29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj holky..mám takovej dotaz..malej měl 26.2. 4. měs, 8340g, 68cm (macek, co:-)
přes den skoro vůbec nespí, v noci se mi budí po 3hod..už vážně padám na hubu a nevím, co s ním..kojila jsem bohužel jen měsíc, pak měl bebu1, je to tak 3týdny, co ji absolutně nechtěl, pival to a řval..tak jsme dali s mamkou hlavy dohromady a bebu mu zahušťovali pudingem vařeným ve vodě..beba nebyla tak sladká a byla hustší a jemu to vážně chutnalo..málem jsem si myslela, že jsme vyhráli, ale..pár dní mi spal aspoň v noci, někdy od 22hod, do půl 6 a hotovo, ale lepší, než drátem do oka:-)
týden už máme možnost příkrmů, ty zeleniny a tak...mrkev mu jela, chvilku řval, ale s pomocí megloša (dudlíku) jsme to zvládli a v pohodě to dá..i ostatní..na noc před spaním mu dávám tu mléčnou kaši s příchutí banánu..je výborná a chutná i mě:-)...tak jsem si říkala, že bude zasycenej a v poho...ale..za 3hod je vzhůru..udělá bobek, vypije 50ml beby, řve a chce spát...v 6hod ráno to stejný..bobek, 50 beby a nic..žádný spaní...řev a je protivnej, nechce jíst, nechce pít - to bojkotuje absolutně...tak jsem zkusila koupit sunar od ukonč.4.měs..a uvidíme..doteď mělů jen tu bebu...ale..neznáte něco, nějaký fígl, jídlo, cokoliv, ať spí, je klidnej?? Přibývá luxusně, ale co z toho, když už nemám ani sílu ho pomalu vzít do náruče??? Spím za pochodu:-(
Není tady
Tybláho jsem v šoku...4m dítěti puding a na noc kaše!!!!!!!!A proč jako!!!!
a ty se divíš že má přes 8kg???????
můj syn má 13m a stále kojím co 3hodiny v noci......děti prostrě takové jsou
tvůj dotaz naprosto nechápu
Není tady
ajaj to snad nemůžeš myslet vážně????? ani ne 4. měsíčnímu dítěti rvát pudink??? to jsi proboha vzala kde, co takhle se nejdřív poradit se svým pediatrem....
a hlavně mě tedy připadá v celku normální to noční buzení u takového prcka, na půl roce už se s tím dá něco dělat, ale rozhodně se to neřeší jídlem, to že nechce spát neznamená, že ho narvu jídlem, to praktikuješ i na sobě, že se večer narveš aby jsi spala celou noc? o nasycení to není...
a ta váha je tedy na 4.měsících brutální, dr. se nad tím nepozastavila?
Není tady
andrysek: co ti na to rekla tvoje Mudr? ptala ses ji?
Jinak já nevím jak to chodi u takhle starych deti nekojenych, my kojily do 9mes. ale andulko ono opravdu se vetsinou deti na umele tak casto nebudi jako kojene, po 3 hodinach, fakt by meli vydrzet dyl, umela vyziva je mnohem hutnejsi a ty deti nejsou tak zavisle na prsu, jako to bylo u nas jako kojenych. ale napada me, ze tam bude jiny problem proc spatne spi. nemůže ho bolet břísko?
Vážně bych se ale poradila s doktorokou, ta vi co a jak, jak deti by se mely nebo nemely budit, jak to je u nekojenych deti.
andrysku: nemas fotku sveho syna? me ta vaha prijde taky dost, jakou mel porodni vahu?
Není tady
Já ten pudink chápu vzhledem k tomu, že napsala "...dali jsme s mamkou hlavy dohromady...". Předtím se to tak prostě dělalo, zato se Andrýsek nemusí odsoudit. Věřila prostě máti, která má víc zkušeností než ona. A kaše jsou vhodné od 4 měsíců, v tom problém nevidím.
Já bych ale přemýšlela, jestli se budí opravdu hladem. Je fakt, že po kaši přibírá, to je jasné. Kaše se dává hodně dětem, kteří jsou s váhou na spodní hranici nebo dětem, kteří mají příliš řídkou stolici. Já bych zkusila večer vyměnit kaši za mlíčko, jestli se ti znovu vzbudí po třech hodinách, je jasný, že jídlem to není.
Kolik ti sní té kaše? Pokud moc, může mít zatížený žaludeček a prostě ho to v noci tlačí... To by vyřešila ta výměna kaše za mlíčko.
Teď se mi vzbudil synáček, tak počkej, zkusím zapřemýšlet a jak bude chvilka, ještě písnu.
Není tady
Rusty: taky se mi to nezda no s tim nespanim.
Je vsimla sis, ze mame ted stejne metriky deti? i kdyz kazde je jiny den?
Není tady
Ta váha je opravdu moc a taky bych zkusila vyměnit tu kaši za mlíko, co zkusit jiný???.Ale ten pudink to nedávej!!!! Ale hlavně bych to konzultovala s pediatrem, určitě ti poradí. A to buzení vůbec nemusí souviset s jídlem, třeba má potřebu tě cítit u sebe!!!!!
Hlavu vzhůru , ono se to srovná !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Andulko mě dr. dokonce řekla ať Aničce dám kaši ve 4 měsících, takže to zase tak strašný asi nebude!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
jistě každý dr doporučí kaši u dětí co nejsou kojené už ve 4m ale já to myslela tak že u 8,5kg miminka je to nevhodné....
Není tady
nad jeho váhou se určitě nepodivila, má i velkýho tatínka..porodní váha byla 3,20kg, 50cm..že má 8kg na něm není ani vidět, je hrozně dlouhej..kaše sní tak 100ml, beby má pít 200, ale pije mi 50 - 100ml..nekrmím ho po míň jak 3hod. .Někdy vypije celou 200, ale to tak 1x za 2dny..když se mi v noci vzbudí, psala jsem, že prostě na bobek. Rozhodně ho nepřecpávám, ještě nikdy mi neblinkal, netrpí na prdíky, nic...v tomto směru je to zlatý. Ano, dostává puding, ale není slazenej, to v žádným případě, klasickej vanilk., dlouho povařenej, takže mu to jídlo max. zahustí, ale po tom by jistě tolik nepřibral..na kaše jsem se Dr ptala, jsou vhodné od ukonč. 4měs., pokud bych ho mohla kojit, bylo by to zlatý, ale to bohužel..a je jasný, že kojené děti se budí častěji, mateřské mléko není tak hutné jak umělé..takže v tomto se ničemu nedivím
Není tady
andulka napsal(a):
jistě každý dr doporučí kaši u dětí co nejsou kojené už ve 4m ale já to myslela tak že u 8,5kg miminka je to nevhodné....
To máš pravdu , špatně jsem si to přečetla a nebo blbě pochopila
Nám jí teda dr doporučila v těch 4 měsících a Anička byla kojená, ale protože jedla co hodinu a půl v noci, tak jsme dali kaši.
Není tady
Teda já jsem nekojila(nešlo to, měla jsem infekci v ledvině), a tak synek byl taky na bebě. Budil se mě na mléko do dvou let. Vypil v noci 3 láhvne, plné až po vrch, nutno podotknout, že taky nebyl žádný drobeček. Některé děti se prostě v noci budí, s tím nic nenaděláš, snad jen si zvyknout.
Není tady
puding 4M dítku
sice chápu, že radila maminka, ale i tak ...
mě máti radila taky podobně, já taky dělala, jak radila, bylo mi 20 a neměla jsem net, díky mojí máti jsme kojila měsíc ale to jen tak odbočuju
čemu se ale fakt divím, že když máš net,tak nekoukneš sem, někde na net
jinak puding bych nedala ani teď mýmu 10M synovi, natož 4M ..... nejde ani o cukry, ale co v tom je celkově ..... zbytečné zatěžování žaludku atd.
prosím tě, napiš, jak často mu dáváš jídlo a co a jak....
dle toho co jsme si přečetla,tak bych spíš řekla, že ti přes den jí míň a v noci to dohání
sice máš malýho na UM, ale i děti na Um se mohou budit několikrát za noc
Není tady
Ahoj Andrýsku, náš prďola je taky na UV, a to od 2 měsíců,bohužel nám to kojení moc nešlo Kolik toho za den vypije? Já si to od začátku zapisuji, abych měla přehled, my měli totiž problém s tím, že jsme Vojtíka museli do jídla nutit. Přes den vypije zhruba 800-1000ml + 1 mrkvový příkrm. Naposledy pije mezi 19-20h a pak se vzbudí až k ránu, většinou kolem 4h, pak už většinou pije po 3 hodinách.Ještě nedávno jsem řešila s dr., že se mi v noci budí po 4 h, jestli teda nemám přejít na nutrilon 2, ale prý i některé nekojené děti se budí častěji.
Napadlo mě, jestli ho na noc tedy opravdu nepřekrmuješ .... A nebo máš opravdu nespavé dítko No, já si to zažila u starší dcery, když byla prcek, tak to ještě šlo,ale tak od 2 let to byla síla, budila se několikrát za noc a běžně vstávala v 5. Takže pevné nervy
Není tady
teda ta váha mě hooodně zaráží, Karinka vážila v roce 8,06kg!!! donedávna kojená, no...
tak malému dítěti dát puding je na pováženou, nedala bych, ani kdyby nemělo problém s váhou. a spinkání nebude o hladu a žízni, konec konců 4měsíční dítě má nárok se budit několikrát za noc...
Andrýsku, já na tvém místě bych se vrátila pouze k mléku a zelenině v poledne, vzhledem k váze bych nedávala ani kaši večer a věřím, že spaní, pokud se nezlepší, nebude ani horší než teď...
hodně štěstí
Není tady
Andrysku ve 4 mesich aby melo dite 8 kg je opravdu ponekud zvlastni. Nezlob se na me,ale me prijde,ze je precpane. Ono je hezke,ze puding nesladis,ale kdyz se podivas na slozeni,tak i tak to celkem slusne zaludek "zaplacne".
Jinak ohledne kase ve 4 mesici, ja plne Matyska kojila,ale dle nasi Dr. malo pribiral,tak me donutila mu vecer davat na spinkani kasi. Jinak to,ze se deti budi v noci casto nema nic spolecneho s tim,kolik vecer kase snedi. Me se Mata budil vzdy jednou za noc na kojeni a sam se mi v noci odstavil v patem mesici,ale budil se nekdy i dal,ale prso si nikdy nevzal a vodu ani UV jsem mu nenabizela. Od te doby kdyz v noci place,tak to je vetsinou pri nemoci nebo jsou to zoubky. Ale myslim si,ze buzeni deti v noci po 3 hodinach je uplne normalni a to nemusi byt ani kojene. A to buzeni na bobek se ani nedivim,vzdyt ma plne brisko a to ho musi strasne tlacit. Chudak dite.
A jsou proste deti,ktere nespi celou noc i ve dvou letech,takze jidlo se spanim opravdu nema nic spolecneho.
Jinak Mata mel v roce 8,60 kg.
Upravil(a) Slniečko (8. 3. 2009 21:44)
Není tady
Holky můj starší syn měl ve 4 měsících a týden 8,2 kg a byl hodně dlouhej, chudáček nedonošenej
ale byl jen na mlíku, pudink bych určitě nedávala. Andrýsku podle toho co píšeš bych malýho na noc tak necpala, to naděláš víc škody než užitku, zkus si sehnat knížku o spánkovém režimu co tu koluje a zkus nad tím popřemýšlet a pomalu zkoušet dát těm nocem nějakej režim, bez jídla!!! hladem se určitě nebudí........ držím palce, jsou to nervy.....
Není tady
Čekanko jé tak to byl fakt drobeček, můj synek měl osm kilo až v pěti měsících, já osobně osm kilo v roku. Myslím, že je jedno kolik dítě váží, hlavně, že je zdravé. Puding bych taky nedávala, rýžové kaše ano, nevidím na nich nic špatného.
Není tady
Andrýsku, myslím, že ve 4 měsících je úplně normální, že se ti dítě v noci tak často budí. Můj syn se takto budil do roku a půl a s jídlem to vůbec nesouviselo. Buzení taky způsoboval růst zubů (u nás už ve 4 měsících). Podle častého kakání (2x v noci, jak jsem pochopila) si myslím, že malý to jídlo těžce zpracovává, třeba má bolení. Pudink bych vůbec nedávala, je to samý škrob a fujtajbl, vždyť ho to zabetonuje. Kaši bych taky zvažovala u tak malého dítěte s takovou váhou...myslím, že má na to času dost. Ty večerní kaše se nemají dávat ani bezprostředně před spaním, aby je dítě stihlo ještě trochu strávit. Píšeš, že pudink nesladíš, přitom malému kupuješ banánové kaše, které jsou tak přeslazené...ty bych taky vyloučila, můj syn jí dotěď jen rýžovou,jáhlovou, kukuřičnou...samotnou, nebo s ovocem. Kamarádce se stalo, že syna navykla ochucenému sladkému mlíku a ten jí od té doby nechce vůbec nic "planějšího". Není přece třeba cpát tak malé miminko cukry. Ty v něm mohou podporovat kvašení a může ho bolet bříško.
Není tady
Holky,ale jak psala andrysek, ono ctete puding,ale je to jen skrob prakticky - jak bylo psáno vareny z vody, neslazeny,... ale to uz je fakt lepsi ta kase nez skrob ma z toho aspon vitaminy a obilniny.
slozeni pudingu vanilkoveho: kukuricny skrob, vanilkove aroma, jedlá sůl(minimum), barvivo.
No jinak je videt ze toho najednou moc nevypije, tak treba proste jen je typ ditete co chce jist mene a casteji...
Není tady
andulka napsal(a):
tvůj dotaz naprosto nechápu
andulko tak na ni nebud takova...preciiiiiiiiiiii je zoufala a unavena
Není tady
Tak moji kluci měli ve 4m 6800g. Pořád se nemohli dojíst,a budily se mi v noci po dvou hoďkách. Nakonec mi dokorka poradila dát jim trošičku rýžové kaše na noc do mléka.Je bezlepková a nezatěžuje tolik střeva. A od té doby pohoda. Když se mi vzbudí,tak jen třeba že mají žízeň.Cucnou si čajíku a spí dál. Namá jen žíze%n po té kaší? Píšeš,že ti ani té Beby v noci moc nevypije.
Není tady
mě ta váha nechala naprosto klidnou první syn měl ve 4M 8kg a byl na UM, druhý byl plně kojen a měl také 8kg... to mi přijde normální ta váha.... horší je už to s tím pudingem
ale jsem ráda,že píšete, že děti měli kolem 8kg v roce, náš 3 je právě z těch menších dětí, tak jsme nevěděla.... nemám tuhle zkušenost, tak jsem ráda,ž je to normální já už měla strach
Andrýsku,
tak co jak válčíte ??? jak často krmíš a kolik mu toho dáváš?
pokud by mu to fakt nestačilo,tak bych mu ze zdravé výživy dala třeba tu rýžovou kaši.... nebo se podívala, co píšou na kojeni.net , určitě je toho na netu spousta
Není tady
Kamchinka napsal(a):
Holky,ale jak psala andrysek, ono ctete puding,ale je to jen skrob prakticky - jak bylo psáno vareny z vody, neslazeny,... ale to uz je fakt lepsi ta kase nez skrob ma z toho aspon vitaminy a obilniny.
slozeni pudingu vanilkoveho: kukuricny skrob, vanilkove aroma, jedlá sůl(minimum), barvivo.
No jinak je videt ze toho najednou moc nevypije, tak treba proste jen je typ ditete co chce jist mene a casteji...
Kamchi,
a proč 4M cpát BARVIVO, ŠKROB , JEDLOU SŮL atd.
já ti nevím,ale ty by jsi to dala ? tobě to přijde OK ???
Není tady
dolynka1 napsal(a):
andulka napsal(a):
tvůj dotaz naprosto nechápuandulko tak na ni nebud takova...preciiiiiiiiiiii je zoufala a unavena
Andulka je taky zoufalá a unavená
ono kdo není že
Není tady
Já bych doporučila když je na UM určitě dělat čaje - dávat mu prostě pít, naše jedla na Umce po 4hodinnách a od uk 4 měsíce jsem dávala na noc kaše- tomu určené a pomalu jsme zkoušely přikrmovat - přesnídávky, jídla aj pak už mi v noci skoro nejedla až k ránu, neboj on si to upraví a tak se v noci nebude budit hodně zdaru a vydrž
Není tady