|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Věříš ... Věřím ... Věříme ... (Zkrácená verze pro ty, co jim lezou na nervy moje "dlouhé sladké kecy a kteří si raději romány dle svého výběru přečtou vposteli" 
Víra nemá jen kořeny staré 2-5 tisíc let. Je jistě starší a má zajímavou minulost. Jaký máte názor?
Věříš ... Věřím ... Věříme ... (Nezkrácená verze)
(před několika lety)
"Tak nám zvolili nového papeže, paní Nováková", poslouchám nechtěně konverzaci dvou dam ve starším věku ... "No jo, jenže když von ale prej byl v mládí ten fašista ..", reaguje ta druhá dáma. "Ale prej nebyl, jenom v tý organizaci pro mladý.." oponuje dáma první ... No a tak hovor plynul, dozvěděl jsem se spoustu věcí, třebas to, jak "ti mladí jsou voni hele tak zkažený, že maj ty různý sekty a chovaj se divně ..." Skoro jsem už jen čekal, kdy se ozve: "tak nám zabili toho Ferdinanda! A kterýho?! No toho pobožnýho, z Konopiště .." ;o))
(napsáno před rokem)
Víra ... Mocná to čarodějka, viďte? Na něco, nebo někoho, nebo něčemu už věřili naši předkové a jejich předkové a ... a ... prostě už pralidé něčemu poddvědomě věřili. Víra - tohle slovo se těžko definuje. Víra je mocná, víra může přinášet jak dobro, tak i zlo, záleží na úhlu pohledu dané osoby. Každy z nás něčemu věří. Někdo je čistě materiálního zaměření, takže věří svým schopnostem, jiný je křesťan, takže věří v Boha a desatero, buddhista věří ve „věčné splynutí v samsáře“, muslim věří ve svého proroka Mohameda ... I jehovisté, scientisté a mnozí další věří ... Je krásné opravdu něčemu a v něco věřit, pokud ovšem nezačnou kvůli tomu rozbroje...
Říká se, že když se dva rvou, tak třetí se hihňá a má z toho vánoce. Jenže tady na Zemi je to zatím tak, že se rvou určité skupiny lidí, je jich mnoho těch skupin, rvou se hodně a ten, kdo se nerve, tak se nesměje, ale je velmi smutný nad tím vším. Takže arabové říkají, že jejich víra je správná, křesťané si stojí taky pevně za svým, je spousta dalších skupin, které si prosazují to "své", malou vyjímku tvoří snad buddhisté, kteří věrni své mírumilovnosti nechávaji lidi vůkol, ať si klidně "pindají, však ono je to časem přejde a přivede na správnou cestu.."
Záhada hlavolamu začíná.. Mám pocit, že bych spíš dokázal pořešit v klídku toho ježka v kleci, než tohle téma. Ale rád taky do všeho pindám a snažím se napsat svůj názor... prostě mi to nedá, neboť "ještě zřejmě nezmoudřel jsem a asi málo dostával po pazourách .. ;o)“ Ale vraťme se k víře. Už naši předkové měli svého Boha, nebo Bohy, rozdělovali si je podle důležitosti do svých panteonů. Naše hyper-super-extra-moderní doba na tom ovšem není jinak. Spousta skupin žije ve své víře s tím, že právě ta jejich víra je ta "pravá ..." Jenže mám takový silný pocit, že pravdu mají všichni a zároveň nikdo...
Základem každé víry je představa, že někdo je nad námi, někdo nám velí, pomahá. Jenže odkud se tohle v nás vzalo? Je to snad nějaká DNA-ujetá odchylka, která nám upravila mozek, abychom takto mysleli? Ale kdepak. On totiž nad námi opravdu někdo je. Tady na Zemi nejsme jen tak náhodně. Ten "NĚKDO" je prapůvodní entita, prapůvodní inteligence, prapůvodní síla, která dovolila vzniknout tomu všemu okolo a taky nám všem. Je to Bůh? Alláh? Manitou? Je to Vesmír ve své nejhlubší podstatě? Tak kdo teda? Ten, kdo odpovídá, že může mít klidně nejenom tato čtyři jména, má pravdu.
Vezměme například křesťanství – (protože trošičku malinko o něm něco vím, takže se můžu snažit rozebrat problematiku na tomhle případě) - je to mocná skupina lidí, věřící v „Boha“, ve své desatero, popírající reinkarnaci, s nádhernou knihou, která se nazývá Bible. Ale taky skupina, která se dělí na více skupin - katolíci, evangelíci ... atd. Každá z těch podskupin hájí svou "pravou víru", jsou místa, kde po sobě tyto znesvářené skupiny házejí kameny a bijí se. Ale je třeba si uvědomit, že tu funguje staré přísloví, že "v každé pravdě je kousek lži a každé lži je kousek pravdy. "Křesťanství“ je "staré" přes dva tisíce let. Ale tato víra nevznikla jen tak sama od sebe. Její základy mají někde své kořeny. Snad u Esejců? Má se za to, že ano. Mimochodem - Křesťanství i Korán původně vycházejí z jedné linie víry, takže je to velmi ironické a smutné, když se vlastně "dva velcí bratři" rvou už po staletí... Esejci ale taky neměli všecko ze své hlavičky. Spletitá cestička vede dále do minulosti. A zavede nás zřejmě až do Egypta. Tehdejší kněží v Egyptě znali velmi stará a obsáhlá mysteria a tajné nauky. Když Mojžíš (pokud to není ovšem vybájená postava, protože právě tyhle historické postavy se dost těžko ověřují. Je jisté, že byl někdo toho jména, ale jak dalece zasáhl do dějin, můžeme jen spekulovat, nebo opravdu věřit bibli) odcházel z této země, věděl mnohé z těchto tajemství. Ale ani v Egyptě to nekončí. Jdeme ještě dále. Že by snad bájná Atlantida? Kdo ví ... každopádně je dnes jasné, že existovala velká a mocná civilizace, která se zhroutila. A její zbytky se roztříštily do celého světa. Egypt, Jižní Amerika - jejich pradávná architektura má hodně společného na to, aby to mohla být náhoda.
Dospěli jsme až do pradávné civilizace. A zřejmě ani to není konečná, takže by nás to vedlo dále. Všechny víry, které kdy existovaly, mají někde svůj základ, jako vlákno pavučiny. Když po této nitce budeme zpětně putovat, dojdeme až prazákladnímu mystériu. Tam začíná pověstný pramen, který se za tisíce let rozdělil na řeky, říčky, potůčky, aby oživil myšlení lidí, naučil je přemýšlet, putoval dále a pak se opět sléval ve velké řeky, veletoky a nakonec v jednotný oceán, obohacený o lidskou zkušenost a nové pohledy a poznatky.
Je totiž úplně jedno, čemu kdo z nás věří. Křesťané, Muslimové, Buddhisté, Jehovisté, Indové a mnozí další mají svou „pravdu“. Každá ta pravda je skryta ve velkém množství omáčky, nazývané víra. Ale v podstatě platí jeden jediný velký zákon nad tím vším:
... MILUJ VŠECHNY, NEUBLIŽUJ A POMÁHEJ ... (dovětek současnosti - všeho s mírou, zřejmě je důležitý vyvážený postoj)
Tohle základní pravidlo platí už od dob, kdy prapůvodní entita, nazývaná námi například Bůh a mnohými jinými jmény, dala vzniknout všemu okolo nás. Platí tady pravidlo práce s energií. Všechno má svou příčinu a ničemu se nedá uniknout. Každá zkušenost, ať už dobrá, nebo zlá (z našeho pohledu) má svůj účel a zákonitě je na ni i patřičná odezva. Každý člověk na této planetě se narodil s tím, že něco zdokonalí, že se něco naučí a v příští inkarnaci opět. Země, je jako škola. Učíme se a pak skládáme zkoušky. Všechny duše mají božský původ. Když se narodí na svět člověk, narodí se vlastně takový další „malý Bůh“. My všichni jsme „takoví malí Bohové“. Máme neomezenou moc měnit osud svůj, osud nejbližších a osud celých národů. Myšlenky jsou naším velkým energetickým potenciálem. Pomocí myšlenek měníme postupně všechno okolo nás. Všechno, čeho jsme dosáhli, jsme nejprve museli vymyslet. Jakmile něco vymyslíme a věříme, že to takhle "máme, nebo budeme mít", pak se v nejbližší budoucnosti tak stane (samozřejmě, že naším přičiněním, jak jinak). Když se narodíme, máme právo dělat vše. Nejsme omezováni nikým jiným, než „stejnými malými Bohy“ jako jsme my - lidmi. Můžeme být darebové, můžeme ničit, můžeme dokonce i zabíjet, ale zákonitrosti platí nadále - zabij a budeš jednou zabit za stejných, ne-li horších okolností... Nič vše okolo sebe a jednou bude zničeno všechno tvé nejbližší a nejmilovanější... Ale miluj všechny a všechno okolo a všichni okolo tě budou milovat. Pomáhej a bude ti taktéž nabídnuta pomoc. Je nasnadě, že mnohem příjemnější je opravdu dělat takzvané "dobré" věci, než zlé, protože s čím kdo zachází, tím potom schází. Ale každý se učíme. I ti z nás, kteří tohle vědí a dobře ví, že to funguje, dělají spoustu chyb. Jak v myšlenkách, tak navenek. Avšak i zde je nutno si uvědomit, že platí zákon „všeho s mírou“. Bezmezná oddanost a láskyplnost má svá úskalí, protože buď se (i když ne ve zlém úmyslu, ale naopak v nejlepším možně dobrém úmyslu) snažíme někoho ovlivnit a tím pádem mu můžeme narušovat jeho vlastní osud, který si vytyčil, nebo naopak díky své bezmezné oddanosti můžeme být svedeni ze své vlastní osudové linie. Samozřejmě nikde není černé na bílém, že zrovna „toto si ti dva lidé takto nedomluvili, aby pak prožili společně výslednou zkušenost. Je potřeba intuitivně vycítit, zda dobro, které chcem konat, je opravdu to, co cítíme, že je správné, nebo jen díky ovlivněnosti a dogmaty, kdy nám bylo řečeno, že musíme být „bezmezně láskyplní“ a podle toho jednáme na základě této víry.
A co závěrem této kapitoly? Každý z nás má právo věřit v cokoliv chce, pokud mu to přinese něco pozitivního a pozitivně ovlivní své okolí. Pokud máte pocit, že bible, desatero je to pravé pro vás, pak směle do toho. Pokud se to týká jiné víry, pak samozřejmě taky směle do toho. Každému, co jeho jest. Ovšem nezapomínejte na to, že je třeba taky trošku přemýšlet a občas analyzovat. Pokud nás někdo nutí dělat něco, co nám nesedne, byť je to v rámci dané víry, pak něco není v pořádku! Tady je
důležitá svoboda nade vše ostatní. Svoboda volby své cesty a svého myšlení. Jakékoliv ovlivňování a nucení k něčemu se vždy a zákonitě jednou obrátí proti svým ovlivňovatelům a nutitelům, je jedno, jakkoliv je daná víra dobrá a je jedno, jakkoliv jsou dobré záměry daného člověka, který přesvědčuje a obhajuje natvrdo, že "jen a jen jeho víra je to pravé a ostatní jsou odpadlíci a pohani ..."
(dovětek ze současnosti)
Je možné, že víra samotná vychází z našeho nitra, z našeho vlastního vnitřního JÁ, kde byla už od počátku, jen jsme se k ní museli postupně propracovat a pochopit její pravý smysl? Dnes a nyní mám takový pocit. Zatím dnes a nyní. Pokud je pravdou, že zde na Zemi už několik velkých civilizací mohlo být, pak zákonitě ti lidé, kteří v těchto civilizacích ukončili reinkarnační cyklus, tak nám zanechali ony dávná mystéria. Ale zdá se, že historie se musí opakovat a každý z nás si projde svou cestu k pochopení víry.
(ještě jeden dovětek kvůli zadání tématu)
Zapomněl jsem vlastně srozumitelně zadat dotaz na závěr, za což se omlouvám.
