6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj,
muzete mi prosim nektera poradit, zda je vhodne pit behem tehotenstvi caj?
vim ze kava by se nemela, ale caj taky obsahuje tein, ktery ma stejen jako kofein povzbuzujici ucinky.
takze nevim, jestli muzu caj pit.
pokud ano, tak jaky?
ovocnny? zeleny? cerny? bylinkovy?
dekuju moc za radu, caj piju strasne rada - hlavne studeny a predstava ze budu moct pit jen vodu a dzusy - to se mi teda moc nezamlouva
diky za rady
Není tady
Ahoj Zuzi , gratulace ktěhu
s bylinkama opatrně, některé jsou zakázané, některé se mohou, černý čaj můe způsobovat zácpu, proto pozor, zácpa často také trápí nastávající maminky
zelený a černý čaj sem tam v malém mnoství asi nevadí,
nejlepí jsou asi ovocné čaje, voda, nebo dusy- příp. ředěné vodou
já osobně jsem černý i zelený čaj stejně jako kávu s kofeinem vyloučila, sem tam pokus má mana tak si dám pár loků na chu, ale nijak mi to moc nechybí
Není tady
já vím hned o třech a určitě by se naly dalí ... stačí se zeptat v lékárně na těhotenský čaj - já piju od Megafytu (bylinkový, sáčky), pak to občas prokládám instantním v pixle od Hippu (ten mám z DM), pak je jetě s roiibosem od Lerosu ... z čeho usuzuju, e roiibos v těhotenství taky nekodí (akorát mně osobně moc nejede) ... no a jetě někdy piju Caro (místo kafe), dál acidofilní mléko, kyselku (donedávna Magnesii, teď u pouze Korunní), kdy se o mě pokouela na začátku II. trimestru chřipka, pila jsem lipový a bezový čaj - to se taky myslím dá i kdy není zdravotní důvod - jen tak "na přeloení"
čistě ovocné bez kofeinu jsou vynikající značky London (některé lékárny, Albert) - akorát bych nepila konkrétně malinový ... jinak z ostatních "ovocných" typu Pickwick, Teekane, atd. mě celkem pálí áha a navíc ono nejsou a tak čistě ovocné, jak se tváří
Upravil(a) Cassiopeia (9. 3. 2009 8:27)
Není tady
Zuzačko, mě se osvědčil granulovaný Nápoj pro těhotné od Hippu, dál Čaj pro těhotné od Lerosu, a později to vyhrála grepová Magnesie, tu jsem pila snad na hektolitry, no a teď u jen čistá voda a acidko.
Není tady
diky moc za rady
jdu kouknout do obchodu a zkoupit co se da..
a kdyz jste rikali mineralky - co takhle sprite a jine podobne "sodovky'? samozrejme colu pit uz nebudu...
Není tady
je tam spousta cukru a barviv, navíc jsou příli sycené, to pozná sama, nebudou ti za chvíli dělat dobře.
jo a doktor mi tu a tam doporučil skleničku piva a fakt dobrý tak jednou za měsíc si ho s chutí dám! (můe se častěji)
Upravil(a) Fidorka (9. 3. 2009 11:10)
Není tady
jsem si myslela, ze mi ten sprite neprojde - haha
toz musim najit neco jineho - asi pujdu koupit odstavnovac a delat si stavicky - to ja zase muzu
ale nevite jak se daji cerstve dzusy uchovat?
zamrazti nebo zavakuovat??
Není tady
tak já si dám občas nealko pivo-birela sem tam k jídli skleničku dětské koly -barviva tam jsou taky, ale je aspoň bez kofeinu a nepiju ji kadý den,jen tak 1 za týden nebo dva,jinak Caro piju taky a kakao
a hrukovou mattoni
Není tady
Ty jo holky... já piju vechno.... colu Zero třeba tak sleničku ob den nebo nestea zelený čaj, ten fakt můu, občas nealko stelu Z čajů jen ovocný, dusy -mulák...nevím, kadé sedne něco jiného bych řekla...jinak kakao, na tom ujídím a taky zy zakysaný nápoje....nad tímhle jsem fakt nikdy neuvaovala, jen sem vysadila alkohol, černý čaj a kafe, a to si taky 1x týdně dám, ale jen laté, to miluju
A od holek z letňat - caro (je výborný, a sladím ho sirupy-vanilkový, irský krém, oříkový a čokoládový)
Není tady
Ahoj, ja pila cely tehu zeleny caj, klidne i 2 litry denne.. Mirne slazeny...
Jinak taky caj pro tehotne od Teekane a ted mam Tehulka sypany caj...bylinky-1salek denne
Ahoj, tak já ti za sebe můu doporučit bylinné čaje z www.oxalis.cz ...ty jsem v těhotenství pila já, a nebyl absolutně vůbec ádný problém, a jsou jetě k tomu výborné:-)
Není tady
Tak já u obou děti pila anglické bio čaje. Teda my je pijeme pořád jsou moc dobré, je to opravdu rozdíl oproti těm naim čajům. Větinou objednávám z mamaja.cz kde jsou i ávy a sirupy vhodné i pro dětičky. Tyto čaje posilují i imunitu a chuově jsou vynikající. Taky jsem si dala zelený čaj, nebo i hrnek kávy a nic se nestalo. Nesmí se toho akorát vypít moc :-)
Upravil(a) AllčaV (15. 9. 2015 12:20)
Není tady
Souhlasím, já osobně mám nejraději čajík těstí :-* Je to tento http://www.mamaja.cz/sirupy-stavy-caje/ … bio-stesti . Příjemně uvolňuje :-)
Není tady