Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 3. 2009 16:35

amba
♥♥♥♥♥--

Re: sestra mého přítele

Sandera:
Respekt si získáš jen sebevědomým a rozhodným chováním. K tomu bohužel patří i to, že se všem okolo nemusí líbit. (Zvlášť když tě chce deptat a ty se nenecháš a nebudeš jí ustupovat.) Měla bys také pevně stát za svým rozhodnutím, ne se nechat manipulovat.  Konfliktu se neboj, pokud k němu dojde, došlo by k němu stejně , třeba později, alespoň budeš vědět, na čem jsi. Nemůžeš se donekonečna omlouvat a sypat si popel na hlavu. Vždyť jsi to řekla na základě jejího chování, omluva by tedy byla na místě na obou stranách, nikoliv jen na tobě. Já bych omluvu za její chování požadovala také. Z celé situace je jasné, že tě sestra chce deptat a o žádný smír nestojí. Baví ji, když vidí, jak se trápíš.  Postupně si srovnej v hlavě, co a jak chceš a na tom trvej. Máš život před sebou a ten je jen tvůj, nikdo jiný nemá právo ti do něho mluvit.
Skorotchýně se tě zeptala, co máš proti Lucce - tvoje odpověď: Já nic, ona mě chce deptat, já si to nehodlám nechat líbit. Ona nechce smír, tak ať si ona žije jak chce a neplete se mi do života, já se do jejího také nepletu. Všechno. Víc bych neřekla nic, ať si to přebere jek chce a nenechala bych se zatáhnout do další diskuze. Klidně bych jí řekla, že už se o tom nechci bavit, protože já  už to mám vyřešené.
Pokud jsi u nich na návštěvě, rozhodně bych se nepouštěla do žádné kritiky. Ony jsou tam doma, ve svém, ty jsi tam host a nemáš šanci uspět.  (Domácí hřiště je vždy výhodou.) To co matka a sestra dělají, je jejich věc a tobě vlastně do toho nic není. Navíc by to nemělo žádný efekt,nemysli si, že by si vzaly od tebe poučení a přestaly pomlouvat. Naopak, jen by došlo k velkému konfliktu který jsi zavinila ty a všechno by bylo ještě horší než doposud.
Bohužel, přítel nemůže sedět na dvou židlích, bude se muset rozhodnout, jestli ty, nebo sestra. Ať se rozhodne jakkoliv, bude to pro tebe to nejlepší.
Asertivním chováním si můžeš získat respekt. Pokud ale sestra s matkou budou chtít v tobě vidět nadále smrada,  nic s tím neuděláš. Jediná cesta je se na ně vykašlat. Pak je otázka, jak se zachová přítel, kterého miluješ.
Nezapomeň, že s manželem (přítelem) si bereš celou jeho rodinu, pokud on sám nemá tolik síly, že si v rodině udělá pořádek.

Není tady

#27 21. 3. 2009 16:22

sandrea
Host

Už zas se o něco pokoušejí. Minule, když jsme byli s přítelem u mě, přivedly paní která vzala i svou dceru, která je tak v našem věku a když jsme potom přišli (návštěva byla pryč) začali se nad tou dcerou rozplívat. Jak je fajn, milá a krásná..a hned jí ukazovaly přítelovi na fotkách. Je to blondýnka..(ty se přítelovi líbí a ony to ví). Dnes přivedly další. Byli jsme s přítelem u něj v pokoji a usnuli jsme a hned jak jsme se vzbudili vytáhli ho, že ho musí někomu představit..samozřejmě to byla ta slečna, kterou přivedly minule. Přítel si samozřejmě myslí, že v tom vidim něco proti sobě a dělám z komára velblouda ale já myslim že mě prostě chtějí dostat ze hry. Je to čím dál horší..jsem zvědavá, co předvedou příště. Ale nemůžu říct ani píp protože ony to samozřejmě popřou a budu za žárlivku a přítelovi mě pomluví..matka asi ne, ta není tak hrozná, ta si jen občas rýpne a stojí za dcerou ale sestra je toho schopná

#28 21. 3. 2009 17:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Sabndrea, prepáč, ale teraz ťažko varíš z vody... Nehovorím, že nemáš pravdu, ale nemusíš ju mať je to 50 na 50. Mám pocit, že s atým zaobveráš viac, ako je zdravé - nakoniec vám to aj tak zbytočne pokazí vzťah, lebo to TY dopustíš.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#29 21. 3. 2009 19:25