Takže - jak cítíte, vidíte, či jinak chápete víru? Je daný postoj popsaný výše správný, nebo má nedostatky, popřípadě jaké? Pokud je postoj špatný, pak proč? Předem děkuji za názory (k tématu).
Upravil(a) DaiTerr (18. 3. 2009 10:48)
Není tady
ježišmarjájózef abych byla spravedlivá 
S takovou budou mít majitelé zaflákaný server cobydup
Upravil(a) majkafa (18. 3. 2009 8:00)

majkafa napsal(a):
ježišmarjájózef abych byla spravedlivá
S takovou budou mít majitelé zaflákaný server cobydup
Řekl bych, že pár kilobajtů ten server ještě snese. On ten server má dost velkou kapacitu,
text naopak hodně malou kapacitu. Takových textíků se tam vleze statisíce. Ale ber to i tak,
že tohle je úvod do tématu. Nebo máš obavu, že všecky příspěvky ode mne budou jak
nekonený příběh? Zas tolik času fakt nemám. Pokud smím poradit - když tě to nějak irituje,
tak to ho´d za hlavu a věci ode mne neřeš, ušetříš si nervy a čas. 
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Nebo máš obavu, že všecky příspěvky ode mne budou jak
nekonený příběh? Pokud smím poradit - když tě to nějak irituje,
tak to ho´d za hlavu a věci ode mne neřeš, ušetříš si nervy a čas.
Pokud smim poradit DT,usetri se takovych domnenek. 
Není tady

hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Nebo máš obavu, že všecky příspěvky ode mne budou jak
nekonený příběh? Pokud smím poradit - když tě to nějak irituje,
tak to ho´d za hlavu a věci ode mne neřeš, ušetříš si nervy a čas.Pokud smim poradit DT,usetri se takovych domnenek.
Proč? V čem je problém, smím-li se vás zeptat? A k čemu jsou ty smajlíky? (
) Má to ve mně vyvolat nějaké asociace s něčím?
Není tady
Problem neni v nicem.
Ptas se proc. Protoze-smim-li radit. 
Není tady

hirondel napsal(a):
Problem neni v nicem.
Ptas se proc. Protoze-smim-li radit.
No ptal jsem se, proč se mám ušetřit takových doměnek? Z té věty mám pocit, jako "když nadřazená osoba peskuje nejakého toho synka". Samozřejmě je to můj subjektivní pocit, takže proto ten dotaz.
Jen tak na okraj - docela jsem zvědavý, jestli tady někdo napíše něco k danému tématu, nebo "budeme enem probirat jakesyk okrajove dřysty. Teda ja se občas bavim, ne že ne, bo nektere su opravdu perly jak z ustřic, třeba to s tym syrupem, či ježišmarjajozef zapraskanym serverem od nekonečnych přyběhu, co, se nědaju čist, bo na romany je dobra tak postel a to eště na romany dle osobniho vyběru" 
Upravil(a) DaiTerr (18. 3. 2009 10:12)
Není tady
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
Problem neni v nicem.
Ptas se proc. Protoze-smim-li radit.No ptal jsem se, proč se mám ušetřit takových doměnek? Z té věty mám pocit, jako "když nadřazená osoba peskuje nejakého toho synka". Samozřejmě je to můj subjektivní pocit, takže proto ten dotaz.
No a proto rikam,usetri se domnenek.
Nejprve domnenka (Tvuj subjektivni pocit) o tom ze Majku snad neco irituje.Potom domnenka o peskovani nejakeho synka.
Ty jsi dal radu Majce,ja ji davam Tobe.Nic vic.

Není tady
Zadání tématu moc nechápu... ale moje asociace ke slovu "věřit" je... když nevím, tak mi nezbyde než věřit... :-)
Není tady
Dai, píšeš strááášně dlouhé příspěvky.
Kdo to má číst, herdek? 
Ostravsky znám i vyjmenovaná slova po "p", ale bohužel nesnesou publikování. 
Taky mi děsně stylem psaní připomínáš Kazalina, kderýžto se kdesi fláká, místo aby taky napsal. 
No a k víře - já ti mám poslední dobou ničím nepodložený pocit, který když vyložím velmi, ale velmi zjednodušeně, se tá opsat asi takhle: duše se někde hoví na obláčku či co v těch jiných dimenzích mají, a vytváří si své představy. Jedna z nich je, že právě teď píšu na babinet, kterýžto jsem si samozřejmě vymyslela, jakožto i nějakého Daie, Hirondel a ostatní. Prostě - čemu věříš, to je. A když tomu nevěříš, tak to prostě není. Každý si vytvářímě svou vlastní realitu. 
Upravil(a) Hani (18. 3. 2009 10:44)
Není tady
Tak DaiTerr. Koukám, že už jsi poznal naše dvě milé věčně oponující ženy, které Ti prostě půjdou po krku už jenom proto, že já si s Tebou povídám.
Mají mě rády jak osinu, protože jsem si dovolil jim něco, cokoliv říci a ono se jim to nelíbilo. A tak, aniž by zkoumaly Tvé názory, aniž by si daly tu práci se nad tím zamyslit, kategoricky Tě šouply do pytle negativity a podle toho se k Tobě staví.
Je nezajímá, co říkáš, ale jakmile zde něco uvedeš, automaticky Tě napadnou. Jedna je chytřejší, duchovně vzdělanější, druhá vyzařuje přímočarý hněv a vysoký stupeň energie odporu. Chytrost ale může být i záludná a o to je potom nebezpečnější.
V zásadě platí: Kdo si s nimi chce povídat, vytvoří proti němu argumenty z jeho slov, i kdyby to třeba nedávalo smysl, i kdyby si něco měly vymyslet!., jde jim jen o to, ho napadnout a nějak verbálně poškodit. Žádný jiný význam v tom nehledejme. A proto se snad jeví jako nejlepší způsob, s nimi nediskutovat vůbec. Jakmile jim člověk odpoví, už se na něj vrhnou s nekonečnými obviněními a plevelí každé vlákno, každou diskusi svými osobními silně zaujatými zájmy. Proto jsem se směrem k této dvojici naučil mlčet. A i když mě občas napadnou, i když vím přesně, jak kterou poznámku myslí, snažím se nereagovat, protože tak je to lepší. Jinak by každé téma, kde se trošku rozhovoříme, zaniklo jejich podrážděnými vstupy.
Zatím Tě pozdravuji, měj se moc fajn a drž se.
Na téma Víry napíšu později. 
P.S.: Na tomto foru i na všech ostatních se vždy tyká (virtualita už je taková), tak nedělej výjimky. 
Není tady
Crabat: ".. které Ti prostě půjdou po krku už jenom proto, že já si s Tebou povídám."
To je víra 
Není tady

Martinka1 napsal(a):
Zadání tématu moc nechápu... ale moje asociace ke slovu "věřit" je... když nevím, tak mi nezbyde než věřit... :-)
omlouvám se, již jsem dotazy doplnil i do článku, zde jsou:
Takže - jak cítíte, vidíte, či jinak chápete víru? Je daný postoj popsaný výše správný, nebo má nedostatky, popřípadě jaké? Pokud je postoj špatný, pak proč? Předem děkuji za názory (k tématu).
Není tady
Koukám, že se to už zvrhlo zase i tady
.
Poprosím tu ze svého postu mi svěřeného
, aby se všichni na této diskuzi drželi témata. Pokud k tématu máte co říci, napište to. Pokud máte chuť hodnotit pisatele, napište mu to do SZ.
Děkuji za pochopení i za dodržení.
Není tady

Hani napsal(a):
Dai, píšeš strááášně dlouhé příspěvky.
Kdo to má číst, herdek?
Ostravsky znám i vyjmenovaná slova po "p", ale bohužel nesnesou publikování.
Taky mi děsně stylem psaní připomínáš Kazalina, kderýžto se kdesi fláká, místo aby taky napsal.
No a k víře - já ti mám poslední dobou ničím nepodložený pocit, který když vyložím velmi, ale velmi zjednodušeně, se tá opsat asi takhle: duše se někde hoví na obláčku či co v těch jiných dimenzích mají, a vytváří si své představy. Jedna z nich je, že právě teď píšu na babinet, kterýžto jsem si samozřejmě vymyslela, jakožto i nějakého Daie, Hirondel a ostatní. Prostě - čemu věříš, to je. A když tomu nevěříš, tak to prostě není. Každý si vytvářímě svou vlastní realitu.
Krásný názor. Takže myslíš takový supermatrix? Jinak ktomu stráááášně dlouhému - já vím ... já vím .. Takže obláček s dušičkou? To je trefné, i to je jedna z teorií, že veškerá realita je jen holografickým projevem vyšších dimenzí. "A tož včil si vyber, že?"
Není tady
Crabate s tim co si vytvaris Ty,to je uz trapny.
Nech si kecy(domnenky) pro sebe a bude klid. 
Není tady
DaiTerr napsal(a):
.
Jen tak na okraj - docela jsem zvědavý, jestli tady někdo napíše něco k danému tématu, nebo "budeme enem probirat jakesyk okrajove dřysty.
DaiTerr,
zcela na rovinu a bez ironie - není na co reagovat. Článek se tváří jako zasvěcený, ale je to jen prázdná skořápka. 
Zkroť své ego a pročti si témata na Duchovním - měl bys vědět, o čem tu lidé mluví, pokud vyžaduješ odpovědi. Je důležité, abys vybral to podstatné - uč se. Jestli chceš. 
Není tady
DaiTerr,
ráda bych napsala svůj názor na tvůj článek, ale přiznám se, v tom množství slov mi ta pointa, ta myšlenka nějak uniká
.
Pokud se zaměřím jen na tvou otázku, jak chápu víru. Víru chápu jako přítele, který mě vede, ukazuje mi cestu, pomáhá mi a podrží mě v těžkých chvílích. Pokud něčemu věřím, pomáhá mi to zařadit se do nějaké skupiny, pomáhá mi to uvědomit si sama sebe. Vírou chápu i jakési vymezení se vůdči ostatním lidem, uvědomění si toho, co je pro mě důležité. Víra může být i světélkem na konci tunelu, které tady pro tebe vždycky bude, když budeš bloudit
.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
omlouvám se, již jsem dotazy doplnil i do článku, zde jsou:
Pro mě je důležitá "víra" sama v sebe, resp. důvěra... a od toho se odvíjí "sebe-důvěra" :-)
Stejně není nikdo jiný, komu by se dalo 100% věřit... když ne sama sobě... tak komu?
"Víra" v nějaké náboženství nebo něco "tam venku" je založeno na tom, že lidi nevěří sami sobě (a to je chyba) a hledají berličku "tam venku"... Už jenom tohle myšlení je chybné... :-)
No a než k víře v sama sebe dojdeme... tak budeme mít ty berličky, no 
Není tady

DaiTerr napsal(a):
Přemýšlela jsem nad tím, a tak jak je postavená ta otázka, je pro mě nezodpověditelná.
Nepochopila jsem Tvůj postoj k víře, páč jsem to celé nečetla (to snad po nikom ani nemůžeš chtít).
Dalo by se to napsat jednou větou?
Dále: proč chceš vědět, co si ostatní myslí o Tvém postoji k víře. Změnil bys ho kvůli nim?
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Jak se muzes ptat ,zda dany postoj popsany vyse je spravny,nebo spatny? Je jaky je.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Hir,
jak tě mám ráda, tak tě musím napomenout. Přestaň už prosím napadat diskutující a věř, že v tomhle budu neústupná. Myslím to vážně.
Mila Tulipanko,
Mam Te snad presvedcovat ze nikoho nenapadam? Budes me snad verit kdyz to zkusim nebo veris tomu cemu verit dokazes.
Vsimla sis vubec ze to jsou Vase domnenky? A toho co dela Crabat si vsimas,nebo to prehlizis?
Vytvari domnenky ktery podsouva DT. Ja s tim nesouhlasim a mam pravo to rict.
Myslim to vazne.
Upravil(a) hirondel (18. 3. 2009 11:15)
Není tady
Hir,
já se snažím mít ráda všechny bez výjimky, ať jsou "špatní" nebo "dobří". Každý máme nějaké ty špatné stránky a máme na ně nárok.
Ale myslím, že i ostatní za mnou stojí, když napíšu, že tohle je napadání diskutujících:
"Crabate s tim co si vytvaris Ty,to je uz trapny.
Nech si kecy(domnenky) pro sebe a bude klid. "
Ano, pokud máš názor, že někdo tu někomu ubližuje nebo někoho manipuluje či vytváří domněnky - napiš to prosím slušně ve formě: "myslím si, že xxxyyy vytváří domněnky." A tečka. Ale věty typu "nech si ty kecy" se prosím snaž co nejvíce omezit.
Děkuji Ti za pochopení
Není tady

Crabat napsal(a):
Tak DaiTerr. Koukám, že už jsi poznal naše dvě milé věčně oponující ženy, které Ti prostě půjdou po krku už jenom proto, že já si s Tebou povídám.
Mají mě rády jak osinu, protože jsem si dovolil jim něco, cokoliv říci a ono se jim to nelíbilo. A tak, aniž by zkoumaly Tvé názory, aniž by si daly tu práci se nad tím zamyslit, kategoricky Tě šouply do pytle negativity a podle toho se k Tobě staví.
Je nezajímá, co říkáš, ale jakmile zde něco uvedeš, automaticky Tě napadnou. Jedna je chytřejší, duchovně vzdělanější, druhá vyzařuje přímočarý hněv a vysoký stupeň energie odporu. Chytrost ale může být i záludná a o to je potom nebezpečnější.
V zásadě platí: Kdo si s nimi chce povídat, vytvoří proti němu argumenty z jeho slov, i kdyby to třeba nedávalo smysl, i kdyby si něco měly vymyslet!., jde jim jen o to, ho napadnout a nějak verbálně poškodit. Žádný jiný význam v tom nehledejme. A proto se snad jeví jako nejlepší způsob, s nimi nediskutovat vůbec. Jakmile jim člověk odpoví, už se na něj vrhnou s nekonečnými obviněními a plevelí každé vlákno, každou diskusi svými osobními silně zaujatými zájmy. Proto jsem se směrem k této dvojici naučil mlčet. A i když mě občas napadnou, i když vím přesně, jak kterou poznámku myslí, snažím se nereagovat, protože tak je to lepší. Jinak by každé téma, kde se trošku rozhovoříme, zaniklo jejich podrážděnými vstupy.
Zatím Tě pozdravuji, měj se moc fajn a drž se.![]()
Na téma Víry napíšu později.
P.S.: Na tomto foru i na všech ostatních se vždy tyká (virtualita už je taková), tak nedělej výjimky.
Zdravím, kolego
Těm dvěma jistě rozkošným dámám, co oponují - neboj, jde to kolem mne, ať si "dřystaji" co chtějí, pokud to nebude echt osobní, něco takového jako že jsem -píííp- a tak dále, tak není problém. Ale uznávám, že bych byl radši, kdyby spíše více napsali něco k danému tématu, protože představ si (a tomu fakt nebudeš věřit), že bych jim i rád odpověděl v rozumné myšlence na dané téma. To by mi bylo fakt milejší, než přemýšlet, proč někoho durdí dlouhý příspěvek a nebo "jakýsyk syrup". Napsat někomu, že je to dlouhé a že to číst nebudu, to je opravdu přínosné
Pokud mám správné informace, tak máš na mysli třeba Eóóóówyn, tak ono znamení Berana má svoje vlastnosti a upřímně dodávám, že s Berany se kontaktuju celý "lajf" Jo jo ... Sladcí a paličatí Bééééé.ránci. Ti, dokud si tu hlavu nenabijou, tak Prostě neuvěří a nepochopí. U druhé dámy by to zřejmě bylo tak na "Šerloka Holmsovýho", takže nemá smysl pátrat. Třeba se to naučím jako ty. Nebudu na ně reagovat.
Budu se těšit na tvůj názor k víře.
Není tady