1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
ja HA beru nekolik let a jsem s ni spokojena-riziko selhani je minimalni oproti kondomu nebo prerusovane soulozi, ktera je navic pro me velice frustrujici...o uzivani HA jsem si vzdycky rozhodla sama, zadny z mych partneru me k tomu nenutil, i kdyz je to pro ne pohodlnejsi...HA je totiz pohodlnejsi i pro me...
ze HA muze mit, stejne jako jakykoliv jiny produkt farmaceutickeho prumyslu, vedlejsi ucinky (o nichz se mimochodem pise v pribalovem letaku, ktery byva dobre si precist...ve vsech druzich HA co jsem uzivala-4 druhy-se psalo jak o pozitivnich, tak i moznych negativnich efektech)...pokud nekomu tyto vedlejsi ucinky pripadaji jako prilisne riziko, nikdo ho nenuti HA pouzivat, antikoncepcnich metod je vic...kazdemu co jeho jest
Není tady
Pro mě je také přeruovaná soulo velmi frustrujíci. U ní jsem nikdy nedosáhla vaginálního orgazmu. Furt jsem musela myslet na to, jestli to partner stihne včas a ten ok při přeruení nic moc. Myslím, e ani pro mue to nic příjemného není. Nehledě k nespolehlivosti této metody.
Moc mě mrzí, e jsem kdy antikoncepci brala. Začala jsem v 16 letech z důvodu nepravidelné menstruace a uívala ji 15 let. Poté jsem začala mít problémy - alergie, neustálý nedostatek vitamínu B, záněty, problémy cítit se jako ena, ...
A loni jsem zkouela antikoncepci vysadit. Samozřejmě to nelo, měla jsem problémy. Po druhé u jsem je vysadila za podpory bylin a mateří kaičky, co konečně zabralo. Avak při stresových situacích stále přetrvávající záněty. Nyní zkouím jablečný ocet, čaj Lapacho a hlavně cvičení Mohendodáro na posílení pánevního svalstva. Věřím, e to zabere.
Není tady
Valaka napsal(a):
Moc mě mrzí, e jsem kdy antikoncepci brala. Začala jsem v 16 letech z důvodu nepravidelné menstruace a uívala ji 15 let. Poté jsem začala mít problémy - alergie, neustálý nedostatek vitamínu B, záněty, problémy cítit se jako ena, ...
A loni jsem zkouela antikoncepci vysadit. Samozřejmě to nelo, měla jsem problémy. Po druhé u jsem je vysadila za podpory bylin a mateří kaičky, co konečně zabralo. Avak při stresových situacích stále přetrvávající záněty. Nyní zkouím jablečný ocet, čaj Lapacho a hlavně cvičení Mohendodáro na posílení pánevního svalstva. Věřím, e to zabere.
a myslis, ze je to vsechno vina jen hormonalni antikoncepce? co treba stres? co vsechny latky ktere denne prijimame v potrave, dychame se vzduchem? a zanety-jeden cas jsem je mela temer porad, po vymene partnera zmizely...mozna ti HA, kterou jsi uzivala, nevyhovovala, nicmene to neznamena, ze je a priori spatna a skodliva...nemyslim si, ze HA je vhodna opravdu pro kazdeho, ale take si myslim, ze neni dobre na ni svalovat veskere problemy, ktere se vyskytnou...
Není tady
Valako, má jasné důkazy, e je to vina HA? Zvlátě kdy teď u HA nebere a záněty jsou pořád? Hm? Ono je jednoduí najít "viníka".
Upravil(a) majkafa (20. 3. 2009 19:37)
majkafa napsal(a):
Pro mě je také přeruovaná soulo velmi frustrujíci. U ní jsem nikdy nedosáhla vaginálního orgazmu. Furt jsem musela myslet na to, jestli to partner stihne včas a ten ok při přeruení nic moc. Myslím, e ani pro mue to nic příjemného není. Nehledě k nespolehlivosti této metody.
mam pocit, ze jsem dokonce i nekde cetla, ze to opravdu je vedecky prozkoumane, ze prerusovana souloz neni dlouhodobe vhodna, protoze muze mit negativni vliv na psychiku...u me to rozhodne plati-nejen stres z mozneho poceti, ale i nasilne preruseni chvile, kdy k sobe maji dva nejbliz...
Není tady
Ano, je má vina, e jsem kdysi začala brát antikoncepci, která mému organismu kodila.
Moná kdybych ji nezačala brát, mohla jsem u před léty řeit to, co řeím a nyní - pravou příčinu problémů.