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

annie
PS:[b napsal(a):

to ať si ku.va píše, že jsem!!![/b] Pro nic jiného by se mnou totiž manžel nebyl. tonguelol

lolloltummenuppgodlike

Není tady

#30 21. 3. 2009 21:48

amba
♥♥♥♥♥--

Selima:
Máš pravdu v tom, že matka s dcerou jsou hodně silná dvojka a opravdu vztah syna se Sandreou mohou vážně narušit svou manipulací. Promiň, ale s dalším s tebou nemohu souhlasit. Pokud se Sanrey partner nechá natolik ovlivnit, pak je to srágora a jasný signál, že pro život není dostatečně spolehlivý. Pokud si bude stát za svým, tak stojí zato. Tato situace je prověrkou vztahu v každém případě. Žít ve vztahu, kde má hlavní slovo matka a sestra není možné a je to jen cesta do pekel. 
Ani příměr 50 na 50 se mi nezdá, ony si umanuly je rozdělit ,tak to dělají a jako na trhu mu nabízejí jiné dívky, navíc před Sandreou. Nedivím se, že nad tím Sandrea přemýšlí. Dělá správně, protože je téměř jisté, že ony se nezmění, nikdy.  Budiž jí útěchou, že to budou dělat každé partnerce, která je nebude poslouchat a nenechá se šikanovat, i kdyby byla ze zlata. Věř tomu, že co neřekne nahlas matka, s radostí řekne a uskuteční sestra.
Já jsem manželově rodině také nic neudělala, jediné moje provinění bylo, že se se mnou oženil a nikdy mi to nebylo odpuštěno.  Bylo to proto, že jsme byli rovnocenní partneři (dosud jsme) a nepodařilo se jim mě dostat do poníženého postavení. Dokonce se manžel s matkou a sestrou rozešel a asi 3 roky se zcela odmlčeli - nebyl mezi nimi žádný kontakt, jako by neexistovali. Pak mu matka začala psát srdceryvné pohledy a viděla jsem, že to manželovi není jedno, tak jsme je občas navštívili, ale vždy celá rodina, nikdy tam nešel sám. Přesto se pokoušely mě urazit, ale to jsem si  hned na místě a přede všemi vyřídila, manžel vždy stál za mnou.  Otevřeně jim řekl, že si to nepřeje.  No, měly zlost, že ho přede mnou nemůžou navádět a až do smrti tchýně to tak zůstalo. Naše děti nepřijala jako svoje vnoučata, nikdy s nima nebyla, nikdy nic od babičky nedostaly, ani na vánoce, ani k narozeninám, nic, ani přáníčko.  Netrápilo mě to, nemuseli jsme být za nic vděční a nikdo nám nemluvil do manželství.

Není tady

#31 21. 3. 2009 22:22

sandrea
Host

Dnes jsem se s přítelem na tohle téma bavila. Jak u nich byla ta návštěva, jeho matky sestra (jeho teta), která je snad horší než přítelova sestra mě prý začala pomlouvat, nevím co přesně říkala, ale přítelova matka se mě zastala..od ní bych to čekala, není zlá a máme spolu celkem dobrý vztah, takže se pohádali a ona odešla. Ale co mě překvapilo nejvíc, že se o tom bavili i se sestrou a ta jim potvrdila, že se mě opravdu neustále snaží pomlouvat, ale ona jí prý vždy umlčí a zastane se mě. Také se s matkou bavil na téma já versus Lucka(sestra) a dospěli k tomu, že bych se jí měla ještě jednou omluvit..samozřejmě já jsem se naštvala, protože jsem se jí omlouvala x krát.Ať po telefonu, tak do očí a nic to nepřineslo. Jestli je to tedy pravda, můžu max jít a poděkovat jí za to, že se mě zastala, ale omlouvat se jí donekonečna? Přítel to vidí tak, že nám to narušuje vztah a že sestra by omluvu na 99% přijala. Tím mě taky trochu zklamal. Pořád se do toho nechce nechat zatáhnout a nezajímá se o to a pak mi řekne, že to narušuje náš vztah. Nikdy se nepostaví svojí rodině..Myslím že ani za cenu, že by mě ztratil

Upravil(a) sandrea (21. 3. 2009 23:47)

#32 22. 3. 2009 2:01

amba
♥♥♥♥♥--

Sandrea:
nevím, kolik je tobě a příteli let , myslím, že jste ještě dost mladí a nemáte moc životních zkušeností. Mladý muž může podlehnout  nebo se nachat ovlivnit tlakem rodiny, protože  situaci ve vlastní rodině  vnímá a  cítí jinak než ty.   
Ano, každá rozmíška v rodině vztahy narušuje. Nevím ale, jestli by ses měla donekonačna omlouvat a sypat si popel na hlavu, když ty jsi svým výrokem jen reagovala na její chování. I ona na tom má svůj díl viny.
Možností, jak se zachovat, máš několik a je jen na tobě, jak se nakonec rozhodneš. Jen si předem srovnej v hlavě i možné důsledky, které z tvého rozhodnutí vyplynou.
No vidíš, omluva mezi čtyřma očima nebo po telefonu (beze svědků), nic neznamená. Pokud chceš, aby měla správný účinek, je nutné to učinit přede všemi, ale to už jsem ti radila.
Záleží, kolik je let tvému příteli. Podle toho bych zvážila, jestli MNĚ bude vyhovovat vztah, ve kterém má zásadní slovo sestra.

