Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 3. 2009 14:10

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

Co očekávat od Kineziologie X Rodinné konstelace ?

Dobrý den všem.... prosím, potřebuji Vaši radu nebo názor na věc.

Po delší době braní antidepresiv jsem se definitivně uvědomila, že takhle to opravdu dále nejde.... že nemůžu brát prášky do smrti - a přesto stejně čas od času trpět úzkostnými stavy a stavy, vyplývajících z nízkého sebevědomí.
Trpím nedostatkem sebedůvěry, sebevědomí, neschopností oprostit se od bývalých partnerských vztahů (i když příčiny rozpadu jsou úplně jasné a měla bych je mít v sobě vyřešeny – bohužel nemám).

Také trpím střídavým obdobím – kdy mám potíže s vyjadřováním se, spaním, soustředěním, střídavým hubnutím a tloustnutím, potížemi s přejídáním.
Vím, že chyba je ve mně a nebráním se sama na sobě máknout....a ráda to udělám.... ale nevím, kde začít. Vím, proč jsem se rozešla s partnerem, příčiny byly na obou stranách a nepřekonatelné - ale nemohu se s tím - vnitřně srovnat. A je více věcí, u kterých jsou mi jasné příčiny a důsledky - a přesto stavy úzkosti a vnitřní bolesti přetrvávají. Ze stránky vlastního rozumu je mi všechno jasné, ale tělo jako by chtělo zůstávat ve stavech depresí a beznaděje. Neumím to zkrátka vlastními silami zvládnout.

Kamarádka mi navrhla, ať zkusím kineziologii či rodinné konstelace.

Máte s těmito metodami nějaké zkušenosti? Pokud ano, tak jaké? A v čem spočívá tato metoda? Jak probíhá konzultace? Rády bych to vyzkoušela.... chci totiž tento neveselý stav své duše opravdu změnit, protože zatím si připadám jak myš v sudu.

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#2 16. 3. 2009 14:17

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Co očekávat od Kineziologie X Rodinné konstelace ?

Rainbow,
s konstelacemi mám celkem dobré zkušenosti, ale nejsem odborník, takže nevím, zda ti to pomůže zvýšit si sebevědomí. Tohle téma se tu už řeší.
Ale mám ještě jeden tip: představ si, že jsi vyučující na nějakém kurzu zvyšování sebevědomí. Co vše bys holkám, které si nevěří, chtěla říci? Co by bylo tématem kurzu? Zkus se nad tím zamyslet, mě to celkem pomáhá wink .

Kineziologie - s tou mám zkušenosti spíše negativní, ale zde jde hodně o terapeuta. Musíš si vybrat někoho, kdo ti sedne.

Těžké radit...

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#3 16. 3. 2009 14:21

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Rodinné konstalce probíhají formou divadla. Ty si zvolíš herce za lidi, se kterými si potřebuješ něco vyjasnit. Tito herci se pak vžijí do role tvých rodičů, sourozenců, kamarádů, ... a ukazují ti, jak by se situace správně měla vyvíjet. Je to celkem zajímavé naléhdnout do problémů z dalšího pohledu jiných lidí.

Kineziologie - já to měla tak:
"tvůj nejméně oblíbený předmět ve škole"
- "matematik" - zvedla mi párkrát ruc a řekla "ne". Jiný."
- "chemie" - znovu zvedla ruce a řekla "ano".
"tvůj nejméně oblíbený učitel", ....

Pak mě nějakými pohyby rukou odblokovala, dala přečíst článek o čakře, kterou mám zablokovanou a tím to skončilo.

Ale má kamarádka z toho byla nadšená, prý ji ta samá kinezioložka řekla takové věci, že na to koukala "jak puk" big_smile .

Není tady

#4 16. 3. 2009 14:29

rainbow
♥♥♥----

Tulipánka napsal(a):

Rainbow,
s konstelacemi mám celkem dobré zkušenosti, ale nejsem odborník, takže nevím, zda ti to pomůže zvýšit si sebevědomí. Tohle téma se tu už řeší.
Ale mám ještě jeden tip: představ si, že jsi vyučující na nějakém kurzu zvyšování sebevědomí. Co vše bys holkám, které si nevěří, chtěla říci? Co by bylo tématem kurzu? Zkus se nad tím zamyslet, mě to celkem pomáhá wink .

Kineziologie - s tou mám zkušenosti spíše negativní, ale zde jde hodně o terapeuta. Musíš si vybrat někoho, kdo ti sedne.

Těžké radit...

Díky Tulipánko,
jako vyučující na kursu sebevědomí si někdy připadám, když řeším s kamarádkami jejich problémy.
Právě, že je mi jasné, jak řešit zapeklité situace, ale neumím to aplikovat na sobě. Tedy umím - zdravě se urazit, zkritizovat - pokud je kritiky potřeba, nechat odejít člověka, který mě podrazil. Ale stojí mě to dost duševních sil, protože vím, že hraju divadlo.
Inu - díky moc za odpověď hjarta

Není tady

#5 16. 3. 2009 14:38

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Rainbow,
já právě začínám na svém sebevědomí pracovat, snažím se být co nejvíce bdělá a když cítím, že to nezvládám, tak přemýšlím, co bych asi jako vyučující odpověděla a pak si to vsugerovávám i sobě. Ale musíš tomu věřit, že to tak je.
Třeba myšlenka: měla jsem hloupou otázku, proto mi někdo jízlivě odpověděl.
- odpověď: přece nemám hloupé otázky, otázka buď je, nebo není. Buď tu věc vím, nebo se na ni zeptám. A že na ni neznám odpověď? Nejsem vševědec, to neznamená, že jsem hloupá.
A pak si stále opakuji, že přeci nejsem vševědec a mám právo se ptát a že je to problém toho, kdo jízlivě odpověděl. Že na to neměl právo.

Pomáhá to, ale je to asi fakt běh na dlouhou trať. Hlavně se snaž najít tu jistotu v sobě sama, každý člověk má stejnou hodnotu, nikdo není lepší ani horší. A dobrý člověk ti neodpoví jízlivě, on ví, že máš právo se zeptat.

Snad jsem ti trochu poradila...

Není tady

#6 16. 3. 2009 15:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kineziológia je najlepšia na odbúranie podvedomých blokov, rod. konštelácie vlastne tiež, ale riešia skôr vzťahové problémy a opakujúce sa "chyby" či "neúspechy" vo všetkých druhoch vzťahov. Pri oboch záleží na profesionalite terapeuta a na tom, nakoľko ti sadne.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 16. 3. 2009 15:24

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Chodila jsem na kineziologii, chodila jsem a chodím na rodinné konstelace... doporučuju spíš rod. konstelace, mně vyhovují a pomáhají víc.
U kineziologie to bylo tak, že jednou to pomohlo, podruhý ne... u konstelací mám pocit, že každý další kurz mě někam posune. Vždycky.
Kineziologie - práce pouze s lektorem, prostřednictvím Tvého těla komunikuje s Tvým podvědomím.
Rodinné konstelace - práce ve skupině lidí, pomocí představitelů (ostatních lidí) se můžeš podívat na svůj problém, jak to popsala Tulipánka. S tím rozdílem - ty lidi nejsou "herci" ale představitelé... oni nic nehrají... oni cítí a podle toho se pohybují.
V Praze máš spoustu možností a výběr, ke komu na konstelace jít, když budeš mít zájem tak Ti někoho doporučím, asi spíš do SZ.

Není tady

#8 16. 3. 2009 17:09

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

POkud chceš najít sebedůvěru a sebevědomí, zjistit kdo vlastně jsi , můžeš se poohlídnout po takových kurzech přímo na netu. Hledej sebepoznávání, arteterapii, psychoterapii...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#9 17. 3. 2009 9:18

rainbow
♥♥♥----

Děvčata, děkuji moc za vaše názory. Osobně bych asi chtěla najdříve vyzkoušet spolupráci pouze s lektorem - mám ostych a potíže projevovat se mezi více lidmi. A taky je hodně na tom, co psala Pavla - potřebuju zjistit, kdo vlastně jsem. Teď si připadám taková "neviditelná". Nevím, zda pochopíte ten pojem - mám pocit, že neexistuju.

Není tady

#10 17. 3. 2009 9:34

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

rainbow napsal(a):

Děvčata, děkuji moc za vaše názory. Osobně bych asi chtěla najdříve vyzkoušet spolupráci pouze s lektorem - mám ostych a potíže projevovat se mezi více lidmi. A taky je hodně na tom, co psala Pavla - potřebuju zjistit, kdo vlastně jsem. Teď si připadám taková "neviditelná". Nevím, zda pochopíte ten pojem - mám pocit, že neexistuju.

v tom případě bych já na Tvém místě šla na kineziologii, protože je intimnější než rodinné konstelace. Já sama mám s kienziologií výborné zkušenosti a rozhodně to sezení probíhalo naprosto jinak než u Tulipánky. Vždy se jde k příčině problému a ta se řeší. Člověk při kineziologii si sám volí svoji novou cestu životem a ujasňuje si své další kroky tak, aby dosáhl toho, co potřebuje

Není tady

#11 17. 3. 2009 9:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak ak ide o to "nájsť sa", tak podľa mňa je ideálne vyskúšať kľudne aj viacero metód a vybrať si, którá ti najviac vyhovuje. Rod. konštelácie sú naozaj skôr pre "otrlejších", zažila som pána, ktorý minútu pred začiatkom dostal bobky a zdrhol. big_smile Ale metód je toľko, že ručite nájdeš niečo, čo ti bude v momentálnom rozpoložení vyhovovať.  Čo takto EFT alebo SRT?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#12 17. 3. 2009 9:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

rainbow napsal(a):

Viz SZ.
Tam jsem napsala pouze kurzy... Ale např. Zdeněk Šimanovský (ale i jiní) dělají i soukromá sezení... Můžem o tom víc podiskutovat přes SZ...

Jinak: byla jsem u něj včera, a dělal se mnou EMI (opět nová zkratka :-) eye movement integration (nebo jak se to jmenuje)... docela zajímavý :-)

Není tady

#13 17. 3. 2009 13:24

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

rainbow - pak ti doporučím pandořinu školu, něco dělá i phdr marie Říhová a pak taky zkus googlit.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí