27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Drápeček - to bylo u mojeho pejska - blondýny - na týden chození po třech. Asi ho to moc bolelo. My jsme takový fajnovky.
Selim, netvalo tě, e ti nevěří? Moje jeitnost to nemůe unést...
Myslím, e věří páníkovi. On se s ním moc necrcá a pes JEHO poslouchá na slovo. (já krmím, věnčím, koupu, čeu, mazlím, masíruju, léky dávám, k doktorovi jezdím, povídám si sním, miluju ho ..) a to jsem s ním chodila i na cvičák! A to , co jsem ho naučila - to poslechne, ale jen páníka, kterému jsem nae výkony (i lehni!) ukázala. No rozumíte tomu?
Není tady
tvalo, ale - nebrala som to osobne. Ona fakt verila len sama sebe a väčinou sa jej to ptovrdzovalo. To bol pes, čo si vedel sám zaobstara rádlo(aj keď väčinou vyobra, párkrát ulovila myičku), pitie, zábavu(tožko tekala, a sa niekto ustrnul a hodil jej kamienok) a dokonca sama prechádzala cez kriovatku na semafór - a úplne v pohode. Nás si drala len pre zábavu a my sme to vcelku chápali a repektovali. Občas sme dokocna dúfali, e "uloví" aj pre nás...
Tak ja som bola u nás cez rádlo, take som bola pre ňu No. 1. Po rozchode a presahovaní k rodičom prela táto čestná funkcia na mamu... ale ja som vežmi neiarlila. Chápem, e rádlo je rádlo.
(A maznala sa aj tak najviac so mnou...
).
Upravil(a) Selima (27. 5. 2009 15:40)
Není tady
Kuty - to se nám na schodech taky stalo a jetě navíc dvojmo, cestovala jsem se dvěma fenkama
nejmladí je naučená na "hop" je to jeden z nejsnazsích povelů (podle mě - pokud pes není extra lenoch), take tím jen podpořím nástup a výstup a je to
a z toho výstupu z vlaku strach neměj, pokud ho opravdu pustí, tak se niam nezřítí - je to zvíře. To by hrozilo akorát v případě, e by ho třeba zbrzdilo vodítko
Není tady
Wiki napsal(a):
Drápeček - to bylo u mojeho pejska - blondýny - na týden chození po třech. Asi ho to moc bolelo. My jsme takový fajnovky.
Myslím, e věří páníkovi. On se s ním moc necrcá a pes JEHO poslouchá na slovo. (já krmím, věnčím, koupu, čeu, mazlím, masíruju, léky dávám, k doktorovi jezdím, povídám si sním, miluju ho ..) a to jsem s ním chodila i na cvičák! A to , co jsem ho naučila - to poslechne, ale jen páníka, kterému jsem nae výkony (i lehni!) ukázala. No rozumíte tomu?
Wiki, naprosto tomu rozumím. Tvůj manel je PÁN a ty jsi chůva. U vlčí smečky to taky tak fungovalo. Je jedna ALFA, BETA a chůvy. No a kdy nebyla v přítomnosti Alfa, tak hned nastupovala Beta nabe chůvy. Take to taky není patný post:)
Jinak jsem pochopila e máte asi fenku,e. Ono i psů platí, e fena si vybírá Pána a pes Paní.
Nějak tak to bylo i ze začátku s naím psem. Můj přítel nemohl překousnout, e pes mě bere jako ALFu a jeho jako doprovod. Ale kdy s ním byl on sám, tak zase musel poslouchat jeho.
Otázka? Věří si při venčení fenky, e tě posechne na první povel? Věří si, e její výchovu zvládne na 1? Věří své fence ve vem? Pokud ne, proč by měla ona věřit tobě?
