27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Teru, koukám, e chodíme na stejné diskuze Tady s tebou souhlasím. Kdy jsem začala pracovat a vydělávala 5tis a dostal se mi do rukou nějaký časopis, kde bylo něco od LV a jiné luxusní zboí, tak jsem se jen divila kdo si proboha můe koupit tak drahé věci. Zhruba před rokem pro mě bylo naprosto normální si kupovat drahou kosmetiku. Nyní je situace opět jiná. Časy se mění. A má pravdu s tím, e s jídlem roste chu. Jetě bych řekla, e na lepí věci se hodně rychle zvyká. Vím to přesně, protoe jsem si prola opravdu blahobytem a chudými časy.
Není tady
A o tom to vechno je. Pro maminu na mateřské je kabelka LV zbytečný luxus. Ale pro člověka, tkerý se dře 12 hodin denně a má třeba 50-60 tisíc čistého měsíčně, to můe být radost a splněný sen. Ale pochopit to mohou jen ty, které u stály na obou stranách barikád a proly blahobytem i chudými časy. A ten blahobyt není jen o tom, e máte vysoký příjem. Musí to být i o tom, e s ním můete nakládat a valná jeho část se okamitě nezorpustí do hypoték, leasingů a jiných poplatků.
Není tady
Simono a Veronelo,
nečilte se hned :-)
Měla jsem za to, e kdy si někdo koupí kabelku od LV za 20-30 tisíc, a svůj (podle mého názoru nesmyslný) výdaj "ospravedlní" tím, e ta firma se označuje prvotřídní kvalitou a vidí v tom taky nějakou filozofii, tak pak povauju za nepochopitelné, e přes promylenou koupi ani neví jak se ta firma pořádně jmenuje.
Pak mi hned naskočí vzpomínka na Jaruku "hérečku" z ku****igutntág, to je přesně kategorie "ja su hvězda a mám kabelku od Lujzy Vujtna :-)))
Upravil(a) Angie (7. 4. 2006 15:43)
Není tady
Týna napsal(a):
A o tom to vechno je. Pro maminu na mateřské je kabelka LV zbytečný luxus. Ale pro člověka, tkerý se dře 12 hodin denně a má třeba 50-60 tisíc čistého měsíčně, to můe být radost a splněný sen. Ale pochopit to mohou jen ty, které u stály na obou stranách barikád a proly blahobytem i chudými časy. A ten blahobyt není jen o tom, e máte vysoký příjem. Musí to být i o tom, e s ním můete nakládat a valná jeho část se okamitě nezorpustí do hypoték, leasingů a jiných poplatků.
U jsem to psala někde na začátku.
Můu si ji koupit hned, ale pokud se nezblázním, tak to neudělám :-)
Sice mě to dost moná neláká z toho důvodů, e ty kabelky povauji za mírně nevkusné, ale taky a hlavně pro to, e nikdy nebudu dost bohatá na to, abych si mohla koupit kabelku za 30 tisíc a nepocítit to na rozpočtu. U kabelky za tři tisíce to nepocítím.
Taky je mi líto svoje vydělané peníze utrácet tímto způsobem, protoe pro mě nemá smysl přesně jak říká dělat 12h denně + víkendy s notebookem u TV, abych pak la a plác, je to pryč. To můu dělat lehčí práci, mít čistou hlavu, víc volna a zábavy a za mení peníze...
Navíc relativně brzy budu na mateřské a co budu mít z toho, e mám ve skříni LV? Jen by mě mrzelo, e jsem za 30 tisíc mohla mít dva velmi dobré kočáry, 30 tisíc jsou papírové pleny na dva roky, nebo nábytek do celého pokojíčku.
Není tady
Angie - kdy jsem měla před mateřskou, tak jsem uvaovala stejně. Teď,po 16 letech vím, e nastal čas, kdy si peníze mohu dovolit utratit i za věci zbytné,marnotratné.Samozřejmě je to velký výdaj, ale za tu radost z krásného a kvalitního výrobku o stojí.Mui mají také své hračičky - televize,elektronika , auta..., dospívající děti jsou rovně náročné.Tak proč by si i máma, která si často své radosti odpírala kvůli ostatním / a věřte mi, dělá nás to mnoho /, nemohla udělat radost. Ostatně, dnení eny to mají doma " odpracováno". Já s Vámi ale souhlasím - ve Vaí ivotní etapě máte jiné priority.
Angie, věř mi, e se nerozčiluju, jen mě ten tvůj názor pobavil. A dalí, nemám potřebu svůj výběr "ospravedlňovat". Prostě je to věc, která mi udělala radost a z jakého je to důvodu je úplně jedno. Člověk si má dělat radost, a u čímkoliv, protoe ivot je příli krátký. Souhlasím se Zinajdou. Maminky se hodně obětují pro své děti, vím to. Jednu takovou jsem měla, raději vdy koupila nám ne sobě. Kdy jsem začala vydělávat, tak jsem se snaila jí to vracet. I mamka si začala troku dopřávat a kupovat si hezké věci. Bohuel na to neměla moc času.
Proto děvčaty, někdy je dobré zahodit na chvíli rozum a "správné uvaování" a trochu si vyhodit z kopýtka.
Není tady
Já myslím, e jednou ivot pustit chlup stojí za to.
Vidím, e tu byla debata, do LV investovat nebo ne.Já bych určitě nechtěla plagiát ádného značkového výrobku, protoe je to trapný. Buď na to mám nebo nemám.Kopie se stejně poznají, hlavně podle vypracování.Vuittonky a to hlavně ty klasické, z epi kůe, jsou velmi vkusné a ndčasové.etřím na jednu, i kdy to jde ztuha.
Angie, souhlasim s tebou. Bydlim v Japonsku, kde je docela dost bohatych lidi, a tak nekoho s vuittonkou vidim na kazdem kroku. Moc tohle nechapu, protoze se mi ten design nelibi. Nejsem zavistiva, ale myslim, ze mnoho lidi tuhle kabelku chce, aby ukazali, ze jsou bohati, jinak fakt nevidim zadny duvod. Protoze vzor u vsech je uplne stejny, akorak jiny tvar. Vubec mi to neprijde originalni, a jak rikala Angie, prijdou mi dost nevkusne. Ale je to jen muj nazor. Jinak 20000 bych za kabelu urcite nedala, mne i 5000 prijde moc. Kabelku od Vietnamce bych nenosila, znackovou urcite, ale ta, co mam, stala na nase penize necelou tisicovku, je od Benettonu. Asi mi nevydrzi na cely zivot, ale nerikejte mi, ze jednu vuittonku budete nosit cely zivot. Urcite budete chtit casem jinou.
Není tady
.no já bych si teda kabelku za takovou cenu nekoupila...a jak píe Sakura.. kabelku nemám na celý ivot.Za tu cenu si koupím v trnici kabelek několik....Ty peníze bych rozhodně investovala do něčěho jiného...
Není tady
ahoj, tak mně se nelíbí, kdy má někdo takovou kabelku. Přijde mi, e taková drahá věc často přebíjí osobnost svýho nositele. Jákoby ta kabelka křičela hele já jsem Vuitonka koukejte se na mě. Nechtěla bych, aby někdo nejdřív koukal na moji kabelku, pak např. na díny replay, pak na tričko La coste, připadla bych si jak závodník formule 1 s kombinézou plnou reklam. Ale nemam nic proti těm, kteří si takové věci kupují, kdy to potěí...jako dárek bych třeba takovou kabelku ¨někomu kdo po ní touí moc ráda dala. Peníze na to mam:).
Není tady
mam falesnou penezenku "made in china" s vyrazenym "made in France" a pak kabelicku taky s vyrazenym "made in France" ale tentokrat "made in maroc"
libi se mi, nosim je uz hodne dlouho, neotahaly se, nikdo me nepokutoval! Znam hodne lidi co nosi LV treba to made in china nebo taky turkey a zatim si nikdo na vysoke pokuty nestezoval... Nevim, kabela se mi libila ne jenom proto ze to byla LV, nebyt muj vkus, tak si ji nekoupim ani kdyby na ni bylo vytistene buh vi co
Není tady
Mě osobně se teda LV zdají jako zbytečný luxus... Vyznávám trochu originality a proč bych měla nosit kabelku se stejným designem jako hromada dalích lidí? Jenom abych ukázala: Já mám na LV? To se mi zdá jako holý nesmysl. Na druhou stranu neuznávám ani plagiáty, take si sice koupím originál kabelky, ale třeba Mandarina Duck, která je levnějí (obzvlátě kdy nakupuje v outletech) a mě stylově víc sedí. Je to na vkusu kadého, na financích, které má k dispozici.
Není tady
Já bych si takovou kabelku nikdy nekoupila, protoe k tomu nevidím ádný důvod (přestoe bych tu částku na ni naetřila rychle a nijak zásadně bych ji nepocítila). Nejsem konzumní typ - a naprosto v pohodě a "světově" si připadám i s dva roky starou takou z nejmenovaného hypermarketu (stála 300,-), kterou nosím naprosto ke vemu 5 dní v týdnu.
Mám jednu známou, její ivotní cíl je "dobře vypadat a aby bylo vidět, e na to mám". Na oslavě Silvestra (chata uprostřed hor bez vody a s kamnama na dřevo) si vzala oblečení za desetisíce (převáně v bílé barvě), ale etřit na to musí tolik, e u nemá na to, aby s námi la na pivo.
Jinak jsem asi divná enská - ty jejich kabelky se mi nijak extra nelíbí, a ani nemám potřebu mít nic originálního - prostě se mě nedotýká ádný z argumentů "pro", který tady padly. A opravdu nezávidím. Nevím toti co a proč. :-)
Upravil(a) yellow108 (24. 7. 2007 17:45)
.
Upravil(a) yellow108 (24. 7. 2007 18:19)
yellow108 napsal(a):
mashanka napsal(a):
elementgirl napsal(a):
No teda ja nevim ale kdybych ty penize mela tak proc bych si to nekoupila kdyz se mi to libi?A nejakej princip by mi byl ukradenej!!!Nerikejete ze kdyby Vam nekdo dal kabelku LV ze byste nebyly stastny jak blechy!!!!!!?
Já tedy musím upřímně říct, e bych nebyla astná, jak blecha - vůbec bych toti netuila, co jsem to dostala za zázrak
Pro mě je takových věcí koda - neocením je. Pravděpodobně bych se divila, proč mi někdo dává taku
Zcela souhlasím s Mashankou. tastná jak blecha bych nebyla. Jaksi bych nevěděla, co si s tím počít :-) Na tuhle diskusi jsem klikla proto, e mě zaujalo, co znamená to LV. Ale pak jsem pochopila :-)))))
Presne tak, i kdybych ji dostala, radost bych z ni nemela, protoze se mi nelibi a netouzim po ni. To bych radeji brala tydenni dovolenou pro nasi rodinku ve stejne cene. Jinak tchyne mi dala uz nekolik kabel, zrejme znamych a drahych znacek, ktere ani neznam, protoze se v kupovani drahych kabel nevyzivam, a lezi mi to tady ve skrini, protoze se mi nelibi a ani jsem je pri prevzani od tchyne asi patricne neocenila, protoze jejich "cenu" neznam. Bylo to tedyt spousta vyhozenych penez. A navic je mi lito tech zviratek, ja po kozenych kabelach netouzim, sama nosim nylonovou. Proto myslim, ze davat kabely jako darek neni dobry napad, kazdy ma svuj vkus a kabela je docela dulezity doplnek, ktery by si mel zvolit kazdy sam.
Není tady