Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 5. 2009 15:31

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: SE psem ve vlaku

Drápeček - to bylo u mojeho pejska - blondýny - na týden chození po třech. Asi ho to moc bolelo.  My jsme takový fajnovky. big_smile

Selim, neštvalo tě, že ti nevěří? Moje ješitnost to nemůže unést...smile
Myslím, že věří páníkovi. On se s ním moc necrcá a pes JEHO poslouchá na slovo. (já krmím, věnčím, koupu, češu, mazlím, masíruju, léky dávám, k doktorovi jezdím, povídám si sním, miluju ho ..) a to jsem s ním chodila i na cvičák! A to , co jsem ho naučila - to poslechne, ale jen páníka, kterému jsem naše výkony (i lehni!) ukázala. No rozumíte tomu?

Není tady

#27 27. 5. 2009 15:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Štvalo, ale - nebrala som to osobne. Ona fakt verila len sama sebe a väčšinou sa jej to ptovrdzovalo. To bol pes, čo si vedel sám zaobstarať žrádlo(aj keď väčšinou vyžobrať, párkrát ulovila myšičku), pitie, zábavu(toľko štekala, až sa niekto ustrnul a hodil jej kamienok) a dokonca sama prechádzala cez križovatku na semafór - a úplne v pohode. Nás si držala len pre zábavu a my sme to vcelku chápali a rešpektovali. big_smile  Občas sme dokocna dúfali, že "uloví" aj pre nás...
Tak ja som bola u nás cez žrádlo, takže som bola pre ňu No. 1. Po rozchode a presťahovaní k rodičom prešla táto čestná funkcia na mamu... lol ale ja som veľmi nežiarlila. Chápem, že žrádlo je žrádlo. vissla (A maznala sa aj tak najviac so mnou... hjarta).

Upravil(a) Selima (27. 5. 2009 15:40)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 27. 5. 2009 18:00

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Kuty - to se nám na schodech taky stalo roll a ještě navíc dvojmo, cestovala jsem se dvěma fenkama lol nejmladší je naučená na "hop" je to jeden z nejsnazsších povelů (podle mě - pokud pes není extra lenoch), takže tím jen podpořím nástup a výstup a je to wink a z toho výstupu z vlaku strach neměj, pokud ho opravdu pustíš, tak se niam nezřítí - je to zvíře. To by hrozilo akorát v případě, že by ho třeba zbrzdilo vodítko wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#29 28. 5. 2009 7:52

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Drápeček - to bylo u mojeho pejska - blondýny - na týden chození po třech. Asi ho to moc bolelo.  My jsme takový fajnovky. big_smile

Myslím, že věří páníkovi. On se s ním moc necrcá a pes JEHO poslouchá na slovo. (já krmím, věnčím, koupu, češu, mazlím, masíruju, léky dávám, k doktorovi jezdím, povídám si sním, miluju ho ..) a to jsem s ním chodila i na cvičák! A to , co jsem ho naučila - to poslechne, ale jen páníka, kterému jsem naše výkony (i lehni!) ukázala. No rozumíte tomu?

Wiki, naprosto tomu rozumím. Tvůj manžel je PÁN a ty jsi chůva. U vlčí smečky to taky tak fungovalo. Je jedna ALFA, BETA a chůvy. No a když nebyla v přítomnosti Alfa, tak hned nastupovala Beta nabe chůvy. Takže to taky není špatný post:)
Jinak jsem pochopila že máte asi fenku,že. Ono i psů platí, že fena si vybírá Pána a pes Paní.
Nějak tak to bylo i ze začátku s naším psem. Můj přítel nemohl překousnout, že pes mě bere jako ALFu a jeho jako doprovod. Ale když s ním byl on sám, tak zase musel poslouchat jeho.
Otázka? Věříš si při venčení fenky, že tě posechne na první povel? Věříš si, že její výchovu zvládneš na 1? Věříš své fence ve všem? Pokud ne, proč by měla ona věřit tobě? wink

