6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj maminky, snad mě odsud nevyhodí moderátoři
Jsme před rekonstrukcí dětského pokoje a chci tam u 2 postele, plánujeme druhé dítko a i kdyby bylo jen jedno, je mi i jasné, e později u nás budou přespávat kamarádi, rodina atd.
Zajímá mne, zda je lepí dát do pokojíku 2 oddělené postele nebo palandu. Víc by se mi líbila palanda (hlavně kvůli prostoru), která má jetě v úloném prostoru lůko (pro kamarády ), zrovna ji má v nabídce Asko.... ale neruí se pak v noci děti na palandě? máte zkuenosti?
díky za info!
Není tady
Andri zkuenosti s tím osobně nemám, jenom co jsem vyřetla a zaujal mě názor, e na palandách je vdycky jedno dítě jakoby privilegované, protoe má tu lepí postel nahoře. A zase kdy je to horní nemocné, tak k němu rodiče v noci nemůou pořádně chodit. Museli by ho přestěhovat dolů a to zase vnáí změny do jejich dětského uspořádání světa. Já palandy nechci, jsou sice prostorově ikovné, ale jedno dítě má nahoře báječné soukromí a to dolní naopak ádné.
Není tady
Andri napsal(a):
Ahoj maminky, snad mě odsud nevyhodí moderátoři
Jsme před rekonstrukcí dětského pokoje a chci tam u 2 postele, plánujeme druhé dítko a i kdyby bylo jen jedno, je mi i jasné, e později u nás budou přespávat kamarádi, rodina atd.
Zajímá mne, zda je lepí dát do pokojíku 2 oddělené postele nebo palandu. Víc by se mi líbila palanda (hlavně kvůli prostoru), která má jetě v úloném prostoru lůko (pro kamarády ), zrovna ji má v nabídce Asko.... ale neruí se pak v noci děti na palandě? máte zkuenosti?
díky za info!
Palandy měly jak moje děti ,tak je mají i vnoučata.Mohu doporučit.Nikdy to nebylo ,e jeden je na tom líp.Vdycky se domluvili.Naopak se pak prohoděj..Dcera u měla pak víc (myslím váhu) a tak la zase na spodní postel. Uetří se tím místo.je více prostoru na hraní.
Není tady
Já jsem prospala celé dětství na dolní posteli na poschoďovce a to, e bych tam neměla mít soukromí mě nikdy nenapadlo.
Děti se neruí, jsou zvyklé... (Záleí jetě, jak budou dítka ivá, u kamarádů z horní postele děti s oblibou skákaly dolů )
Jediná nevýhoda je, jak psala kitkat, e kdy je dítko nemocné, patně se k němu dostává. Ale pokud máte vysoké stropy, k palandě dá schůdky a je taky vyřeeno
Není tady
zrovna nedávno jsme se paland zbavily.Obě děti omarodily naráz,dcera spala dole,syn nahoře a hrozně jsem ho litovala kdy el třeba na záchod a v té horečce slézt a zase se tam pracně nasoukat...Jinak problém nebyl,i kdy musím uznat ,e hlavně prostěradla se mi převlékají snadněji:supr:
Koupily jsme dvě válendy s úloným prostorem,měly je u nás v akci:supr:,děti jsou nadené z prostoru na svoje poklady:) a mě se lépe stele.
Uznávám ale,e pokud je opravdu málo místa,jinak to nejde.
Není tady
Já jsem taky celé dětství spala na palandě - dole... a moc jsem si to pochvalovala, hodila jsem pod horní matraci deku a byla jsem tam jako v pokojíčku :-)
Není tady
Andri napsal(a):
díky za názory, asi půjdeme do té patrové, má po straně schody a v kadém úloný prostor, te doprava nahoru a dolů není po ebříku.... ale jetě mám čas na rozmylenou, uvidíme.
Rozmyslela bych se podle toho, kolik máte místa... někdy je to prostě nutnost... Např. my máme pokoj, který je plánovaný jako dětský, iroký 2,4 metru... do toho 2 postele vedle sebe (ani za sebe) nedá... tak pokud budeme chtít mít 2 děti, budou muset mít palandu...
Není tady
Ahoj Andri.
Take nemam v detskem pokoji mista nazbyt, ale i se dvema postelema klasickych rozmeru se tam najde prostor pro hrani. Nad palandou jsem uvazovala, ale prave z duvodu nemoci a horsiho pristupu a kontroly ditete, jsem se nakonec rozhodla pro dve samostatne postele. Konec koncu, sikovny truhlar palandu vzdy je schopen dodelat na miru. Navic jsem zmenila nazor i ohledne postele prechpdne velikosti a az Tomi zacne prelezat postylku, mam v planu ji koupit, myslim, ze nejakou dobu v ni bude spat Tomik, pak Dany, takze investice min. na 4 roky pocitam...
Takze momentalne mame v pokoji jednu velkou postel a postylku, pak chvilku misto postylky v planu to prechodne luzko a nakonec ty dve klasicke postele.
Ale rozhodnout se musite vy sami, co vam bude vyhovovat a jake mate predstavy. Drzim palce pri rozhodovani.
Jo a ta postel je z masivu se dvema uloznyma boxama, do kterych se toho teda vejde...
Upravil(a) sillwan (12. 3. 2009 6:56)
Není tady
Vzhledem k naim malým pokojům bych se přikláněla k palandě a jako dítě jsem nějaký čas spala nahoře.. Vůbec mi to nevadilo, akorát mě vadilo to vrzání, ale je to 12 let, tak dneska u se asi vyrábějí kvalitnějí.. No, nakonec budou postele. Druhý dítko čekáme kluka, tak si myslím, e nějaký čas můou být spolu v pokojíku, a pak se zruí pracovna/pokoj pro hosty.. Myslím, e by Nele vadilo za těch 8-10 let, e na ní mladí bráchá zírá Ale hlavně ty pokojíky mají 10m2, tak a mají své království..
Není tady
Koukám, tohle téma je jak vyité pro mě. Take my máme také malý pokojíček, ale o víkendu řeeme palandy na postele, máme je udělané od truhláře, tak to nebude problém. Starí syn bude mít postel mírně vyvýenou a mladí dcerka normální.
Tady nejde jen o to, e máte k dítěti horí přístup, kdy je nemocné, nato, kdy zvrací. Ale hlavně, dítě, které spí nahoře má o hodně méně kvalitní vzduch, ne to, co spinká dole. Kdy jsme poádali syna, aby to srovnal (je mu u osm), tak sám říkal, e dole se mu dýchá lépe, prostě nahoře máte vydýchanějí a teplejí vzduch, co je podle mě samo o sobě dost důleité. Proto, já volím dvě postele, palandu u nechci.
Není tady
my budeme předělávat za dva roky místnosti, protoe starí syn má maličkej pokojík, tak by se tam oba neveli. A řeím stejnej problém. Zrovna ta palanda co píe Andri se mi taky líbí. Přijde mi to lepí ne ebříček. No uvidíme, jetě mám čas, ale tohle téma sem i hodí
Není tady
Ahojky holky.
Teď řeíme stejný problém. Kamarádka má u malé v pokojíčku tuto postel http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50080315 Vypadá to moc pěkně a hlavně se z toho udělá manelská postel! Je to perfektní! Ale ta cena se mi u moc nelíbí. Jiný známý si to pořídila a nechali jen ten dlouhý bok u zdi a ty dva si nechali truhlářem upravit, e je tam nemají! Líbí se mi to, e s kamarádkou spinkají jako v jedné výi a né jedna v uplátku. Tak jen pro inspiraci.
Není tady
tak u nás se nebude řeit. Dětský pokoj má 8m čtverečních, take nic jiného ne palanda nehrozí. Já na palandě spala do svých 13 let a nijak mě to neomezovalo. Naopak jsme si myslím s palandou dost vyhrály...
Není tady
Gabrielle napsal(a):
tak u nás se nebude řeit. Dětský pokoj má 8m čtverečních, take nic jiného ne palanda nehrozí. Já na palandě spala do svých 13 let a nijak mě to neomezovalo. Naopak jsme si myslím s palandou dost vyhrály...
můj manel spal na palandě a do nějakých 22 let kdy se jeho rodiče rozhodli předělat byt aby on a já a jeho brácha s tehdejí přítelkyní měli kadej svůj pokoj. Aby jsme tam mohyl být na víkendy
a taky to ani jednoho nepoznamenalo
Není tady
My jsme kupovali holkám palandy. Kdyby měla kadá postel, neměly by stolek na učení a místa na hraní by bylo také málo.
Koupili jsme ale palandu, kde je spodní lůko 140cm. Take ač Jía spí nahoře, kdy měla horečku a byla nemocná, spala jsem s ní dole.
Tím e je spodní lůko irí, tak i ebřík nahoru je naklonění a není kolmo.
Není tady
Jeliko mám děti dost od sebe,tak syn (12) má patro 2x2 m (bydlíme v paneláku) a pod ním takový malý obýváček . Zuzanka má na druhé straně pokoje svojí vyvýenou postýlku (pod ní hračky) se zábranou. Kdy přijede starí dcera na návtěvu ( 2 zastávky busem :-))) ), tak spí na patře s brákou.Sama jsem za 3 dětí a měla jsem s bráchou palandu a sestra měla svojí postel.Já spala nahoře.
Upravil(a) Helča2 (12. 3. 2009 12:59)
Není tady
My máme zatím mení postel a pak plánuju upravit pokojíček a povyroste a určitě bude mít postel na hoře u jen z hlediska větího prostoru na hraní v pokojíčku
Není tady
Andri, přesně tu palandu, o které píe, jsme si nedávno pořídili. Matylda je zatím sama v pokojíčku, tak nemohu posoudit, jak to bude, a tam budou holky obě, ale ona sama je z postele nadená. Spí dole a nahoře má zatím jen čabrak a hraje si tam s plyákama (kdyby tam byla matrace, je to vyí a bála bych se jí tam (prozatím) nechat hrát). Nemyslím si, e by nahoře byl nekvalitní vzduch, protoe tahle palanda není nijak extra vysoká. Jen malý postřeh - koupili jsme k ní hned dvě matrace standardní velikosti a zjistili jsme, e uplík je trochu kratí a tak se tam ta matrace bohuel nevejde (manel chtěl právě občas spát v uplíku u Matyldy). No prostě u nás zatím postel funguje, Maty tam spí straně ráda sama, nikoho tam zatím nechce, ale na ofinku u se těí, protoe to znamená, e půjde spát nahoru, na co se těí.
Ps: u nás ale opravdu nebylo moné mít dvě postele (co bych raději), protoe pak by v pokojíčku nebyl ádný hrací prostor... a bude dětem kolem deseti, tak bych jim pořídila postele dvě, ale to jezatím ve hvězdách
Upravil(a) Claire (12. 3. 2009 13:39)
Není tady
Holky, já chápu, e z hlediska praktičnosti na úsporu místa jsou palandy fakt skvělý, přesto si dovolím poslat Vám tenhle odkaz http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a … -pokoj/541 Jsou tam celkem i dobrý nápady.
Upravil(a) Tiffany (12. 3. 2009 18:14)
Není tady
Petrue, Lenka nespala nahoře, spí jetě v postýlce, pomalu jí dáváme na velkou postel.
Tiffany, díky za článek, alespoň vím e mám být v klidu. Nae vrchní postel je přiblině 140cm vysoko.
A co psali na závěr.... opravdu nae děti nebudou mít kadé svůj pokoj. Je mi líto, ale pokud neyhrajem ve sportce tak to nepůjde.
Není tady
tak to jo, mě přilo hned divný e bys jí tam dala
Není tady
Tak holky za zajímavé téma.Máme dvojčátka a vagři jsou také dvojčata,ale u trochu odrostlí /28 let/ a tchán nám po nich nabídl palandy. Ale vůbec se mi do nich nechce.Pokojík máme na panelákové poměry o něco větí a dvě postele by se tam veli a stolek na učení taky.Hrací prostor by tam také nějaký zbyl. Hlavně si myslím,e palandy jsou pro 2-3 leté děti nebezpečné. Nějak si neumím představit,e jedno dítko bude lézt nahoru po nějakém ebříku... nato dolu. Ale jen můj názor.
Není tady