6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem byla včera oňuchňat kamarádčinu novorozenou dcerku. Jeji dojmy z této porodky:
"Kdy jsem se při příjmu ptala, jestli je moný epidurál, tak řekly, e jo. Asi 3 hodiny před finálem porodu jsem si o něj řekla a reakce sester: To snad vydríte, nééé? nebo: To se to akorát zastaví... " Take nakonec o něj poádal její mana, tak ho dostala.
Po porodu jí bylo patně, zvracela a sestry: To je z toho epidurálu! e zvracela od prvních kontrakcí, to u neviděly... Nechápu, proč s tím měly takový problém... Při ití měla epidurál stále píchnutý, ale u docházel roztok. Mudra řekla, a ho doplní, ale u se nestalo, take finále ití si docela uila...
S péčí při porodu nebyla vůbec spokojená, těsně před porodem jí sestra začala roztahovat porodní cesty... Jene jí neřekla, co bude dělat, prostě tam vrazila ruku a hotovo...
Zacházely s ní jako s věcí, nic neřekly, neporadily, mluvily na ní v příkazech, prostě hrůza... Pravda je, e rodily snad čtyři maminky najednou... Ale to na věci nic nemění...
Jinak velmi chválila péči na poporodním a anesteziologa.
Upravil(a) Mihule (17. 3. 2009 14:33)
Není tady
Mihul, nechci se nikoho zastávat...
rodila jsem tamté a já mám tedy zkuenosti úplně opačné, opravdu tu můu napsat, e jsem měla suprový porod a péče byla na můj vkus nadstandartní
troku tam znám personál, bohuel jde o to, jakou "chytne" směnu...
a jsem ráda, e poporodní péče byla dobrá, tu taky moc chválím, sestry i doktoři tam jsou v pohodě a ochotní
Není tady
Jj, taky si myslím, e nezáleí, kde rodí, ale jaký chytne lidi... A je koda, e takovou ivotní epizodu, jakou je přivedení potomka na svět, Ti dokáez kazit chování a jednání lidí, kteří jsou tam od toho, aby pomohli... /A tím nemyslím konkrétně Č.L./
Jen jsem zprostředkovala čerstvé dojmy...
Není tady
Tak bohuel, jako by to Mihule napsala o mých zkuenostech. Připadala jse si jako "věc" ne jako člověk. Sestry před námi řeily své privátní záleitosti zcela nahlas ("trávou" zhulený manel, nevyřízená reklamce bot). Na nás mluvily jen "udělejte" nebo "nedělejte". Opravdu ádný lidský přístup. Neřekla bych, e je to dnes jetě moné, ale je.
Není tady
Ahoj holky,
podobnou historku jako přes kopírák vyouráte snad na kadou porodnici v zemi, je to děs. Recept je snad jedině "nedat se" a umět na personál houknout, kdy se takhle začne chovat. Ono jako ve větině jiných vztahů platí, e si dovolí jen tolik, kolik dovolíme my jim.
Ale je to fakt otřesný, kde je nějaká profesionalita?
Není tady
Kamarádka není z těch, co by se sebou nechaly orat, ale říkala, e v tu chvíli prostě neměla síly na to, aby si znova jasně a důrazně o ten epidurál řekla. Vyřídil to její mu...
Jak jsem psala, jsou to její dojmy... já sama jsem jetě nerodila, take nevím...
Není tady
Já teda taky ne, ale zase vím, e epidurál má svoje docela striktní specifická pravidla a opravdu uitečný je jedině tehdy, pokud se píchne v pravou chvíli a to je dost obtíné stanovit. Proto se mu personál snaí spí vyhýbat, protoe někdy nadělá víc kody ne uitku - můe zbrzdit porod, dokonce zastavit, významně ovlivnit spolupráci rodičky atd...
Vůbec nezpochybňuju záitek tovjí kamarádky, jak říkám, z vyprávění u jsem o porodnicích slyela ledascos a i moje nejblií rodina má "vypečené" záitky, ale zrovna co se týká toho epidurálu, tam ádná vůle a nátlak ze strany rodičky nehraje roli, a dodávám "natěstí".
Spí jsem myslela, e měla houknout na sestry a si laskavě svoje vyhulený manely řeí někde jinde a koukaj se o ni starat (a třeba informovat o tom co se chystají dělat a nechovat se k ní jako k věci, ale k trpící bytosti).
A nakonec: Stěovala si pak zpětně kamarádka u vedení na personál, nebo to přela? Myslím e jediným účinným receptem jak tohle zlo (čím myslím tyhle nepříjemné neprofesionální hnusné sestry) vymýtit, je stěovat si a regulérně alovat. Kvůli sobě (do budoucna) i jiným, které to čeká.
Není tady
tak se vracím a chtěla jsem napsat totée co Fidorka děkuju
pokud budem jenom nečinně přihlíet tak bohuel budem tyto příběhy číst pořád...
chápu, e v tu chvíli bych taky asi nebyla schopná nějak řeit, ale rozhodně pak bych se ozvala, jaký je problém napsat min mail na primáře a ředitele, vichni mají dostupný kontakt na webovkách
Není tady
Samozřejmě jsme se o této monosti bavily... Jene stěujte si na někoho, koho v tu chvíli opravdu potřebujete... To je asi jako kdy si rodiče chtějí stěovat na třídní učitelku svého dítěte-větinou to neudělají...
Vím, e tento postup není nejlepí... ale třeba sestřičky čtou tyto a dalí podobné webovky...
Není tady
Mihul, ale oni v tu chvíli, kdy je právě potřebovla NEFUNGOVALY!!!! Je to koda...
a na třídní bych si stěovala úplně v klidu... pokud si budem neustále nechat stlát na hlavu a doufat, tak se přeci nic nezmění, mám pocit, e tohle je tady nějak v nás dost zakořeněný, dret hubu a krok a pak si "stěovat" u kamarádů apod.
no a jestli to opravdu byly sestřičky, které myslím, tak se obávám, e fakt nečtou...
Není tady
Holky o tohle přesně jde... ony nefungovaly jak měly, přitom je určitě mooooc potřebovala. A tyhle dvě doroty zkazily jeden porod, kterej mohl bejt mnohem snesitelnějí, kdyby..
Hele já u mám pár bodů, na které si budu stěovat a to jsem jetě ani neporodila
Resp. ono se nejedná o stínost, ale o upozornění na slabá místa, která jako nově příchozí vidím, cítím a znepříjemňují mi celou skvělou péči jinak vysoce profi personálu.
Není tady