18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lupi - kdepak, t já tak do křoví pro něj nelítám naopak odcházím, jene kdy ten čokl těká tak e by vzbouřil celou Stromovku a u je doopravd načase jít domů, musím se holt poníit a dokonalý přivolání - zas nechci mít psa stroj radi se holt smířím s jekama a rybama (dneska jsme koupali )
Jen kdyby přestala útočit na to druhý čuchnutí....
Není tady
Holky, nai psi spí v "noře" taky, samozřejmě...
A dokonce jeden pes spí po peřinou, poté, co se do nory zavrtá a přilepí se na břicho. Protoe je mu asi horko nebo se dusí, vylézá á pět minut. Je to opravdu rozkoný spolunocleník.
V rybě se taky váleli. Je to asi extra mňamka. A co takhle kravský hnůj, čerstvě shozený z auta na pole (nějaké plečky, vlečky, né e já bych ho vozila psům..) ??
A jetě je moc milé, kdy se na procházce , v létě, kdy je jim horko vyválej v tůňce nebo co to bylo - ve troce letité zelené vody s hutným bahnem. ...Ten pes je původně zlatej. ...Kdy černej vylezl (trčela mu jen modrá gumička na hlavě) a otřepal se, tak upadl a vlekl se asi hodinu- ne uschnul, protoe to bahno váilo asi 2kila, a nosit se m ho fakt nechtělo. Holky ten smrděl!! To ryba byla zlatá a voňavá.
Pes smrděl jetě 3 dny, po tak dramatickém koupání, e mi ho prasáka přilo a líto..
Není tady
Jj...a co teprv takový mrtvý zvíře v polotekutým stavu! cha....zlatý shnilý ryby..... To ví - oni si myslej, e jsme na lovu a musej se maskovat, aby je případná kořist necejtila
Není tady
Wiki napsal(a):
Co je s klubkem?
Já ani netuila e bych se měla chovat alfovitě. Taky nejsem ádná alfa od přírody, i kdy mu si myslí, e chci vládnout - takový nesmysl...ani psovi nedokáu poručit. Já mu pořád jen vysvětluju a ptám proč dělal to, kdy ví e nesmí... a ták.
Ná pes se taky právě ke psům chová útočně (pokud se tomu tak dá říct při jeho 8kg). Je to asi taky strach.
Kamarátka je anti-Alfa a vyzala si k starnúcemu Alfovitému psovi mladého, vežkého... No, skončila u Desenského, ktorý jej povedal, čo tuila: e prolbém je v nej a jej ne-Alfovitosti(okrem iného v rámci kočkovania mladý pes vyrazil starému oko - ale starý si začínal...).
Hlavné je nájs si k sebe vhodného psa(ako s chlapmi ), t.j. tkaého, ktorý zvládne nenásilne alfa-úlohu.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Wiki napsal(a):
Co je s klubkem?
Já ani netuila e bych se měla chovat alfovitě. Taky nejsem ádná alfa od přírody, i kdy mu si myslí, e chci vládnout - takový nesmysl...ani psovi nedokáu poručit. Já mu pořád jen vysvětluju a ptám proč dělal to, kdy ví e nesmí... a ták.
Ná pes se taky právě ke psům chová útočně (pokud se tomu tak dá říct při jeho 8kg). Je to asi taky strach.Taky jsem to netuila. Ono to ale je daleko lepí - to není o "vládnutí" tak, jak si ho my představujeme. Pes má radi, kdy za něj rozhoduje, jak jen to jde - je to pro něj jednoduí. A kdy nerozhoduje, tak to veme (dle svojí vlastní povahy) více či méně do tlapek - co není vdycky ideální, ejo....Moná se tvůj pes chová útočně právě proto, e si myslí, e ty to holt nevyřeí?
