1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj, potřebovala bych poradit, jaké máte zkuenosti? Matyáek má 14 měsíců, a jakmile se oteplí, tak kadý víkend jezdíme na chatu, take přemýlíme, e bychom ho nechali naočkovat proti klíové encefalitidě, doktor říkal, e by první dávku mohl dostat v květnu. Teď jsem ale četla názor, e takto malé děti by se očkovat neměli, protoe mají organismus zatíený povinným očkováním.....
Nechal jste někdo očkovat děti takto brzy? Co na to vai doktoři? Moc díky.
Není tady
radím neočkovat před 4rokem
přesně jak píe.....je zatíený jiným očkováním a pak
1. klítě větinou na tak malé dítě nejde
2. jde rychle na těle dítka odhalit....po kadé návtěvě lesa jej prohlédne
klíovou encefalitýdu prý způsobují a ty klíata co jsou vpitá déle(jsem četla)
Není tady
My máme na chatě a u babičky hodně velký výskyt a dr nám doporučila naočkovat, ale řekla a po 2roce, u nás čeká poslední dávka, jsou dohromady 3
a nevím teorie e klítě nejde na tak malé dítě je asi divná ne
Není tady
Klari já teď četla nějakou studii a bylo to tak napsáno...taky mi to příjde divné asi mají děti sladkou krev
Není tady
Taky jezdíme do míst kde je výskyt klíat opravdu vysoký.
e klítě nejde na malé dítě je blbost .... nae Anička jich loni pár pochytala a hlavně je fajn prohlédnout po kadé návtěvě lesa, ale klítě můe chytit i na zahradě take to by člověk musel dítě prohlíet co pět minut a to je ( aspoň podle mě) naprosto nemoné.
Očkovali jsme před měsícem první dávku.
Není tady
Ja jsem zase cetla a slysela,ze u malych deti jsou ty klistovky celkem s hladkym prubehem, jedine,co se musi hlidat jsou ty vysoke teploty a strnuti sije. Takze my urcite ockovat nebudeme a take jezdime k tchyni a tchanovi a ze tam tech klistat je pozehnane.
Není tady
nam rikala doktorka na infekcnim, ze klistovka staci ockovat az pozdeji, ze pro tak male ditko to nedoporucuje
Není tady
no, na maleho v lete sly klistata jak zbesila, nektera jsme vyndavali pekne dlouho, za leto jich mel tak 7.....jenze on se neda uhlidat a leze fakt vsude, zejmena ve vysoke trave...
dr. rikala, ze si to musime rozhodnout sami, zda ockovat ci ne, ale taky jsem slysela nazor, ze neockovat moc brzy, tak zatim cekame
Není tady
ahojte,
pytala som sa p. primarky z detskeho infekcneho a ona mi hovorila ze proti encefalitide staci ockovat neskor a to okolo 4ho veku dietata pretoze dovtedy sa jeho imunita vyvija a obmiena a preto ich telo sa s pripadnou encefalitidou dobre vyrovna...
Není tady
Mně taky řekla dr., e klíovka se očkuje a od tří let. Je fakt, e loni syny neměl ani jedno a to se pořád batolil v trávě, kdeto ze psa jsme denně lovili 3-5 kousků a to byli spolu jen na zahradě. Take kdybych to měla srovnat, na psa ty mrchy lezou mnohem více.
Není tady
Na malé děti klíata jdou úplně stejně jako na dospělé. Očkovat jsem nechala a v esti letech kdy začal jezdit sám na tábory a soustředění. Kdyby to lo, nechám naočkovat u ve třech letech, doufám, e u mladího mi to tak vyjde, dřív bych do toho nela. Rozhodně je ale potřeba dobře chránit, repelenty, oblečení, vdycky čepice, po návtěvě lesa vechno svléknout, prohlídnout prcka a dát jiné oblečení. Je to otrava, ale nejvíc se klíata drí v oblečení a zakousnou se později.....
Není tady
stvorlistok napsal(a):
ahojte,
pytala som sa p. primarky z detskeho infekcneho a ona mi hovorila ze proti encefalitide staci ockovat neskor a to okolo 4ho veku dietata pretoze dovtedy sa jeho imunita vyvija a obmiena a preto ich telo sa s pripadnou encefalitidou dobre vyrovna...
Ahoj, vakcina je dostupna pro deti uz od 1 roku, takze ja hned jakmile to bylo mozne, jsem nechala obe decka ockovat. Jak ti primarka z infekcniho muze zarucit, ze zrovna u tvyho ditete se encefalitida neprojevi? To mi prijde jako blbost, kazdej imunitni system je jinej
Není tady
clovicek napsal(a):
stvorlistok napsal(a):
ahojte,
pytala som sa p. primarky z detskeho infekcneho a ona mi hovorila ze proti encefalitide staci ockovat neskor a to okolo 4ho veku dietata pretoze dovtedy sa jeho imunita vyvija a obmiena a preto ich telo sa s pripadnou encefalitidou dobre vyrovna...Ahoj, vakcina je dostupna pro deti uz od 1 roku, takze ja hned jakmile to bylo mozne, jsem nechala obe decka ockovat. Jak ti primarka z infekcniho muze zarucit, ze zrovna u tvyho ditete se encefalitida neprojevi? To mi prijde jako blbost, kazdej imunitni system je jinej
Ahojda
Není tady
Kroksy napsal(a):
stvorlistok napsal(a):
ahojte,
pytala som sa p. primarky z detskeho infekcneho a ona mi hovorila ze proti encefalitide staci ockovat neskor a to okolo 4ho veku dietata pretoze dovtedy sa jeho imunita vyvija a obmiena a preto ich telo sa s pripadnou encefalitidou dobre vyrovna...Ahoj, vakcina je dostupna pro deti uz od 1 roku, takze ja hned jakmile to bylo mozne, jsem nechala obe decka ockovat. Jak ti primarka z infekcniho muze zarucit, ze zrovna u tvyho ditete se encefalitida neprojevi? To mi prijde jako blbost, kazdej imunitni system je jinej
já zase slyela, e proti encefalitidě vakcina neni???
Není tady
Ja jsem nad tim zatim neuvazovala,ale budeme to muset taky resit.Jelikoz travime venku a v prirode pres leto taky dost casu.Ale ockovani zatim urcite ne.Ja jsem myslela,ze to vyresime treba repelentnim naramkem.Jelikoz s emi prici,mazat dite nejakym smardlavym sajrajtem po celym tele.Co myslite?Popripade,mate s naramkem zkusenost?
Není tady
vzorná ena napsal(a):
Kroksy napsal(a):
stvorlistok napsal(a):
ahojte,
já zase slyela, e proti encefalitidě vakcina neni???
Tak to si plete s boreliozou, proti klíové encefalitidě očkování je, není naopak proti borelioze :-D
Není tady
Tanka napsal(a):
Ja jsem nad tim zatim neuvazovala,ale budeme to muset taky resit.Jelikoz travime venku a v prirode pres leto taky dost casu.Ale ockovani zatim urcite ne.Ja jsem myslela,ze to vyresime treba repelentnim naramkem.Jelikoz s emi prici,mazat dite nejakym smardlavym sajrajtem po celym tele.Co myslite?Popripade,mate s naramkem zkusenost?
Já myslim, e náramek bude mít ty samý funkce asi jako u psů - draze koupí a pak za to taky můe draze zaplatit...stejně to klítě můe mít a kdy bude infikovaný, tak holt bude mít peka. Proč se brání očkování?
Není tady
vzorná ena napsal(a):
Tanka napsal(a):
Já myslim, e náramek bude mít ty samý funkce asi jako u psů - draze koupí a pak za to taky můe draze zaplatit...stejně to klítě můe mít a kdy bude infikovaný, tak holt bude mít peka. Proč se brání očkování?
Já bych se teda rozhodně na nějaký náramky vykalala, co to má za smysl? Podle mě absolutně ádnej...take očkovat...
Není tady
Kroksy napsal(a):
vzorná ena napsal(a):
Tanka napsal(a):
Já bych se teda rozhodně na nějaký náramky vykalala, co to má za smysl? Podle mě absolutně ádnej...take očkovat...
Ahoj, já jsem tedy jednoznačně pro očkování, náramky nezabraly ani na mýho psa. Jestli chcete, můu vám jedině doporučit, sama jsem pročla očkováním a jsem teď maximálně spokojená a hlavně nemám strach strčit nos do lesa nebo i před barák
Není tady
A nemáte náhodou někdo zkuenost s vakcinou FSME-IMMUN? Doktorka jí předpsala mojí kamarádce
Není tady
Tak ale uz to tady huste zavani reklamou..fuj...
Kroksy,Vzorna zena a Lorreta.....par prispevku a i na jinejch vlaknech jen kecy o tom jak je ockovani skvely..jinak nic...ja svoje dite ockovat nenecham a ty se treba rozkrajej..
Není tady
Tanka
očkova rozhodne nemienim, o náramku som ete nepočula, ale pohžadám.
Môj pes má obojok proti klieom a účinkuje výborne, má ho od skorej jari do neskorej jesene. V prírode sme denne,ale myslím e netreba veci preháňa.
Kadý večer sa to malé telíčko dá skontrolova a je pokoj.
Zachvížu sa budeme očkova aj proti čistému vzduchu mám pocit
Není tady
S Klarkou sme toho roku chodili na huby a raz si z tejto navstevy lesa odniesla 12tich kliestov. Podotykam, ze bola repelentom postriekana na hole telo, potom oblecenie a v lese som 2x prestriekavala... podla toho usudzujem, ze repelent znacky OFF pre deti je neucinny. Vytiahla som ich vsetky uplne bez problemom, boli pekne vidiet, ebo ta detska pokozka je takmer bez znamienok a hned som ich videla. Ja som mala 6tich a Rasto mal 3. Lekarka mi samozrejme hned nukala ockovanie ale pokial toho kliesta vyberies do par hodin, ked este nieje poriadne pricucnuty tak infekcia nehrozi. Niesom velkym nadsencom ockovania ale toto je jedno z malo, ktore budem zvazovat...
Není tady
Renky napsal(a):
S Klarkou sme toho roku chodili na huby a raz si z tejto navstevy lesa
odniesla 12tich kliestov. Podotykam, ze bola repelentom postriekana na hole telo, potom oblecenie a v lese som 2x prestriekavala... podla toho usudzujem, ze repelent znacky OFF pre deti je neucinny. Vytiahla som ich vsetky uplne bez problemom, boli pekne vidiet, ebo ta detska pokozka je takmer bez znamienok a hned som ich videla. Ja som mala 6tich a Rasto mal 3. Lekarka mi samozrejme hned nukala ockovanie ale pokial toho kliesta vyberies do par hodin, ked este nieje poriadne pricucnuty tak infekcia nehrozi. Niesom velkym nadsencom ockovania ale toto je jedno z malo, ktore budem zvazovat...
12 klíat za jednu procházku??? To bys mohla vyhledat v Pelhřimově tu agenturu na rekordy :-)) Moje ségra jich jednou měla 7, ale to bylo za celý léto- Můu vědět, v jaký se nachází oblasti?
Není tady