29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Byl jednou jeden bohabojný muž. Netušil, že je svatý. Vnímal vůni květů, lampy, světla. Nevnímal minulé, ale „teď“, nyní“. Díval se lidem do nitra. Miloval, odpouštěl. Jednoho dne ho oslovil anděl. Muž měl vyslovit přání. Muž nepotřeboval nic. „Chceš léčit? „To přenechám Bohu.“ „Chceš přivádět hříšníky na pravou cestu?“ „Chceš být příkladem“? Nechtěl – to by byl středem pozornosti. „Toužím po Boží milosti“. Ty žádej zázrak“. „Dobře. Aby skrze mě bylo konáno dobro a abych si toho nebyl vědom.“ A tak léčil. Z pramenů proudil život. Do tváře utrápených se vracela barva. Konal dobro, aniž by o tom věděl…
Není tady
Tyjo, vrabčáku, ty mi dáváš! Nesouhlasím ani s jedním
Není tady
Jako vždycky, dávám je sem k úvaze. Opsala jsem názory velikánů.
Není tady
A jak jejich názory vnímáš ty?
Není tady
Palomito, zkusím to.
1) Jen člověk trpící revmatismem zná skutečnou intenzitu svých bolestí. Ostatní třeba věří, že ho to bolí, ale neumějí si to přesně představit.
Člověk prožívající pravou lásku věří, že je to ta skutečně pravá. Jiný má třeba o svých citech pochybnosti...
2) Kdysi jsem četla knížku "Ten blázen Altenberg".
Spousta mužů má hodně zájmů, ženy jsou jejich součástí. Když se opravdově zamiluje žena, má lásku na prvním místě. Ale může to tak probíhat i u některých mužů.
3) Nadsázka. Milující člověk mívá pro druhého více porozumění než ten, kdo nemiluje.
4) Autor citátu to vypozoroval, mně se to taky zdá dost výstižné.
5) Když se člověku daří, má o něj zájem plno lidí. Otázkou je, které z nich je možno nazvat přáteli.
A jak se říká: V nouzi poznáš přítele.
Není tady
Mám radost že máme zítra volno! Prodloužený víkend - teď se dívám, že jsem to napsala do jiné diskuse, ale už to tady nechám a omlouvám se
Upravil(a) Soleil (1. 2. 2024 21:37)
Není tady
Kdo je připraven, není překvapen
Není tady
vrabčáku, díky!
1) souhlasím s tebou, že si tu bolest nedokáže představit, kdo ji nezažil, to ovšem neznamená, že tomu nezúčastněný nemůže věřit
2) muž má jedinou lásku - sebe sama a žena celý svět.. to by bylo za mě výstižnější
3) řekla bych, že větší důkaz lásky je, když žena miluje navzdory tomu, že muži občas i nerozumí
4) vidíš, já tu s tebou nesouhlasím a snažím se ukázat svůj úhel pohledu.. ale nepotřebuju, abys mě přemlouvala. Kdybych jen napsala, že "ne", brala bych to jako neúctu k tobě. Asi se mám ještě co učit
5) pijavice nelze nazývat přáteli.. max příznivci.. Přátelé přicházejí bez ohledu na štěstí.
Není tady
Soleil napsal(a):
Jo, tím se řídím docela dost
Není tady
Palomita napsal(a):
vrabčáku, díky!
1) souhlasím s tebou, že si tu bolest nedokáže představit, kdo ji nezažil, to ovšem neznamená, že tomu nezúčastněný nemůže věřit
2) muž má jedinou lásku - sebe sama a žena celý svět.. to by bylo za mě výstižnější
3) řekla bych, že větší důkaz lásky je, když žena miluje navzdory tomu, že muži občas i nerozumí
4) vidíš, já tu s tebou nesouhlasím a snažím se ukázat svůj úhel pohledu.. ale nepotřebuju, abys mě přemlouvala. Kdybych jen napsala, že "ne", brala bych to jako neúctu k tobě. Asi se mám ještě co učit
5) pijavice nelze nazývat přáteli.. max příznivci..Přátelé přicházejí bez ohledu na štěstí.
1) Napsala jsem, že ostatní třeba věří.
2) Muži by se divili, kdyby si to tu přečetli.
Divím se, že Petr ještě nevznesl protest.
3) To jsi napsala moc hezky, ráda souhlasím.
4) Tady jsem si to ihned zúžila jen na vztah muže a ženy. Když ho nechce, řekne "ne". Když s něčím nesouhlasí a uchýlí se k vysvětlování, tak to na konec vztahu vůbec nevypadá.
