6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Byl jednou jeden bohabojný mu. Netuil, e je svatý. Vnímal vůni květů, lampy, světla. Nevnímal minulé, ale teď, nyní. Díval se lidem do nitra. Miloval, odpoutěl. Jednoho dne ho oslovil anděl. Mu měl vyslovit přání. Mu nepotřeboval nic. Chce léčit? To přenechám Bohu. Chce přivádět hříníky na pravou cestu? Chce být příkladem? Nechtěl to by byl středem pozornosti. Touím po Boí milosti. Ty ádej zázrak. Dobře. Aby skrze mě bylo konáno dobro a abych si toho nebyl vědom. A tak léčil. Z pramenů proudil ivot. Do tváře utrápených se vracela barva. Konal dobro, ani by o tom věděl
Není tady
Tyjo, vrabčáku, ty mi dává! Nesouhlasím ani s jedním
Není tady
Jako vdycky, dávám je sem k úvaze. Opsala jsem názory velikánů.
Není tady
A jak jejich názory vnímá ty?
Není tady
Palomito, zkusím to.
1) Jen člověk trpící revmatismem zná skutečnou intenzitu svých bolestí. Ostatní třeba věří, e ho to bolí, ale neumějí si to přesně představit.
Člověk proívající pravou lásku věří, e je to ta skutečně pravá. Jiný má třeba o svých citech pochybnosti...
2) Kdysi jsem četla kníku "Ten blázen Altenberg".
Spousta muů má hodně zájmů, eny jsou jejich součástí. Kdy se opravdově zamiluje ena, má lásku na prvním místě. Ale můe to tak probíhat i u některých muů.
3) Nadsázka. Milující člověk mívá pro druhého více porozumění ne ten, kdo nemiluje.
4) Autor citátu to vypozoroval, mně se to taky zdá dost výstiné.
5) Kdy se člověku daří, má o něj zájem plno lidí. Otázkou je, které z nich je mono nazvat přáteli.
A jak se říká: V nouzi pozná přítele.
Není tady
Mám radost e máme zítra volno! Prodlouený víkend - teď se dívám, e jsem to napsala do jiné diskuse, ale u to tady nechám a omlouvám se
Upravil(a) Soleil (1. 2. 2024 21:37)
Není tady
Kdo je připraven, není překvapen
Není tady
vrabčáku, díky!
1) souhlasím s tebou, e si tu bolest nedokáe představit, kdo ji nezail, to ovem neznamená, e tomu nezúčastněný nemůe věřit
2) mu má jedinou lásku - sebe sama a ena celý svět.. to by bylo za mě výstinějí
3) řekla bych, e větí důkaz lásky je, kdy ena miluje navzdory tomu, e mui občas i nerozumí
4) vidí, já tu s tebou nesouhlasím a snaím se ukázat svůj úhel pohledu.. ale nepotřebuju, abys mě přemlouvala. Kdybych jen napsala, e "ne", brala bych to jako neúctu k tobě. Asi se mám jetě co učit
5) pijavice nelze nazývat přáteli.. max příznivci.. Přátelé přicházejí bez ohledu na těstí.
Není tady
Soleil napsal(a):
Jo, tím se řídím docela dost
Není tady
Palomita napsal(a):
vrabčáku, díky!
1) souhlasím s tebou, e si tu bolest nedokáe představit, kdo ji nezail, to ovem neznamená, e tomu nezúčastněný nemůe věřit
2) mu má jedinou lásku - sebe sama a ena celý svět.. to by bylo za mě výstinějí
3) řekla bych, e větí důkaz lásky je, kdy ena miluje navzdory tomu, e mui občas i nerozumí
4) vidí, já tu s tebou nesouhlasím a snaím se ukázat svůj úhel pohledu.. ale nepotřebuju, abys mě přemlouvala. Kdybych jen napsala, e "ne", brala bych to jako neúctu k tobě. Asi se mám jetě co učit
5) pijavice nelze nazývat přáteli.. max příznivci.. Přátelé přicházejí bez ohledu na těstí.
1) Napsala jsem, e ostatní třeba věří.
2) Mui by se divili, kdyby si to tu přečetli. Divím se, e Petr jetě nevznesl protest.
3) To jsi napsala moc hezky, ráda souhlasím.
4) Tady jsem si to ihned zúila jen na vztah mue a eny. Kdy ho nechce, řekne "ne". Kdy s něčím nesouhlasí a uchýlí se k vysvětlování, tak to na konec vztahu vůbec nevypadá.
5) Docela jsme se shodly, ne? I já jsem měla na mysli pijavice... Tvoje poslední věta je !
Není tady
vrabčáku, ale já to u muů myslela jako poklonu! a enám by občas neukodilo mít ráda sebe sama
Není tady
Zas má pravdu.
Není tady
Palomita napsal(a):
Soleil napsal(a):
Jo, tím se řídím docela dost
lze to i jinak, kdo je dost překvapen, je pak vdy připraven
Není tady
Včera jsem na koncertě slyela Ódu na radost.
Tak pár mylenek jejího autora:
Dělat dobro, kdykoliv je to moné, předevím milovat svobodu a nikdy nepopírat pravdu.
Hudba je zjevení vyího rozumu a moudrosti.
Člověk nemá nic vzácnějího a cennějího ne čas.
Neuznávám jiné vzneenosti mimo dobrotu.
A co jsem, kdy se posuzuji z hlediska vesmíru?
Není tady
Dítě povauje to, po čem prudce touí, za něco, co mu patří.
Jean Paul
Kdo je nejostřejím kritikem? Neúspěný diletant.
Johann Wolfgang von Goethe
Veselost je druhem odvahy.
Ernest Hemingway
Kdo se sám sobě nedokáe vysmát, nepatří mezi nejlepí.
Goethe
Úsměv stojí méně ne elektřina a dává více světla.
Archibald Joseph Cronin
Není tady
Teda vrabčáku, u diletanta jsem se fakt od srdce zasmála
Není tady
To jsem ráda, e tě diletant tak pobavil.
Není tady
To si pi, budu to s oblibou pouívat na umlčení těch kritiků největích
Není tady
Palomita napsal(a):
To si pi, budu to s oblibou pouívat na umlčení těch kritiků největích
Není tady
Soleil napsal(a):
ahoj, no nevím..
v poslední době i ten kdo je připraven je i velice překvapen
Upravil(a) luděk (2. 7. 2024 15:44)
Není tady
luděk napsal(a):
Soleil napsal(a):
ahoj, no nevím..
v poslední době i ten kdo je připraven je i velice překvapen
to znamená, e nebyl dostatečně připraven a je prostor ke zlepení
Není tady
Náhoda je květ poezie na stromě vedního ivota.
Hans Christian Andersen
Slovo má lehkost větru a sílu hromu.
Victor Hugo
Není tady
vrabčák napsal(a):
Náhoda je květ poezie na stromě vedního ivota.
Hans Christian Andersen
Slovo má lehkost větru a sílu hromu.
Victor Hugo
Teda vrabčáku, poslední dobou mám pocit, e náhoda je cokoli, jen ne "květ poezie"
S Hugem jsem se v tom komplet zamotala, co tím chtěl vlastně říct? Jak tomu rozumí ty?
Není tady