27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
To jsem netuila, e existuje i slovník!!! Já mám jenom Pú a Tao
Není tady
Nemůeme zabránit ptákům smutku, aby nám létali nad hlavou, ale můeme jim zabránit, aby si na ní udělali hnízdo.
/čínské přísloví/
Není tady
Kdy něco nechci nebo chci, je to dostatečný důvod.
Není třeba zdůvodňovat, proč.
Nejvíc strachu jsem si v ivotě proil kvůli věcem, které se nikdy nestaly. Mark Twain
Není tady
"Zkus se rozebehnout a bezet s hlavou vyvracenou vzhuru nahoru,pak zakonite upadnes. Sklon tedy hlavu k zemi aby jsi neupadnul. "
Není tady
Letní haiku
Ticho a jetě větí ticho,kdy cvrčci zaváhali...
Není tady
"Pravé umění je bezúčelné, bezcílné! Čím tvrdoíjněji se snaíte naučit jak vystřelit íp za účelem zasaení cíle, tím méně uspějete a co víc, cíl se bude vzdalovat. To, co vám stojí v cestě, je to, e máte příli svéhlavou vůli. Myslíte si, e co neučiníte sám, se nestane."
(Eugen Herrigel: Zen a umění lukostřelby)
Není tady
Není tady
Revliba napsal(a):
Letní haiku
Ticho a jetě větí ticho,kdy cvrčci zaváhali...
Rybo miluju haiku
Zbloudilé dítě,
ač neustává plakat,
světluky chytá.
Není tady
haiel napsal(a):
Revliba napsal(a):
Letní haiku
Ticho a jetě větí ticho,kdy cvrčci zaváhali...Rybo
miluju haiku
Zbloudilé dítě,
ač neustává plakat,
světluky chytá.
Krása...
Vlna za vlnou..
ne stihnu chytit svoji,
uchopím cizí..
Není tady
Okno dokořán
a epot záclon v chladivém vánku.
Usínání za letní noci.
Není tady
Jak měkký
se skořápkou keble
loučím se s podzimem
Není tady
DVA VLCI
Jeden večer vzal starý Indián svého vnuka a vyprávěl mu o bitvě, která probíhá v nitru kadého člověka. Řekl mu, Synku, ta bitva v kadém z nás je bitva mezi dvěma vlky.
Jeden je zlý. Je to vztek, závist, árlivost, smutek, sobeckost, hrubost, nenávist, sebelítost, falenost, namylenost a ego.
...
Ten druhý je hodný. Je to radost, pokoj, láska, naděje, vyrovnanost, skromnost, laskavost, empatie, tědrost, věrnost, soucit a důvěra.
Vnuk o tom vem přemýlel a po minutě se zeptal,
A který vlk vyhraje?
Starý Indián odpověděl, Ten kterého krmí...
Není tady
"Láska je jediná síla, která dokáe změnit nepřítele v přítele." Martin Luther King
Není tady
Milovat někoho = najít někoho, s kým můe být sám sebou.
Není tady
Anebo taky: Milovat znamená rozpoznat sebe sama v druhých
Není tady
mariposa napsal(a):
Mari...halo halo,to jsem zase já....a u pracuje?...
Není tady
Revliba napsal(a):
mariposa napsal(a):
Mari...halo halo,to jsem zase já....a u pracuje?...
Verlybo obecná, vichni na sobě přece pracujeme, e?
Není tady
"Karma neni osud ani predurceni.Karma je nase schopnost tvorit a menit.
Je tvurci,protoze my jsme schopni urcovat jak a proc koname,
protoze my jsme schopni se zmenit. "
Sogjal Rinpoche
Není tady
mariposa napsal(a):
DVA VLCI
Jeden večer vzal starý Indián svého vnuka a vyprávěl mu o bitvě, která probíhá v nitru kadého člověka. Řekl mu, Synku, ta bitva v kadém z nás je bitva mezi dvěma vlky.
Jeden je zlý. Je to vztek, závist, árlivost, smutek, sobeckost, hrubost, nenávist, sebelítost, falenost, namylenost a ego.
...
Ten druhý je hodný. Je to radost, pokoj, láska, naděje, vyrovnanost, skromnost, laskavost, empatie, tědrost, věrnost, soucit a důvěra.
A který vlk vyhraje?
Starý Indián odpověděl, Ten kterého krmí...
To je moc hezký.
Není tady
Judyna napsal(a):
mariposa napsal(a):
DVA VLCI
...
A který vlk vyhraje?
Starý Indián odpověděl, Ten kterého krmí...To je moc hezký.
To je opravdu trefné !
Není tady
Na prostředí člověka, zejména na děti, nepůsobí nic duevně silněji ne neitý ivot rodičů.
Celý ten ivot, který měli rodiče ít a který byl z neznámých motivů neproitý, je zpravidla v obrácené podobě odkázán dětem. To znamená, e děti jsou nevědomě nuceny do směru ivota, který má kompenzovat to, co se v ivotě rodičů nenaplnilo. Z toho pak vyplývá, e příli morální rodiče mají tzv. nemorální děti, e nezodpovědný a zpustlý otec má syna stieného chorobnou ctiádostí atd.
C. G. Jung
Není tady
Hnetubud podstatné jméno: plaché a samotářské zvíře, které vak neetří projevy náklonnosti k vybraným jedincům. Má neustále moc práce, zejména dopoledne a je buď skvrnité nebo alespoň býloravé.
Aha řekl radostně králíček U zase nová vyhláka
Stálo tam: Odeel sem
Hnet tu budem.
Moc práce.
Hnet tu budem.
K.R.
A.R. Melrose Slovník medvídka Pú.
Není tady
mariposa napsal(a):
"Láska je jediná síla, která dokáe změnit nepřítele v přítele." Martin Luther King
Pridam se podobnym citatem, co mam v podpisu uz leta, taky M.L.King...
"Nenavist nemuze porazit/vyhnat nenavist, jen Laska tak muze ucinit..."
Poslal mi to nekdy pred sto lety muj americky jiz tehdy 80lety amerikcy pritel, uspesny konsultant, se silnym lidksym citenim, do Vanocniho prani, ktere si v rodine kazdy rok originlane tiskli a rozesilaji dale znamym...
Není tady