Tohle máme teď na programu my: u jsem Amálku naučila (víceméně) e kadé setkání s jiným psem napřed řeím já s tou cizí alfou, neboli člověkem. Take ona e můe komunikovat s tím pejskem, a jak já rozhodnu. A teď máme na pořadu situace, kdy na ni někdo vyletí - to ona neustojí, agresivní psy, a odpovídá úplně stejně. A já se snaím najít způsob, jak jí vysvětlit, e to pořeím, ani bych jako trotl cenila zuby na cizího psa na ulici
Take jestli na tohle máte nějakej trik, sem s ním.
Ja neviem, ale toto moja jazvecová pochopila... a nebála sa, nereagovala - ale ona zasa bola rasistka a s niektorými plemenami sa pobila len na zákalde predolých zlých skúseností... Neznáali sme dalmatínov, vlčiakov a marhužových a sivých pudlov. Bielych pudlov sme milovali a k čiernym sme mali ambivalentný vzah. Nepýtajte sa ma prečo...
Není tady
Definitiv napsal(a):
Lupi - díkes za typy - modulaci hlasu (hluboký vysoký) zcela určo můu pouívat, to mi neublíí návaly vztk a jiných citů či pocitů se snaím potlačovat co to jde, tak snad něčeho dosáhnem
Wiki - já jsem stranej slaboch, vím třebas e by pes neměl chodit do postele, ale jednak to téměř nejde uhlídat a pak ten pohled jinak zlozvyjů máme dost, jako třeba válení v rybě, útočení na jeky, krtky, mi a jiné, přijde víceméně kdy zavolám (ovem pokud je něco zajímavýho tak si teda dá načas )
Spanie s nami v posteli nelo z priestorových dôvodov, ale akonáhle to bolo moné, jazvecová počkala, a zaspíme, alebo budeme v tej hladine alfa, keď vnímame, ale u nie sme schopní reagova , a vliezla... Kokrici som radej rovno ustlala v inej miestnosti, aby som nemusela riei tieto veci...
Není tady
Kúsok od naich je trkovisko, kde s.v.i.n.e rybári nechávjaú vyrezané rybie vnútornosti... Nebolo lepieho parfému ako namaza si v takej niekožkodňovej zmesi krk. Hádam len ho :-) iného psa v papuli A NA krku. Boe, ja som prela kolou výbornej odolnosti alúdočnej i nervovej.
Není tady
Jo zvířátka mrtvý a rozloený jsou extra
Wiki - nebude věřit co se stalo mě mě to pako spadlo do čističky vody zaprvý jsem měla pekelnou hrůze e se jí něco stane, zadruhý spadla do tý přepoutěcí vyhnívací nádre a za třetí to bylo asi 75 cm pod zemí, take se tam nedalo doáhnout nelo jinak, musela jsem zout botky a kalhoty, po mostu přeupačit blíe k takový zubatý věci která je uprostřed nádre (jako velká zubatá pila, pár cenáků pod hladinou - zasekávají se na tom asi nějaký věci), spustit se na tuhle věc (na který se nedalo stát, je to asi 5 cm iroky, take mezi zuby se noha nevejde), lapit psa za krk a i s ním se vydrápat zpátky na mostík. To ve pod cedulí "vstup zakázán" no a pes pak smrděl jak ropák straný peklo
Není tady
Selima napsal(a):
s niektorými plemenami sa pobila len na zákalde predolých zlých skúseností... Neznáali sme dalmatínov, vlčiakov a marhužových a sivých pudlov. Bielych pudlov sme milovali a k čiernym sme mali ambivalentný vzah. Nepýtajte sa ma prečo...
To som mala s tou minulou. Oni rozoznávajú rozne plemená - celkom určite. Anina žúbila vetkých labradorov, lebo brat má - a nerozliovala na počudovanie svetlé od tmavých.
No a keď bola malý tenc, buzerovala ju kamarádkina welkorgica, ktorá si nedala ani v dospelom Ančinom veku vyhovori, e tyridsakilového psa jednoducho neudolá A Anče sa u nechcela necha buzerova ani náhodou....Museli sme jednoducho rezignova na spoločné prechádzky. A keď tá buzerujúca zomrela, zadováili si teniatko tej istej rasy, tak sme si mysleli - zoznámime ich, je to teniatko, nepopísaný list....kdee. Ani náhodou! Anina vyletela ako blesk, ryčúc "zasa ten od.po.rný hnusák tuná?" A bolo.....
Def ........no teda. Jak to to zviře napadlo?? My máme natěstí u čističky vrata a za nima jetě ovčouna...
Mně zas kdysi jednu z čubin málem přejel tanej remorkér - no zachraňovali ji teda chlapi z paluby takovým obrovským naběrákem.
A občas mi pes spadne pro změnu z vejky - Máli jako piditěňátko sletěla z terasy, která je sice v prvním patře, ale jí byly asi 4 měsíce. Nestalo se jí vůbec nic, můře - jen se na nějakej čas natěstí odnaučila chodit po tom vnějím rantlu - ale teď u si tam zase stoupá.
Upravil(a) lupina montana (4. 6. 2009 8:46)
Není tady
Definitiv napsal(a):
Jo zvířátka mrtvý a rozloený jsou extra
Wiki - nebude věřit co se stalo mě mě to pako spadlo do čističky vody zaprvý jsem měla pekelnou hrůze e se jí něco stane, zadruhý spadla do tý přepoutěcí vyhnívací nádre a za třetí to bylo asi 75 cm pod zemí, take se tam nedalo doáhnout nelo jinak, musela jsem zout botky a kalhoty, po mostu přeupačit blíe k takový zubatý věci která je uprostřed nádre (jako velká zubatá pila, pár cenáků pod hladinou - zasekávají se na tom asi nějaký věci), spustit se na tuhle věc (na který se nedalo stát, je to asi 5 cm iroky, take mezi zuby se noha nevejde), lapit psa za krk a i s ním se vydrápat zpátky na mostík. To ve pod cedulí "vstup zakázán" no a pes pak smrděl jak ropák straný peklo
To je ale blbec. Já jsem úplně vyprskla smíchy, kdy jsem četla "pako". Myslela jsem si toti, e mám na zbavování lidské důstojnosti nejideálnějí psy... e bych nebyla sama?
Já bych se pos.... strachy. Tys ale na tom asi lépe, viď?
Jak se to stalo se ani neptám, protoe tam určitě prostě lezl se podívat a následně pochopitelně spadl. Jsou to debilové. Můj čokl málem spadnul do propasti. Nikdo z nás o ní nevěděl, kdy jsme plhali na jakousi vyhlídku bo co to bylo..(na kopec). Pak prý mají pudy a podobné..
Můj starí pes (lakou) se přes den, kdy jsme byli v práci nudil a vybral si z lednice meloun (polovinu) a zapil ho vydatně mlékem . To ve + produkty následné byly na koberci. Příběh ovem pokračuje. Sáhla jsem do toho smaradlavého bordelu a vytáhla psa, abych ho tedy vyvenčila (jistě bude co(!) , e jo), ne jsme vyli z baráku, 2x se posral (nelze to nahradit jiným výrazem - byl by nepřesný).
Letěl z něj bílý proud s červenými nitkami.
Za domem proběhnul kaluí (jistě ..- bylo teplo..), lehounce se ponořil a el pozdravit pána , chudáka, který el právě bohuel kolem. Ten si nicnetue poklekl(!) - nic víc mu nabídnout nemohl - a pes od radosti mu vylezl a na rameno, kde se vymočil. Kárajíc jsem psa sundala, a ten okamitě bystře zaujal submisivní polohu na zádech, čím odhalil břicho a vystavil nám na odiv několik natáček na suchý zip. Růovou - pod paí, modrou pod krkem atd.
U jsem nic nevvysvětlovala, nebylo co dodat....
Ten debil stihnul, jetě ne posvačil, vykrakat odněkud moje natáčky a zřejmě si dosyta vyhrát..
Musím dodat, e jsme věc vyřeili tak, e jsme přikoupili druhého psa, aby se sám nenudil.
Není tady
Wiki - tak teď jsem z tvých historek málem porodila Je vidět e tvoji zvířaci dělají co můou
A jak se ta moje mrcha dostala do čističky - no, normo jsou tam otevřený vrata, nejspí jí tam ten bordel voněl a chtěla blí pudy, no to nevím teda, jako málokdy někam sletí, ale mě občas jímá hrůza
Lupi - taky drsný pes málem přejetej remokérem co ty zvířata vechno nedovedou
A jetě jsem si vzpoměla na jednu dobrou historku (trochu se váe k tomu cestování ). Asi pět let zpátky, studovala jsem tehdy v Brně se nám přihodilo toto: jako kadou neděli jsem se dopravovala z Prahy do Brna abych se mohla zúčastnit procesu ve kole. Protoe pes je můj, jel se mnou, jako vdy. Ten víkend sem zvolila dopravu vlakem a jeliko jsem se v neděli v praze nějak zdrela, tak jsem jela nočním, co znamenalo dojezd do brna asi po čtvrtý hodině ranní Take v Brně vystoupím, bus mi jel za dlouho, tak jsem si to s asi dvěstekilovým batohem namířila do abin. I přicházím u téměř k baráku, sotva se vlekouce, pes na volno a já zralá na postel, kdy tu najednou se k zastávce autobusu (měli jsme jí téměř před barákem) blíí první ranní autobus byla jsem od něja asi sto metrů, koukám, koukám a ne jsem stačila jen protřít oko, tak ten můj idiot, do toho autobusu nastoupil, ozvalo se ssssst, zavřeli se dveře a ten autobus odjel Já tam stála jak blbka s batohem na zádech a neuila co....ula jsem asi dvěstěmetrů po trase autobusu, ne mi dolo, e bude nejlepí dát si alespoň věci dom. Tak jsem odloila batoh, la pěky na dalí dvě zastávky autobusu a pes nikde Nakonec jsem se rozhodla, e se vrátím dom, páč druhej den jsem měla zkouku a bylo mi jasný, e takhle tomu u nepomůu. Take si tak leím v posteli, plánuju jak budu zítra volat do útulků a na policii, plánuju jak vytisknu letáky, a spát samo nemůu - no hrůza. A najednou zaslechnu těkání jen v pyamu jsem vyběhla ven, ta moje koza stála na zastávce ze který odjela a vyla jak o závod opodál pán, kterej se jí snail k sobě přilákatm, ale jakmile udělal krok k ní, tak výhruně vrčela a pak zas začla výt no, tak jsem si jí nakonec astně odvedla domů ale vystraila mě pořádně
Není tady
tak takhle jsem se uz dlouho nezasmala!!!!!!!!!!
snazim se vzpomenout na nejke historky s mym psem - ale nejak mi to nejde - teda krome toho, jak mi utekla, kdyz jsem ji vencila ve 3 rano (jsem prisla z diskosky) a utrhla se mi. no a ja ji lakala na uzenou klobasu. no komedie.
holky ale priznejte se, co byste bez tech vasich milacku delaly historky vzdy prijdou k dobru
Není tady
Tak přihazuju dalí historku Dneska jsme byli s řítelem celý den mimo domov, take psíka bral na procházku děda. No a jeliko rád spojuje příjemné s uitečným, rozhodl se vzít to dohromady s nákupem. I uvázal psíka před obchodem a jal se nakupovat, ve chvíli kdy byl u pokladny se kdosi vřítil do krámu a začal vyvolávat lidi, co mají venku psi, a tam honem jdou, e jeden pes někoho pokousal No jasně e to byl ten ná Prý pokousal nějakou cca dvacetiletou slečnu do palce (a nevím jesti u ruky nebo nohy, ale to je fuk). No, slečna zavolala policajty, take mi děda volal, e hledají očkovací průkaz mě se z toho stresu spustila krev z nosu no komedie. Očkovák jsme nali, nakonec se ukázalo, e slečna měla sotva krábnutí (ani krev netekla). A jak k tomu dolo? Nikdo neví. Ná pes je sice trochu divnej, ale v ivotě nikoho sám od sebe nenapadl a nevěřím tomu, e by se to změnilo take podle mě si milá slečna chtěla pohladit psa doufám, e jí to naučilo nesahat na věci, co jí nepatří
Není tady
Definitiv tvoje historka je jak přes kopírák s tou mojí akorát psa jsem hlídala já ségře a místo dvacetileté slečny tam bylo estiletý kluk.
Taky jsem psa uvázala před obchodem a kdy jsem vylezla, tak se tam na mě vrhla rozlícená matka, e můj pes jí pokousal syna, poté co se rozhodl, e si prostě jen tak psa pohladí.
Neb jsem plaan, tak jsem pochopitelně byla notně vystresovaná, musela jsem tenkrát i na veterinu, dítěti jsem pak i čokoládu donesla a kdy u byl vem stresům konec, tak moje sestra, která se zrovna vrátila, prohlásila při pohledu na můj strachy zelený obličej (asi, e to dítě mohlo umřít ), e na ní ten parchant mrňavej neměl ahat a jeho matka ho měla poučit o tom, e si cizí uvazané pejsky bez svolení majitele nehladíme. Drsně podáno ale něco pravdy na tom bylo...
Jinak jetě dodávám, e kluk pokousaný nebyl, vypadalo to, e se po něm jen ohnala. Ale jak říkám jeho máti ztropila takovou scénu, e jsem měla dojem, e málem vykrvácel
Upravil(a) taurus (7. 6. 2009 16:16)
Není tady
Taurus - je to sice hnusný, ale mě pekelně mrzí, e jsem tam nebyla páč bych teda slečně řekla něco co by si za rámeček nedala Prý nebyla ani kráblá, take se Řízek nejspí taky jen ohnal. Ale naprdlá jsem jtě pořád, z toho přesně vznikaj takový ty fámy o zlejch psech kdyby byly lidi správně vychovaný a nezkouely sahat na psy nez souhlasu jejich majitele, 90% těhlech "zranění" by nebylo
Není tady
Já se taky přidám, ná pes seral árovku, já myslela, e psi erou jenom maso, granule atd....., nechal jenom tu objímku a pár střepů, no natěstí se mu nic nestalo. No a jiný pes prozměnu miloval toaletní papír, jsme ho před ním museli schovávat.
Není tady
Very mám sedmikilovýho vořecha
A naadla mě dalí story, to jsme jetě bydleli v praze a měli dvě těňátka erdelteriérů bydleli jsme dost provizorně, protoe jsme pstli původní byt a před stěhováním do RD jsme se uchýlili do vybydleného bytu po tetě. Take místo dřezu umyvadlo nádobí na odkapávači na původně pletacím stole a tak. Máme v nějakým záchvatu zkrálování pořídila na ty stoly ubrus, co ovem neměla dělat Ten den jsem tam vedle někoho, ani nevím koho, snad plynaře? to j fuk. Kadopádně otevřu dveře a přede mnou sodoma gomora nádobí strený ze stolu a rozbitý na padr, poltáře z gauče rozcupovaný na cimprcampr, rozkousaný noviny a toaletní papír do toho samo načůráno a hůř, take puch jak od ropuch no, přiznám se e jsem se troku styděla, i kdy jsem před pánem dělala jakoby nic
Není tady
Definitiv napsal(a):
Taurus - je to sice hnusný, ale mě pekelně mrzí, e jsem tam nebyla páč bych teda slečně řekla něco co by si za rámeček nedala Prý nebyla ani kráblá, take se Řízek nejspí taky jen ohnal. Ale naprdlá jsem jtě pořád, z toho přesně vznikaj takový ty fámy o zlejch psech kdyby byly lidi správně vychovaný a nezkouely sahat na psy nez souhlasu jejich majitele, 90% těhlech "zranění" by nebylo
On se jmenuje Řízek?
Ne, e ne?
Není tady
verynka napsal(a):
Já se taky přidám, ná pes seral árovku, já myslela, e psi erou jenom maso, granule atd....., nechal jenom tu objímku a pár střepů, no natěstí se mu nic nestalo. No a jiný pes prozměnu miloval toaletní papír, jsme ho před ním museli schovávat.
Paneboe, to by mě trefilo...
Ná čokl spolknul kost. jednou jedinkrát jsem mu ji (já blbá) dala. Aby dostal dalí, tak ji honem spolknul a zadrhla se mu přesně před svěračem aludku - tedy jetě v jícnu.
Trvalo 3dny , ne na to přili. On je ná pes tak straně radostný, e pokadé, kdy na něj vete promluvil zavrtěl ocasem a oblíz ho. Proto si mysleli, e mu nic není. Já ovem věděla , e je. Byl schlíplý, neral, nepil, a oni mi nevěřili, e je to váné. Dokonce se mě ptali, zda-li u nás někde nehárá nějaká fena...
A mu udělali kontrast a snímek při tom průchodu sádry (bo co to je), tak se jim to zobrazilo. Natěstí, pan primář mu to v celk. narkoze vytáhnul svým vlastnoručně vyrobeným drátkem s očkem. take nám to prolo bez operace. Proboha jak já byla astná!
A od té doby se o ty dva blbce tak bojím, e jim kontoluju i dýchání v noci...To jsem tedy nezaila. A se někdy stydím, a rodina si ze mně dělá právem srandu. Ptaj se mě, s kým je mám, a mají-li stejného tátu, a zda-li je táta taky chlupatý a vrtí ocasem.., proč taky netěkám a nenosím je hubě...atd..
Ale kdepak...., nic mi nezkazí radost z těch dvou debílků
Není tady
Wiki, tak takhle daleko jsme s s kostí teda nedostali hlavně e na to nakonec přili u nás se jedný ze sarích fenek zasekla kost na patře na horním, normálně mezi zuby bylo to o svátcích, pomoc vekerá ádná nakonec to dopadlo tak, e jsem jí páčila roubovákem a odskávala dlátem a máma zaklekla psa no ílený natěstí vechno dobře dopadlo
Není tady
Definitiv napsal(a):
Wiki, tak takhle daleko jsme s s kostí teda nedostali hlavně e na to nakonec přili u nás se jedný ze sarích fenek zasekla kost na patře na horním, normálně mezi zuby bylo to o svátcích, pomoc vekerá ádná nakonec to dopadlo tak, e jsem jí páčila roubovákem a odskávala dlátem a máma zaklekla psa no ílený natěstí vechno dobře dopadlo
Vidím, e jsi zkuená praktická chovatelka...
chudátko malý- ta musela dret a bát se...
No a co myslí, e by asi dělat veterinář..?! ..To samý...jen bys tam sloila 2tisíce za zákrok. Ne probůh, e bych jim peníze nepřála!! Já zrovna...
Já osobně - jak si vzpomínám - ehm....na tu "kostičku" mýho čokla, ...tak jsem nechala tuzéra 2tis. (zaokrouhlila jsem )
Já v tom stavu- ono lo toti čoklíkovi o kejhák - (já mu brečíc padla kolem krku a on mě objímal..) bych snad nechala na něj i přepsat vekeré nemovitosti..- kdyby si řeĄk
Není tady
Definitiv napsal(a):
Wiki ehm...jmenuje a jetě navíc je to fenka
jakoe ona Řízek !!?
To je nádhera!
Já jim říkám přezdívkama, v domaácím kruhu (některé jsou sprosté ).Venku volám předpisově - oficiálně. No ale stejně nepřijdou - tak je to fuk..
Def, můu se tě zeptat ...jak ..ehm...volá na tu fenečku??!
Není tady
Definitiv napsal(a):
Hlavne bez súhlasu SAMOTNÉHO PSA! Páníček niekedy tvrdí, e psík bude pohladeniu strane rád, ale pes je očividne iného názoru...
Môj nevl. syn dostal na pr..., keď ho pohryzol vlčiak tak, e má dodnes jazvu. Ten deb.i.l. - mal u asi 8-9 rokov, iadne mimino - chcel psovi PRISUNÚ JEHO MISKU SO RÁDLOM!!!! No, skoro sme ho pohrýzli aj my.
Upravil(a) Selima (8. 6. 2009 20:45)
Není tady