6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dobrý den
mám prozbu
půjčila jsem 30.listopadu 2007 kamarádovy 37000 do 1.6.2008 me nevrátil ani korunu tak jsem za nim šla at me podepíše uznání dluhu toto uznani dluhu jsem predem mela napsano a vytisteno na papiře.tak mě ho podepsal tehoz dne 1.6.2008 s tím ze na uznáni je že tento dluh uznává a že mě ho zaplatí do 31.7.2008 ale o5 do dnešního dne nedal ani korunu.
Toto uznání dluhu je dlužníkem podepsany ale není úředně ověřen. Vádí to?
jak to zněj mohu dostat přemýšlela jsem o vymahačské agentuře ale když jsem to chtela od jedné (DEREDES) tak mě napsali že to vymohou ale za 45 procent to chtěj provizi a to se mě nechce.
prosím co mám dělat
vím že nejlevnější bude soud ale kolik to stoji než do z dlužníka dostanu mám šanci to u soudu vyhrát?
Upravil(a) Pavlucha (17. 3. 2009 16:40)
Není tady
Nevím přesně, ale mám dojem, že pokud není jeho podpis notářsky ověřen, sice může soud uvěřit Tobě, ale těžko mu dokáže, že to skutečně podepsal, pokud by tvrdil, že ne.
Těžko říct, co dělat - snad bych mu zkusila nejdřív pohrozit, že to o něm rozkecám těm, na kom mu záleží. Ale proto, že vrána k vráně sedá, možná mu to bude jedno, protože jsou stejní jako on - nevím, co bych poradila.
V každém případě nic nezkazíš, když navštívíš občanskou poradnu - na internetu najdeš jejich seznam. Tam ti téměř zdarma, snad za nějaký poplatek v řádu desetikorun, určitě poradí, co je za možnosti
Není tady
Nejsem právník, ale trochu se v problematice orientuji. Podpis dlužníka nemusí být úředně ověřen. Dlužník se sice může cukat, že to není jeho podpis, ale ty mu můžeš pohrozit soudním znalcem, který prozkoumá podpis a další stopy, a ono ho to nejspíš přejde.
Jestliže chceš dostat peníze zpět, tak musíš k advokátovi, který podá žalobu. Následně by měl soud rozhodnout ve tvůj prospěch a potom může nastoupit exekutor. Tato fáze tě bude stát nějaké peníze - soudní poplatek ve výši 4% z požadované částky, advokát a exekutor také nejsou levní.
Až sem je to poměrně jasná záležitost s předvídatelnými náklady a výsledkem. Teď klíčová otázka - disponuje dlužník nějakým majetkem nebo má nějaký příjem, který mu exekutor může zabavit? Pokud ano, tak své peníze dostaneš včetně nákladů. Pokud ne, tak půjčené peníze odepiš a do ničeho se nepouštěj, protože jen vyhodíš další peníze a nic z toho.
Vymáhací agentury nebrat, obzvláště ne DEREDES. Jeho majitel je vyhlášený spammer a podvodník.
Není tady
1) napsat mu výzvu k úhradě do nějakého termínu -doporučeným dopisem s dodejkou (uschovat ji)
2) poté po neuhrazení do termínu podat žalobu - návrh na vydání platebního rozkazu (nejlépe si vzít právníka- náklady pak bude hradit dlužník) = po vydání platebního rozkazu soudem se prodlužuje promlčecí doba ze 3 na 10 let..
3) další pokračování až dle výsledku (3 různé varianty..)
Není tady
dobrá poznámka BrenTena - "má vůbec nějaký majetek"?
a dále s podpisem na uznání dluhu to vyřeší soudní znalec - písmoznalec (hradí ho zpravidla také dlužník - tedy pokud to projede..)
Nešetřte na právníkovi, vemte všechny doklady, které ve věci máte a běžte se poradit - musí se ty doklady osobně vidět..
Není tady
VYzvat dlužníka k platbě a pokud tak neučiní do určité doby, cestou soud podat návrh na vydání platebního rozkazu. Škoda, že nemáte rozhodčí doložku, Kdyby byla mohla jsi mít rozhodnutí exekučně vymahatelné do týdne.
Upravil(a) Pisatel (18. 3. 2009 7:17)
Není tady
Tak já budu oponovat co se týče společnosti Deredes. Od roku 2004 jsem se soudila o své peníze(platební rozkaz,exekuční příkaz...),ale liknavost soudů je nehorázná. Dosti dlouho jsem přemýšlela zda-li přijít o vše(soudy) nebo jen o část (Deredes). Ano,přišla jsem o 45%,ale do půl roku jsem měla alespoň nějaké korunky.Nechat to na soudech a soudních exekutorech,doposud nemám nic.
Upravil(a) eskyna (19. 3. 2009 10:51)
Není tady
Co se týče Deredesu, je možné, že vymáhat umí. BrenTen jen upozornil na majitele této agentury - pokud vím, je to Aleš Slabý, což je na internetu osobnost vesměs velmi kontroverzní a nechvalně známá. Je to asi největší spammer v historii českého internetu.
Není tady
Eskyno, asi jsi měla štěstí, že byl dlužník měkota a po obdržení výhružného koresponďáku zaplatil. Když si dáš Deredes najít přes Google, hned najdeš spoustu "nadšených" ohlasů. Nebo se podívej na Černé ovce - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 … erne-ovce/
Před pár týdny dokonce vyšel rozhovor s majitelem na idnes.cz, ale teď už ten článek nejde otevřít
Není tady
no tak jsem našla na internetu právničku která to za mě vzala zdarma vezme si jen ůroky z té častky a to jen v případě že tuto částku vymůže.
pokad to nepujde nevezme si nic toto preferuje na stránkách této advokátní kanceláře.
smlouvu jsme podepsali po internetu a to v jeden den komunikace s ní.
takže asi dobrý.
Upravil(a) Pavlucha (19. 3. 2009 21:20)
Není tady
Toto je běžný postup. V případě úspěchu bude odměna advokáta (v tomto konkrétním případě) cca 19.000,- Kč :-) Normálně má advokát nárok jen na paušál, ale v tomto případě jste si sjednali i nárok na přísudek.
Není tady
zde dávám odkaz na zmíněnou advokátní kancelář http://www.vymozeno.cz/cenik-vymahani-pohledavek.php pokad v tom nekdo vidí problém at to zde napiše
děkuji;)
Není tady
1) ".....naše odměna v případě uhrazení dluhu splatná jako první v pořadí"
2) "uvedený systém nabízen pouze pro oblast klasického vymáhání pohledávek, tj. skutkově jednoduché případy. V právně složitých kauzách či v případě, kdy je zjevné, že nemůže dojít k úspěšnému vymožení pohledávky (zejména konkurs či insolvence dlužníka apod.), Vám bude ze strany naší kanceláře zpravidla navržen jiný způsob stanovení odměny (hodinovou sazbou či odměnou závislou na počtu provedených úkonů) a sdělen předpokládaný rozsah poskytovaných služeb a předpokládaná výše odměny. "
Z uvedeného je zřejmé, že je to jen vějička. Stejné podmínky Vám poskytne kterákoliv advokátní kancelář. Či spíše ještě výhodnější, neboť jen výjimečně požaduje úroky z prodlení či smluvní pokutu.
Není tady
Podpis nemusí být notážsky ověřen a kdyby jeho podpis u soudu rozporoval a tvrdil, že není jeho, tak soud může nařídit rozbor podpisu soudním znalcem. Ten pak podpis porovná s předešlími podpisy dlužníka, které mohou být klidně 10 let staré. Rozporovaný podpis je srovnán například s podpisem při zhotovení občanského průkazu, pasu a nebo řidičáku. Soudní znalec si všechny tyto podpisy vytáhne z databáze úřadů.
Ještě před soudní cestou vymáhání pohledávky bych doporučil nějakou agenturu na vymáhání anebo třeba dlužníka zveřejnit na webu http://www.dluzis.cz/vymahani-pohledavek.html
Přeji hodně štěstí.
Není tady
Nejlepší jsou ukrajinští advokáti.
Není tady
Nejlepší je nepůjčovat.
A nejhorší je půjčovat kamarádům.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Nejlepší je nepůjčovat.
A nejhorší je půjčovat kamarádům.
Jo souhlas a pak to z tech kamaradu dostavat ,to je taky lahudka...
Není tady