27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Judyna napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jo, čin jo. Ale v tom citátě je to o naději.....A naděje se dle mého (netvrdím, e můj názor je jediný správný) vdy upíná k budoucnosti s očekáváním toho dobrého.
Ano, ale "to dobré" přece nemusí být přímo cílem (ten je nakonec u vech lidí stejný), ale cestou k cíli, procesem sestávajícím z jednotlivých smysluplných činů ... Proto taky Havel jinde říká, e naděje je stav ducha, který dává smysl naemu ivotu, co je moná pro mnohé lidi pochopitelnějí, ne ten první citát.
Ano, stav ducha. Očekávání (víra), e cesta, činy, konání, dopadne dobře. Ale jistota, jak je uvedeno v prvním citátě?
"... ale jistota, e něco má smysl ..." - protoe bez jistoty (nebo víry), e ten určitý čin či ta určitá cesta má smysl, není naděje
Upravil(a) Mía Kulička (14. 5. 2014 15:02)
Není tady
Judyna napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Judyna napsal(a):
Tento výrok mi příjde poněkud nesmyslný. Naděje není přesvědčení, ba ani jistota, ale určitá ance nebo víra v to, e "něco" dobře dopadne. Chápu to jako veskrze pozitivní věc. Rozhodně ne jako jistotu, e má něco smysl bez ohledu na to, jak to dopadne - tedy je zde monost, e to dopadne patně.
Podle mého názoru toto nemá s nadějí vůbec nic společného.Pozitivní můe bejt, ale nemusí, konat. Bez ohledu na bezprostřední výsledek. Protoe čin, kterej má smysl, ukáe svuj výsledek třeba a po letech... a někdy vůbec. Ale jeho síla pracuje a my to ani z vnějího světa nemusíme nikdy zjistit...
Jo, čin jo. Ale v tom citátě je to o naději.....A naděje se dle mého (netvrdím, e můj názor je jediný správný) vdy upíná k budoucnosti s očekáváním toho dobrého.
No to je práve TVOJE. Podža mňa sa môe nádej týka u prostého faktu, e dýcham, e ijem, e som... Mmch, aj ona definícia toho, čo je "dobré" môe by úplne odliná od človeka k človeku. Niekožko žudí čo poznám sa kochalo nádejou, e zomrú čo najskôr - pre nich TOTO bolo to "dobré"...
Není tady
Nikdy nejsi dost starý na to,
aby sis stanovil nový cíl
nebo snil nový sen.
* C.S.Lewis
--------------------------------------------------------------------------------
Není tady
Selima napsal(a):
Judyna napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pozitivní můe bejt, ale nemusí, konat. Bez ohledu na bezprostřední výsledek. Protoe čin, kterej má smysl, ukáe svuj výsledek třeba a po letech... a někdy vůbec. Ale jeho síla pracuje a my to ani z vnějího světa nemusíme nikdy zjistit...Jo, čin jo. Ale v tom citátě je to o naději.....A naděje se dle mého (netvrdím, e můj názor je jediný správný) vdy upíná k budoucnosti s očekáváním toho dobrého.
No to je práve TVOJE. Podža mňa sa môe nádej týka u prostého faktu, e dýcham, e ijem, e som... Mmch, aj ona definícia toho, čo je "dobré" môe by úplne odliná od človeka k človeku. Niekožko žudí čo poznám sa kochalo nádejou, e zomrú čo najskôr - pre nich TOTO bolo to "dobré"...
No samozřejmě, to je jasné. Pro kadého je dobré něco jiného.
Není tady
Selima napsal(a):
Podža mňa istota, e môem vôbec kona, je u sama osebe nádejou. Kaža na výsledok!
Není tady
Selima napsal(a):
Podža mňa istota, e môem vôbec kona, je u sama osebe nádejou. Kaža na výsledok!
Můu jetě reagovat? Beru to čistě jako akademickou debatu, která mě baví, nikomu nic nevnucuju a netvrdím, e mám patent na pravdu....
Take ano. Naděje můe vycházet z přítomnosti z nějaké té jistoty - jak píe, ale i z minulosti (kdy u to kdysi dopadlo dobře, dopadne to dobře i tentokrát...). Ovem je to takový vyí level - upíná se toti k budoucnosti. A kalat na výsledek? Naděje se upíná k tomu, e to dopadne dobře. Pokud si někdo myslí u dopředu, e "to" dopadne patně, pak to přece není naděje, ale nějaké karohlídství, či co.
Není tady
A keď si nemyslí nič? Len to, e "cesta je ciež"? A sústredí sa na "tu a teraz" a nie na nejaký budúci výsledok?
Není tady
Dělat chyby.
Nehodnotit. Vnímat.
Vechno jde dál.
Teď.
Není tady
gymnasión napsal(a):
Dělat chyby.
Nehodnotit. Vnímat.
Vechno jde dál.
Teď.
Gym, ale jak muzes vnimat chybu, kdyz ji jako chybu nevyhodnotis?
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Dělat chyby.
Nehodnotit. Vnímat.
Vechno jde dál.
Teď.Gym, ale jak muzes vnimat chybu, kdyz ji jako chybu nevyhodnotis?
No, to mas jak zenovej koan . Jeho funkci je uplne zprasit, vydeptat či zrusit soukoli tzv. uvazovani... Se proste totalne zaseknes a nezbejva ti, nez se znovu "narodit"...
takze reinkarnujes i 24x za sekundu
Není tady
V mysli a síti JE nic
které drí svět
jen se občas bortí tíhou iluze
e kámen není zmrzlá hudba ...
Vlastimil Marek
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Dělat chyby.
Nehodnotit. Vnímat.
Vechno jde dál.
Vníma ju neutrálne, ako filmový divák. Proste to JE - dobré, zlé, chyba, správne, vetko jedno...
Není tady
Selima napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Dělat chyby.
Nehodnotit. Vnímat.
Vechno jde dál.
Vníma ju neutrálne, ako filmový divák. Proste to JE - dobré, zlé, chyba, správne, vetko jedno...
Ale pak neví, jestli dělá či nedělá chyby ... jde mi o tu první větu u Gym ... Nestačí tam napsat jen "dělat" (cokoliv)? Proč "chyby"?
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Selima napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Gym, ale jak muzes vnimat chybu, kdyz ji jako chybu nevyhodnotis?Vníma ju neutrálne, ako filmový divák. Proste to JE - dobré, zlé, chyba, správne, vetko jedno...
Ale pak neví, jestli dělá či nedělá chyby ... jde mi o tu první větu u Gym ... Nestačí tam napsat jen "dělat" (cokoliv)? Proč "chyby"?
Pojem chyby je jen pedagogicka poznamka pro ty, kteri na ne veri...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Selima napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Gym, ale jak muzes vnimat chybu, kdyz ji jako chybu nevyhodnotis?
Neutralita muze byt ignorovani situace... a to nemam na mysli..
Nejdriv delas "chyby"... nez ti dojde, ze je to koncept. Pak proste jdes kudykoli, kamkoli... protoze hodit si kandu je proste neestetický
Není tady
gymnasión napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Selima napsal(a):
Vníma ju neutrálne, ako filmový divák. Proste to JE - dobré, zlé, chyba, správne, vetko jedno...Ale pak neví, jestli dělá či nedělá chyby ... jde mi o tu první větu u Gym ... Nestačí tam napsat jen "dělat" (cokoliv)? Proč "chyby"?
Nejdriv delas "chyby"... nez ti dojde, ze je to koncept. Pak proste jdes kudykoli, kamkoli... protoze hodit si kandu je proste neestetický
Řekla bych, e vnímání vylučuje ignoraci ... a pak je neutralita o něčem jiném
Jo, u to chápu ... jde o to uvědomit si, e to, co vnímám jako své chyby, chyby být nemusí, protoe kdo ví, co je chyba a co nikoliv ... a tak raději nehodnotím a jen vnímám stav tady a teď ... to nic, to jsem si jen tak pro sebe přeloila do míoviny
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Nejdriv delas "chyby"... nez ti dojde, ze je to koncept. Pak proste jdes kudykoli, kamkoli... protoze hodit si kandu je proste neestetickýŘekla bych, e vnímání vylučuje ignoraci ... a pak je neutralita o něčem jiném
Jo, u to chápu ... jde o to uvědomit si, e to, co vnímám jako své chyby, chyby být nemusí, protoe kdo ví, co je chyba a co nikoliv ... a tak raději nehodnotím a jen vnímám stav tady a teď ... to nic, to jsem si jen tak pro sebe přeloila do míoviny
Jenze to tady a ted je fakt hnusnej zadrhel
panc:
za a/ hodnotime, i kdyz nechceme
b/ myslime, i kdyz nechceme
za c/ i kdybychom dokazali eliminovat obiji, tak neumime byt v pritomnosti, protoze halt
za d/ smysly a mozek jsou pomaly koně na to, jak svití "realita"
Upravil(a) gymnasión (16. 5. 2014 10:44)
Není tady
Selima napsal(a):
A keď si nemyslí nič? Len to, e "cesta je ciež"?
A sústredí sa na "tu a teraz" a nie na nejaký budúci výsledok?
Myslím, e soustředění na "tu a teraz" odpovídá "cesta je ciel".
Ale to u snad není o naději.
Není tady
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
A keď si nemyslí nič? Len to, e "cesta je ciež"?
A sústredí sa na "tu a teraz" a nie na nejaký budúci výsledok?
Myslím, e soustředění na "tu a teraz" odpovídá "cesta je ciel".
Ale to u snad není o naději.
Judyno... ja nevim, kazdej to mame jinak: nadeje je strach, ze by veci nemusely vyjit... sama ziju v desu a nadejich... a vim prd o tady a ted... muzu leda rict: at nam pambu nadeli dle míry... co furt, no ne?
Ale obcas se zadari bejt pritomna s velkym P... a to je fakt slast bez nasledku... Amen
Není tady
bejt pritomna s velkym P... a to je fakt slast bez nasledku.
Jo, i já mám občas tento záblesk a je to fakt super.
Není tady
Judyna napsal(a):
bejt pritomna s velkym P... a to je fakt slast bez nasledku.
Jo, i já mám občas tento záblesk a je to fakt super.
Aleluja...Howgh. Svaha...a tak dale
Není tady
gymnasión napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Nejdriv delas "chyby"... nez ti dojde, ze je to koncept. Pak proste jdes kudykoli, kamkoli... protoze hodit si kandu je proste neestetickýŘekla bych, e vnímání vylučuje ignoraci ... a pak je neutralita o něčem jiném
Jo, u to chápu ... jde o to uvědomit si, e to, co vnímám jako své chyby, chyby být nemusí, protoe kdo ví, co je chyba a co nikoliv ... a tak raději nehodnotím a jen vnímám stav tady a teď ... to nic, to jsem si jen tak pro sebe přeloila do míovinyJenze to tady a ted je fakt hnusnej zadrhel
panc:
za a/ hodnotime, i kdyz nechceme
b/ myslime, i kdyz nechceme
za c/ i kdybychom dokazali eliminovat obiji, tak neumime byt v pritomnosti, protoze halt
za d/ smysly a mozek jsou pomaly koně na to, jak svití "realita"
jo to má recht ... kadou chvíli jsem v minulosti nebo v budoucnosti ... na to "teď" mi zbývá nějak málo času
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
jo to má recht ... kadou chvíli jsem v minulosti nebo v budoucnosti ... na to "teď" mi zbývá nějak málo času
Klidek....vo pritomnosti? bo furt markyrujeme svy chytrosti z minula vime, vime prd.. mno, troufnu si rict, ze jeste mene
se vobavam, ze pritomna jsem byla jednou za zivot... pri bouračce s autem ....
....
Mno, nebylo to spatny... videla jsem vsechny svaty
Není tady