19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Z pinterestu bez autorů, kde nejsou uvedeni:
Úasný vztah se nehledá. Úasný vztah se dlouhodobě buduje.
Kdy ji chci vyfotit, neřeknu "úsměv". Řeknu upřímně "miluji tě" a ona se nádherně rozzáří.
Někdy nás ivot obrátí vzhůru nohama, aby nás naučil jak zase ít s hlavou vzhůru.
Lidé staví příli mnoho zdí a moc málo mostů - Isaac Newton
Buď můeme donekonečna nadávat, jak je svět patné místo, nebo můeme ten samý čas vyuít, abychom tady to krásné místo vytvořili. - Petr Havránek
Není tady
Přátelství je trvalé, jestlie se oba domnívají mít nad tím druhým mírnou převahu.
Balzac
Myslí, e to tak skutečně je?
Není tady
Já si to nemyslím. Ale zaujalo mě, e si to myslel pan Balzac, a dala jsem to sem schválně k úvaze.
Není tady
Jo, taky mě to u Balzaca zarazilo.. moná jen neměl těstí na přátele
Není tady
Taky mě napadlo představit si zvyklosti té doby v určitých společenských kruzích, trochu zvlátní představu některých lidí o přátelství... A nebo si pohrával s psychologií a doel k přesvědčení, e to takto funguje. Natěstí aspoň napsal "oba" a "mírnou" převahu.
Upravil(a) vrabčák (24. 11. 2020 20:36)
Není tady
Jetě dodatek: Kdy jsou si lidi pěstující přátelství rovnocenní, tak v pořádku. Ale kdyby byl jeden z nich podřízený druhému, myslím, e by to nemohlo být pravé přátelství.
Kdy se na tu Balzacovu mylenku podíváme čistě matematicky, nemohl on mít nakonec pravdu? Jestlie se "oba domnívají"... Moná jen subjektivní pocit kadého z nich a ve skutečnosti vyrovnaný vztah.
Není tady
Taky nad tím pekuluju, ale tenhle týden je zase "na víno" jak s oblibou říkám Souhlasím, e se jedná spí o subjektivní pocit. Pak tedy vyvstává otázka u lidí, kteří nemají přátele, proč tomu tak je.. Je to proto, e nemají na nikoho navrch a nebo naopak nikdo nemá na ně..
Tenhle se ti fakt povedl
Není tady
Palomito, díky.
Musí mi to vysvětlit s tím vínem, tuto formulaci neznám.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, díky.
Musí mi to vysvětlit s tím vínem, tuto formulaci neznám.
den na houby (patný), den jak víno (super).. no aby si člověk udrel pozitivní mysl, tak je to den vhodný na panáka, pivo, či víno, jednodue den na víno protoe stojí za prd
Není tady
Palomito, děkuju, já to nala a teď... Znám to, ale tvoje formulace mě malinko zmátla.
Přátelství je láska bez křídel.
Byron
I napomínat a být napomínán je vlastností pravého přátelství.
Cicero
Jeden dobrý přítel je víc ne sto příbuzných.
Cicero
Jediný způsob, jak získat přítele, je: být mu přítelem.
Emerson
Jistého přítele poznáme v nejisté situaci.
Ennius
Kvůli novému příteli neoputěj starého.
Ezop
Není tady
Naváu
V krásném autě se s vámi chce svézt spousta lidí. Důleité je ale mít taky někoho, kdo s vámi pojede autobusem, a se ta limuzína rozbije. - Oprah Winfrey
To e je někdo hodný neznamená, e je hloupý. Hloupý je ten, co si hodného člověka neumí váit - no name
Někdo touí mít velký dům, rychlé auto a spoustu peněz. Jiným stačí malá chata v lese co nejdál od těchto lidí - no name (moná jsem to sem u dávala, ale zase mě to oslovilo )
Hlavu vzhůru princezno, padá ti korunka - no name
Kdy tě ivot srazí na zem, otoč se na záda a dívej se na hvězdy. - Doreen Virtue
Pokud jste v depresi, ijete minulostí. Pokud jste nervózní, ijete budoucností. Ovem jestli jste klidní, ijete skutečně v přítomnosti. - Lao-c
Není tady
Samé hezké!
Není tady
Být astný neznamená, e je vechno perfektní. Znamená to, e ses rozhodl(a) uívat si ivota i přes vechny jeho nedokonalosti.
Va si ruky, která ti pomáhá vstát, kdy spadne. Je vzácnějí ne tisíc objetí, kdy stojí.
Nemá-li rád kai, neříkej o ní, e není dobrá. - Perské přísloví
ivot je jako fotografie. Také potřebujete negativy k rozvoji.
Není tady
Palomito, vechny tvoje a jeden z Persie?
Není tady
Pěkná úroda Zkusím přidat dalí, ale moná se jen opakuji a někdo to tu psal.
Prázdná hlava je jako prázdná puka. Nic netrefí, ale vichni před ní ustupují. (Vitezovič)
patná zpráva se má ířit rychle, aby se věci řeily hned. (Bill Gates)
Miluji psy, co mají sílu - ne překousnout řetěz, ale táhnout i s boudou (rebb13)
Chaos je jen řada odloených rozhodnutí. (Terapie domova)
Moje zkuenost je, e lidé velmi často chtějí, aby věci byly "jako tenkrát", a neuvědomují si, e kdy to půjde jako tenkrát, tak to skončí jako tenkrát - tedy krizí. (Radkin Honzák)
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, vechny tvoje a jeden z Persie?
e by?
Není tady
Irmo, taky pěkné. Neznala jsem ani jeden.
Palomito, to jsi tedy fakt ikovná!
Není tady
vrabčáku, to ví, e ne uděláme dohodu, ju? Kde nebudu znát autora, nechám bez poznámky, protoe psát pořád "no name" mě taky nebaví, i kdy bych asi měla
Není tady
Smějí se mi, protoe jsem jiný. Já se směju jim, protoe jsou vichni stejní. (Kurt Cobain)
Nikdy není láska silnějí, ne kdy cítí, e se poutí do něčeho, co jí přinese utrpení. (Romain Rolland)
Na kadou nymfomanku někde čeká její vysněný nymforumcajs (N.N.)
Není tady
Irma napsal(a):
Smějí se mi, protoe jsem jiný. Já se směju jim, protoe jsou vichni stejní. (Kurt Cobain)
Nikdy není láska silnějí, ne kdy cítí, e se poutí do něčeho, co jí přinese utrpení. (Romain Rolland)
Na kadou nymfomanku někde čeká její vysněný nymforumcajs (N.N.)
Tak nad tím přemýlím a teda s Kurtem bych souhlasila, kdyby překlad zněl trochu jinak: Nerozumí mi, protoe jsem jiný. Já nerozumím jim, protoe jsou vichni jiní.
S Rollandem lze souhlasit, pokud má na mysli svět v kníkách, na filmových plátnech. V reálu nebrat!
K N.N. - vechno má své meze
Není tady
Ve: Don Miguel Ruiz
Celý vá ivot je sen. ijete ve vlastní fantazii a vechno je pravda jen pro vás. Vae pravda neplatí pro nikoho jiného včetně vaich dětí nebo rodičů.
Kdy jste byli malé děti, nemohli jste si vybrat, čemu věřit a čemu nevěřit. Společnost vám vtěpovala svůj systém hodnot. Programovala vai mysl. Tyto názory jsou tak silné, e kdy se po letech setkáte s novými mylenkami a snaíte se činit svá vlastní rozhodnutí, zjistíte, e vae staré názory stále jetě ovládají vá ivot.
"ijeme-li v minulém snu, nemáme potěení z toho, co se děje právě teď, protoe si budeme vdy přát, aby skutečnost byla jiná, ne právě je."
Není tady
Přinesla jsem pár kousků vánočního cukroví v podobě moudrých slov:
Lidé, kteří chodí pozdě, mají v průměru daleko lepí náladu ne ti, kteří na ně čekají. (N.N.)
Být chlapcem, je otázkou narození. Být muem, je otázkou věku. Ale být gentlemanem, to je otázkou volby. (Vin Diesel)
Svoboda bez vzdělání je nebezpečná. Vzdělání bez svobody je zbytečné. (JFK)
Chce-li postavit loď, nesmí poslat mue, aby sehnali dřevo a připravovali nástroje, ale nejprve musí ve svých muích vzbudit touhu po nekonečných dálkách otevřeného moře. (Antoine de Saint-Exupéry)
Pomluvy a udávání jsou úzce spojené komunikační procesy, které jsou často pouívány k vyloučení jedinců. (Frankl)
Práce se často jeví jako sluba druhému. Ve skutečnosti vak slouíme sobě samým, své dobré pověsti, své oblíbenosti u lidí. Tak se z práce, původně dobře míněné, velmi rychle můe stát vlastní sebe-potvrzení, nebo je zdí, za ní se skrýváme. (Grün)
Jedna z nejlepích rad, co jsem kdy dostal: Neber kritiku od někoho, za kým by sis nikdy neel pro radu. (Morgan Freeman)
Není tady
Kdo snadno ztrácí úctu k druhým, ten si neváí sebe.
Dostojevskij
Úcta druhých je důvodem, proč si člověk váí sám sebe.
Galsworthy
Nedělám nikdy tu chybu, abych se přel s lidmi, k jejich názorům nemám ádnou úctu.
Gibbon
Váiti si vech, to je neváiti si nikoho.
Molière
Je třeba mít úctu ke svobodě člověka, s ním ijeme.
Černyevskij
Není tady
Pravda, pravda. Zamyslet by se nad těmito citáty měli hlavně lidé, kteří tak rádi sráí ty okolo sebe.
Není tady
Tak, tak.
Není tady