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#30 28. 5. 2009 9:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Klubí - ono to bola asi viac-menej sranda. wink Neviem, kaé plemeno má Wiki, ale s jazvečíkom veľkú výcvikovú vodu nenamútiš, lebo to sú psi, čo sa MUSIA vedieť v nore samostatne rozhodnúť, páníček tam za nimi nelezie, takže potom majú sklon aj mimo noru rozhodovať sami za seba. Ja som jej verila, že je schopná žiť samostatne a že s nami je dobrovoľne, z lásky, a nie kvôli žvancu alebo neschopnosti prežiť bez svorky. Ako mi verila ona, to za ňu nemôžem povedať, ale spolužitie to bolo pekné a veľmi dúfam, že ešte ku mne nejaký jazvec raz príde. smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 29. 5. 2009 16:55

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Wiki napsal(a):

Wiki, naprosto tomu rozumím. Tvůj manžel je PÁN a ty jsi chůva. U vlčí smečky to taky tak fungovalo. Je jedna ALFA, BETA a chůvy. No a když nebyla v přítomnosti Alfa, tak hned nastupovala Beta nabe chůvy. Takže to taky není špatný post:)
Jinak jsem pochopila že máte asi fenku,že. Ono i psů platí, že fena si vybírá Pána a pes Paní.
Nějak tak to bylo i ze začátku s naším psem. Můj přítel nemohl překousnout, že pes mě bere jako ALFu a jeho jako doprovod. Ale když s ním byl on sám, tak zase musel poslouchat jeho.
Otázka? Věříš si při venčení fenky, že tě posechne na první povel? Věříš si, že její výchovu zvládneš na 1? Věříš své fence ve všem? Pokud ne, proč by měla ona věřit tobě? wink

jejda, tys mi dala !!

zkusím popořadě
Jo jsem fakt chůva a služebná - vždy po ruce. Ale jsem dvojka - to je fakt. A to není špatný..big_smile
Mám psy - 2 - lvíčky - malý chlupáče
Na povel mě neposlechne, a proto jsme chodili na cvičák (s tím jedním bázlivým a utíkavým) kvůli přivolání. Já nejsem správný vychovatel, já ho nedokážu vycvičit, protože mi to přišlo blbý. Vím, že je to stupidní, a proto si velkého psa taky nikdy nepořídím. On se vždycky podíval, jako že proboha proč si má lehat furt dokola? atd- víš?..a mně to bylo úplně trapný. Pustím ho, jen když na kilometr nikdo nikde není..smile a nebo když máme s sebou páníka. Mám vrozený odpor k drilu a nedokážu se přemoci ani když jde vlastně o jeho bezpečí.

Věřit mně by mohl, ve věci, že mu nenechám ublížit, že u mě má jistotu.
Ovšem v jednom pravdu máš, vlastně selima taky, že mi prostě nevěří. Když mezi něj a mě vlítla cvičitelka s úmyslem ho vyplašit, tak pes zmatený neběžel na mé přivolání ke mně , ale pryč. Nehledal u mě "záchranu".
To je pro něj nenebezpěčnější, proto jsme zkusili cvičák. Ale nezvládla jsem to. Už má 5 let. Vzali jsme si ho 1/2ročního a byl strašně bázlivý a lekal se každého zvuku.
No asi tak.. smile
Druhej pes je pitomec, který se od nás nehne..

Není tady

#32 29. 5. 2009 16:59

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Klubí - ono to bola asi viac-menej sranda. wink Neviem, kaé plemeno má Wiki, ale s jazvečíkom veľkú výcvikovú vodu nenamútiš, lebo to sú psi, čo sa MUSIA vedieť v nore samostatne rozhodnúť, páníček tam za nimi nelezie, takže potom majú sklon aj mimo noru rozhodovať sami za seba. Ja som jej verila, že je schopná žiť samostatne a že s nami je dobrovoľne, z lásky, a nie kvôli žvancu alebo neschopnosti prežiť bez svorky. Ako mi verila ona, to za ňu nemôžem povedať, ale spolužitie to bolo pekné a veľmi dúfam, že ešte ku mne nejaký jazvec raz príde. smile

Selimo, to byla naprostá demokracie, svoboda a nezávislost. smile Takové správné soužití (co by za to dal kterýkoliv chlap big_smile )
Mojí smůlou je , že ten můj čokl má tak smutný až ustrašený výraz (neustále), že mám trvalej pocit, že mu musím pomáhat a ochraňovat ho....(a ještě je tak kráásnej...rodna )

Není tady

#33 1. 6. 2009 8:57

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Seli, věř mi, že i jezevčík lze vychovat. Jsou ještě jiná plemena,. která jsou ještě samostatnější a uvažují svou hlavou,aby přežila. Všechna Ruská plemena jsou taková. A ještě pravý import z Kavkazu nebo jiné drsné oblasti, znamená docela slušný oříšek.
Jinak souhlasím, že jsou prostě služení plemena, která lze cvičit lehčeji. Jezevec patří k těm samostatnější, kde se používá VÝCHOVA:)

Není tady

#34 1. 6. 2009 9:05

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki, ad. ty cvičáky. Ono to není vůbec samospásné. Protože 80% cvičáků umí cvičit psy na obranu ( a ještě kolikrát blbě) a služební psi.
Lvíček není plemeno na výcvik,ale na VÝCHOVU. A chápu jeho blbý pohled, proč by měl drilovat. Ale to Vám má právě říci ten cvičitel a umět zacházet se všemi plemeny. Na toto doporučuji spíše takovou psí socializační školku. Každý psík je individuál.

Další věc je, že ho nemáte od štěňátka a každý pejsek, který příjde do útulku nebo od často mění majitele je jako dítě. Je to zásah do jeho socializace,důvěry a ty nikdy nevíš,jaký byl přesně pán před tebou. Je to jako s dětmi v děcáku. Některé se s tím vyrovná lépe, některé si nese velké následky celý život a korekce v nové rodině nestačí.

Ad. důvěra. Nikdo není neomyĺný a já si pamatuji jak jsem ztratila důvěru své Akity v jejím prvním roce života a jak jsem to pak rok tvrdě a těžko napravovala. Jsem ráda, že ted to funguje.
Jednou na prochajdě jsem neviděla psa co běží za námi. Nějaký kříženec mastifa a ohaře. Napadl mého psa zezadu a hnusně pokousal nohu. Já jako Alfa selhala totálně, protože jsem měla bránit mladého psa. Zabránit napadení. Taiki se tenkrát začal bát vlastního stínu. Začínal už raději dopředu útočit na procházkách na každého psa,protože jde přeci s nespolehlivou Alfou na procházku, takže měl tendenci řešit to po svém. Problém Akity je, že ona nevaruje, nevrčí,ale rovnou útočí, kouše, trhá. Takže to byl krušný rok na vodítku, socializace, košík, budování důvěry. Povedlo se, teď je to salámista a neřeší, když nemusí.
Odstraňovat strachovou agresi u psa a ještě u něj podporovat důvěru psovoda je dost těžké. A ještě když se jedná o psa, který je skutečně tvrdá palice. U NO by mi to snad i prošlo a srovnal by se rychleji. Uf. už bych to nechtěla zažít.

Není tady

#35 1. 6. 2009 15:02

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ono je to vlastně nesmírně složitý....
Tvůj pes se spoléhal , že mu kryješ záda? To je taky pro tebe hodně nepříjemné..., ale asi jsi to zvládla, viď? To jsi vážně dobrá.

Pejska mám od půl roku, a od narození byl v chovné stanici. Sice by se tam nemělo nic stát, ale kdo ví...
Lekal se, přesně jak píšeš ty, vlastního stínu. Druhý pes byl v naprosté pohodě, nevzbudil se ani když jsem mu štouchala vysavačem do pelechu. Tento pes má hrůzu ze všech zvuků, natož z vysavače u hlavy.

Ty máš asi ty tažné pejsky, ne? Nebo si to pleru s mamlamuty a ještě jedním plemenem...Hasky?

V souvislosti s tímto - byli jsme v Harrachově na výletě a moje psy (puštěné v lese - nikde nikdo) napadli vlekařovi psi - tažní, snad evropský tažný pes. Z ničeho nic přilítli a začla děsná vřava....Nic moc jim neudělali (pár drobných kousanců), ale vyděsili je natolik, že tento lekavý pes utekl. Ten druhý se furt obloukem vracel ke mně.
Ti psi byli vycvičeni, prý se při zápřahu ani neohlídnou, natož aby vybočili z trasy. ...nehledě, že by běželi jen tak někam..Oni byli taky na procházce.

Psa jsme hledali asi 6hodin. Byla jsem polomrtvá strachy. Naštěstí jsme ho našli (ve spolupráci s taxikáři, policií a vesnicí smile )
Bál se ještě víc. A kdyby nastala podobná situace, stačí aby mu něco bouchlo za zády (výfuk, něco spadne na zem..) a vezme nohy na ramena zase. U mě bezpečí nehledá. No po Har. už se ani nedivím. Taky jsem "selhala".
Dá se s ním něco dělat?

Není tady

#36 1. 6. 2009 16:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Selima napsal(a):

Seli, věř mi, že i jezevčík lze vychovat. Jsou ještě jiná plemena,. která jsou ještě samostatnější a uvažují svou hlavou,aby přežila. Všechna Ruská plemena jsou taková. A ještě pravý import z Kavkazu nebo jiné drsné oblasti, znamená docela slušný oříšek.
Jinak souhlasím, že jsou prostě služení plemena, která lze cvičit lehčeji. Jezevec patří k těm samostatnější, kde se používá VÝCHOVA:)

Ja som to volala partnerská koexistencia... big_smile Ja som ju nebuzerovala zbytočne, ale keď som ZREVALA, tak jazvecová fungovala ako hodinky, lebo vedela, že nejde o ho.v.n.o., ale o život. stolt (Väčšinou pri ceste, vode alebo iných vážncy krízach.) Inak som dosť veľa vecí nechala na ňu a väčšinou stačilo len povedať alebo nesúhlasne pozrieť. butter A ona chápala, potforka.

Brita

Není tady

#37 1. 6. 2009 16:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Tvůj pes se spoléhal , že mu kryješ záda? To je taky pro tebe hodně nepříjemné..., ale asi jsi to zvládla, viď? To jsi vážně dobrá.

Pejska mám od půl roku, a od narození byl v chovné stanici. Sice by se tam nemělo nic stát, ale kdo ví...
Lekal se, přesně jak píšeš ty, vlastního stínu. Druhý pes byl v naprosté pohodě, nevzbudil se ani když jsem mu štouchala vysavačem do pelechu. Tento pes má hrůzu ze všech zvuků, natož z vysavače u hlavy.

Ty máš asi ty tažné pejsky, ne? Nebo si to pleru s mamlamuty a ještě jedním plemenem...Hasky?

V souvislosti s tímto - byli jsme v Harrachově na výletě a moje psy (puštěné v lese - nikde nikdo) napadli vlekařovi psi - tažní, snad evropský tažný pes. Z ničeho nic přilítli a začla děsná vřava....Nic moc jim neudělali (pár drobných kousanců), ale vyděsili je natolik, že tento lekavý pes utekl. Ten druhý se furt obloukem vracel ke mně.
Ti psi byli vycvičeni, prý se při zápřahu ani neohlídnou, natož aby vybočili z trasy. ...nehledě, že by běželi jen tak někam..Oni byli taky na procházce.

Psa jsme hledali asi 6hodin. Byla jsem polomrtvá strachy. Naštěstí jsme ho našli (ve spolupráci s taxikáři, policií a vesnicí smile )
Bál se ještě víc. A kdyby nastala podobná situace, stačí aby mu něco bouchlo za zády (výfuk, něco spadne na zem..) a vezme nohy na ramena zase. U mě bezpečí nehledá. No po Har. už se ani nedivím. Taky jsem "selhala".
Dá se s ním něco dělat?

lol Tak s vysávačom jazvecová Linda bojovala ú.p.o.r.n.e, až kým nám raz nerozhrýzla hadicu, potom sme si už zakázali dráždiť ju tým. dumbom Hrozne nás bavilo sledovať, aká je podráždená a zlostná a hlučná... a ako srdnato s ním bojuje. hmm

Brita

Není tady

#38 1. 6. 2009 21:53

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Klubko - s tou ztrátou důvěry a řešením pomocí útočení jsi mě docela zaujala va Nikdy mě nenapadlo že by za tím mohlo gýt něco takového. Máme fenku nalezence, lo jí cc třičtvrtě roku když se u nás objevila. Je malá, 7 kg, my už tehdy měly dvě fenky (starší, tehdy pět let). Snažula se doma vbojovat alfla (resp beta) pozici..což se jí nejspíš podařilo. No nic, je to na dlouho a offtopic- mohla bych ti napsat sz? rodna třeba bys mi mohla poradit rodna díky moc pussa

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#39 2. 6. 2009 8:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Selima napsal(a):

Podľa mňa sa VŠETCI psi boja dierovaných podláh, moja jazvečica preskakovala také tie mriežky bežne. Do vlaku som ju vynášala - ale ona mala cca 13 kg... big_smile Výšok sa nebála a po eskalátore sme museli chodiť stále dokola... tongue ale mriežky a dierované podlahy ee.

Naša Amélia nie, predstav si va Máme lávku pre peších, celú deravú a ona sa naprostriedku zastaví a so záujmom sleduje kačice dolu na rieke pod sebou lol Vlaky takisto - cestovala dva razy a mohla by stále. Bojí sa iba, keď muž ziape a ja sa nasledne rozzúrim.  roll

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#40 2. 6. 2009 8:35

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Tvůj pes se spoléhal , že mu kryješ záda?

Každej pes na to spoléhá! Taky mi trvalo, než jsem se to naučila....jsem Nealfa jaksi od přírody. A člověk to má tak zažitý! Loni moje Máli začla buzerovat štěně. Ne že by ho chraňpámbu pokousala - ale je to taková pančelka lol Jenže štěnětovo pánečkovi se to nelíbilo, tak ji popad a vysvětlil jí to. Já se v tu chvíli moc inteligentně nezachovala.....pralo se ve mně "co mi má co šahat na mýho psa" s pocitem, že to vlastně dělá správně - což dělal smile Takže moje reakce byla sice "co mi šaháte na mýho psa" ale taková nemastná - neslaná....no, moc alfovatě jsem nepůsobila rodna

Není tady

#41 2. 6. 2009 12:09

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Co je s klubkem?
Já ani netušila že bych se měla chovat alfovitě. Taky nejsem žádná alfa od přírody, i když muž si myslí, že chci vládnout - takový nesmysl...ani psovi nedokážu poručit. Já mu pořád jen vysvětluju a ptám proč dělal to, když ví že nesmí... a ták.

Náš pes se taky právě ke psům chová útočně (pokud se tomu tak dá říct při jeho 8kg). Je to asi taky strach.

Není tady

#42 2. 6. 2009 13:04

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki - tak to vypadá že to máme doma podobně. ATo já sice i poručím, pes se přikrčí (když ví že něco provedl) ale jaksi účinkem se to míjí roll U nás je to v pohodě pokud dojde pouze k prvnímu čuchnutí, to si líbit nechá a pak si už psa nevšímá. Pokud s pes hce ovšem čuchnout podruhý, tak to už nastává vix roll že občas i chlupy lítaj hmm

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#43 2. 6. 2009 13:39

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Co je s klubkem?
Já ani netušila že bych se měla chovat alfovitě. Taky nejsem žádná alfa od přírody, i když muž si myslí, že chci vládnout - takový nesmysl...ani psovi nedokážu poručit. Já mu pořád jen vysvětluju a ptám proč dělal to, když ví že nesmí... a ták.
Náš pes se taky právě ke psům chová útočně (pokud se tomu tak dá říct při jeho 8kg). Je to asi taky strach.

Taky jsem to netušila. Ono to ale je daleko lepší - to není o "vládnutí" tak, jak si ho my představujeme. Pes má radši, když za něj rozhoduješ, jak jen to jde - je to pro něj jednodušší. A když nerozhoduješ, tak to veme (dle svojí vlastní povahy) více či méně do tlapek - což není vždycky ideální, žejo....Možná se tvůj pes chová útočně právě proto, že si myslí, že ty to holt nevyřešíš?
Tohle máme teď na programu my: už jsem Amálku naučila (víceméně) že každé setkání s jiným psem napřed řeším já s tou cizí alfou, neboli člověkem. Takže ona že může komunikovat s tím pejskem, až jak já rozhodnu. A teď máme na pořadu situace, kdy na ni někdo vyletí - to ona neustojí, agresivní psy, a odpovídá úplně stejně. A já se snažím najít způsob, jak jí vysvětlit, že to pořeším, aniž bych jako trotl cenila zuby na cizího psa na ulici lol
Takže jestli na tohle máte nějakej trik, sem s ním.

Není tady

#44 2. 6. 2009 13:45

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo ale nabrala jsem dvě zásady, které se velice osvědčily:
První je - když psa káráš, ať už za cokoli, nebo nechceš, aby něco dělal, mluv na něj hlubokým hlasem, jako bys vrčela. smile A když chválíš - naopak. (ale zas člověk nesmí pištět, jako bezmocný štěňátko, žejo lol )
A druhá - tvoje emoce směrem ke psovi se musejí pohybovat v úseku - spokojenost - nespokojenost.
Vztek nezvládaj ani náhodou, to prostě nepoberou.

Není tady

#45 2. 6. 2009 14:48

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Definitiv napsal(a):

Wiki - tak to vypadá že to máme doma podobně. ATo já sice i poručím, pes se přikrčí (když ví že něco provedl) ale jaksi účinkem se to míjí roll U nás je to v pohodě pokud dojde pouze k prvnímu čuchnutí, to si líbit nechá a pak si už psa nevšímá. Pokud s pes hce ovšem čuchnout podruhý, tak to už nastává vix roll že občas i chlupy lítaj hmm

Když něco provede (má jen jeden hřích, zato trvalý  - značkuje) - tak ho zavolám, on ví, přikrčí se, popř. zaleze, stihne-li to. Já ho k tomu vezmu (hrajem to tak už léta), řeknu mu že je to fuj a že nesmí a pustím ho. Odlítne jak raketa, ale já už se těším, že ho za 3minutky (to tak stihnu uklidit) můžu zavolat a povyprávět mu, že to se nesminká, nóó. Má tak 3měsíční cykly.

A na procházce, potkáme-li psa který mu nevoní, to už poznám, že ho pozoruje a bystří, tak mu melu furt : nesmíš! nesmíšnesmíš!  a držím ho jako nakrátko. Nic jinýho neumím, no a vypadá to celkem dobře. Kdyby byl na volno tak jde provokovat, začne se nafukovat, prsit a pokud dosáhne, tak začne nakrývat (cokoliv)

Jinak  já si celkem o "výcviku" a výchově nemám co povídat, resp. nemám čím přispět. Viz. příklad.. Včera jsem byla se psy s dcerou a byli jsme ve psím areálu - oplocený a psi na volno. Byl tam jen jeden malý pes - tak jsem si troufla. Můj čokl odběhl daleko ode mne - k tomu druhýmu psu a já na něj 2x zavolala. Pes - klasika - bez reakce - a dcera mě poučila, abych se prý neztrapňovala a mám dělat jako že nic, že to tak chci...

