27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Juraj napsal(a):
mariposa napsal(a):
"Láska je jediná síla, která dokáe změnit nepřítele v přítele." Martin Luther King
Pridam se podobnym citatem, co mam v podpisu uz leta, taky M.L.King...
"Nenavist nemuze porazit/vyhnat nenavist, jen Laska tak muze ucinit..."
Poslal mi to nekdy pred sto lety muj americky jiz tehdy 80lety amerikcy pritel, uspesny konsultant, se silnym lidksym citenim, do Vanocniho prani, ktere si v rodine kazdy rok originlane tiskli a rozesilaji dale znamym...
"A cokoli je vyslano ,to se vraci zpet"
Není tady
Zimní haiku
Pod ledem zmizel náhodný bruslař
Do tmy tie padá sníh
Není tady
astný, opravdu astný je jen ten, kdo můe říct, e vlastní dnení den, kdo s čistým svědomím vdy můe prohlásit: Zítřku, dělej co chce já dnes jsem mohl ít.
(Horatius)
Není tady
Znaven tím vím, já chci jen smrt a klid,
jen nevidět, jak ebrá poctivec,
jak dme se pýchou pouhý parazit,
jak pokřiví se kadá dobrá věc,
jak trapně září pozlátko vech poct,
jak dívčí cudnost brutálně rve chtíč,
jak lidskou slunost korumpuje moc,
jak zchromlá vláda na nás bere bič,
jak umění je pořád slukou mocných,
jak blbost zpupně schopným poroučí,
jak prostá pravda je vem jenom pro smích,
jak zlo se dobru chechtá do očí.
Znaven tím vím, u chci být, lásko, v hrobě,
jen nemuset tím sbohem dát i tobě.
W. Shakespeare
Sonet 66
Není tady
"Naděje není přesvědčení, e se něco vydaří; ale jistota, e něco má smysl bez ohledu na to, jak to dopadne"
Václav Havel
Není tady
Je jedno, kde ijete, pocit těstí se neváe k podmínkám ivota, ale k vám samým. Větina lidí neije ve válce, netrpí hladem, robotou, fyzickými týráním ani nesvobodou. Větina lidí má kde spát, má spoustu věcí, které jim usnadňují a zpříjemňují ivot. A přesto nejsou astní. I kdybychom ili v ideálním světě, stejně bychom astní nebyli. Protoe těstí vychází zevnitř nás. Kdy dokáete cítit těstí uvnitř sebe, budete astní a bude vám úplně jedno, v jakých podmínkách ijete ....
Upravil(a) Tulipánka (7. 5. 2014 22:40)
Není tady
Tři malamuti jdou, maj oči plný slz, jene nic nenajdou, u první lyař zmrz. Kdo hledá v závějích, ten najde jenom sníh......
Není tady
Lupi, co je?
Z té písničky se dá vybrat něco daleko lepího (mně se např. moc líbí "...nehledám vůbec nic, nacházím čím dál víc....")..... Nebo je to reakce na Tulipánku?
Není tady
Díky Judy no tak byla jsem troinku rozebraná na dílečky, to je pravda - ale mně to přijde sice smutný, ale ne beznadějný.
Dnes mám veselejí:
"Howarde!! eny neberou matkám jejich syny!!" "Ale berou, mami - proto si je bereme." (dialog Howieho a matky Volowitzové z dneního dílu Big bang theory)
Není tady
Není tady
"Nic vně Tvé mysli Ti nemůe
způsobovat ádný problém.
To Ty sám vytváří vlny ve své mysli.
Kdy ponechá svou mysl tak jak je,
stane se klidnou.
Takováto mysl se nazývá velkou myslí."
(Shunryu Suzuki)
Není tady
Juraj napsal(a):
"Naděje není přesvědčení, e se něco vydaří; ale jistota, e něco má smysl bez ohledu na to, jak to dopadne" Václav Havel
Díky.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
"Nic vně Tvé mysli Ti nemůe
způsobovat ádný problém.
To Ty sám vytváří vlny ve své mysli.
Kdy ponechá svou mysl tak jak je,
stane se klidnou.
Takováto mysl se nazývá velkou myslí."
(Shunryu Suzuki)
Moc hezke a pravdive
Není tady
gymnasión napsal(a):
Juraj napsal(a):
"Naděje není přesvědčení, e se něco vydaří; ale jistota, e něco má smysl bez ohledu na to, jak to dopadne" Václav Havel
Díky.
Tento výrok mi příjde poněkud nesmyslný. Naděje není přesvědčení, ba ani jistota, ale určitá ance nebo víra v to, e "něco" dobře dopadne. Chápu to jako veskrze pozitivní věc. Rozhodně ne jako jistotu, e má něco smysl bez ohledu na to, jak to dopadne - tedy je zde monost, e to dopadne patně.
Podle mého názoru toto nemá s nadějí vůbec nic společného.
Není tady
Judyna napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Juraj napsal(a):
Díky.
Tento výrok mi příjde poněkud nesmyslný. Naděje není přesvědčení, ba ani jistota, ale určitá ance nebo víra v to, e "něco" dobře dopadne. Chápu to jako veskrze pozitivní věc. Rozhodně ne jako jistotu, e má něco smysl bez ohledu na to, jak to dopadne - tedy je zde monost, e to dopadne patně.