Není tady

#33 22. 3. 2009 10:14

lena44
♥------

Taky bych to tak viděla. U nás byla situace velmi podobná a došlo to až tak daleko, že přítel se se svou rodinou setkává sám (v tom mu samozřejmě bránit nemůžu a ani by mě to nenapadlo). Jsem zastáncem názoru, že s některými lidmi zkrátka nevyjdeš, a pokud se o to budeš snažit, výsledek bude jen k tvé vlastní škodě. Záleží ovšem samozřejmě na povaze... ale musím říct, že od té doby mám svatý klid:)

Není tady

#34 22. 3. 2009 11:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Postaviť sa proti rodine nie je ľahké... vy sa môžete za nejaký čas rozísť - a čo mu zostane? Pokrvní príbuzní sú na doživotie, čo si budeme nahovárať, pokiaľ len nevyrobia nejakú fakt zlú vec - a ide o to, stanoviť si hranice, čo je tá fakt hrozná vec.
San, ak má tvoj priateľ tendencie zmierovať vás, tak mu povedz, nech on sestre odkáže, že si jej vďačná za zastatie sa a že by si rada mala dobré vzťahy. Ak si sa ospravedlnila už raz, nevidím zmyslel v nekonečnom rituálnom odporosovaní, ale ide o to ukázať dobrú vôťu (ak ju, samozrejme, máš). Priateľa bohužiaľ chápem, je medzi dvoma mlynskými kameňmi, manipulovaný a asi celkom dobre nevie, čo si myslieť a ako zareagovať. Ale takto, ako som navrhla, by to možno mohlo ísť...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 22. 3. 2009 14:47

sandrea
Host

18 let, takže oba bydlíme s rodiči. Jeho sestře je 24 let a po rozchodu se svým přítelem se znovu bohužel nastěhovala zpět domů. Přítel má takový dojem, že už to bude lepší, protože sestra už nepomlouvá (nebo alespoň ne před ním) a vlastně se mě před jeho tetou zastala. Netuším ale jak to vidí ona. Když teď přes týden bývá pryč tak jí nevidím a o víkendech seu nich zdržuji málo a když tam jsem, tak jsme buď každá v jiné místnosti, nebo je ona pryč se svými kamarády.
Asi se v tom nebudu dál rýpat. Skusím to nechat vyšumět a snad jí po nějaké době dojde, že to není a nebylo zas až tak žhavé a že už by si neměla hrát na uraženou paničku. Omlouvat se jí, se mi rozhodně nechce..jak říká Amba, nenechám si sypat popel na hlavu. Můžu občas udělat vstřícný krok a pomoci jí s nádobím a nebo vařením. Když to ocení budu na dobré cestě, když ne, pustím to snad z hlavy a nebudu se tím dál zabívat, protože ona o to zjevně nebude stát. Jestli stojí o usmíření, musí se taky nějak projevit ne? Nemůžu jí pořád podlízat a starat se kdy a co potřebuje..

Je to v tuhle chvíli můj názor, ale vůbec netuším, jestli správný. Hodně z vás má s tímhle své zkušenosti a víte, co jste cítily, když se to dělo. Ze začátku se mi rada, nech to vyšumět nelíbila, ale postupem času jsem obrátila. Nechci dělat vstřícné kroky jenom já, obě na tom máme svůj podíl viny, ať už menší, nebo větší.. Ale netuším, co bych dělala, kdyby byla dál uražená a házela mi klacky pod nohy. sjuk

#36 23. 3. 2009 18:19

amba
♥♥♥♥♥--

Jste mladí, tak to snad vyšumí. Jen jí nepodlézej a stůj si za svým. Když vyměkneš, bude to považovat za tvoji slabost a při každé příležitosti ti to dá sežrat.
Rozhodně  je na místě pomoc s  vařením, nádobím  a podobně. To nepovažuji za podlézání, jen se budeš podílet na práci kolem jídla a nebudeš čekat, až to někdo udělá a ty přijdeš k hotovému.  To  by sestra i matka měly  ocenit. Mohl by se zapojit i přítel, také bude jíst, ušpiní nádobí a má zdravé obě ruce.

Kdyby sestra byla uražená i nadále, tak nám zase napiš, zkusíme najít řešení. Až si naje nového přítele, mohlo by se to změnit samovolně, ona bude mít své starosti a radosti a mohla by vás nechat na pokoji.

Není tady

#37 23. 3. 2009 22:44

sandrea
Host

Snad..tak mi držte pěstičky. A kdyžtak napíšu..vaše rady k nezaplacení. Moc vám všem za ně děkuju a kdybyste měli ještě někdo nějaké návrhy ráda si je poslechnu a když to aspoň trochu půjde, vyzkouším

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí