29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sudina napsal(a):
jo holky a to mlíko plnotučný!!!!
já dávám taky plnotučný, ale jako kdyz neni zrovna doma a delam kasi, tak dam polo. a nejak jsem se bavila o tom s mudr nasi a ona, ze mala neni žádný vyzáblík rozhodne, takze ji polotučný vadit nebude. že klidne muzu tohle.
Není tady
No mě bylo řečeno že dkyž ji umele chutna, tak je to dobre prave kvuli tem vitaminum. tak, a ted si vyberte:).... dneska je šílený množství názorů
jojo Jak píše Irik, taky mi to mudra říkala s tím mlékem Polo a Plno.
Irik: ty jo 123x za noc, to prakticky nebyl spanek ani.
Není tady
dolynka1 napsal(a):
andulka napsal(a):
Tybláho jsem v šoku...4m dítěti puding a na noc kaše!!!!!!!!A proč jako!!!!
a ty se divíš že má přes 8kg???????
můj syn má 13m a stále kojím co 3hodiny v noci......děti prostrě takové jsou
tvůj dotaz naprosto nechápuandulko tak na ni nebud takova...preciiiiiiiiiiii je zoufala a unavena
DOLYNKO MÁŠ PRAVDU...JE TO KAŽDÉHO VĚC
Není tady
Jsem tele, samozřejmě tam nemělo být 123 x, ale 23x , omlouvám se, že jsem vás vyděsila:D
Vitamíny jsou samozřejmě OK, ale pokud se veškeré výrobky pro děti obohacují vitamíny a mají je pak děti i z normální stravy, tak je logické, že je toho na ně moc. Strašně záleží ale na tom, jak a co to dítě jí. Pokud jí vše a vitamíny jsou z běžné stravy, tak proč přidávat vitamíny umělé? Když ale synovy lezly zuby a nechtěl nic jiného než mléko, byla jsem strašně ráda, že ty vitamíny a minerály má z UM. Záleží prostě na situaci a komplexní výživě.
Není tady
irik: ja si rikala ze je to hodne:) a predstavila jsem si sebe po takovych nocich jako zombie. ono ale i tech 23 je šílené.
Není tady
Já jsem se divila, že se jí to v noci chtělo počítat až do těch 123.
Kamchi, no jo, ti dva jsou vlastně o den, takže teď budou mít stejný metříky. Téééda. Kdy ti ukázal metřík Happy 1st birthday???
S tím mlékem a spol od roka - když jsem byla na roční prohlídce, tak mě doktorka řekla, že teď už malý může všechno kromě smažených a silně kořeněných jídel. Takže já mám jasno.
Kamchi, proč nechceš tu krupicovou kaši? Já si tak před týdnem říkala, že bych to mohla zkusit, ale nevím, jestli by to chtěl...
Není tady
rusty ukazal mi to 28.unora:) no a jelikoz 29.unora ted nebylo, tak to mame stejne:)
no tak mala v noci spi i bez kasi ted, a nevim proste mi rpijde tak krupicna kase zbytecna nejak...
Není tady
rusty: no to jo.... od a do zet:))) ta moje dracice fakt neni žádná vyzáblinka a střízlík, takže zbytečný. snažím se trochu zvýšit ovoce, ale to tak max. dopoledne projde. Mudr mi rikala at zacnu davat zeleninu i v syrovem stavu, co tak davate a jak? male okurka chutnala, paprika taky, vcera ji smakovalo hroznove vino, ale nevim co tak dal, v lete to bude lepsi s vyberem.
Není tady
My dáváme papriku, někdy rajče, hroznové víno nic moc, spíš jablíčko. A jinak vlastně nechce nic. Myslíš, že když se dává jogurt Dobrá máma s rozmixovaným ovocem, tak se to počítá?
Není tady
Ad. mléko...všude ve světě se doporučuje UM do 1 roku života, pak běžné kravské mléko z obchodu. Jen u nás se stále razí UM do 2-3 let věku naprosto nesmyslně (loby výrobců, nic jiného). Co je vlastně UM? Jen upravené kravské mléko tak, aby tam nebylo tolik bílkovin, což už pro roční dítě není na škodu (samozřejmě je to jiné u malého miminka). Navíc je UM obohaceno vitamíny a minerály, což mi nevyhovuje vůbec, protože moje dítě jí zatím vše, takže má vyváženou stravu - vitamíny a minerály má z ovoce a zeleniny, obilovin. Četla jsem nedávno nějaký článek, že už některé země zakázaly vitaminovat výrobky pro děti, protože se zjistilo, že malé děti jsou nimi přeplněné (když vezmete skoro jakýkoliv výrobek určený dětem, je tam napsáno, že jsou zde přidávy vitamíny a minerály).
Irik: to jsem ráda, že jsi sem tento příspěvěk dala-určitě dobrý na zamyšlení - s těmi vitamíny mě to nikdy nenapadlo, ale zní to fakt logicky. Je pravda, že ty přidávané vitamíny jsou skoro všude-od dětských sušenek po kaše a je přece známo, že všeho moc škodí.
Upravil(a) Lenyska (9. 3. 2009 15:25)
Není tady
Tak jsem se dnes o tom bavila s mamkou, co nám jako dávala, kdy a jak. No a mamka vzpomínala, když dala nejstarší ségru na hlídání dědovi, tak ten jí nakrájel slaninku s chlebíčkem na koníčky a ládoval ji tím(tehdy sestřička měla 1 rok). To bylo i na moji matku moc, jenže co se dalo dělat, bylo snědeno. No a samo mu to taky nevysvětlila, patřila k té generaci, která svým rodičům vykala, takže hádka ani nepřicházela v úvahu.
Není tady
Rustynka: no ja davam taky ovocny jogurty,ale neberu to jako ovoce, je tam toho malo:( jo mala mela vcera jahudky s bananem. a chutnalo ji.
okurka se lepe kouse nez paprika, tak ta chutna vic..
Není tady
Vy se divíte váze Andrýskova prcka, kterému jsou dávaný kaše a puding a zeleninka... ale moje kámoška má taky 4 měsíčního chlapečka, kterej je jenom kojenej (narodil se navíc o 14 dní dříve) a váží taky skoro 9 kg, takže mě to ani zase tak nepřekvapilo .
Není tady
A co takhle svíčková s knedlíkem ve 4m?
Není tady
Tou svíčkovou a knedlíkem nechci nikoho pobuřovat, ale takhle to u mě praktikovala máma, když jsem odmítala jakékoliv mléko.. A jináč my jsme Nele na lepší trávení připravovali UM v odvaru ovesných vloček, když už si zvykla, tak už jenom z převařené vody. Kojeneckou jsme nepoužívali. Zastávám názor, že z kohoutku je 100x lepší než v PETky..
Není tady
Lékaři prý dříve určovali zavádění pokrmů ne podle měsíců, ale podle váhy. Teta mi říkala, že se zaváděl masozeleninový příkrm (polévky) v 6 kilech dítěte. Moje sestřenice těch 6 kilo měla už ve 3 měsících, takže se s chutí pustila do hustých, na sádle zasmažovaných polévek
A tou vodou souhlasím...četla jsem studii balených vod a vyplynulo z toho, že voda z městských vodovodů je lepší než vody balené, kde je třeba velmi opatrně skladovat (nesmí do tepla, na slunce...), což je pro mnoho supermarketů nereálné. Je třeba samozřejmě být opatrný u vod z domácích studní, kde by měly být pravidelné kontroly, pokud se voda používá v domácnosti na vaření.
Není tady
PetaZ: no ja pouzivam z kohoutku asi od 9mesicu cca, mudr mi stejne tvrdla do roka kojenecka,ale ja to delala dle sebe, protoze fakt prazska voda je dobra, a v betynce unor nebo kde jsem cetla, ze z tech lahvi, kdyz jsou spatne skladovane, se mohou uvolnovat Ftalaty a mnozi se tam bakterie.
Není tady
tak jsem se sem konečně dostala..takže..ta váha je fakt hrozná, ale je dlouhej a to hodně, moc rychle vyrostl, ale řekla bych, že už tak nepřibírá...puding už nedostal, nedostal totiž ani bebu..koupila jsem mu pokračovací sunar od ukonč. 4. měs..je to zlatý..jí moc pěkně, v noci se mi budí po 3 - 4hod, vesměs na bobek a trochec se napije sunaru..od 6hod do 9 je vzhůru pravidelně..ale je to už bez pláče, je klidnej, ten sunar udělal velkou službu..kaši taky nedávám, jen k obědu mrkev nebo nějakej jinej kašánek a ke sváči slupne i banán..neprská to a jí už moc pěkně...
jinak k dotazu krmení - nedostane dřív jak za 3hod, přecpanej být opravdu nemůže--nikdy mi ani neblinkal, nic..jeho váhu doktorka ani neřeší, pravidelně se tam potkávám s maminkou, co má holčičku, rodili jsme ve stejný den a ta plnně kojí a malá má 8kg..malej o něco víc...a kamarádka z porodnice má taky holčičku ve stejným termínu a ta má bez pár g 8kg taky..takže tím se nestresuju..je navíc hodně aktivní, má velkou snahu lézt a občas se i zadaří, otáčí se na bok..je to šikula a ne žádnej jen ležící a slintající buřt:-))
tak se mějte krásně, papa
Není tady
ahoj holky, tak jsem se chtěla pochlubit...k obědu příkrm a čaj, jinak má pokrač.sunar a ... spal mi celou noc...od čtvrt na 10 do 7hod do rána...on spal jak belina a já se pořád budila a hlídala, jestli dýchá!!
Není tady
ahoj holky
adelce je 16 mesicu a v noci porad vyzaduje 2x100 ml mleka, takze vstavam 2x za noc k male a davam ji mleko -nutrilon 3, neni problem to vstavani, spis, ze by ji stacili jine tekutiny, ale ona cokoliv odmita a kdyz nedostane to mleko, tak po mrnkava, po mleku hned sladce usne, tak nevim, jestli ji to mam davat papat kym ji nevysvetlim, ze mleko neni na piti
... fakt nic jineho nepije, pres den max, 100 ml caje
, vodu vubec, takze bojuji, a snazim se do ni cpat ovoce, ze ma nejake tekutiny. Tak co mam v noci delat? nechat ji proste na tom mleku, nebo nechat plakat ... protoze jsem cetla, a vy tady pisete ze po 6 mesicich dite nema mit v noci jidlo - mleko ( pokud neni kojene).
Není tady
eligar: no ja si taky myslim ze ve vasem veku by v noci uz nemela mit mleko vubec. kdyz, tak vodu, nebo neslazeny caj, ale u nas se nebudime na nic, spi proste celou noc, kdyz se vzbudi, tak jen dam dudu, a spi dal, nebo je problem, a to pak je jina vec...
spis je to zvykem eligarko, jako u kojenych deti... ty deti kdyz to dostanou, proc to nechtit... zkosuela bych to postupne, na jedno mliko, nebo ho delat stale ridsi... to mi taky nekdo radil...
Není tady
KAmchi dik , ja jsem se ptala, prave maminek co koji
lebo taky mi to prijde stejny
to vis ze uz ji to redim.
Není tady
Eli, jestli chces Adelku odnaucit od nocniho piti, tak nered, ale ubirej mleka. Kazde tri ctyri dny uber 20 ml, treba pomaleji, uvidis jeji reakce. Esterka to vzdycky hned poznala, hlavne, kdyz uz jsme byly treba na 60ml, tak zaplakala, ze chce jeste, ale ja ji rychle dala dudlika, zaknourala a spala dal.
Skoncily jsme asi 30 ml, pak uz se konecne prestala budit.
Caj ani voda v noci nemeli sanci.
Funguje to, zkus to.
Není tady
Dik Enji si poklad. Skusim, velmi pomalu
. Jo a uz nemam zhon, vid kde me najdes
Upravil(a) eligar (20. 3. 2009 15:00)
Není tady