Není tady
Klubí - ono to bola asi viac-menej sranda. Neviem, kaé plemeno má Wiki, ale s jazvečíkom vežkú výcvikovú vodu nenamúti, lebo to sú psi, čo sa MUSIA vedie v nore samostatne rozhodnú, páníček tam za nimi nelezie, take potom majú sklon aj mimo noru rozhodova sami za seba. Ja som jej verila, e je schopná i samostatne a e s nami je dobrovožne, z lásky, a nie kvôli vancu alebo neschopnosti prei bez svorky. Ako mi verila ona, to za ňu nemôem poveda, ale spoluitie to bolo pekné a vežmi dúfam, e ete ku mne nejaký jazvec raz príde.
Není tady
Klubko napsal(a):
Wiki napsal(a):
Myslím, e věří páníkovi. On se s ním moc necrcá a pes JEHO poslouchá na slovo. (já krmím, věnčím, koupu, čeu, mazlím, masíruju, léky dávám, k doktorovi jezdím, povídám si sním, miluju ho ..) a to jsem s ním chodila i na cvičák! A to , co jsem ho naučila - to poslechne, ale jen páníka, kterému jsem nae výkony (i lehni!) ukázala. No rozumíte tomu?Wiki, naprosto tomu rozumím. Tvůj manel je PÁN a ty jsi chůva. U vlčí smečky to taky tak fungovalo. Je jedna ALFA, BETA a chůvy. No a kdy nebyla v přítomnosti Alfa, tak hned nastupovala Beta nabe chůvy. Take to taky není patný post:)
Jinak jsem pochopila e máte asi fenku,e. Ono i psů platí, e fena si vybírá Pána a pes Paní.
Nějak tak to bylo i ze začátku s naím psem. Můj přítel nemohl překousnout, e pes mě bere jako ALFu a jeho jako doprovod. Ale kdy s ním byl on sám, tak zase musel poslouchat jeho.
Otázka? Věří si při venčení fenky, e tě posechne na první povel? Věří si, e její výchovu zvládne na 1? Věří své fence ve vem? Pokud ne, proč by měla ona věřit tobě?
jejda, tys mi dala !!
zkusím popořadě
Jo jsem fakt chůva a sluebná - vdy po ruce. Ale jsem dvojka - to je fakt. A to není patný..
Mám psy - 2 - lvíčky - malý chlupáče
Na povel mě neposlechne, a proto jsme chodili na cvičák (s tím jedním bázlivým a utíkavým) kvůli přivolání. Já nejsem správný vychovatel, já ho nedokáu vycvičit, protoe mi to přilo blbý. Vím, e je to stupidní, a proto si velkého psa taky nikdy nepořídím. On se vdycky podíval, jako e proboha proč si má lehat furt dokola? atd- ví?..a mně to bylo úplně trapný. Pustím ho, jen kdy na kilometr nikdo nikde není.. a nebo kdy máme s sebou páníka. Mám vrozený odpor k drilu a nedokáu se přemoci ani kdy jde vlastně o jeho bezpečí.
Věřit mně by mohl, ve věci, e mu nenechám ublíit, e u mě má jistotu.
Ovem v jednom pravdu má, vlastně selima taky, e mi prostě nevěří. Kdy mezi něj a mě vlítla cvičitelka s úmyslem ho vyplait, tak pes zmatený neběel na mé přivolání ke mně , ale pryč. Nehledal u mě "záchranu".
To je pro něj nenebezpěčnějí, proto jsme zkusili cvičák. Ale nezvládla jsem to. U má 5 let. Vzali jsme si ho 1/2ročního a byl straně bázlivý a lekal se kadého zvuku.
No asi tak..
Druhej pes je pitomec, který se od nás nehne..
Není tady
Selima napsal(a):
Klubí - ono to bola asi viac-menej sranda.
Neviem, kaé plemeno má Wiki, ale s jazvečíkom vežkú výcvikovú vodu nenamúti, lebo to sú psi, čo sa MUSIA vedie v nore samostatne rozhodnú, páníček tam za nimi nelezie, take potom majú sklon aj mimo noru rozhodova sami za seba. Ja som jej verila, e je schopná i samostatne a e s nami je dobrovožne, z lásky, a nie kvôli vancu alebo neschopnosti prei bez svorky. Ako mi verila ona, to za ňu nemôem poveda, ale spoluitie to bolo pekné a vežmi dúfam, e ete ku mne nejaký jazvec raz príde.
Selimo, to byla naprostá demokracie, svoboda a nezávislost. Takové správné souití (co by za to dal kterýkoliv chlap
)
Mojí smůlou je , e ten můj čokl má tak smutný a ustraený výraz (neustále), e mám trvalej pocit, e mu musím pomáhat a ochraňovat ho....(a jetě je tak kráásnej... )
Není tady
Selima napsal(a):
Neviem, kaé plemeno má Wiki, ale s jazvečíkom vežkú výcvikovú vodu nenamúti, lebo to sú psi, čo sa MUSIA vedie v nore samostatne rozhodnú, páníček tam za nimi nelezie, take potom majú sklon aj mimo noru rozhodova sami za seba. Ja som jej verila, e je schopná i samostatne a e s nami je dobrovožne, z lásky, a nie kvôli vancu alebo neschopnosti prei bez svorky. Ako mi verila ona, to za ňu nemôem poveda, ale spoluitie to bolo pekné a vežmi dúfam, e ete ku mne nejaký jazvec raz príde.
Seli, věř mi, e i jezevčík lze vychovat. Jsou jetě jiná plemena,. která jsou jetě samostatnějí a uvaují svou hlavou,aby přeila. Vechna Ruská plemena jsou taková. A jetě pravý import z Kavkazu nebo jiné drsné oblasti, znamená docela sluný oříek.
Jinak souhlasím, e jsou prostě sluení plemena, která lze cvičit lehčeji. Jezevec patří k těm samostatnějí, kde se pouívá VÝCHOVA:)
Není tady
Wiki, ad. ty cvičáky. Ono to není vůbec samospásné. Protoe 80% cvičáků umí cvičit psy na obranu ( a jetě kolikrát blbě) a sluební psi.
Lvíček není plemeno na výcvik,ale na VÝCHOVU. A chápu jeho blbý pohled, proč by měl drilovat. Ale to Vám má právě říci ten cvičitel a umět zacházet se vemi plemeny. Na toto doporučuji spíe takovou psí socializační kolku. Kadý psík je individuál.
Dalí věc je, e ho nemáte od těňátka a kadý pejsek, který příjde do útulku nebo od často mění majitele je jako dítě. Je to zásah do jeho socializace,důvěry a ty nikdy neví,jaký byl přesně pán před tebou. Je to jako s dětmi v děcáku. Některé se s tím vyrovná lépe, některé si nese velké následky celý ivot a korekce v nové rodině nestačí.
Ad. důvěra. Nikdo není neomyĺný a já si pamatuji jak jsem ztratila důvěru své Akity v jejím prvním roce ivota a jak jsem to pak rok tvrdě a těko napravovala. Jsem ráda, e ted to funguje.
Jednou na prochajdě jsem neviděla psa co běí za námi. Nějaký kříenec mastifa a ohaře. Napadl mého psa zezadu a hnusně pokousal nohu. Já jako Alfa selhala totálně, protoe jsem měla bránit mladého psa. Zabránit napadení. Taiki se tenkrát začal bát vlastního stínu. Začínal u raději dopředu útočit na procházkách na kadého psa,protoe jde přeci s nespolehlivou Alfou na procházku, take měl tendenci řeit to po svém. Problém Akity je, e ona nevaruje, nevrčí,ale rovnou útočí, koue, trhá. Take to byl kruný rok na vodítku, socializace, koík, budování důvěry. Povedlo se, teď je to salámista a neřeí, kdy nemusí.
Odstraňovat strachovou agresi u psa a jetě u něj podporovat důvěru psovoda je dost těké. A jetě kdy se jedná o psa, který je skutečně tvrdá palice. U NO by mi to snad i prolo a srovnal by se rychleji. Uf. u bych to nechtěla zaít.
Není tady
Ono je to vlastně nesmírně sloitý....
