29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
K Einsteinově myšlence: Jen o sobě vím, že jsem schopná opakovat stejné chyby znova a znovu... Ani nevím, jestli očekávám nějaké výsledky, natož jiné.
Doporučuje se neohlížet se stále do minulosti, ale raději žít přítomností a očekávat s nadějí, co přinese budoucnost. Já se tomu ale nedokážu ubránit a na minulé zážitky a prožitky myslím často a ráda.
Hezké vzpomínky jsou pro mě křídly tak akorát ve snech , hlavně v těch létacích
, ale ty mě bohužel navštěvují čím dál tím méně.
Špatný politik je fantasta, dobrý realista.
Napoleon Bonaparte mě vždycky jako historická postava zajímal. Zdá se, že dohlédl až do dnešní doby.
Není tady
vrabčák napsal(a):
K Einsteinově myšlence: Jen o sobě vím, že jsem schopná opakovat stejné chyby znova a znovu... Ani nevím, jestli očekávám nějaké výsledky, natož jiné.
Doporučuje se neohlížet se stále do minulosti, ale raději žít přítomností a očekávat s nadějí, co přinese budoucnost. Já se tomu ale nedokážu ubránit a na minulé zážitky a prožitky myslím často a ráda.![]()
vrabčáku, nejsi sama také chyby opakuji, pouze když chci jiný výsledek, tak změním přístup a udělám třeba zase chybu jinou.. aby byl ten život takový pestřejší
Často nevzpomínám. Snažím se to hezké žít teď. Ale znám lidi, kteří žijí minulostí po většinu dne. To mi přijde zvláštní, že ještě mají prostor pro teď, aby tento čas mohli žít za pár let Jediný "problém", který s tím mám, že ta minulost se stále opakuje a nic nového nepřináší. Ale věřím, že pro toho, kdo vzpomíná je v tom určitý pocit uspokojení a o tom to je především
Není tady
Palomito, nežiju jenom ve vzpomínkách. Ale pokud se občas vrátím do minulosti, vzpomenu si na různé události, vybavím si i dávno zasuté zážitky, pocity a dokonce i vůně. Není to jen opakování, ale z šuplíčků vylézá stále něco dalšího.
Není tady
Ja mám obdobia, keď žijem prakticky výlučne prítomnoosťu, a potom obdobia, keď ma to hodne ťahá do minulosti - často je však niečo zvonka, nejaká udalosť, zážitok, pripomienka minulého... a už to ide!
Není tady
Jo děvčata, vy jste nádoby, které zůstávají naplněné a v případě potřeby máte z čeho čerpat.
Není tady
Děkujeme!
Jedna moje bývalá kolegyně ráda používala: "Prázdné nádoby duní."
Není tady
Zbabělci, kteří mlčí, když mají promluvit, způsobují víc zla než lotři.
Clemenceau
Nebuď zbabělejší než děti, ale pověz jako ony, když se jim už hra nelíbí: Já už nehraju, a jdi. Když ale zůstaneš, tak neplač.
Epiktétos
Zbabělost je vědět, co se má dělat, a nedělat to.
Konfucius
Je snadné dělat hrdinské činy, když jsi hrdina. Dokaž to, když jsi zbabělec!
Laub
Zbabělec obvykle žádá od ostatních odvahu v názorech.
Prévert
Když lev je mrtev, začne zajíc dorážet.
Publilius Syrus
Není tady
Tady mě nejvíc oslovil Konfucius.. v mládí to u mě platilo 100%, tzn. vždy jsem dělala, co se mělo dělat. Ale s postupem věku.. Nicméně spíš než zbabělostí bych to nazvala pohodlností, leností, otupělostí.. Připomíná mi to vtip, jak se potkají ráno dvě sekretářky před branami podniku. Ta mladá má kufřík, aktovku, kabelku přes rameno a plné ruce papírů. Ta stará si nese jen psaníčko do ruky.. Mladší říká, no jo, vy už máte roky zkušeností, to už určitě všechno máte v hlavě. Ona se na ní tak podívá a říká, ne, už mám všechno u zádele..
Není tady
, Palomito, taky jsem s Konfuciem v duchu trochu polemizovala, ve stejném duchu jako ty. Ale v jistých případech mu, myslím si, můžeme dát za pravdu.
Ten vtip taky znám, je výstižný. A ještě k tomu: Nové koště dobře mete.
Není tady
Ten vtip znám taky. Je to pro mě zatím nedosažená meta. Myslím samozřejmě tu moudrou paní bez ničeho .-)
Není tady
Neboj, to taky přijde...
Není tady
Viděno na kamínku: Pozitivní člověk je ten, kterého pošlete do p.. a on se odtamtud vrátí odpočatý, opálený a s magnetkami..
Není tady
Není tady
Palomita napsal(a):
Viděno na kamínku: Pozitivní člověk je ten, kterého pošlete do p.. a on se odtamtud vrátí odpočatý, opálený a s magnetkami..
Chcems a s takým zoznámiť...
Není tady
Optimista prohlašuje, že žijeme v nejlepším možném světě, a pesimista se obává, že je to pravda.
Cabell
Optimismus byl vždy zachráncem lidstva.
Dante
Skutečný optimismus nespočívá v přesvědčení, že všechno půjde dobře, ale v názoru, že ne všechno půjde špatně.
Dutourd
Optimismus je nejpříjemnější forma odvahy.
France
Optimismus je zažraný názor, že všecko je dobré, i když je to špatné.
Voltaire
Optimismus může být i výrazem krajního zoufalství.
Žáček
Není tady
Optimista prohlašuje, že žijeme v nejlepším možném světě, a pesimista se obává, že je to pravda.
Není tady
Selima napsal(a):
Palomita napsal(a):
![]()
Chcems a s takým zoznámiť...
To asi nemůžu sloužit, ale mám v nabídce pesimistického melancholika se sklonem k dramatu.. to je taky výživný
Není tady
Judyna napsal(a):
To není vtipný..
Není tady
Také ešte veľkonočné: "Chrám to je krásny, ale Boha si doň aj tak musí priniesť každý sám...."
Není tady
Není tady
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
To není vtipný..
![]()
znal jsem jednoho pesimistu a byl štastný ...
na konstatování stavu jeho mysli, že je pesimista a flegmatik, odpověděl s mírným úsměvem a ledovým klidem . " Já vím, a je mi to jedno ..."
no prostě byl v pohodě.
Není tady
"Co uděláme pro sebe, odejde s námi; co udělame pro ostatní a pro svět, to tu zústane". Albert Wein
Není tady
Není tady
Milujte všechny,
věřte jen někomu,
neubližujte nikomu.
W. Shakespeare
Není tady
Shakespeare tím prvním veršem určitě myslel celkově dobrý vztah k lidem. Ale prakticky se to dodržet moc nedá.
Není tady