18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Čeká mě s naím stř.velkým psem (něm.pinč) poprvé cesta vlakem.několik set km a uvauju nyní,jak nejlépe zvládnout nástup a výstup z vlaků,protoe někdy jsou schůdky hodně vysoko a jsou taky dost strmé,take mám obavu,aby třeba při vystupování pes nějak nekobrtl a nespadl pod vlak nebo aby mě třeba nestrhl sebou,jak se pohrne ven.Přemýlím,jak tenhle proces co nejlíp zajistit a abdolvovat,máte s tím někdo zkuenosti?
Není tady
pokud se bude bát těch schodů, vystoupit první a psa pak vzít do náruče. pokud nebude, mít ho na vodítku nakrátko, aby nemohl dělat kraviny.
Není tady
Moná najít nádraí, kde mají vyhovující nástupitě. My jsme vozili tetu do sousedního města na vlak, protoe u nás je to straně vysoko a u sousedů vlak stavěl pěkně na peróně, schůdky byly nízko. (Hloupost srovnávat starou paní se psem, ale to jen tak na okraj.)
Jinak fakt asi nastupovat ve dvou, psa nakrátko a nebo do náručí. Taky jsme tak nastupovali, ale smůla je, kdy prí. To byl pes jako čunče a já potom taky.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Moná najít nádraí, kde mají vyhovující nástupitě. My jsme vozili tetu do sousedního města na vlak, protoe u nás je to straně vysoko a u sousedů vlak stavěl pěkně na peróně, schůdky byly nízko. (Hloupost srovnávat starou paní se psem, ale to jen tak na okraj.)
Jinak fakt asi nastupovat ve dvou, psa nakrátko a nebo do náručí. Taky jsme tak nastupovali, ale smůla je, kdy prí. To byl pes jako čunče a já potom taky.
- asi to tak taky budu muset udělat;i počítám s tím,e si seboiu vezmu mokrý hadřík,abych se následně utřela od bláta a nedorazila na konečnou jak kdy se vracím právě ze zákopů.
Jsem sama zvědavá,jak se ná hafan k tomu bude stavět,jestli aktivně hned vyskočí sám na schody nebo jestli se bude bát,fakt nevím,ale jsem u docela zvědavá,jak se tam budem koulet spolu.
To jsem právě taky chtěla vědět,jak se tady k tomu nastupování a výstupu měli vai hafani?
Není tady
Moc se mu to nelíbilo. Běně so bojí výek, take po pavlači u tety chodíme připlácnutý na zeď. Kdy ho někdo vidí, tak se můe smíchy strhat. Po pěti letech jsem ho naučila chodit přes elezný most, skrz který je vidět do vody, ale ten vlak nic moc. Schůdky jsou taky děrovaný a moc se mu to nelíbí. Ale zvládnout se to dá. Nejeli jsme moc daleko, take jsme cestu přečkali v tom vstupu vagonu kde je jedno sedátko. Obávám se, e by chtěl sedět na sedačce a e by nás průvodčí rychle vyprovodil.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Moc se mu to nelíbilo. Běně so bojí výek, take po pavlači u tety chodíme připlácnutý na zeď. Kdy ho někdo vidí, tak se můe smíchy strhat. Po pěti letech jsem ho naučila chodit přes elezný most, skrz který je vidět do vody, ale ten vlak nic moc. Schůdky jsou taky děrovaný a moc se mu to nelíbí. Ale zvládnout se to dá. Nejeli jsme moc daleko, take jsme cestu přečkali v tom vstupu vagonu kde je jedno sedátko. Obávám se, e by chtěl sedět na sedačce a e by nás průvodčí rychle vyprovodil.
Já mám taky psa, který se bojí děrovaných podlah. Např. krabák (proboha jak se tomu říká?) na boty v nějakém domě byl hned za dveřmi a před ním jeden schod a neel prostě obejít. Tam se zasek - neřeitelné. Ale má 8 kilo, take jsem ho přenesla. Od té doby mu nikdo neřekne jinak , ne "blondýna". Výky - to je zajímavé - jak kde. Z balkonu z 5. patra vystrčí hlavu, čumí , e málem vypadne, ale kdy jsem ho vzala do ruky, e se s ním podívám z okna (z toho 5.p) - tak měl hrůzu a nalepil se na mě a puls měl 200.
Není tady
No tak můj pes z vystupování ani nastupování trauma neutrpěl, infarkt jsem dostala skoro já, kdy jsem ji musela v náručí vynést po schodech, protoe se bála na ty schody strčit i čenich. 15 kilo normálně není zase tak moc, ale absolvovat ty schody s ní a kabelou byla docela síla Dolů jsme to absolvovali, jak u bylo popisováno a jedna výhoda - protoe se bála, tak jsem ji nemusela přemlouvat, aby nevyskakovala první
Upravil(a) D. (18. 3. 2009 13:05)
Není tady
Celá léta nám cestování vlakem lo dobře. Nejprve letí taka a za ní vyhodím na schody psa, někdy naopak, ale sám se tam nedostane. 200 km jsme jetě vlakem nejeli, ale i k mamince to trvávalo 3-4 hodky. Spí by mě trápilo venčení.
Dnes to vypadá tak, e můj Bílý chlup neběhá, u jen s těkým dechem pomalu kráčí, u druhý den nechává granule stát, ani moc nepije. Nevím, co ho trápí, jestli mu jetě něco pomůe, je to u starý psí pán.Asi nedojde ani na veterinu, budu muset mit taxi a to já nerada.
Pohyblivé schody jsme nezkoueli vůbec, el by asi na ruce, ale kdo by nesl zavazadla, to nevím, neb jezdívám sama. Dodatečně jsem ráda, e jsem to nemusela řeit.
Z vlaku to zvládal vdycky sám, jen v poslední době jsem mu občas maličko helfla.
Není tady
Wiki napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
Já mám taky psa, který se bojí děrovaných podlah. Např. krabák (proboha jak se tomu říká?) na boty v nějakém domě byl hned za dveřmi a před ním jeden schod a neel prostě obejít. Tam se zasek - neřeitelné. Ale má 8 kilo, take jsem ho přenesla. Od té doby mu nikdo neřekne jinak , ne "blondýna". Výky - to je zajímavé - jak kde. Z balkonu z 5. patra vystrčí hlavu, čumí , e málem vypadne, ale kdy jsem ho vzala do ruky, e se s ním podívám z okna (z toho 5.p) - tak měl hrůzu a nalepil se na mě a puls měl 200.
Podža mňa sa VETCI psi boja dierovaných podláh, moja jazvečica preskakovala také tie mrieky bene. Do vlaku som ju vynáala - ale ona mala cca 13 kg... Výok sa nebála a po eskalátore sme museli chodi stále dokola... ale mrieky a dierované podlahy ee.
Není tady
Wiki napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
To je a priori nedôvera v človeka. Jazvecová u ku koncu nevládala po schodoch(poruili sme vetky odporúčania a celý ivot preila v 2 domoch - oba 3. poschodie bez výahu ), tak som ju nosila a zjavne mi nedôverovala... Hoci sama nechcela a nemohla po schodoch, u mňa v náručí nesúhlasne funela, doslova ma objímala packami a dolu mi skákala z náručia ako Valenta. Spadli sme pritom naozaj len raz a ako som sa ju snaila chráni, tak som nepohla rukami ani o píďu a celé schodite sme sa strepali ako vrece zemiakov - môj pád stlmil kouch, ona bola na mäkkom. Akurát hlava mi trieskala o schody ako medicinbal a tipovala som, e dolu upadnem do kómy, ale vstala som ako dáma, opráila kouch a li sme. Odvtedy mi dôverovala troku viac... ale aj tak nič moc.
Není tady
Inak, vo vlaku nebývali zásadnejie problémy, Linda bola čistotná a ani s kokricou neboli väčie trable. Akurát kokrica TRVALA na tom, e na lavici musí VDY sedie hore, zarovno so mnou a najlepie díva sa mi zažúbene do očí, take s tým boli problémy v parku, vo vlaku aj v čakárni u veterinára, kde sa občas pobila kvôli právu sadnú si medzi žudí. Jazdievali sme cca 2 hodiny, take som vdy brala so sebou misku a vodu. rádlo nechýbalo a venčili sa PRED a PO.
Není tady
Ná pes má sedm kilo, take přenáet se dá, ale potřeba to není. Jakási touha ho ene do vech dopravních prostředků autem počínaje a trolejbudem konče Před schůdkama vlaku mu jen řeknu hop a u je tam. Při výstupuho naopak nedrím nakrátko, páč z těch schodů je teda o dost rychlejí ne já a buď by mě sundal, nebo by se přirtil - take kdy vystupuju třebas z rychlíku a jetě s baohem na zádech, psa mám u nohy, u schodů zavelím dolu a pustím vodítko. Pes zůstane pod schody stát a já jsem bez problému
Jinak na cestování doporučuju takovou tu skládací mističku s pítkem Můj čoklík teda umí pít i z dlaně, ale není nad pohodlí
Není tady
Selima napsal(a):
Podža mňa sa VETCI psi boja dierovaných podláh, moja jazvečica preskakovala také tie mrieky bene. Do vlaku som ju vynáala - ale ona mala cca 13 kg... Výok sa nebála a po eskalátore sme museli chodi stále dokola... ale mrieky a dierované podlahy ee.
Je pravda, e moje psice byla z tohoto taky vyděená. Konkrétně z kanalů. Chodívala jsem s ní běhat a vdy jsem jí měla po svojí levé straně dál od silnice. Jene ona vdycky tak třikrát během té trasy najednou zjančila a začala se mi rvát pod nohy nebo rovnou do silnice. Vůbec jsem nechápala, co jí je a jednou jsem si vimla, e se jen vyhýbá kanálům.
Není tady
Selima napsal(a):
Nai vechny tři to zvládají bez problémů, ale určitá opatrnost tam je je srandovní vdět, jak se na eleznám mostě snaí "nenápadně" jít po těch spojích, kde je plocha na dolap silnějí. Ale já mám pocit, e je to zkrátka bolí, malá apička, velká váha a plocha na které v tu chvíli stojí je malá a musí se přece trochu zařezávat do packy, ne?
Není tady
Aj to, ale ja som raz videla, ako jej prepadla packa do otvoru v tom krabadle, čo sme mali pred bránou, a POCHOPILA SOM, čoho sa boja a prečo. Nič moc.
Není tady
Jej - chudák malej to u nás jsou dírky mení, an jeden z nach psů by tam nohu nedostal ovem občas se stane, e nějaký vtipálek jedno to pole z mostu ukradne a pak babo raď, je to ani ne metr iroký, ale pod váma řeka, jez, kameny nic moc a pejskům se taky nechce to přeskočit
Není tady
Kuty a není u vás takový dům, co má na boční straně poární kovové děrované schoditě? Mohla bys to tam s ním troku natrénovat, u nás na docela malém městě jsou aspoň 3 takové domy, o kterých vím. Jinak jednou jsme jeli na výstavu vlakem, protoe manel měl ruku čerstvě v sádře, a pes si při vystupování z vlaku na tom schodu urval, doslova vytrhl celý dráp jak vyskočil, krvácelo to jak prase a nemohli jsme to vůbec zastavit...
Není tady
Tak můj 50kg váící labrador byl s vlakem vdycky v pohodě, dokud si právě při tom vystupování nezlomil dráp...pak u se mu nikdy vystupovat ani nastupovat nechtělo, ale protoe jsem s ním jezdila sama a to hodně (třikrát týdně min.), musela jsem ho přemluvit. Já ho prostě nezvednu. Vdycky se nakonec nechal ukecat, ale ne skočil do toho vlaku tak to patřičně okecal a vrhal na mě pohledy, jako e to dělá jen pro mě, ale e je to velké utrpení.
Není tady
Hele Kuty - co kdybys mu poloila koberec...?
nemusí být červený
Tak ho vynes, ne? Nebo mu packy dej na schodek a dotlač. To zvládnete.
Není tady
Selima napsal(a):
Wiki napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
Já mám taky psa, který se bojí děrovaných podlah. Např. krabák (proboha jak se tomu říká?) na boty v nějakém domě byl hned za dveřmi a před ním jeden schod a neel prostě obejít. Tam se zasek - neřeitelné. Ale má 8 kilo, take jsem ho přenesla. Od té doby mu nikdo neřekne jinak , ne "blondýna". Výky - to je zajímavé - jak kde. Z balkonu z 5. patra vystrčí hlavu, čumí , e málem vypadne, ale kdy jsem ho vzala do ruky, e se s ním podívám z okna (z toho 5.p) - tak měl hrůzu a nalepil se na mě a puls měl 200.To je a priori nedôvera v človeka. Jazvecová u ku koncu nevládala po schodoch(poruili sme vetky odporúčania a celý ivot preila v 2 domoch - oba 3. poschodie bez výahu ), tak som ju nosila a zjavne mi nedôverovala... Hoci sama nechcela a nemohla po schodoch, u mňa v náručí nesúhlasne funela, doslova ma objímala packami a dolu mi skákala z náručia ako Valenta. Spadli sme pritom naozaj len raz a ako som sa ju snaila chráni, tak som nepohla rukami ani o píďu a celé schodite sme sa strepali ako vrece zemiakov - môj pád stlmil kouch, ona bola na mäkkom. Akurát hlava mi trieskala o schody ako medicinbal a tipovala som, e dolu upadnem do kómy, ale vstala som ako dáma, opráila kouch a li sme. Odvtedy mi dôverovala troku viac... ale aj tak nič moc.
Selimo, to mi chce říct, e mně nevěří?
To mi nenapadlo. Blbec. Za toho čokla bych i dýchala.
Ale moné to je, připoutím...
Není tady
Take první cesta vlakem z Ostravska,přes olomouc do Prahy dopadla OK.Máme sředního psa,17 kg,při této cestě jsem ho vynesla vdycky do vlaku i ven,te´d jsme zas jeli vlakem a u si tam v pohodě skočil sám.Ven jsem ho opět vynáela,bo se jaksi bojím za něj,aby z těch prudkých schodků neuchl mezi vlak a nástupitě.Ale uvauju,e to zkusím jak píe Definitiv,nechat ho seskočit samotného.
Ale na eskalítorech jsme doli k úhoně - vimla jsem si a kdy jsme byli v metru,e je kolem něj na podlaze krve...no hrůza a ta ostuda.Při bliím ohledání jsem zjistila,e přiel na eskalátorech o drápek,částečně,ale ani u toho nekník.Dnes u je dráp v pohodě.
Není tady
Kuty, pamatuj si, e čím více se stresuje ty, tak to přenáí na toho psa. Jednej vdy v klidu a důvěřuj, e to tvůj pejsek zvládne. Jsou fakt někdy chytřejí a ikovnějí, ne my.
Před cestou jej neuklidňuj, nenervuj. Prostě pohoda, klídek, tabáček. On to pak zvládne.
Proto já doporučuji, pokud má někdo pejska od těňátka socializovat na ve. Auto, bus, vlak, esklátor, výtah, kolo, vozík za kolo, kárka, vysuté schody, mosty, lávky atd. I kdy plno lidí říká, e to nikdy se psem nevyuijí. Blbost. Pokud pes ije ve městě, stýká se s lidmi, čím více podnětů, které se naučí s přehledem a chladnou hlavou zvládat, tím větí výhra.
Jsem ráda, e se svým psem můu klidně na sedačkovou lanovku, na vlek atd. Je to prostě salámista. Ví, e musí, tak se dle toho zařídí. I kdy občas jeho výraz, odpovídá tomu co si myslí. Pánečkové si zase vymysleli nějakou ptákovinu,idioti!.
Není tady
Wiki napsal(a):
Selimo, to mi chce říct, e mně nevěří?
To mi nenapadlo. Blbec. Za toho čokla bych i dýchala.
Ale moné to je, připoutím...
Tvojho psa nepoznám , ale moja psina mi nabetón neverila. Bola celá ja - verila len sama sebe. Proste namyslený jazvečík.
Není tady
Klubko napsal(a):
Kuty, pamatuj si, e čím více se stresuje ty, tak to přenáí na toho psa. Jednej vdy v klidu a důvěřuj, e to tvůj pejsek zvládne. Jsou fakt někdy chytřejí a ikovnějí, ne my.
Před cestou jej neuklidňuj, nenervuj. Prostě pohoda, klídek, tabáček. On to pak zvládne.
Proto já doporučuji, pokud má někdo pejska od těňátka socializovat na ve. Auto, bus, vlak, esklátor, výtah, kolo, vozík za kolo, kárka, vysuté schody, mosty, lávky atd. I kdy plno lidí říká, e to nikdy se psem nevyuijí. Blbost. Pokud pes ije ve městě, stýká se s lidmi, čím více podnětů, které se naučí s přehledem a chladnou hlavou zvládat, tím větí výhra.
Jsem ráda, e se svým psem můu klidně na sedačkovou lanovku, na vlek atd. Je to prostě salámista. Ví, e musí, tak se dle toho zařídí. I kdy občas jeho výraz, odpovídá tomu co si myslí. Pánečkové si zase vymysleli nějakou ptákovinu,idioti!.
Tak já s nervama a stresama nemám vůbec problém, na tu cestu jsem se těila jako na něco nového.
Na sedačkové lanovce jsme jeli 2x a bylo to bez problémů-pesan seděl v klidu na klíně po celou dobu jízdy - aasi 20 min a spí se ke mně tisknul ne by chtěl provádět nějaká alotria.
Není tady