Podle mého názoru toto nemá s nadějí vůbec nic společného.
Pozitivní můe bejt, ale nemusí, konat. Bez ohledu na bezprostřední výsledek. Protoe čin, kterej má smysl, ukáe svuj výsledek třeba a po letech... a někdy vůbec. Ale jeho síla pracuje a my to ani z vnějího světa nemusíme nikdy zjistit...
Není tady
Tu větu vyuívají jako své motto např. hospice nebo různá sdruení lidí nemocných nevyléčitelnými chorobami. Má pro ně hluboký smysl, který asi nelze vyloit kadému ...
Upravil(a) Mía Kulička (14. 5. 2014 13:24)
Není tady
gymnasión napsal(a):
Judyna napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Díky.Tento výrok mi příjde poněkud nesmyslný. Naděje není přesvědčení, ba ani jistota, ale určitá ance nebo víra v to, e "něco" dobře dopadne. Chápu to jako veskrze pozitivní věc. Rozhodně ne jako jistotu, e má něco smysl bez ohledu na to, jak to dopadne - tedy je zde monost, e to dopadne patně.
Podle mého názoru toto nemá s nadějí vůbec nic společného.Pozitivní můe bejt, ale nemusí, konat. Bez ohledu na bezprostřední výsledek. Protoe čin, kterej má smysl, ukáe svuj výsledek třeba a po letech... a někdy vůbec. Ale jeho síla pracuje a my to ani z vnějího světa nemusíme nikdy zjistit...
Jo, čin jo. Ale v tom citátě je to o naději.....A naděje se dle mého (netvrdím, e můj názor je jediný správný) vdy upíná k budoucnosti s očekáváním toho dobrého.
Není tady
Judyna napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Judyna napsal(a):
Podle mého názoru toto nemá s nadějí vůbec nic společného.Pozitivní můe bejt, ale nemusí, konat. Bez ohledu na bezprostřední výsledek. Protoe čin, kterej má smysl, ukáe svuj výsledek třeba a po letech... a někdy vůbec. Ale jeho síla pracuje a my to ani z vnějího světa nemusíme nikdy zjistit...
Jo, čin jo. Ale v tom citátě je to o naději.....A naděje se dle mého (netvrdím, e můj názor je jediný správný) vdy upíná k budoucnosti s očekáváním toho dobrého.
Aha, promiň. Já to chápala tak, e naděje je čin, e je to konání. Ale má pravdu: naděje můe být i čekaná...
(jestli jsem se netrefila, tak sorry, bo to píu v kalupu)
Upravil(a) gymnasión (14. 5. 2014 14:13)
Není tady
Judyna napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ano, ale "to dobré" přece nemusí být přímo cílem (ten je nakonec u vech lidí stejný), ale cestou k cíli, procesem sestávajícím z jednotlivých smysluplných činů ... Proto taky Havel jinde říká, e naděje je stav ducha, který dává smysl naemu ivotu, co je moná pro mnohé lidi pochopitelnějí, ne ten první citát.
Není tady
gymnasión napsal(a):
Judyna napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pozitivní můe bejt, ale nemusí, konat. Bez ohledu na bezprostřední výsledek. Protoe čin, kterej má smysl, ukáe svuj výsledek třeba a po letech... a někdy vůbec. Ale jeho síla pracuje a my to ani z vnějího světa nemusíme nikdy zjistit...Jo, čin jo. Ale v tom citátě je to o naději.....A naděje se dle mého (netvrdím, e můj názor je jediný správný) vdy upíná k budoucnosti s očekáváním toho dobrého.
Aha, promiň. Já to chápala tak, e naděje je čin, e je to konání. Ale má pravdu: naděje můe být i čekaná...
(jestli jsem se netrefila, tak sorry, bo to píu v kalupu)
Já to chápu tak, e naděje je v monosti ... a monost je podmíněna určitým konáním ...
Není tady
Mně přijde nejvýstinějí ten Messnerův výrok - je sice někde vepředu, ale zopáknu to: Doufat v nejlepí a připravovat se na nejhorí
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Judyna napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pozitivní můe bejt, ale nemusí, konat. Bez ohledu na bezprostřední výsledek. Protoe čin, kterej má smysl, ukáe svuj výsledek třeba a po letech... a někdy vůbec. Ale jeho síla pracuje a my to ani z vnějího světa nemusíme nikdy zjistit...Jo, čin jo. Ale v tom citátě je to o naději.....A naděje se dle mého (netvrdím, e můj názor je jediný správný) vdy upíná k budoucnosti s očekáváním toho dobrého.
Ano, ale "to dobré" přece nemusí být přímo cílem (ten je nakonec u vech lidí stejný), ale cestou k cíli, procesem sestávajícím z jednotlivých smysluplných činů ... Proto taky Havel jinde říká, e naděje je stav ducha, který dává smysl naemu ivotu, co je moná pro mnohé lidi pochopitelnějí, ne ten první citát.
Ano, stav ducha. Očekávání (víra), e cesta, činy, konání, dopadne dobře. Ale jistota, jak je uvedeno v prvním citátě?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Mně přijde nejvýstinějí ten Messnerův výrok - je sice někde vepředu, ale zopáknu to: Doufat v nejlepí a připravovat se na nejhorí
Jo, v tom je ve.
Není tady