Upravil(a) Valaka (20. 3. 2009 20:37)
Není tady
Myslíte, e antikoncepe sniuje chut na sex, tedy sniuje, naprosto ruí??
JInak kdo rozhoduje - podle mě by měli oba, ale o HA ena, je to její tělo, a jak tu píete o vedlejích účincích, rozhodne si sama, zda to podstoupí nebo ne.
Já osobně brala HA 8let pred otehotnenim, a nyni jiz 4 mesice opet beru.
Není tady
Já jsem za hormonální antikoncepci vděčná. V dohledné době bych otěhotněla velice nerada a myslím, e milovat se bez antikoncepce bych prostě nebyla schopná. Ani s kondomem jsem se nedokázala uvolnit, pořád jsem si nebyla jistá, jestli se náhodou něco nepokazí.
Problémy zatím nemám a HA mi přijde méně kodlivá ne postinor nebo interupce.
A co se týká přítele, tak v tomhle ohledu jde zcela o to, co chci já. Jsem mu za to vděčná. I kdy si myslím, e s přeruovanou souloí by nesouhlasil, protoe by jí, stejně jako já, nepovaoval za antikoncepční metodu.
Není tady
já bych byla pro, aby HA brali mui a měla bych klid
Není tady
jinak je zajímavé, jak tu kadá/ý cíti tu gumu...teda já jsem ji nikdy nevnímala, kolikrát jsem měla pocit, jestli tam vůbec je... a co jsem se ptala M na jeho pocity, tak mi říkal toté...jestli ono to vnímání není spí i psychice neli o skutečnosti...
Není tady
Heřmanka napsal(a):
Jak já znám muské, těko by se dalo spolehnout, e nezapomněl, e to braní nefláká
Take já bych v takovémto případě o vekerý klid naopak přila...
Blossom napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Jak já znám muské, těko by se dalo spolehnout, e nezapomněl, e to braní nefláká
![]()
![]()
Take já bych v takovémto případě o vekerý klid naopak přila...
jene tohle můe být i naopak a o vekerý klid přichází ten mu...a e se takové najdou, co to dělají schválně, tak tomu tedy věř ...ovem mě to tedy z klidu nikdy nevyvedlo, take se mi na toto téma patně diskutuje
Není tady
Heřmanka napsal(a):
jinak je zajímavé, jak tu kadá/ý cíti tu gumu...teda já jsem ji nikdy nevnímala, kolikrát jsem měla pocit, jestli tam vůbec je... a co jsem se ptala M na jeho pocity, tak mi říkal toté...jestli ono to vnímání není spí i psychice neli o skutečnosti...
Spí je to o citlivosti... někdo gumu cítí, jiný ne... Někdo je víc citlivý, někdo míň...
Take ano, je to o vnímání. Ale nemyslím si, e to můe člověk ovlivnit... kdy ji cítí a vadí mu, tak si ten sex asi moc neuije :-)
Jinému vadit nemusí a uije si to stejně...
Kadý člověk je jiný...
Není tady
HA by těko mohli brát mui... oni neotěhotní... take by jim bylo jedno, jestli zapomenou práek nebo ne... a kdy by partnerka otěhotněla? To by se bránil "ale já jsem bral práky, kdoví kdes k tomu přila"...
Myslím, e by to nefungovalo.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
HA by těko mohli brát mui... oni neotěhotní... take by jim bylo jedno, jestli zapomenou práek nebo ne... a kdy by partnerka otěhotněla? To by se bránil "ale já jsem bral práky, kdoví kdes k tomu přila"...
Myslím, e by to nefungovalo.
no co vím tak nějaké pokusy proběhly ..a v dnení době testů DNA by takový výrok byl spí k smíchu a odhalení jeho pravého já
...kadopádně mě je to umák, kdy jsem HA brát nechtěla, prostě jsem s tím protějek seznámila a bylo to na něm...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Spí je to o citlivosti... někdo gumu cítí, jiný ne... Někdo je víc citlivý, někdo míň...
Take ano, je to o vnímání. Ale nemyslím si, e to můe člověk ovlivnit... kdy ji cítí a vadí mu, tak si ten sex asi moc neuije :-)
Kadý člověk je jiný...
tím si úplně jistá nejsem...kdy ti něco řeknu,e někde něco je, tak to začne podvědomě hledat a kdy ti to neřeknu, tak tě to nenapadne... take spí ta psychika bude ten problém...nebo mi chce říct, e vem, kterým vadí guma vadí i vibrátor a jiné hračky ????? to pochybuju... a jestli jo, tak pak je lituju...
Není tady
Heřmanka napsal(a):
tím si úplně jistá nejsem...kdy ti něco řeknu,e někde něco je, tak to začne podvědomě hledat a kdy ti to neřeknu, tak tě to nenapadne... take spí ta psychika bude ten problém...nebo mi chce říct, e vem, kterým vadí guma vadí i vibrátor a jiné hračky ????? to pochybuju... a jestli jo, tak pak je lituju...
To nevím, mně guma nevadí, píu spí o chlapech... Ti vibrátor snad nepouívají
Můe to být i o psychice, ale řekni mi, jak NEPOZOROVANĚ tak aby nevěděl chlapovi nasadí kondom?
Není tady
Heřmanka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Kadý člověk je jiný...tím si úplně jistá nejsem...kdy ti něco řeknu,e někde něco je, tak to začne podvědomě hledat a kdy ti to neřeknu, tak tě to nenapadne... take spí ta psychika bude ten problém...nebo mi chce říct, e vem, kterým vadí guma vadí i vibrátor a jiné hračky ????? to pochybuju... a jestli jo, tak pak je lituju...
Myslím e nejda tak úplně o to, jestli kondom "vadí" ale e ho člověk "cítí". A já ho třeba cítím na stopro, nemůu říct, e by mi přímo vadil, spí je to prostě jiné. A srovnávat to s vibrátorem? to teda opravdu nechápu, tam snad jaksi očekává e je to umělé, ne? Má i umělýho partnera?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Můe to být i o psychice, ale řekni mi, jak NEPOZOROVANĚ tak aby nevěděl chlapovi nasadí kondom?
no já připojila i názor chlapa... ... a chlapům spí vadí ten pocit nasadit si ho...asi jako kdy si mám vzít silonky, taky nejsem odvázanaá, ale pak u mi neva a nevím o nich
Není tady
Definitiv napsal(a):
Myslím e nejda tak úplně o to, jestli kondom "vadí" ale e ho člověk "cítí". A já ho třeba cítím na stopro, nemůu říct, e by mi přímo vadil, spí je to prostě jiné. A srovnávat to s vibrátorem?
to teda opravdu nechápu, tam snad jaksi očekává e je to umělé, ne? Má i umělýho partnera?
a to očekávání bude asi ono...ani v jednom případě nic neočekávám, ale nechávám to proít...
Není tady
Heřmanka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Můe to být i o psychice, ale řekni mi, jak NEPOZOROVANĚ tak aby nevěděl chlapovi nasadí kondom?no já připojila i názor chlapa...
... a chlapům spí vadí ten pocit nasadit si ho...asi jako kdy si mám vzít silonky, taky nejsem odvázanaá, ale pak u mi neva a nevím o nich
No jak u koho... já silonky strááááně nesnáím... a nenosím... ani na svatbu je nebudu mít...
A můj chlap zase nesnáí prezervativ...
Tak jsme asi citlivý oba :-)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Můe to být i o psychice, ale řekni mi, jak NEPOZOROVANĚ tak aby nevěděl chlapovi nasadí kondom?no já připojila i názor chlapa...
... a chlapům spí vadí ten pocit nasadit si ho...asi jako kdy si mám vzít silonky, taky nejsem odvázanaá, ale pak u mi neva a nevím o nich
No jak u koho... já silonky strááááně nesnáím... a nenosím... ani na svatbu je nebudu mít...
A můj chlap zase nesnáí prezervativ...
Tak jsme asi citlivý oba :-)
Není tady
Heřmanka napsal(a):
Konzultovala jsem gumu s desítkami muů. Ani jeden z nich ji neměl rád. Jen v případě nouze nejvyí.
A jetě ten ok u milování, po předehře nebo kdy ve zabrzdit a nasazovat gumu.
Skvělá kulturní vloka.
O malinko mení ok ne přeruovaná soulo.
Upravil(a) majkafa (21. 3. 2009 16:02)
majkafa napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Konzultovala jsem gumu s desítkami muů. Ani jeden z nich ji neměl rád. Jen v případě nouze nejvyí.
A jetě ten ok u milování, po předehře nebo kdyve zabrzdit a nasazovat gumu.
Skvělá kulturní vloka.
![]()
O malinko mení ok ne přeruovaná soulo.
a co si z toho udělat předehru njn... ono je to o tom, jak kdo si dokáe věci zpracovat
Není tady