Tvůj pes se spoléhal , e mu kryje záda? To je taky pro tebe hodně nepříjemné..., ale asi jsi to zvládla, viď? To jsi váně dobrá.
Pejska mám od půl roku, a od narození byl v chovné stanici. Sice by se tam nemělo nic stát, ale kdo ví...
Lekal se, přesně jak píe ty, vlastního stínu. Druhý pes byl v naprosté pohodě, nevzbudil se ani kdy jsem mu touchala vysavačem do pelechu. Tento pes má hrůzu ze vech zvuků, nato z vysavače u hlavy.
Ty má asi ty tané pejsky, ne? Nebo si to pleru s mamlamuty a jetě jedním plemenem...Hasky?
V souvislosti s tímto - byli jsme v Harrachově na výletě a moje psy (putěné v lese - nikde nikdo) napadli vlekařovi psi - taní, snad evropský taný pes. Z ničeho nic přilítli a začla děsná vřava....Nic moc jim neudělali (pár drobných kousanců), ale vyděsili je natolik, e tento lekavý pes utekl. Ten druhý se furt obloukem vracel ke mně.
Ti psi byli vycvičeni, prý se při zápřahu ani neohlídnou, nato aby vybočili z trasy. ...nehledě, e by běeli jen tak někam..Oni byli taky na procházce.
Psa jsme hledali asi 6hodin. Byla jsem polomrtvá strachy. Natěstí jsme ho nali (ve spolupráci s taxikáři, policií a vesnicí )
Bál se jetě víc. A kdyby nastala podobná situace, stačí aby mu něco bouchlo za zády (výfuk, něco spadne na zem..) a vezme nohy na ramena zase. U mě bezpečí nehledá. No po Har. u se ani nedivím. Taky jsem "selhala".
Dá se s ním něco dělat?
Není tady
Klubko napsal(a):
Selima napsal(a):
Seli, věř mi, e i jezevčík lze vychovat. Jsou jetě jiná plemena,. která jsou jetě samostatnějí a uvaují svou hlavou,aby přeila. Vechna Ruská plemena jsou taková. A jetě pravý import z Kavkazu nebo jiné drsné oblasti, znamená docela sluný oříek.
Jinak souhlasím, e jsou prostě sluení plemena, která lze cvičit lehčeji. Jezevec patří k těm samostatnějí, kde se pouívá VÝCHOVA:)
Ja som to volala partnerská koexistencia... Ja som ju nebuzerovala zbytočne, ale keď som ZREVALA, tak jazvecová fungovala ako hodinky, lebo vedela, e nejde o ho.v.n.o., ale o ivot.
(Väčinou pri ceste, vode alebo iných váncy krízach.) Inak som dos veža vecí nechala na ňu a väčinou stačilo len poveda alebo nesúhlasne pozrie.
A ona chápala, potforka.
Není tady
Wiki napsal(a):
Tvůj pes se spoléhal , e mu kryje záda? To je taky pro tebe hodně nepříjemné..., ale asi jsi to zvládla, viď? To jsi váně dobrá.
Pejska mám od půl roku, a od narození byl v chovné stanici. Sice by se tam nemělo nic stát, ale kdo ví...
Lekal se, přesně jak píe ty, vlastního stínu. Druhý pes byl v naprosté pohodě, nevzbudil se ani kdy jsem mu touchala vysavačem do pelechu. Tento pes má hrůzu ze vech zvuků, nato z vysavače u hlavy.
Ty má asi ty tané pejsky, ne? Nebo si to pleru s mamlamuty a jetě jedním plemenem...Hasky?
V souvislosti s tímto - byli jsme v Harrachově na výletě a moje psy (putěné v lese - nikde nikdo) napadli vlekařovi psi - taní, snad evropský taný pes. Z ničeho nic přilítli a začla děsná vřava....Nic moc jim neudělali (pár drobných kousanců), ale vyděsili je natolik, e tento lekavý pes utekl. Ten druhý se furt obloukem vracel ke mně.
Ti psi byli vycvičeni, prý se při zápřahu ani neohlídnou, nato aby vybočili z trasy. ...nehledě, e by běeli jen tak někam..Oni byli taky na procházce.
Psa jsme hledali asi 6hodin. Byla jsem polomrtvá strachy. Natěstí jsme ho nali (ve spolupráci s taxikáři, policií a vesnicí)
Bál se jetě víc. A kdyby nastala podobná situace, stačí aby mu něco bouchlo za zády (výfuk, něco spadne na zem..) a vezme nohy na ramena zase. U mě bezpečí nehledá. No po Har. u se ani nedivím. Taky jsem "selhala".
Dá se s ním něco dělat?
Tak s vysávačom jazvecová Linda bojovala ú.p.o.r.n.e, a kým nám raz nerozhrýzla hadicu, potom sme si u zakázali drádi ju tým.
Hrozne nás bavilo sledova, aká je podrádená a zlostná a hlučná... a ako srdnato s ním bojuje.
Není tady
Klubko - s tou ztrátou důvěry a řeením pomocí útočení jsi mě docela zaujala Nikdy mě nenapadlo e by za tím mohlo gýt něco takového. Máme fenku nalezence, lo jí cc třičtvrtě roku kdy se u nás objevila. Je malá, 7 kg, my u tehdy měly dvě fenky (starí, tehdy pět let). Snaula se doma vbojovat alfla (resp beta) pozici..co se jí nejspí podařilo. No nic, je to na dlouho a offtopic- mohla bych ti napsat sz?
třeba bys mi mohla poradit
díky moc
Není tady
Selima napsal(a):
Podža mňa sa VETCI psi boja dierovaných podláh, moja jazvečica preskakovala také tie mrieky bene. Do vlaku som ju vynáala - ale ona mala cca 13 kg...
Výok sa nebála a po eskalátore sme museli chodi stále dokola...
ale mrieky a dierované podlahy ee.
Naa Amélia nie, predstav si Máme lávku pre peích, celú deravú a ona sa naprostriedku zastaví a so záujmom sleduje kačice dolu na rieke pod sebou
Vlaky takisto - cestovala dva razy a mohla by stále. Bojí sa iba, keď mu ziape a ja sa nasledne rozzúrim.
Není tady
Wiki napsal(a):
Tvůj pes se spoléhal , e mu kryje záda?
Kadej pes na to spoléhá! Taky mi trvalo, ne jsem se to naučila....jsem Nealfa jaksi od přírody. A člověk to má tak zaitý! Loni moje Máli začla buzerovat těně. Ne e by ho chraňpámbu pokousala - ale je to taková pančelka Jene těnětovo pánečkovi se to nelíbilo, tak ji popad a vysvětlil jí to. Já se v tu chvíli moc inteligentně nezachovala.....pralo se ve mně "co mi má co ahat na mýho psa" s pocitem, e to vlastně dělá správně - co dělal
Take moje reakce byla sice "co mi aháte na mýho psa" ale taková nemastná - neslaná....no, moc alfovatě jsem nepůsobila
Není tady
Co je s klubkem?
Já ani netuila e bych se měla chovat alfovitě. Taky nejsem ádná alfa od přírody, i kdy mu si myslí, e chci vládnout - takový nesmysl...ani psovi nedokáu poručit. Já mu pořád jen vysvětluju a ptám proč dělal to, kdy ví e nesmí... a ták.
Ná pes se taky právě ke psům chová útočně (pokud se tomu tak dá říct při jeho 8kg). Je to asi taky strach.
Není tady
Wiki - tak to vypadá e to máme doma podobně. ATo já sice i poručím, pes se přikrčí (kdy ví e něco provedl) ale jaksi účinkem se to míjí U nás je to v pohodě pokud dojde pouze k prvnímu čuchnutí, to si líbit nechá a pak si u psa nevímá. Pokud s pes hce ovem čuchnout podruhý, tak to u nastává vix
e občas i chlupy lítaj
Není tady
Wiki napsal(a):
Co je s klubkem?
Já ani netuila e bych se měla chovat alfovitě. Taky nejsem ádná alfa od přírody, i kdy mu si myslí, e chci vládnout - takový nesmysl...ani psovi nedokáu poručit. Já mu pořád jen vysvětluju a ptám proč dělal to, kdy ví e nesmí... a ták.
Ná pes se taky právě ke psům chová útočně (pokud se tomu tak dá říct při jeho 8kg). Je to asi taky strach.
Taky jsem to netuila. Ono to ale je daleko lepí - to není o "vládnutí" tak, jak si ho my představujeme. Pes má radi, kdy za něj rozhoduje, jak jen to jde - je to pro něj jednoduí. A kdy nerozhoduje, tak to veme (dle svojí vlastní povahy) více či méně do tlapek - co není vdycky ideální, ejo....Moná se tvůj pes chová útočně právě proto, e si myslí, e ty to holt nevyřeí?
Tohle máme teď na programu my: u jsem Amálku naučila (víceméně) e kadé setkání s jiným psem napřed řeím já s tou cizí alfou, neboli člověkem. Take ona e můe komunikovat s tím pejskem, a jak já rozhodnu. A teď máme na pořadu situace, kdy na ni někdo vyletí - to ona neustojí, agresivní psy, a odpovídá úplně stejně. A já se snaím najít způsob, jak jí vysvětlit, e to pořeím, ani bych jako trotl cenila zuby na cizího psa na ulici
Take jestli na tohle máte nějakej trik, sem s ním.
Není tady
Jo ale nabrala jsem dvě zásady, které se velice osvědčily:
První je - kdy psa kárá, a u za cokoli, nebo nechce, aby něco dělal, mluv na něj hlubokým hlasem, jako bys vrčela. A kdy chválí - naopak. (ale zas člověk nesmí pitět, jako bezmocný těňátko, ejo
)
A druhá - tvoje emoce směrem ke psovi se musejí pohybovat v úseku - spokojenost - nespokojenost.
Vztek nezvládaj ani náhodou, to prostě nepoberou.
Není tady
Definitiv napsal(a):
Wiki - tak to vypadá e to máme doma podobně. ATo já sice i poručím, pes se přikrčí (kdy ví e něco provedl) ale jaksi účinkem se to míjí
U nás je to v pohodě pokud dojde pouze k prvnímu čuchnutí, to si líbit nechá a pak si u psa nevímá. Pokud s pes hce ovem čuchnout podruhý, tak to u nastává vix
e občas i chlupy lítaj
Kdy něco provede (má jen jeden hřích, zato trvalý - značkuje) - tak ho zavolám, on ví, přikrčí se, popř. zaleze, stihne-li to. Já ho k tomu vezmu (hrajem to tak u léta), řeknu mu e je to fuj a e nesmí a pustím ho. Odlítne jak raketa, ale já u se těím, e ho za 3minutky (to tak stihnu uklidit) můu zavolat a povyprávět mu, e to se nesminká, nóó. Má tak 3měsíční cykly.
A na procházce, potkáme-li psa který mu nevoní, to u poznám, e ho pozoruje a bystří, tak mu melu furt : nesmí! nesmínesmí! a drím ho jako nakrátko. Nic jinýho neumím, no a vypadá to celkem dobře. Kdyby byl na volno tak jde provokovat, začne se nafukovat, prsit a pokud dosáhne, tak začne nakrývat (cokoliv)
Jinak já si celkem o "výcviku" a výchově nemám co povídat, resp. nemám čím přispět. Viz. příklad.. Včera jsem byla se psy s dcerou a byli jsme ve psím areálu - oplocený a psi na volno. Byl tam jen jeden malý pes - tak jsem si troufla. Můj čokl odběhl daleko ode mne - k tomu druhýmu psu a já na něj 2x zavolala. Pes - klasika - bez reakce - a dcera mě poučila, abych se prý neztrapňovala a mám dělat jako e nic, e to tak chci...
Není tady
Lupi - díkes za typy - modulaci hlasu (hluboký vysoký) zcela určo můu pouívat, to mi neublíí návaly vztk a jiných citů či pocitů se snaím potlačovat co to jde, tak snad něčeho dosáhnem
Wiki - já jsem stranej slaboch, vím třebas e by pes neměl chodit do postele, ale jednak to téměř nejde uhlídat a pak ten pohled
jinak zlozvyjů máme dost, jako třeba válení v rybě, útočení na jeky, krtky, mi a jiné, přijde víceméně kdy zavolám (ovem pokud je něco zajímavýho tak si teda dá načas
)
Není tady
No tak klídek, Def...pes by naopak měl chodit do postele, kdy chce Protoe postel je nora a v noře jsou na noc vichni hezky pohromadě. Máli u je otrklá a nebojí se, tak chodí buď střídavě ke mně a k muovi, nebo vůbec...a někdy je celou noc venku - ale jen kdy se jí chce
Ale do roka, roka a půl spala s čumákem na někom z nás, kdybychom jí náhodou chtěli zdrhnout.
A tuhle jsem zrovna přemítala, proč je radi uvnitř v domě, kdy jsme pryč - a to i kdy je hezky a na zahradě má přece jen víc zábavy. A dolo mi, e je to furt o tý noře. Jednak není normální, aby celá smečka odela a v noře zbyl sám, notabene relativně dospělý pes - tak u to je divný. A kdy u by to vůbec nastalo myslím, e by byl radi uvnitř v noře, protoe prostor okolo je v péči alfa páru - ten rozhoduje, kdo smí do vnitřního prostoru a kdo ne. Chudák poslední ve smečce si musí připadat, jak nahej v trní...tak teď přemítám, jak to zařídit, aby byla venku a přitom si tak nepřipadala
Válení v rybě...no to není ale zlozvyk, to je normální maskování, přece! Dle dobrých mravů by ses měla válet taky
A myi jí dovoluju lovit - kdy u nechci, aby lovila srny
Není tady
Lupi - tak to mi spadl kámen ze srdce, páč zrovna máme v noře i několik kusů gumových zvířátek co činí spaní troku obtíným, ale co bch pro smečku neudělala
Naí venku zůstat problém nedělá, moná bere celou zahradu jako území. To e válení je maskování, to vím, jen kdyby se mi z toho tak nezvedal aludek
A s tím lovením, mně primárně nevadí zakouslá my (i kdy je jí koda, jeliko pes jí neulovil z hladu), jako to, e během toho lovu mě neposlechne (těkání na jeka někde ve stráni, kam pro ní musím zalízt a lapit jí
)
Není tady
No pochop - protoe tě nemůe poslechnout! Objevil něco neuvěřitelnýho - například jeka, nebo krtka - a teď tě volá, abys to la nějak vyřeit To by člověk musel být alfovatej alfa, aby na dálku dal tomu psovi vědět, e o jeka nemá zájem...asi bys měla zpozornět, zaposlouchat se a pak se bez zájmu otočit a volně odklusat
Co se v parku dělá doost blbě a člověk potřebuje pevný nervy....
Co mě se týče, já jsem prozatím ráda, e jsem dosáhla alfovatosti, jaké jsem dosáhla a soudím, e jsem na vrcholu svých moností. Take jeky tak nějak vzdávám.
Ono vůbec, kdy chce, aby ten pes zamířil jakýmkoli směrem, musí tím směrem zamířit napřed sama, take kdy se řítí k němu a potamo k jekovi, jistě si myslí, e vzbudil tvůj zásadní lovecký zájem
Není tady
Anebo musí mít absolutně perfektní přivolání, kdy ten pes prostě nepřemejlí, proč a nač ho volá. Ale to se přiznám, e takhle dokonalý ho teda taky nemám...to chce hodně času - a taky zřejmě tu alfovatost vyvinutějí...
Jo ty má taky fenečku
Není tady