Není tady

#46 2. 6. 2009 15:31

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lupi - díkes za typy - modulaci hlasu (hluboký vysoký) zcela určo můžu používat, to mi neublíží wink návaly vztk a jiných citů či pocitů se snažím potlačovat co to jde, tak snad něčeho dosáhnem roll

Wiki - já jsem strašnej slaboch, vím třebas že by pes neměl chodit do postele, ale jednak to téměř nejde uhlídat a pak ten pohled vissla vissla jinak zlozvyjů máme dost, jako třeba válení v rybě, útočení na ježky, krtky, mši a jiné, přijde víceméně když zavolám (ovšem pokud je něco zajímavýho tak si teda dá načas roll )

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#47 2. 6. 2009 15:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No tak klídek, Def...pes by naopak měl chodit do postele, když chce vissla Protože postel je nora a v noře jsou na noc všichni hezky pohromadě. Máli už je otrklá a nebojí se, tak chodí buď střídavě ke mně a k mužovi, nebo vůbec...a někdy je celou noc venku - ale jen když se jí chce smile Ale do roka, roka a půl spala s čumákem na někom z nás, kdybychom jí náhodou chtěli zdrhnout.
A tuhle jsem zrovna přemítala, proč je radši uvnitř v domě, když jsme pryč - a to i když je hezky a na zahradě má přece jen víc zábavy. A došlo mi, že je to furt o tý noře. Jednak není normální, aby celá smečka odešla a v noře zbyl sám, notabene relativně dospělý pes - tak už to je divný. A když už by to vůbec nastalo myslím, že by byl radši uvnitř v noře, protože prostor okolo je v péči alfa páru - ten rozhoduje, kdo smí do vnitřního prostoru a kdo ne. Chudák poslední ve smečce si musí připadat, jak nahej v trní...tak teď přemítám, jak to zařídit, aby byla venku a přitom si tak nepřipadala lol
Válení v rybě...no to není ale zlozvyk, to je normální maskování, přece! Dle dobrých mravů by ses měla válet taky tillfreds
A myši jí dovoluju lovit - když už nechci, aby lovila srny smile

Není tady

#48 2. 6. 2009 16:16

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lupi - tak to mi spadl kámen ze srdce, páč zrovna máme v noře i několik kusů gumových zvířátek lol což činí spaní trošku obtížným, ale co bch pro smečku neudělala vissla Naší venku zůstat problém nedělá, možná bere celou zahradu jako území. To že válení je maskování, to vím, jen kdyby se mi z toho tak nezvedal žaludek roll A s tím lovením, mně primárně nevadí zakouslá myš (i když je jí škoda, jelikož pes jí neulovil z hladu), jako to, že během toho lovu mě neposlechne (štěkání na ježka někde ve stráni, kam pro ní musím zalízt a lapit jí roll )

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#49 2. 6. 2009 16:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No pochop - protože tě nemůže poslechnout! Objevil něco neuvěřitelnýho - například ježka, nebo krtka - a teď tě volá, abys to šla nějak vyřešit lol To by člověk musel být alfovatej alfa, aby na dálku dal tomu psovi vědět, že o ježka nemá zájem...asi bys měla zpozornět, zaposlouchat se a pak se bez zájmu otočit a volně odklusat lol Což se v parku dělá doost blbě a člověk potřebuje pevný nervy....
Co mě se týče, já jsem prozatím ráda, že jsem dosáhla alfovatosti, jaké jsem dosáhla a soudím, že jsem na vrcholu svých možností. Takže ježky tak nějak vzdávám.
Ono vůbec, když chceš, aby ten pes zamířil jakýmkoli směrem, musíš tím směrem zamířit napřed sama, takže když se řítíš k němu a potažmo k ježkovi, jistě si myslí, že vzbudil tvůj zásadní lovecký zájem cool

Není tady

#50 2. 6. 2009 16:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Anebo musíš mít absolutně perfektní přivolání, kdy ten pes prostě nepřemejšlí, proč a nač ho voláš. Ale to se přiznám, že takhle dokonalý ho teda taky nemám...to chce hodně času - a taky zřejmě tu alfovatost vyvinutější...
Jo ty máš taky fenečku smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí