|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Palomita napsal(a):
Beru to tak, že má každý právo na vyjádření svého názoru, ale nevnímám to jako právo druhého ponižovat, zesměšňovat, urážet nebo tzv. poučovat. A tuším, že spoustě lidem ani nevadí jiný názor, ale způsob jeho prezentace. Např. respektuji, že jsou lidé, kteří souhlasí s aktivitami Ruska na Ukrajině a je to jejich názor. Co by mi ale vadilo, pokud by znevažovali oběti, dehonestovali je a vysmívali se těm, kteří z Ukrajiny dočasně utekli. To už pak, dle mého, není otázka smýšlení, ale charakteru. A tam zas tak tolerantní nejsem.
Co se týče toho, co sis myslela.. nereaguji na to co si myslíš, ale na to, co mě z tvého příspěvku osloví a co to ve mě vyvolá. Nerozumím tomu, proč to pak zpětně vztahuješ zase na sebe, však nikde ve svém příspěvku nepíšu o tobě, ani o tom, jak jsi co myslela či nemyslela. Ale toto už jsme diskutovaly tolikrát a je to stále stejné. Nezbývá, než akceptovat, respektovat a (z mé strany) neřešit
A v tom je ta potíž, zakopaný pes, že ty nereaguješ na to ,co je jak myšleno a prezentováno druhým ,ale podle toho co tě z příspěvku osloví a co to v tobě vyvolává.
Tomu zase nemusím rozumět já. A tím se vracím v kruhu k tomu o čem se zde bavíme, že vnímáme i smýšlíme odlišně.
Ano několikrát jsme se o tom my ,právě my dvě bavily a je to stále stejné. A říkala jsem ti že to nevztahuju na sebe ,ale že ty to tak vnímáš. A ty mi stále opakuješ že na sebe nemám cosi vztahovat.
Já to nedělám , já dělám to že reaguju na tvůj přispěvek který nereaguje na to ,co já tím svým myslím ale … atd.
Ve svém příspěvku také nepíšu nic o tobě a ty jsi odpověděla za sebe, že to ve svém myšlení bereš jako samozřejmost.
A mohla bych ti také říkat že si něco vztahuješ na sebe. Vnucovat ti tak mou falešnou představu?
Bude se to stále opakovat protože to řešíš. Znovu mi opakuješ to co jsi mi několikrát psala a já ti opakuju zpětně to co jsem ti na to vždy odpověděla.
Beru tu věc s názory tak jak jsem už za sebe prezentovala,že každý má právo MÍT odlišnou životní filosofii, názory, vnímalní atd. a prezentovat. Bez urážení , ponižování apd.
A pokud někdo nemá rád když druhý poučuje ať si zamete i před vlastním prahem.
A ať se zamyslí také nad tím jestli to ten druhý opravdu dělá a nebo je to jen naše představa , projekce. 
Není tady
Nicméně příště pokud tak nastane si to vysvětlíme ( nikoliv poučíme ) raději v SZ ne tady. 
Není tady
Serigala napsal(a):
Nicméně příště pokud tak nastane si to vysvětlíme ( nikoliv poučíme ) raději v SZ ne tady.
To je v pohodě, dík. Chci tu diskutovat a ne řešit "nesmrtelnost brouka" 
Není tady
Nó tak fájn.
Jak už jsi řekla… nejsi rozjímací, tak když tak ,není (už) dál o tomhle co řesit,můžeme vesele zkusit společné nějak diskutovat jak to jen půjde.

Není tady
„Setkání dvou lidí je dočasné, zatímco spojení člověka s vesmírem je věčné.“
(Osho)
Není tady
Všem milovníkům knih i knížek zdar! 
Není tady
Včera jsme pokřtili a uvedli do života naši spolkovou knihobudku, stojí v místním parku u laviček. :-)
Není tady
Niky,
!
Není tady
Niky123 napsal(a):
Včera jsme pokřtili a uvedli do života naši spolkovou knihobudku, stojí v místním parku u laviček. :-)
Mám tyhle počiny moc ráda, jen je nemůžu využívat, protože bych jen brala
Zrovna dnes jsem tak seděla naproti knížkám v knihovně a říkala jsem si, se kterou bych se asi tak rozloučila.. nenašla jsem
Měla jsem oblíbenou kavárničku (před covidem), která měla knihovny místo zdí. Tam to bylo super 
Není tady

Niky123 napsal(a):

Není tady

Palomita napsal(a):
Niky123 napsal(a):
![]()
Zrovna dnes jsem tak seděla naproti knížkám v knihovně a říkala jsem si, se kterou bych se asi tak rozloučila.. nenašla jsem
Měla jsem oblíbenou kavárničku (před covidem), která měla knihovny místo zdí. Tam to bylo super
U nás je takých niekoľko...
Mojich obľúbených. Ale ja odtiaľ veľmi neodnášam, skôr čítam tam...
Není tady
Selima napsal(a):
U nás je takých niekoľko...
Mojich obľúbených. Ale ja odtiaľ veľmi neodnášam, skôr čítam tam...
Z kaváren samozřejmě taky nic neodnáším
Spíš než knihobudky tu máme takové "kniho-poličky" třeba na autobusových zastávkách. Tam toho člověk moc nestihne počíst a funguje to většinou tak, že si to člověk vezme ráno na cestu a odpoledne vrátí a nebo zase naopak, může vyměnit knihu za knihu, když ho něco zaujme.. Tím pro ostatní dochází k obměně a je neustále co číst a objevovat 
Není tady

Ocovi vyšla posmrtne kniha aforizmov a niektoré sa mi páčia, napr. "Pes sa modlí chvostom"...
Není tady
Palomita napsal(a):
Niky123 napsal(a):
![]()
Můžeš knížky přece zas vrátit. Třeba tam dáš některou později.
Kavárnička už nefunguje? Taky takovou znám; Bára Nesvadbová jim věnovala spoustu knih po svém otci.

Není tady
Knížky máme u nás i v čekárně u doktora. Dává je tam ze své knihovny jedna paní doktorka. 
Není tady
Selima napsal(a):
Ocovi vyšla posmrtne kniha aforizmov a niektoré sa mi páčia, napr. "Pes sa modlí chvostom"...
Seli, blahopřeju! 
Není tady
vrabčák napsal(a):
Můžeš knížky přece zas vrátit. Třeba tam dáš některou později.
Kavárnička už nefunguje? Taky takovou znám; Bára Nesvadbová jim věnovala spoustu knih po svém otci.![]()
To můžu, ale vzhledem k tomu, že nemám disciplínu ani s klasickými knihovnami, tak bych tady tomu o moc větší šance nedávala
Kavárnička už nefunguje, během těch dvou let se to tu hodně změnilo. Ale zrovna dnes jsem projížděla městem a je spousta nových otevřených a prázdných. Bez lidí i bez knížek. V jedné nové jsem si dnes i poseděla, knížku jsem měla svojí, takže vlastně taky spokojenost 
Není tady
Selima napsal(a):
To je krasné, oboje
Kdyby ses chtěla podělit i o pár dalších, budu ráda 
Není tady
Palomito, škoda té literární kavárničky i všeho dalšího, s čím covid zatočil. Na prvním místě lidí, co tu už nejsou... 
Snad se to postupně (velmi pozvolna) vrátí k normálu. 
Není tady
Selimo, já taky, já taky! 
Není tady
Pijte tam, kde pije kůň.
Kůň nikdy nepije špatnou vodu.
Postavte postel tam, kde spí kočka.
Jezte ovoce, které nakousl červ.
Klidně trhejte houby,
na kterých sedí mouchy a komáři.
Zasaďte strom do země,
kterou rozryl krtek.
Postavte dům na místě,
kde se ohřívá had.
Vykopejte studnu tam,
kde se ptáci ukrývají před horkem.
Usínejte a vstávejte se slepicemi,
získáte zlaté zrnko dne.
Jezte více zeleně,
budete mít silné nohy
a odolné srdce jako zvířata.
Častěji plavte,
budete se cítit na zemi
jako ryba ve vodě.
Častěji se dívejte na oblohu,
ne pod své nohy,
a vaše myšlenky budou jasné a lehké.
Buďte více v tichu a méně mluvte
a ticho se usadí ve vaší duši
a váš duch bude spokojený a klidný.
Svatý Serafín ze Sarova
preklad Tarak Matl
Není tady

vrabčák napsal(a):
Knížky máme u nás i v čekárně u doktora. Dává je tam ze své knihovny jedna paní doktorka.
Aj v jednej "fajnovejšej" bratislavskej nemocnici... ale už sa nemám veľmi ako dostať dnu, nemám tam (zrejme vďakabohu, hoci to je relatívne) nikoho.
Není tady

Palomita napsal(a):
Selima napsal(a):
To je krasné, oboje
Kdyby ses chtěla podělit i o pár dalších, budu ráda
Prelistujem, podelím sa - ak nevadí slovenčina... Niečo mu vyšlo aj v češtine, už za života, a teraz aj posmrtne má niečo vyjsť, ale to je také ťažšie a menej stráviteľné, povedala by som. A má aj nejakú poviedku alebo novelu na českej audioknihe s viacerými autormi. (Plus v Ostrave urobil jeden - ale slovenský - tím divadlo podľa tej knihy, čo má teraz vyjsť v češtine. Hrali ju cca dva roky, úspech asi priemerný, ale vďakabohu aj za to...).
Není tady
Selima napsal(a):
Prelistujem, podelím sa - ak nevadí slovenčina...
Slovenčina určitě nevadí
Věřím, že každý střípek díla tvého tatínka bude osvěžující, ať už úsměvem či myšlenkou. Slovenštinu vnímám jako češtinu a i když třeba nerozumím významu jednotlivých slov, v kontextu to dává smysl vždy
Zrovna včera mi přišel mail ve slovenštině a tam se na mě mj. smálo slovíčko "upovedomený" 
Není tady
Soleil napsal(a):
Pijte tam, kde pije kůň...
Asi na tom něco bude, ke spoustě těch věcí už jsem časem taky došla a některé na mě ještě čekají 
Není tady