5) Docela jsme se shodly, ne? I já jsem měla na mysli pijavice... Tvoje poslední věta je
!
Není tady
vrabčáku, ale já to u mužů myslela jako poklonu! a ženám by občas neuškodilo mít ráda sebe sama
Není tady
Zas máš pravdu.
Není tady
Palomita napsal(a):
Soleil napsal(a):
Jo, tím se řídím docela dost
lze to i jinak, kdo je dost překvapen, je pak vždy připraven
Není tady
Včera jsem na koncertě slyšela Ódu na radost.
Tak pár myšlenek jejího autora:
Dělat dobro, kdykoliv je to možné, především milovat svobodu a nikdy nepopírat pravdu.
Hudba je zjevení vyššího rozumu a moudrosti.
Člověk nemá nic vzácnějšího a cennějšího než čas.
Neuznávám jiné vznešenosti mimo dobrotu.
A co jsem, když se posuzuji z hlediska vesmíru?
Není tady
Dítě považuje to, po čem prudce touží, za něco, co mu patří.
Jean Paul
Kdo je nejostřejším kritikem? Neúspěšný diletant.
Johann Wolfgang von Goethe
Veselost je druhem odvahy.
Ernest Hemingway
Kdo se sám sobě nedokáže vysmát, nepatří mezi nejlepší.
Goethe
Úsměv stojí méně než elektřina a dává více světla.
Archibald Joseph Cronin
Není tady
Teda vrabčáku, u diletanta jsem se fakt od srdce zasmála
Není tady
To jsem ráda, že tě diletant tak pobavil.
Není tady
To si piš, budu to s oblibou používat na umlčení těch kritiků největších
Není tady
Palomita napsal(a):
To si piš, budu to s oblibou používat na umlčení těch kritiků největších
Není tady
Soleil napsal(a):
ahoj, no nevím..
v poslední době i ten kdo je připraven je i velice překvapen
Upravil(a) luděk (2. 7. 2024 15:44)
Není tady
luděk napsal(a):
Soleil napsal(a):
ahoj, no nevím..
v poslední době i ten kdo je připraven je i velice překvapen
to znamená, že nebyl dostatečně připraven a je prostor ke zlepšení
Není tady
Náhoda je květ poezie na stromě všedního života.
Hans Christian Andersen
Slovo má lehkost větru a sílu hromu.
Victor Hugo
Není tady
vrabčák napsal(a):
Náhoda je květ poezie na stromě všedního života.
Hans Christian Andersen
Slovo má lehkost větru a sílu hromu.
Victor Hugo
Teda vrabčáku, poslední dobou mám pocit, že náhoda je cokoli, jen ne "květ poezie"
S Hugem jsem se v tom komplet zamotala, co tím chtěl vlastně říct? Jak tomu rozumíš ty?
Není tady
Podle mě nám většinou nedá moc práce slova vyřknout (jak kdy), často nám z úst plynou lehce, ovšem význam a působení některých z nich určitě nejsou zanedbatelné. Ovšem nevím, co by mému výplodu řekl pan Hugo...
S náhodou jsi mě pobavila.
Romantický pohádkář Andersen náhodu nejspíš chápal jako ozvláštnění všednosti, pokud to ovšem nebyl zrovna nějaký průšvih...
Není tady
vrabčák napsal(a):
Podle mě nám většinou nedá moc práce slova vyřknout (jak kdy), často nám z úst plynou lehce, ovšem význam a působení některých z nich určitě nejsou zanedbatelné.
Ovšem nevím, co by mému výplodu řekl pan Hugo...
S náhodou jsi mě pobavila.
Romantický pohádkář Andersen náhodu nejspíš chápal jako ozvláštnění všednosti, pokud to ovšem nebyl zrovna nějaký průšvih...
No to mě právě taky na první dobrou napadlo, ale pak jsem si vzpomněla, jak mi obyčejný vítr komplet zničil věci na terase, jak skvěle si je podebral a dofoukl pryč a že se vůbec nic nestane, když průvan práskne dveřmi (hrom).. takže jsem se do toho komplet zamotala, protože za mě hrom nic nedělá, "jen" bum, ale že by to člověka nějak zasáhlo, ochromilo, to si představit neumím Přitom to sdělení vnímám jako ty, jen mi to nějak nesedí dohromady. Každopádně díky za sdílení myšlenek
Andersen evidentně zažíval květy poezie často.. proto asi psal tak veselé a optimistické pohádky
Není tady