Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 3. 2009 6:35

Lot
♥♥♥----

Účinky antidepresiv

Hezký den tak jsem začala na Vaše rady užívat AD,nejdříve Vám velmi děkuji za reakce na mé trápení..depresi a prosím Vás o radu. Teď beru již 10 den Apo-Parox, přes den zdá se je to lepší , v noci spím tak asi od 10 do 3. Ale když se probudím nebo ráno mám pořád stejné úzkosti a bušení srdce a nervozitu. Pak to povolí tak kolem poledne a do večera je to lepší.
Chci se zeptat zda se ještě i toto může spravit nebo mi lékařka když půjdu na kontrolu bude dávat ještě něco jiného?Víte celkem se toho bojím a doufala jsem že mi to pomůže také ráno normálně vstát a fungovat bez těch děsných stavů nervozity a chvění.
Poradíte mi? Je to tak normální a přejde to postupně?

Není tady

#2 20. 3. 2009 7:15

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Účinky antidepresiv

Neznám přímo Tvé potíže. Ale AD obecně zabírají 2-3 týdny. Je to šíleně dlouhá doba, já vím. Pokud máš úzkosti, měla Ti dát doktorka (a asi i dá, jestli to nezabere) ještě lék na okamžité použití. Nějaký benzodiazepin. Neurol, Xanax, Lexaurin, Rivotril, Diazepam....apod.
Jsou to v podstatě návyková svinstva, ale ve správných dávkách ve správnou chvíli působí skutečně jako vysvobození.  A jistě Ti nemusím připomínat, že hlavní práce ja pak na psychice, tedy najít dobrého terapeuta. Hodně štěstí, a ať je brzy líp! smile

Není tady

#3 20. 3. 2009 7:19

majkafa
Host

Ahoj. Braní antidepresiv je poměrně dlouhodobá záležitost. A je to jen první pomoc v nouzi. Trvá delší dobu, než zaberou, někdy psychiatr spolu s pacientem delší dobu hledají, která medikace bude pro daného pacienta nejvhodnější, s co nejméně vedlejšími účinky.
Dej tomu čas. Nestresuj se, že zlepšení nepřichází rychle.
Když pomine akutní stav, musí pacient začít pracovat sám na sobě, na své psychice, pokud chce u sebe něco změnit a nechce zůstat závislý na prášcích do konce života. Já jsem po pominutí akutního stavu začala navštěvovat psychologa, který mi doporučil skupinovou terapii. Navštěvovala jsem ji přes dva roky, než jsem pocítila, že už můžu dál bez této podpory a berličky. Je to velmi individuální, někomu to trvá kratší dobu, někomu dýl, někomu, kdo si neuvědomí, že je vše jenom a jenom na něm, se nepodaří zůstat bez prášků do konce života.
Já jsem se ROZHODLA, že nechci být do konce života "stroj bez emocí", že budu na sobě pracovat tak, abych časem antidepresiva brát nemusela. Přestala jsem je brát po roce a půl od počátku medikace.
Teď se snaž nestresovat, věř práškům, dokud nepomine to nejhorší a mezitím hledej sama sebe.
Držím ti palečky.

#4 20. 3. 2009 7:21

majkafa
Host

Jak píše Damila, měla jsem i Neurol pro akutní nevolnosti. Neměl by se zneužívat, lze s ním lehce upadnout do závislosti. Bez něj bych tenkrát nebyla zvládla roční závěrku a pracovat jsem musela, někdo mě a děti živit musel.
I teď ho mám ještě jako první pomoc, kdyby náhodou. Ale už skoro dva roky jsem ho nemusela použít.

#5 20. 3. 2009 7:33

Lot
♥♥♥----

Lékařka mi k tomu dala oxazepam tak ten si třeba vezmu dopoledne když je mi nanic. Jen ty noci a ty rána jsou stále děsné..mám pocit že vyletím z kůže, třepu se, buší mi srdce jak o závod atd.
Tak budu doufat že to zabere...opravdu to asi není tak rychle jak jsem si myslela. Ach jo a to jsem si říkala ještě někdy před rokem..mám depresi..takový nesmysl..to byla jen špatná nálada atd. protože kdo to nezažil fakt nepochopí.
Jenže nejhorší je že mám chuť se sebrat, sbalit tašku a odjet někam do háje od všech, od manžela, dětí, práce, pryč!!dumbom Přestat muset přemýšlet, oblíkat se..prostě na samotě u lesa, v teplácích a v tichu. Cvok

Není tady

#6 20. 3. 2009 8:06

majkafa
Host

Ale houby cvok. Někdy se to schumelí pussasmile
Já některé dny ani nedokázala vstát z postele. Byla jsem ráda, že jsem se aspoň doplazila na WC. Nedokázala jsem jíst. Ani nevím, co jsem si tenkrát oblíkala. Jen mi byla stále strašná zima, i v parném létě.
To přejde.
V těch hrozných nocích mi pomáhal net, chodila jsem na chat, kde byli i v noci lidé. Psala jsem si s nimi o všem možném, abych vůbec přežila.
Neboj se. Věř si. Nelámej to přes koleno a nech plynout.Zvládneš to. Hezky piánko. pussa Dělej si drobné radosti. I když se může zdát, že už tě nic netěší. Najdi si něco droboulilinkého a plň si to. Buď na sebe hodná.

Upravil(a) majkafa (20. 3. 2009 8:08)

#7 20. 3. 2009 10:28

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Lot, prosím tě, uveď na pravou míru - ..že jsi nezačala užívat antidepresiva na rady babinetu..., že ne? Že jsi to myslela jinak? že jsi spíš šla na rady babinetu k lékaři...!!?? že je to takto ? smile

Myslím, že tyto otázky už nejsou na veřejné forum, na ty odpoví jen (už) lékař, a to ten, který tvůj zdrav.stav a situaci zná. Pokud se jedná o léky, tak už přece nemůžeme paušalizovat. Když mně pomohl Oxa , tak tobě taky apod...
Pocity a postupy, naše ti rádi řekneme, ale tady už bych se bála, že by sis mohla i ublížit.

Vím, že psychika je strašné svinstvo, že můj strach a obavy dokáží způsobit i kolaps, mdloby, deprese..a všechno, až půlroční neschopenku...ale není to definitivní, stav se mění, chceme-li.  S psychikou souvisí fyzický stav, který ji přesně zrcadlí. Proto je zapotřebí dát prvně do pořádku myšlení. Pokud je to psychologická záležitost.

Vždycky mi pomohla na všechno práce. jakákoliv. Režim a práce.
Lot , držím ti také palce, ozvi se..

Není tady

#8 20. 3. 2009 10:29

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Lot napsal(a):

Lékařka mi k tomu dala oxazepam tak ten si třeba vezmu dopoledne když je mi nanic. Jen ty noci a ty rána jsou stále děsné..mám pocit že vyletím z kůže, třepu se, buší mi srdce jak o závod atd.
Tak budu doufat že to zabere...opravdu to asi není tak rychle jak jsem si myslela. Ach jo a to jsem si říkala ještě někdy před rokem..mám depresi..takový nesmysl..to byla jen špatná nálada atd. protože kdo to nezažil fakt nepochopí.
Jenže nejhorší je že mám chuť se sebrat, sbalit tašku a odjet někam do háje od všech, od manžela, dětí, práce, pryč!!dumbom Přestat muset přemýšlet, oblíkat se..prostě na samotě u lesa, v teplácích a v tichu. Cvok

Co tomu brání? Vážně? Je to opravdu nejpřirozenější způsob léčby.

Není tady

#9 20. 3. 2009 10:37

x56325
Host

Lot napsal(a):

Samo Tě to tlačí k tomu, co potřebuješ! Žádnej cvok...

#10 20. 3. 2009 10:45

Lot
♥♥♥----

Wiki napsal(a):

Lot, prosím tě, uveď na pravou míru - ..že jsi nezačala užívat antidepresiva na rady babinetu..., že ne? Že jsi to myslela jinak? že jsi spíš šla na rady babinetu k lékaři...!!?? že je to takto ? smile

Myslím, že tyto otázky už nejsou na veřejné forum, na ty odpoví jen (už) lékař, a to ten, který tvůj zdrav.stav a situaci zná. Pokud se jedná o léky, tak už přece nemůžeme paušalizovat. Když mně pomohl Oxa , tak tobě taky apod...
Pocity a postupy, naše ti rádi řekneme, ale tady už bych se bála, že by sis mohla i ublížit.

Vím, že psychika je strašné svinstvo, že můj strach a obavy dokáží způsobit i kolaps, mdloby, deprese..a všechno, až půlroční neschopenku...ale není to definitivní, stav se mění, chceme-li.  S psychikou souvisí fyzický stav, který ji přesně zrcadlí. Proto je zapotřebí dát prvně do pořádku myšlení. Pokud je to psychologická záležitost.

Jasně že jsem to myslela takto..šla jsem k lékaři s Vaší pomocí. Ale dnes se cítím opět mizerně, buší mi srdce jako o závod a mám chuť tady v práci se vším praštit. Dokonce lezu na internet a to bych neměla!!
Je to 10 den já doufám že bude líp..musím doufat

Není tady

#11 20. 3. 2009 10:51

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Lot napsal(a):

Jasně že jsem to myslela takto..šla jsem k lékaři s Vaší pomocí. Ale dnes se cítím opět mizerně, buší mi srdce jako o závod a mám chuť tady v práci se vším praštit. Dokonce lezu na internet a to bych neměla!!
Je to 10 den já doufám že bude líp..musím doufat

A neničí Tě ta práce?
Jakože by přispívala k Tvým stavům... ani bych se nedivila...

Není tady

#12 20. 3. 2009 12:49

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Jestli je to 10.den, - ta AD - tak je to málo, nástup bývá po třech týdnech - zhruba - samozřejmě individuálně. Ale potěším tě, kamarádka mi řekla, že přesně věděla den, i hodinu, kdy jí to "zabralo". Vůbec se mi tomu nechtělo věřit....
I když možné to je, jesli se jí doplnil hormon, látka , kterou tělo nemělo a chtělo, tak to prostě možné je. Byla velmi spokojená.

Není tady

#13 20. 3. 2009 13:15

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Wiki,
pokud ji Babinet poslal k doktorovi, tak je jasné, že tam dostane prášky. Psychiatr prostě funguje tak, že napíše prášky. Jinak to řešit neumí. Od toho jsou psychologové, aby s člověkem řešili jeho problém.
Někdy je třeba předtím, než je člověk schopen to řešit, potřebuje prášky.

Proč Ti tak jde o to, aby to nebylo na Babineťačky, že jí daly prášky? Nikdo jí kudlu pod krkem nedržel, přece, to je jasné.smile

Není tady

#14 20. 3. 2009 15:44

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Dam, nemyslím, že bys mě pochopila...Lot to už vysvětlila.
Dovolila jsem si jen vyjádřit obavu, zda-li snad, nedejbože, paní Lot si nenasadila Ad na rady babinetu sama...., což z jejího prvního příspěvku  vyplynulo....
Lot mě ihned pochopila a  vysvětlila.

Jde (šlo)mi o to, že diagnostikovat přes "babinet" by nemuselo být nepřesnější.
Ale jaksi jsem přesto tušila, že Lot by nebyla natolik bezelstná a naivní, aby tomu tak skutečně bylo, proto tam byl ten smějící smajlík.
Snad to bylo vyčerpávající, abych se k tomu nemusela vracet...smile

Lot dej vědět, jak to vypadá a pokračuje.

Není tady

#15 23. 3. 2009 5:48

Lot
♥♥♥----

Tak stále čekám kdy to pomůže, je to děsné..zítra to bude 14 dní co to beru. Přes den musím stále brát oxazepam nervy na pochodu. A ty noci spím stále tak 4 hodiny a tak ve 3 se probudím, začne mi strašně bušit srdce, úzkosti děs. Tak jsem dnes vstala. sedím na internetu od 3 a za chvíli budím dceru do školky.
Já už se modlím at to zabere

8O

Není tady

#16 23. 3. 2009 7:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lot, a to ani ten Oxazepam nezabírá? To by měl být lék první pomoci, zabrat do několika hodin.

S těmi AD je to stejné nebo ještě horší?

Zovolala bych během týdne doktorovi, co máš dělat. Třeba Tě pozve a změní lék.
Je šílené čekat u každého tak dlouho a pak zkoušet jiný, to může trvat i půl roku zkoušení a výsledek nikde.
Zas tak moc se neliší. Nějaký účinek by to mít mělo.
Příští týden už ale opravdu jednej.

Není tady

#17 23. 3. 2009 8:22

majkafa
Host

Taky bych zkusila zavolat doktorovi.
Já měla jako první pomoc Neurol, zabíral do pár minut.

#18 23. 3. 2009 8:33

Lot
♥♥♥----

Před půl hodinou jsem měla oxazepam....ještě nic, buší mi srdce jak o závod a mám chuť zdrhnout z práce:dumbom:. Lékařka jsem volala bohužel bude až ve středu..je tam pouze sestřička.
Ale asi je oxazepam hodně slabý nevím..já fakt jen doufám že to ještě zabere..bojím se zase dalšího léku a toho čekání jestli zabere nebo ne..bože nikdy bych netušila co to deprese fakt je..to nepřeju nikomu..jak já slepice jsem pojmenovávala špatnou náladu depresískurt
A víte co začíná být nejhorší? Doma..nikam se mi nechce, manžel plánuje návštěvy, vždy se snažím nějak vymluvit abych vůbec nemusela nikam jít, teď v sobotu jsme byli pozvaní na oslavu..já bych nejraději zalezla někam do postele..ale nechápe nic jen jsem protivná, nepříjemná, to se klidně můžeme rozvést když nechci nikam s ním a s dcerou, ať si trčím doma a válím se v posteli. Fakt potřebuju at to zabere

Není tady

#19 23. 3. 2009 8:35

majkafa
Host

To je těžké, když nemáš v blízkých oporu.
Můj BM mi taky tvrdil, že mi nic není, že jsem si to vymyslela. Že jsou to blbosti. sad

#20 23. 3. 2009 8:49

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lot,
kolik toho Oxazepamu bereš?
Mně benzáky zabírají taky hodně pozdě - hodinu, dvě, než cítím nějaký účinek.
V tomhle byl chlast rychlejší smile, ale ten už nikdy více!

Manžel ví, co je deprese? Dej mu něco o tom přečíst, nebo mu to pořádně vysvětli, jestli máš sílu.
Divím se, že Ti doktor nedal nemocenskou, než AD zaberou.
Jakou přesně máš dg.? Depresí je více druhů. Třeba to fakt není správná medikace (druh léku a dávkování). Hlavně se divím, že ten benzák neuleví...sad
Jsi si jistá, že nemáš nic s hormony (menstruační cyklus, štítná žláza), se srdcem, apod?
Nemůžeou být deprese a úzkosti jen důsledkem skutečné fyzické nemoci?
To už moc přemýšlím dopředu. Vlastně je ještě brzo dělat závěry.

Není tady

#21 23. 3. 2009 8:54

majkafa
Host

Já měla v nejhorší fázi nemocenskou. A v nejnejhorší jsem byla 7 týdnů v nemocnici.

#22 23. 3. 2009 8:58

Lot
♥♥♥----

Já myslím že fyzicky snad ne, protože jinak mě nic nebolí, na podzim mi dělali krevní testy dobrý. Nic klasicky fyzického nepociťuji ani se srdcem jsem problémy neměla.
"Pouze "teda tu úděsnou úzkost, bušení srdce a pocit se zahrabat do písku, nesoustředění, v práci chyby, nezájem o sebe a cokoli kolem mě. A šílím když někdo zvedne hlas a mluví hlasitěji tak mám pocit že jsem v mixéru a nemůžu z něho ven. A nehorší je že se fakt snažím, nutím se přemlouvám a je to houby platné.
Ten oxazepam mám 1 tbl.
A já tak strašně chci se na něco těšít a ne jen do postele ale ze strachem že stejně budu spát 4 hodiny...v super případě.

Není tady

#23 23. 3. 2009 9:02

Lot
♥♥♥----

Damila napsal(a):

Lot,
kolik toho Oxazepamu bereš?
Mně benzáky zabírají taky hodně pozdě - hodinu, dvě, než cítím nějaký účinek.
V tomhle byl chlast rychlejší smile, ale ten už nikdy více!

Manžel ví, co je deprese? Dej mu něco o tom přečíst, nebo mu to pořádně vysvětli, jestli máš sílu.
Divím se, že Ti doktor nedal nemocenskou, než AD zaberou.
Jakou přesně máš dg.? Depresí je více druhů. Třeba to fakt není správná medikace (druh léku a dávkování). Hlavně se divím, že ten benzák neuleví...sad
Jsi si jistá, že nemáš nic s hormony (menstruační cyklus, štítná žláza), se srdcem, apod?
Nemůžeou být deprese a úzkosti jen důsledkem skutečné fyzické nemoci?
To už moc přemýšlím dopředu. Vlastně je ještě brzo dělat závěry.

Nemocenskou raději ne bohužel v současné době si to finančně nemůžu dovolit..manžel je doma na 60 % tento měsíc tak ještě snížení financí by bylo dost drsné.
Ale samozřejmě pokud by to bylo neúnosné úplně...nějak tl zvládnu

Není tady

#24 23. 3. 2009 9:33

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Oxazepam 1 tbl denně? Kolik mg je v té jedné tbl? Pocítíš někdy z něj účinek?

Upravil(a) Damila (23. 3. 2009 9:34)

Není tady

#25 23. 3. 2009 9:39

Damila
♥♥♥♥♥♥-

http://www.lekarna.cz/oxazepam-leciva-tbl-20x10mg/

1-3 denně je běžná dávka. Přidala bych si.
Když tak zatelefonuj doktorovi, jestli můžeš, že más stále úzkosti a nepomáhá to.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí