info je ale trochu scestné. Psychoterapeut NIKDY nepředepisuje antidepresiva. Byla jsi zřejmě u psychiatra. To je lékař, ten je předepsat může. Ale psychiatr NENÍ psychoterapeut. Jen málo psychiatrů má obojí vzdělání a má i psychologickou praxi. Když se v tom člověk nevyzná, vznikají takovéhle dezinformace.
Jinak ZAPŘÍSÁHLÝ je velmi ošidné slovo. O mnohém svědčí. Možná ani netušíš. Zapřísáhlý abstinent mi zní velmi násilně. Znám abstinenty. Ale zapřísáhlé, to nevěstí nic dobrého. To je násilí vůči sobě, které se dříve nebo později někde vyvalí.

Jistě máš pravdu, že i psychoterapeut je jenom člověk. Ale on vystupuje přeci jako odborník…, který rozhodně zadarmo nebyl. Pakliže na moji povahu nebo na mé problémy neměl, měl mě sám předat někomu jinému, o což jsem také zažádala, ale výsledek žádný. Nebyla jsem právě ve stavu pátrání po novém psychoterapeutovi. Představte si, že v ordinaci pláčete, potřebujete všechno s maximální upřímností sdělit, hledáte podporu, radu, jak z toho všeho ven a on řeší, proč nemáte ráda alkohol… Ne-Zvládla…? Snažím si udržet vnitřní vyrovnanost. Pak doufám, že ji udržím. O mém dně bych nepolemizovala. Omlouvám se, vím, co se mi dělo a děje lépe…, takto na dálku jen přes písmenka, je těžké to „něco“ vysvětlovat. Hezký den.

PS. Ještě na doplnění... ze začátku terapii vedli dva, tak je možné, že paní byla psychiatrem. Já to v té chvíli neřešila ani neřeším.
Ke slovu zapříšáhlý... možná jsem zvolila špatné slovo. Alkohol k životu nepotřebuji, vážně. Nic mi nedává, nechutná mi. Znáš abstinenty? Když budeš chtít, můžeš mi o nich vyprávět. Nejsem k sobě násilná, právě naopak, snažím se být k sobě maximálně empatická. smile

Upravil(a) Orchidei_11 (11. 4. 2009 13:37)

Není tady

#50 11. 4. 2009 13:34

majkafa
Host

Psychiatr ani psychoterapeut není povinen předat nás někomu jinému. Bohužel - bohudík? i ve "stavu nouze" jsme dospělí a je jenom na nás, co s tím uděláme. A vím, jak je to někdy těžké. Sama jsem terapeuta ve "stavu nouze" hledala. Díkybohu po několikátém pokusu a pomoci mých blízkých našla - toho, kdo mi pomohl začít chtít pomoct si sama. Vyplakala jsem u mých psychoterapeutů i u mé psychiatričky potoky slz.
Jsi zajímavá, soudím dle tvých webovek. Dovedly mě k objednávce knížky Když to bolí, není to láska. Už nějakou chvilku jsem se k tomu chystala. Děkuji.

Upravil(a) majkafa (11. 4. 2009 13:37)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí