Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 14. 3. 2006 11:22

jelitko
♥♥-----
Místo: Hradec Králové

Re: LV - stojí za to ?

sunyata napsal(a):

to je strasna skoda...ze nekteri lide se nemuzou citit na urovni bez luxusu. to je jenom iluze urovne.

Přesně tak. Já i kdybych vydělávala 200 000 Kč měsíčně, tak si kapelkou LV nekoupím ani jednou za pět let. To radši zkoupím první knihkupectví, které potkám, příští měsíc hračkářství ( hned potom si naplánuju cestu kolem děcáku ) a nakonec se vydám do Peru nebo Asie a za zbytek zase hračkářství. ( Zbylo by mi vůbec něco? dumbom)
A šminky bych klidně tahala v taštičce od Bati. Když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně už tahám .... Že by se mi klubalo na lepší zítřky? wink

pokud mě někdo donutil k pláči, nestojí mi za to, abych pro něho ronila slzy (K. Dunst)

Není tady

#27 14. 3. 2006 13:29

terry
Host

Na tuhle úžasnou diskusi se nedá nereagovat.
ano francouzsky si potrpí na krásné kabeličky, ne francouzsky stejně jako my nejsou milionářky, tedy většinou. Ve Francii je velmi rozšířený průmysl s kvalitními kopiemi značkových oděvních doplňků. Potažmo není problém si zakoupit kopii kabelky LV v cenový relacích 30-50Euro. To potom opravdu nosí každý. O tom že mluvím pravdu se lze přesvědčit na vlastní oči na webových stránkách ebay.fr, podskupina sacs. Milé dámy nebýt toho hnusně vysokého poštovného i já bych za ty peníze zhřešila. 
Mimochodem originál LV od autorizované kopie, je použit stejný materiál, stejné zpracování, poznáme uvnitř na všité cedulce " copy LV by xxx", výrobce dosaďte. Pro ty co skutečně lpějí na tom ukázat že mají originál, doporučuji kabelku nosit naruby.
hezký den všem

#28 14. 3. 2006 15:55

tequilla
♥♥-----
Místo: Brno
Web

terry napsal(a):

ano francouzsky si potrpí na krásné kabeličky, ne francouzsky stejně jako my nejsou milionářky, tedy většinou. Ve Francii je velmi rozšířený průmysl s kvalitními kopiemi značkových oděvních doplňků. Potažmo není problém si zakoupit kopii kabelky LV v cenový relacích 30-50Euro. To potom opravdu nosí každý. O tom že mluvím pravdu se lze přesvědčit na vlastní oči na webových stránkách ebay.fr, podskupina sacs. Milé dámy nebýt toho hnusně vysokého poštovného i já bych za ty peníze zhřešila. 
Mimochodem originál LV od autorizované kopie, je použit stejný materiál, stejné zpracování, poznáme uvnitř na všité cedulce " copy LV by xxx", výrobce dosaďte. Pro ty co skutečně lpějí na tom ukázat že mají originál, doporučuji kabelku nosit naruby.
hezký den všem

Terry bezva příspěvek. 100% souhlas s Tvým názorem.

Není tady

#29 15. 3. 2006 10:49

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

gaba napsal(a):

mashanka napsal(a):

kari napsal(a):

Já nevím, proč si spousta žen myslí, že kvalitní a značkové věci si lidé kupují proto, aby je někomu okatě strkali pod nos,aby někoho oslnili.Prostě, pokud na to mají a docení špičkovou kvalitu, investují do ní.Inteligentní lidé to nemají zapotřebí.Spíš mám dojem, že tu z pár lidí mluví závist. Nechápu, proč právě nošení této značky budí u nemajitelů takové emoce.Kožené bundy v obdobných relacích nikoho nevzrušují, tak proč kabelky LV?

Jediný, kdo se tady vzrušuje, jsi Ty. My ostatní se jen dorře bavíme big_smile

vy jen tise zavidite. souhlasim s kari. rikam znovu, jedte se mrknout do rima nebo parize,tam ma luxusni kabelku temer kazda zena, pac to patri k urovni damy,tak jak muzi maji kvalitni boty a hodinky. pripominate me krupanky z vesnice.at si kazdej nosi so chce, ne?

TY JSI JASNÁ lollollollol

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#30 15. 3. 2006 16:58

mimi
Host

tequilla napsal(a):

terry napsal(a):

hezký den všem

Terry bezva příspěvek. 100% souhlas s Tvým názorem.

to je jako copy Mercedes by Wartburg.Taky to není jaksi ono, že.

#31 15. 3. 2006 17:07

mimi
Host

ještě dodatek - jedná se bez pochyby o NEAUTORIZOVANÉ kopie, protože LV autorizace padělků prostě nedělá.Nikdy nečiní ani jakékoli  sezonní slevy na zboží, protože to odporuje filosofii firmy.

#32 16. 3. 2006 9:32

terry
Host

mimi napsal(a):

ještě dodatek - jedná se bez pochyby o NEAUTORIZOVANÉ kopie, protože LV autorizace padělků prostě nedělá.Nikdy nečiní ani jakékoli  sezonní slevy na zboží, protože to odporuje filosofii firmy.

Neznám jak je praktikován autorský zákon ve Francii, ani neznám pravidla obchodní politiky LV. Bylo by mi ale dost divné, že by byly nabízeny veřejně na internetu kopie LV a tento by okamžitě nezačal řvát. Jde totiž v první řadě o peníze. Na druhou stranu, kabelka je oděvním doplňkem a má tedy sloužit a zdobit. To je pro mě určující, ne cena a značka.

#33 16. 3. 2006 18:50

Rybička
♥♥♥♥♥--

gaba napsal(a):

mashanka napsal(a):

kari napsal(a):

Já nevím, proč si spousta žen myslí, že kvalitní a značkové věci si lidé kupují proto, aby je někomu okatě strkali pod nos,aby někoho oslnili.Prostě, pokud na to mají a docení špičkovou kvalitu, investují do ní.Inteligentní lidé to nemají zapotřebí.Spíš mám dojem, že tu z pár lidí mluví závist. Nechápu, proč právě nošení této značky budí u nemajitelů takové emoce.Kožené bundy v obdobných relacích nikoho nevzrušují, tak proč kabelky LV?

Jediný, kdo se tady vzrušuje, jsi Ty. My ostatní se jen dorře bavíme big_smile

vy jen tise zavidite. souhlasim s kari. rikam znovu, jedte se mrknout do rima nebo parize,tam ma luxusni kabelku temer kazda zena, pac to patri k urovni damy,tak jak muzi maji kvalitni boty a hodinky. pripominate me krupanky z vesnice.at si kazdej nosi so chce, ne?

Asi jsem křupanka, ale dobře a jako dáma se budu cítit, když ty neadekvátní peníze vrazím do něčeho potřebného. Jak už tady někdo psal, tak třeba pro děti z dětských domovů, zvířátka v útulku atd. nebo do krásného výletu... Klidně pak budu tak trapná a budu chodit s obyčejnou kabelkou z obyčejného obchodu. Mᚠpravdu. A si každý nosí co chce. Ale stejně tak, jako ty vidíš v nás (které LV nevlastníme) křupanky, tak já vidím v těch, které měsíce na LV šetří PIPINY, které si na něco jen hrají.

Není tady

#34 16. 3. 2006 22:43

Myšpulín
♥♥-----

Holky, já nechápu, když stejně většina nepozná rozdíl mezi kopií a originálem, tak v čem  teda spočívá ta ''špičková kvalita''?? Já bych řekla, že se ty kabelky šijou v jedné továrně někde v Číně a polovina jde do butiků LV a půlka na trh....
A kabelka za 20 táců, to mi přijde srandovní, že to vůbec někdo za to vyhodí. Já jsem na mateřský dovče a za 20 tisíc pojedem (doufám!) s naším broučkem na první dovolenou....

Není tady

#35 17. 3. 2006 17:08

mashanka
Zablokovaný

Myšpulín - buď v klidu, vždy ony taky - dělají jen vlny. Taková slípka, s tím svým mozečkem, vydělá 20 tisíc tak za 3 měsíce u nádobí - a to si pak sakra rozmyslí, za co je utratí.
Dělají dámy a nemají ani na cigára big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#36 19. 3. 2006 11:35

cukr
Host

Mišpulíne, ten rozdíl pozná jen ten, kdo věci rozumí.Luxusní nadčasové věci si kupují spíže znalci, kteří kvalitu a tradici docení, to není  a nikdy nebyla masová záležitost.Matky na mateřské si LV opravdu často nekupují. Určitě souhlasí, že investice do zážitku, což je hezká dovolená s rodinou u moře, je investice správná. Na druhou stranu, jednou, v jinou dobu, při jiných finančních možnostech, možná zatoužíš po vyjmečné věci, za nemalé peníze a nemusí to být zrovna kabelka LV.Může to být šperk, zájezd za poznáním někam hodně daleko nebo třeba vylepšení zevnějšku.Potom je na nás, zda " zbytnou " investitici neuskutečníme s postojem " to je pro mne dobrý ", raději koupíme sedačku do obýváku apod. nebo ten větší finanční výdaj uděláme s vědomím, že si za to stojíme.Ale to jsem se dostala v úvaze trochu jinam, než na začátku.Těším se na Vaše názory.

#37 29. 3. 2006 10:20

Jarmila
♥♥♥----
Místo: Praha a jinde

offtopic
1. Zapis si do notysku: INVESTICE znamena uložení finančních prostředků nebo koupi něčeho s ocekavanim budoucich zisku.

2. Az vystudujes, prestanes bydlet u rodicu a zacnes vydelavat, podivej se znovu do notysku.  Neuvedomis-li si vyznam tohoto slova, budes mit nadosmrti holy zadek. dumbom

Není tady

#38 29. 3. 2006 11:25

Terry
Host

Jarmila napsal(a):

offtopic
1. Zapis si do notysku: INVESTICE znamena uložení finančních prostředků nebo koupi něčeho s ocekavanim budoucich zisku.

2. Az vystudujes, prestanes bydlet u rodicu a zacnes vydelavat, podivej se znovu do notysku.  Neuvedomis-li si vyznam tohoto slova, budes mit nadosmrti holy zadek. dumbom

Jarmilko vedeš !!!!!!

#39 29. 3. 2006 15:55

Týna
♥♥-----

Pozor na nové zákony. Stejně tak jako v Itálii, tak myslím, že i ve Francii mají, neob brzy budou mít v palstnosti zákon, který postihuje prodejce i propagátory plagiátů. V praxi to zamená, že když vás například na ulici odpovědní  úředníci či policisté načapají s napodobenininou výrobku nějaké značky, která je autorsky chráněná, dají vám vysokou pokutu. Platí to pro prodejce, kupující i jen obdarované nositele. Už i u nás si zástupci známých značek  například při pořádání tiskových konferencí či módních přehlídek hlídají, jestli někdo z přítomných nemá plagiáty. Pak je vykazují.

Není tady

#40 29. 3. 2006 19:35

Pešta
♥♥♥♥---

Týno to jsi mě pobavila,  neznam žádnýho policajta, který by poznal originál od napodobeniny, to budou rádi až půjdou na školení.

Není tady

#41 30. 3. 2006 9:27

Myšpulín
♥♥-----

Cukříku, to já často zatoužím po vylepšení zevnějšku i teď na MD, ale dát 20táců za jednu kabelku, to už mi přijde jaksi mimo mísu. Sice nejsem ''znalec'', ale na kvalitě mi taky záleží. Právě proto si myslím, že kvalitní kabelku bych pořídila třeba za 2 tisíce a těch 18 táců za ''tradici''doplácet nehodlám. tongue

Není tady

#42 30. 3. 2006 10:37

Týna
♥♥-----

to  Pešta
Pokud sis všimla, píší o Itálii a Francii. Rozhodně to nedělají pochůzkáři nebo dopravní policisté. Možná tě to překvapí, ale i policii má špičkové odborníky na různé oblasti. Stejně jako na počítače, písemnosti, umění i na "zbožíznalství". Počítačové hackery také nesleduje ten, který právě odešel z prostředka křižovatky. Mimochoem právě firma LB byla jedním z největších lobbistů přijetí tohoto zákona. Právě jejich výrobky patří mezi nejčastěji padělané.  POkud si dᚠpráci a projedeš net, třeba i ten zahraniční, zjistíš, že už pár lidí opravdu mastné pokuty dostalo. Není to samozřejmě masová záležitost a u nás na v brzku jistě nedojde. Snad proto běhá po ulicích tolik žen s LV z Holešovické tržnice.  To že ty nepoznᚠoriginál neznamená, že někdo jiný to nedokáže.
A jen bych dodala, že kabelky LV(originální) nejsou hotové za den. Jsou opravdu precizně vypracované, je na ně velmi dlouhá záruka a podléhají přísné výstupní kontrole. Firmu vede přímý potomek zkladatele a jejich hlavním mottem je kvalita. Jen mi tu přijde zběsilá debata o tom, jaká je to zbytečnost. Proboha, tak si je nekupujte! Komu se líbí, tak a si kabelku koupí. Ale proto není ani povrchni, ani nesvéprávný a ani zavrženíhodný. To že nemáte peníze a dvacet tisíc(mimochodem je to sotva na tu nejlevnější verzi) neznamená, že ti kdo tu částku investují jsou tupci. Nejjednodušší by bylo citovat bajku o kyselých hroznech.

A dost mě překvapila poznámka moderátorky. Myslím si, že by měla být víc nad věcí.
Re: LV - stojí za to ?Myšpulín - buď v klidu, vždy ony taky - dělají jen vlny. Taková slípka, s tím svým mozečkem, vydělá 20 tisíc tak za 3 měsíce u nádobí - a to si pak sakra rozmyslí, za co je utratí.
Dělají dámy a nemají ani na cigára

Není tady

#43 30. 3. 2006 15:32

Simona
♥♥♥♥---

Týno, souhlasím s tebou. Moc tuhle debatu nechápu. Jedny se navážejí do druhých. Některé příspěvky mi maloučko zavánějí závistí. Hlavně nechápu to, že by raději daly peníze na charitu, děti a zvířátka yikes) Docela směšné. Televizi si přeci také koupíte a nedáte raději peníze na charitu. A si každý za své peníze koupí co chce, když si je vydělá. Mimochodem kabelku LV také mám. A i jiné zbytečně drahé věci. A teď mě ukamenujte smile

Není tady

#44 30. 3. 2006 16:17

mashanka
Zablokovaný

Elvéhácké holky, buďte rády, že nejsme všechny takové. Pokud bychom byly, měly bychom ty kabelky taky a vy byste se ničím nelišily

Není tady

#45 30. 3. 2006 16:26

Pešta
♥♥♥♥---

Týno, já originál nepoznám , to mᚠpravdu, ale je mi fuk jestli za ní někdo dal 500,- nebo 20000,-. Každý at si svoje peníze investuje do čeho chce.
Simono , nemyslím , že lidé závidí to,  že má někdo drahou kabelku, vždyt není zas tak drahá aby se na ní nedalo našetřit.  U mě žena s kabelkou LV spíše vyloudí úsměv a pocit uspokojení, že já neutratila za kabelku tolik peněz. Věř , že závist v tom není, protože já zrovna bych si mohla koupit třeba 3  do roka.   
Já třeba utratim peníze za něco nad čím zase jiní kroutili hlavou. 
Tahle diskuse je , ale fakt naprd.

Není tady

#46 30. 3. 2006 19:40

lyonne
♥♥-----

ja si teda taky nemyslim,ze jsou to vyhozeny prachy..chci jenom rict,ze kdyz si zenska na sebe vezme obycejny dziny, tilko a luxusni kabelku,vypada to proste bozsky..a jestli si nekdo mysli,ze jsou to modni vystrelky,tak at si koupi kabelku z te klassic kolekce..ta bude v mode porad..ja osobne se strasne tesim na to,az si svoji "vujtnovskou"kabelku koupim za sve vydelane penize..uz pro ten pocit..hjarta

Není tady

#47 31. 3. 2006 7:59

Simona
♥♥♥♥---

Lyonne přesně tak, je to pro TEN pocit. Každá utrácíme za něco jiného. Mě příjde zase zbytečné utrácet za drahou elektroniku, ale nikoho neodsuzuju pokud tu potřebu má. A vážně není nad ten pocit, alespoň jednou za život zajít do luxusního obchodu a něco si tam koupit wink

Není tady

#48 4. 4. 2006 14:48

Angie
♥♥♥♥♥--

Mě by to teda docela zajímalo, jak vysoké procento majitelek LV dokáže vůbec jméno té značky správně vyslovit.

Jestli je někde zmíněný výraz "vujtnovka" opravdu zažitý, pak je to zhruba takový trapas jako říkat Versacemu "vrsejs"... takže bych asi začala odtud :-)

Není tady

#49 5. 4. 2006 9:53

Simona
♥♥♥♥---

Angie, promiň, ale co je to za blábol? yikes) Jako, že pokud to někdo správně nevyslovuje, tak by vůbec neměl tuhle kabelku nosit? yikes) To je jako kdyby babička, která neumí správně vyslovit Kaufland, nemohla chodit v klidu do tohoto obchodu nakupovat yikes)
Fakt mě to pobavilo. Mám pocit, že tahle diskuze byla založena za jiným účelem.

Není tady

#50 6. 4. 2006 15:16

Teru
♥♥♥♥---

Zdravím,

také patřím mezi ty, kteří by si tuto kabelku nekoupily (zrovna šetřím na notebook, který stojí cca stejně gloria), ale rozhodně bych nikoho neodsuzovala.
Taky se mi zdá šílené koupit si kabelku za tuto cenu, ale mám ještě v živé paměti své pracovní začátky, kdy jsem vydělávala mnohem méně, než vydělávám teď a spousta věcí, které mi dnes přijdou samozřejmostí, mi tehdy připadala nepřijatelně drahá... jak se říká, s jídlem roste chu. Když si vzpomenu, s kolika penězi jsem vyšla před čtyřmi roky, když jsem začala po škole pracovat, logicky bych dnes měla našetřit spoustu peněz a stejně jsem před výplatou téměř vždy v mínusu vissla protože najedniu nutně potřebuju gelové nehty a hromadou dalších nesmyslů, o kterých se mi ani nesnilo, když jsem začala pracovat.

Teru

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí