29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nedávno jsem se nepohodla se sestrou mého přítele..byla jsem naštvaná a zanadávala jsem na ní (byla jsem sama) a slyšel mě kamarád mého přítele, který se jí snaží všemi možnými způsoby nějak zavděčit a to se mu hodilo a samozřejmě jí to všechno do detailu řekl. Nečekala jsem jak se to všechno ještě zamotá. Ona ze sebe udělala chudinku a ze mě toho největšího smrada, protože jsem o 6 let mladší než ona a dovolila jsem si říct něco proti její osobě. Objevilo se okolo toho spoustu výmyslů, tak jsem jela k nim domů..protože ona se musela doma svěřit jak moc jsem jí ublížila..a všechno jsem vysvětlila.. doufám že to pochopili, ale jen přítelova sestra se šprajcla a první týden mě ignorovala. Ani když jsem k nim přišla a všechny jsem pozdravila, nebyla schopná odpovědět a nepozdravila. Pak zdravit začala, ale takovým tonem, že bych byla radši, kdyby nezdravila. Mezi námi je to pořád napjatý. Já už jsem se několikrát omlouvala a dělala jsem ze sebe tu zlou aby ledová královna trochu roztála, ale nic:kapitulation:. S ní už to zřejmě nepůjde, ale nejhorší je, že se to promítá do mého vztahu s přítelem a také s jeho matkou..dřív to bylo fajn, ale občas se mi zdá, že má narážky. Nevim co mám dělat. Mrzí mě to a výčitek jsem si vyslechla dost a o to je to horší. Zas tolik jsem toho neřekla abych si zasloužila hned tak rychle odsoudit. Mám se jeho rodině vyhýbat? Necítím se tu už vůbec dobře
Jestli náhodou není kamarád zamilovaný do jeho sestry, když tě takhle práskne. Zajímalo by mne, co jsi si tak sama pro sebe ponadávala, že je to tak rozohnilo.. Zkus o té situaci napsat něco bližšího, spíš proč ty jsi se měla obhajovat, že si sama pro sebe povídáš, že je třeba zrovna ona kráva.... nevím, to si samozřejmě teď domýšlím...
Já měla určité dlouholeté potíže se švagrovou, takže tak nějak vím, co těď můžeš prožívat..
Upravil(a) IlonaN (5. 3. 2009 21:09)
Není tady
No, buď sa obrň a nechaj to vyšumieť, ono to možno časom prejde... alebo keby to nešlo, tak sa trochu stiahni z komunikácie s ich rodinou. A kamarát je dobrá sviň, nie že nie...
Není tady
Nadávala jsi na ni tím způsobem, že to slyšel někdo jiný? Nadávala. Když jsi nechtěla, aby se to dozvěděla, tak jsi měla držet pusu zavřenou. Nedivím se že je dusno, oni jsou rodina a ty jsi slovně zaútočila na jednoho jejich člena. Asi si každý z nich dovede představit, jak takhle mluvíš "sama pro sebe" o něm a někdo jiný to slyší.
Není tady
Dostat se do křížku s "jeho" sestrou je problém, matka totiž bude vždycky stát na její straně. To, co otevřeně neudělá jeho matka, udělá to ráda a bez zábran jeho sestra. Pak už jen stačí, když si maminka jemně přisadí a jejich společná manipulace s tvým přítelem je napováženou. Sestra je mnohdy horší než tchyně a bývá často šedou eminencí, která v pozadí kuje zákeřné pikle. Zvláště, když všechno není tak, jak chce ona a nedej bože, když se od ní nenecháš komandovat a nechováš se k ní dostatečně poníženě.
Teď má všechno v ruce tvůj přítel a záleží na něm, jak se k celé věci postaví. Měl by stát za tebou a nenechat se zviklat ani matkou, ani sestrou. Tato situace je prubířským kamenem vašeho vztahu - každé zlo pro nějaké dobro. Když tě obhájí a situaci ustojí, tak je to chlap, na kterého se můžeš spolehnout. Pokud ne, tak o tolik nepřijdeš, stejně by se jako slaboch projevil v jiné situaci, která by mohla být ještě horší.
Stalo se, ale asi tvoje nadávky měly nějaký důvod. Pochybuji, že jsi nadávala jen tak pro nic za nic.
Já bych řekla matce i tomu, co tě prásknul, že to vypovídá o jeho charakteru a zákeřném smýšlení. Chtěl ti tím přece cíleně ublížit a sám se dostat na výsluní. Jestli takového člověka rodina uznává, tak bych si dala pozor - vrána k vráně sedá- a nezapomeň, že si s chlapem bereš i celou jeho rodinu. Každého z nás někdo občas vytočí a každý na někoho nadává, tak to je. Proto bych se omluvila jen jednou. Každé další omlouvání tě dostává do ponižujícího postavení a zjevně se sestře líbí, jak se "smažíš ve vlastním oleji". Teď už opravdu záleží na příteli, jak se zachová.
Pokud tuto situaci s přítelem ustojíte, tak alespoň budeš mít s jeho rodinou vyložené karty a budeš vědět, kdo a jak s tebou smýšlí. Je rozhodně lepší znát svého nepřítele, než si myslet, že je všechno OK, zatím co se za tvými zády proti tobě intrikuje. Ještě bych sestře doporučila, ať si žije svůj život a neplete se do cizího. S "jeho" sestrou se nemusíte milovat, ale chovat se k sobě slušně a se vzájemným respektem, to ano, a to na ní také požaduj.
Že je starší ji neopravňuje vůbec k ničemu.
Můžeš napsat, proč jsi nadávala?
Není tady
Bylo to ještě když byl sníh a nic nešlo otevřít, protože mrzlo a já se snažila otevřít okno a musela jsem do něj trochu vrazit, jenže to nešlo, tak jsem do toho dala větší sílu a okno se vysklilo a tak to vlastně dá se říct začalo..přítel a ten jeho kámoš přiběhli a hned měli starost jestli nejsem pořezaná nebo něco. Pak přišla ona a hned začla prudit. Vůbec jí nezajímalo jak se to stalo nebo jestli mi nic neni a když jí přítel řekl, že se přece nic neděje,odpověděla:to teda děje..jinak celý den byla protivná. Pořád komandovala jak nic neděláme a oháněla se tím že ona vaří. Přitom my jsme toho udělal daleko víc než ona, tak jsem byla za celej den tak vytočená, že jsem se zavřela do pokoje a nazvala jsem jí krávou. A jako naschvál šel okolo ten "blb" co mě prásknul a slyšel to..a dál to znáte. U nich se pak řešilo že jsem to okno určitě vysklila schválně když jsem byla naštvaná a podobně, tak proto jsem tam jela všechno vysvětlit. A co mě dost mrzelo bylo když první otázka jejich mamky byla: Co máš proti Lucce? Jako kdyby ona byla ta svatá a já jí bezdůvodně ublížila. Taky ráda provokuje. Ví že jsem docela žárlivá a tak mu na internetu předemnou ukazuje svoje kamarádky a nemůže si je vynachválit. Mě to nevadí, ale štve mě tím.. je to už fakt trapný, ale říct nic nemůžu a ani nechci, protože bych byla zas já ta špatná.. Mam takovej pocit, že nás chce rozdělit, ale jak říkáte, záleží hlavně na přítelovi jak se k tomu postaví. Ale je to pro něj taky těžký, když do něj pořád hučí
Mno, lehké to mít asi nebudeš. Ona není povinna Tě mít ráda a ty jí taky ne. Vždycky je ale lepší s rodinou vycházet - aspoň v rozumných mezích.
Poučení pro Tebe je, že příště máš držet pusu na zámek a myslet si svoje a možná by nebylo od věci "sebrat jí zbraně" tím, že za ní při vaření přijdeš a zeptáš se, jestli chce s něčím pomoct.
Pokud řekne ne, tak nemůže potom vykládat, jak nic neděláte a ona chudina, pokud řekne ano, tak jí pomůžes a čas můžeš využít k vyjasnění vašich problémů.
A až bude chválit kamarádky, tak si ještě přisaď - prostě je vychval do nebe a udělej z toho frašku.
Čas ukáže, jak se vaše vztahy vyvinou. Já se se švagrovou nebavila dva roky, momentálně u nás byla dvakrát na kafe a když se potkáme, tak nezávazně komunikujeme, ale většinou počasí atd.
Není tady
Nevím, jestli se rodině začít vyhýbat, každopádně bych s nima potažmo se sestrou přestala hrát hru na zlou přítelkyni a ublíženou sestru. Udělala jsi chybu, když jsi jí nazvala krávou. Omluvila jsi se a vysvětlila jsi to. A dál už s tím nezmůžeš nic.
Jestli sestra chce být dál ublížená a zatáhnout do toho všechny okolo, tak s tím nic neuděláš. Ale co můžeš udělat, že v tom nepojedeš s nima. Mám pocit, že sestru baví živit tvůj pocit viny a ty jí nahráváš. Znám to sama od sebe. Když jsme byla mladší, tak mě děsně bavilo být na každého uražená kvůli sebemenším prkotinám. Jenže jak protistrana nereagovala, tak mě to prostě přestalo bavit. Takže bych doporučovala přestat o té potyčce přemýšlet a pořád se omluvat. Co se stalo, stalo se, omluvila jsi se a dál už nevím, co by po tobě chtěli víc.
To, že je do toho zatažená i matka a přítel je blbý ale taky bych to nechala na nich. Prostě narážky a výčitky bych ignorovala (ale chápu, že to musí být těžký) a dle mých zkušeností tohle vždycky ustane, když není protistrana, která by na to reagovala.
S tím vařením je to taky zajímavá věc. Když nechci vařit, tak nevařím. Když chci, tak vařím a nevyčítám všem okolo, že nic nedělají. A když mám pocit, že by se mi hodila pomoc při vaření, tak si o ní řeknu. Takže ne tyhle stížnosti bych nereagovala už vůbec.
Upravil(a) taurus (8. 3. 2009 10:51)
Není tady
problém je v tom, že já jí ignoruju a jí to pořád baví. Teď naštěstí odjela na 3 nebo 4 měsíce na školení a doma bude týden v měsíci. Tak to bude ok, ale pak se znova vrátí a buď zjistí, že to nemá cenu nebo to začne znova..
Nemyslím si, že jsi udělala chybu, když si sestru nazvala krávou. Prostě se tak v určité chvíli chovala, tys to tak cítila a řekla jsi to. Ona totiž sestra jen využila situace, kdy měla otevřeně možnost tě urazit, zesměšnit a ponížit. Rozhodně je lepší znát svého nepřítele, než si myslet, že je všechno OK, zatím co za zády proti tobě intrikuje. Nic se vlastně nestalo, jen máte vyložené karty.Věř tomu, že by stejně ke konfliktu mezi vámi došlo, jen by to možná bylo o něco později a při jiné příležitosti.
Já bych se přímo zeptala jejich matky, jak to vidí ona. Jistě bude stát za svojí dcerou, ale nikoho, ani sestru tvého přítele nic neopravňuje k takovému chování k tobě . Znamená to, že ty si nic takového nemusíš nechat líbít, od nikoho. Záleží na tvém příteli, jestli bude stát za tebou. Jestli ano, tak je na něho spolehnutí, jestli ne, tak je zbabělec, co se nechá zmanipulovat. V případě, že se kvůli tomu rozejdete, o nic nepřijdeš. Je to prostě prubířský kámen vašeho vztahu. Je to těžké to ustát, ale dá se to.
Mám osobní zkušenost, že "drahá" sestra mého manžela se nás snaží rozeštvat už 40 let. I když ji manžel "seřve", nedá a nedá pokoj, dokonce se snaží šikanovat i naše dávno dospělé děti i jejich partnery. Čím je starší, tím víc nám závidí úplně všechno, tím víc nás zle pomlouvá v okolí a nám nezbývá nic jiného, než ji ignorovat. Pokud žila tchýně, vzájemně se podporovaly. Rozdíl byl v tom, že tchýně měla neustále jízlivé řeči a poťouchlý úsměv a za mými zády naváděla manžela proti mně, sestra útočila a stále útočí otevřeně. No, nepovedlo se jim nás rozeštvat a tento neúspěch sestru podněcuje k dalším aktivitám. Neustále doufá, že se jí to povede.
Ze začátku jsem se opravdu hodně snažila s nimi vyjít. Čím víc jsem se snažila, tím víc mě urážely a ponižovaly, až jsem řekla dost. Od té doby je stav setrvalý, ale nám to vůbec nevadí. Nevšímáme si jí (tchýně už nežije), čas od času se manžel rozlítí a sestře vynadá, jinak na ni kašle. Došlo to tak daleko, že naše děti prarodiče vůbec nepřijali. Chovali se k sobě jako cizí neznámí lidé.
Nevím, nechci malovat čerta na zeď, ale mých 40 let zkušeností... Vím, že to bude trvat tak dlouho, dokud se jí nepodaří mě úplně zdeptat, teprve pak bude spokojená. Nepodaří, tak to bude trvat až do smrti a možná se její zloba a nenávist přenese i na naše vnoučata (naše děti do toho už zatáhla a na vnoučatech už aktivně "pracuje").
Není tady
To ti opravdu nezávidím. U nás to není naštěstí až tak vyhrocené. Vlastně už to ani nikdo nechce semnou řešit, protože v tom vidí uzavřenou kapitolu, ale mě uzavřená nepřipadá. Kdykoli se ale ozvu s tímhle tématem, nikdo to semnou řešit nechce. Ale mě to prostě vadí. Je mi jasný, že by vztah mezi mnou a jeho sestrou nefungovat úplně nejlíp, ale nenávist z její strany mě opravdu zaskočila a i zamrzela a proto to řeším. Nevím jestli jí mám podskakovat, ignorovat nebo být nepříjemná, ale stačí mi abych jí jen slyšela a vzpomenu si na to všechno a mám špatnou náladu..Její matka to vidí asi takhle.."prostě sis to po*** a s tím už nic nenaděláš". Já bych usmíření brala, ale ona se na to netváří. Nevím, jestli to mám dál snášet nebo jí to navrhnout. A když navrhnout tak jak, abych se nemusela cítit poníženě? A kdyby to nepřijala?
sandreo, ok, udělala jsi blbost, ale to přeci neznamená, že si budeš do konce života sypat popel na hlavu Být tebou, tak bych šla za přítelovo ségrou, omluvila se jí a navrhla smír. Jestli to chceš udělat před přítelem nebo o samotě, je na tobě. Pokud přijme, tak super, pokud ne, tak její chyba. Ať si dál hraje na uraženou princeznu, když jí to baví.
Není tady
amba - nechápu, co z toho ti lidi mají. To musí bavit 40 let zloby.
Mám zkušenost takovou, že se se švagrovou delší dobu nestýkám, začala jsem ji ignorovat, jen na vánoce a velikonoce pošlu pohled, sms ke svátku a narozeninám, pokud se potkáme, řeknu ahoj.
Tím to končí.
Po více než třech letech nemá ode mne žádné podněty ke zlu, tak se nám začíná začleňovat do rodiny... už dvakrát přijela na kávu - ne úplně cíleně, ale něco potřebovala, tak zůstala, teď navrhla posezení v hospůdce a manžel přijal.
Nejsem z toho dvakrát odvázaná, ale přežiju to.
Bylo mi opravdu líp bez ní.
Svoje "tlaky" dělala za zády. Přede mnou vždycky vysmátá, ukecaná, pohoda, za zády manželovi říkala, co jsem to za spratek, co si to k ní dovoluju, všechno vztáhla na sebe, všechno brala jako rýpnutí.
Setkání s takovou osobou nic nepřináší.
Je lepší jít si z cesty.
Příbuzné si člověk nevybírá.
Není tady
Nechápu přesně Annie. Ty myslíš, že jí mám radši ignorovat? Dokážu si představit, že se jí ještě omluvím a navrhnu usmíření, ale mám pocit, že její postoj ke mně by se možná ani nezměnil..Třeba by mě nezdravila s takovým opovržením, ale jinak by to zřejmě zůstalo při starém.Když by mi někdo řekl: "běž za ní a urovnejte to" zdá se mi, že to prostě nepude, ale nadruhou stranu mě to dost vysává..Teď je naštěstí přes týden pryč a jezdí jen na víkendy, ale jak vidím, že se blíží víkend a s ním její příjezd skoro se na něj ani netěším..Sama nevím co chci. Usmíření mi příde nereálné, ale tak jak je to teď je pro mě dost vyčerpávající..
Sandrea - v Tvém případě bych zkusila rozhovor mezi 4 očima, zkusila bych to asi urovnat, ale ne ji lézt do zadku. Prostě si promluvit a dohodnout se na tom, že se budete respektovat. I když na tom se snad dohodnout ani nedá. Buď to tak je nebo ne.
A tímto bych tuto kapitolu uzavřela.
A čekala, jak se sestra projeví.
Pokud by byla pořád stejná, volila bych ignoraci. Nic jiného by Ti ani nezbylo. Vnucovat se jí je hloupost a hádat se taky. Takže nechat ji, ať se dusí.
To, že Tě to vyčerpává věřím. Bývala jsem moc špatná, kolikrát jsem přemýšlela, proč je na mě švagrová taková, že jsem jí nic neudělala.
Až po dlouhé době mi začíná být ukradená do takové míry, že už nad ní nepřemýšlím.
A taková malá rada - neřešila bych jí s přítelem. Buď to sám vidí nebo ne. Ale kdybys do něj měla hučet jak do dubu, jaká je sestra děsná, tak by se to nakonec mohlo otočit proti Tobě.
Není tady
Sandreo, rodina je rodina a partneři dětí jsou prostě cizí lidé... Já si taky o švagrové myslela své, ale netroubila jsem to do světa. Udělala jsi chybu, stane se.
Omluvila jsi se rodině i přítelově sestře. Jestli je sestra uražená déle, než je zdrávo, tak jsi tenkrát v tom pokoji měla pravdu a nic s tím nenaděláš.
Neřeš to s přítelem, tomu už je to podle mě fuk, chlapy tyhle žabomyší války nezajímají.
Nenervuj se a pokud bude mít maminka nějaké narážky, řekni, že jsi se omluvila a pokud to sestře nestačí, je ti to líto, ale víc udělat nemůžeš.
Není tady
Já bych se zachovala takto:
V žádném případě rozhovor mezi čtyřma očima ne! Pěkně, až bude rodinka pohromadě, najednou, PŘEDEVŠEMI ji oslovit, a požádat je, aby tě naposledy vyslechli v záležitosti "okna". Tím, že se o tom nemluví, neznamená, že to je vyřešené. To, co jsi řekla, byla jen reakce na její nepřiměřené chování vůči tobě, kdy se tě snažila zesměšnit, urazit a ponížit. Podobný malér se může stát každému a za ty urážky by byla na místě omluva oboustranná. Ty si její urážky nemusíš nechat líbit. V každém případě, že uděláš první krok a tímto jí říkáš ještě jednou promiň. Dál se už o tom nebudeš bavit, teď je chvíle, kdy jí nabízíš smír a uvidíš, pro co se rozhodne ona, to už necháš na ní.(Když přeneseš tíhu rozhodnutí na ni, je to to nejhorší, slaboši to nesou neobyčejně těžce.)
Řeč bych si připravila a řekla jí to ve chvíli, kdy ona nebude připravená. V žádném případě bych se nenechala zatáhnout do jiné komunikace, věř tomu, že ona se o to bude snažit. Byla bych připravená na každý takový pokus jí říct, že odbíhá od tématu, to že není předmětem řešení a hned bych se vrátila k tématu.Ona může celý rozhovor "rozbourat", tak bych jí řekla, že to byla její volba a tím končíš, protože vidíš, že je proti tobě cíleně zaměřená a hned bych se jí zeptala PROČ - co jí na tobě vadí. ( Ať řekne cokoliv, zeptej se proč to říká, proč to dělá se tak chová - pořád dokola). Trvala bych jen na konkrétní odpovědi, žádné obecné fráze, žádné mlžení. Kdyby to dělala, přerušila bych ji a znovu se zeptala proč se k tobě tak chová, přece k tomu musí mít konkrétní důvod. Stále bych chtěla jen konkrétní odpověď. Počítej s tím, že ona bude vzteky bez sebe, tak bych jí řekla, že opravdu nemá smysl se dál bavit a rozhovor bych ukončila. Ať tento pokus o smír dopadne jakkoliv, budeš vědět, na čem jsi. Nelam si s tím hlavu, v životě nemáš vedle sebe jen lidi, kteří tě mají rádi.
No, je to těžké, ale dá se to ustát.
V žádném případě bych nedoporučila rozhovor mezi čtyřma očima, ona stejně až odejdeš, řekne všem jen to, co se jí hodí a spíš ti to uškodí. Jedině před svědky to má účinek.Pokud ona nepřistoupí na tebou nabízený smír, ztrapní se ona a ty můžeš jen získat.
V žádném případě se před ní neponižuj, to je přesně to, co by ona chtěla a bylo by to do budoucna horší a horší, až by tě úplně zadupala . Trpěla bys mnohem víc, než je tomu teď. Výše popsaným chováním ji asi n.....š, ale zároveň nastavíš hranice, které ona nebude moci překročit a bude tě muset začít respektovat.
Nelam si stím hlavu, věř tomu tomu, že všichni kolem tebe tě nemilují a stává se to i v rodinách. Sestru sis nevybrala, ani s ní nechceš trávit svůj život, tak ať si ona žije ten svůj a nemotá se do tvého.
Není tady
děkuju vám za rady ale nevim, jestli jsem na ní dost silná. Ona je dost sebevědomá a má na všechno nějakou odpověď a já jsem spíš tip co nevyhledává hádky a konflikty..což o ní se říct nedá, takže se spíš bojím aby mě nezadupla do země..Jedině si dát pořádnýho panáka a vyrazit si to vyříkat. Taky bych se vás chtěla zeptat:..jak se to celé řešilo, už jsem psala že ze mě udělali smrada, kterej si dovolí říct o starším člověku něco takového..že oni by si to v životě nedovolili.Ale co jsem u nich, neustále někoho pomlouvají a urážejí..Jak sestra přítele tak i matka. Mám sto chutí jim něco říct, protože dělají přesně to za co mě odsuzují
Sandreo, jen tak pro info, kolik je tobě a té slečně?
Zadupat do země tě nemůže, pokud se nenecháš Já bych na to šla diplomaticky. Až bych příště šla ke tchánovcům na návštěvu, koupila bych něco dobrého ke kávě, řekla jim, že mě celá tahle situace mrzí, že si uvědomuji, že jsem se mohla na její adresu vyjádřit jiným způsobem, ale že už bych to ráda uzavřela a navrhla smír
A ať si slečna vydupe ze země třeba celé království.
Od této chvíle bych to už opravdu sama v sobě uzavřela a už to neřešila. Ale to je jen můj pohled na věc.
Není tady
sandreo - bohužel mám dojem, že Tvoje skorotchýně se skorošvagrovou mají pomlouvání a intrikování za svého koníčka.
Někteří lidé jsou už takoví.
Léčí si tak svoje komplexy, hledají asi únik z reality, pro ně kolikrát dost bolestné.
Mj. smradem a spratkem jsem byla svou švagrovou nazvána taky - je o pět let starší.
Radit cokoliv je těžké, neznáme Tebe ani ji.
Asi bych k příteli nejezdila na celé víkendy. Prostě stavit se odpoledne na chvíli, aby neměli pocit, že se jim vyhýbáš a nechat to "utřepat".
Buď to časem opadne nebo se to vyhrotí a váš vztah to ani nemusí ustát nebo se oba odstěhujete.
Univerzální rada není, každý/každá se ve stejné situaci zachová jinak. Hlavně se snaž, aby Tě nestrhla k nějakým hádkám nebo urážkám.
Nebudeš to mít lehké, ale když budeš chtít, tak to zvládneš. Přece Tě taková.... švagrová....nepoloží na lopatky.
Není tady
Annie.
Máš pravdu, každý případ je jiný, ale princip zůstává stejný. Vlasně se ani nejedná konkrétně o Sanderu, ale úplně stejně se sestra (matka) bude chovat ke každé partnerce bratra. K tomu, aby ji ponížila a dala najevo svou převahu využije jakoukoliv příležitost jako záminku k tomu, aby jí to dala "sežrat". Buď si to jeho partnerka nechá líbit, bude se před nimi ponižovat a dělat jim pomyšlení, nebo se rozhodne udělat takovému chování přítrž a získá si respekt. Je-li někdo ze zúčastněných mladší, staršího nic neopravňuje k tomu, aby z této pozice vyžadoval poslušnost a prezentoval vlastní nadřazenost. Respekt získá jedině svým chováním.
Sandra:
Nemysli si, že zafunguje diplomacie. Může být na místě jen tam, kde obě strany jsou vstřícné a ochotné problém řešit. V tomto případě vůle není. Každý vstřícný krok bude sestra brát jako slabost Sandery a bude , třeba za zády, spřádat proti ní intriky, dokud to Sandera nezastaví a nezíská si respekt. Úplně stejně, jak matka s dcerou pomlouvají jiné lidi, pomlouvají i Sanderu, když odejde.
Bohužel, čím víc se Sandera bude snažit, tím víc se sestra bude doslova bavit jejím trápením . Nejjednodušší je nastavit si sebevědomě pravidla zcela otevřeně a co nejdříve, i za cenu třesku.
I když se momentálně situace uklidní, stejně nebude vyřešená a je jen otázkou času, kdy se stane neúnosná a bude se MUSET vyřešit. Čím déle, tím hůř.
Já jsem se také zpočátku manželství hodně snažila, abych se sestrou a tchýní alespoň slušně vyšla. Jakákoliv moje snaha byla sestrou (a tchýní) zhodnocena jako moje slabost a bylo to horší a horší, myslely si, že si ke mně mohou dovolit cokoliv, dokud jsem (i s manželem) neřekla dost. Třesk byl pořádný, ale od té doby máme klid, stálo to zato.
Sestra se dodnes snaží vystrčit růžky, když to udělá, manžel ji "seřve", a to je neuvěřitelně laskavý, tolerantní a klidný člověk. Za celé manželství jsem ho NIKDY neslyšela tak zuřit, jen když si se sestrou vymezují hranice.
Dodnes by nám sestra chtěla neomezeně poroučet, šikanovat, stále nás lživě v širokém okolí pomlouvá, dělá nám naschvály, no, dělá co umí, ale není jí to nic platné, my si žijeme svým životem a na ni kašleme. S tím se ona nesmířila a nesmíří, chce mě srazit na kolena a dostat do poníženého postavení, což se jí nepodaří. Také jsem pro ni jen hajzl, ku..a, hov.o. Když mi nejvíc nadává, tak jí s úsměvem řeknu, že její nadávky nemají vypovídající hodnotu o mně, ale její zvrácené a sprosté myšlenky vypovídají o ní, otočím se a jdu pryč. Tím ji nejvíc rozzuřím, nenechám se zavléct do konfliktu.
Navíc nám strašně závidí, a to úplně všechno. Závist ji tak spaluje, že je to až hmatatelné. Je to zlý a zapšklý člověk, ale to je její problém.
Někdo tady psal, že si to mají vyřídit "holky" mezi sebou a nezatahovat do toho přítele (bratra). Já si myslím, že by hlavně bratr měl mezi nimi udělat pořádek a postavit se za Sanderu, aby dal rodině jasný signál, na čí straně je a na kom mu záleží. Můj muž to udělal, vždycky. Mám v něm celoživotní oporu.
Samozřejmě, každý se musí rozhodnout a vyšlapat si cetičku životem sám. Já píšu jen moje zkušenosti a po letech mohu už posoudit, jak dobře jsem udělala.
Není tady
Amba, já měla na mysli poslední vstřícný krok - ne dělat vstřícné kroky do konce života. Když švagrová nechce, tak nechce, její věc.
Není tady
amba - to o nezatohování bratra jsem asi psala já. Měla jsem ale na mysli věčné si stěžování na sestru, pořád to rozebírat /sama vím, že jsem manžovou sestrou a jejími výlevy dost žila a myslela na ně skoro pořád/. To nevede k ničemu. Jen přítele otráví. Koho by bavilo pořád dokola poslouchat totéž.
Vím jak to myslíš Ty - vidím to stejně. Až přijde k lámání chleba, měl by se přítel postavit na stranu Sandrei.
Mezi náma - manžel se postavil na mou stranu, tím švagrová přestala kušnit před ním. Pokračuje ale v okolí, což mi ani tak moc nevadí. Ale hlavně - P. je tak jiný, co je s ní...nikdy takový nebyl. Vždycky byl tak hodný, milý. Ona s ním dobře mává. Nevím co na ní vidí...asi je dobrá v posteli, protože jinak nevím
PS: to ať si ku.va píše, že jsem!!! Pro nic jiného by se mnou totiž manžel nebyl.
Není tady
Hádek s ní bych se nebála, protože mě pomalu ani nepozdraví. To bych s tím musela začít já, a já nezačnu. Možná to časem přejde, ale stalo se to už před třemi měsíci a na situaci se pomalu nic nezměnilo. Já to vlastně řeším sama v sobě a dostala jsem se do místa, ze kterýho se nemůžu hnout a proto jsem požádala o rady. S celou rodinou se mi to řešit nechce protože těm je to jedno a přítelově sestře to tak zřejmě vyhovuje. Jak říká Amba, potřebovala bych si udělat respekt a ukázet jim, že oni dělají denodenně to samé za co mě tak odepsaly. Když se ten spor řešil, přítel se za mě naštěstí postavil a za to jsem mu neuvěřitelně vděčná, ale nechce si to rozházet ani na mojí ani na sestřině straně. Takže předemnou brání ji a před ní zase mě. Což mi taky vadí, že stojí za mnou a přitom ji brání i když ví, co všechno udělala..a byla tak zákeřná, že i kamaráda, který jí to všechno řekl a kvůli čemu to vše začalo potopila. Nevím jestli jim mám začít vyčítat až je zas uslyším jak někoho pomlouvají..Co myslíte?Jak si mám udělat respekt když ve mě vidí smrada?
Annie:
Haha, slovo od slova stejné řeči - je to pořád stejný. Místo toho, aby si jeho báječných vlastností užívaly ony, tak se objeví cizí ženská, která jim bratra ukradne a ony holt už s ním nemohou orat, jak si plánovaly.
Jsme to my ale potvory!
Myslím si, že sestra je úplně stejná jako tchýně, tak bycha na ni a nenechat si líbit vůbec nic. Hned je třeba ji usměrnit, ona totiž stokrát opakovaná lež se stává pravdou a nejhorší je, že bratrovi z sesterské "lásky" umí pěkně nasadit brouky do hlavy. Když se včas nezastaví, dokáže svou manipulací bezohledně rozbít i perspektivní vztah, jen aby ona měla navrch.
My si z ní nic neděláme, je nám spíš k smíchu. Naštěstí lidi v okolí, kde nás pomlouvá, vědí, že stejně jak zle pomlouvá nás, pomlouvá i je a mají jí plné zuby.
Naštěstí všechny sestry takové nejsou, když se ale tyto tendence objeví, jsou nebezpečné.
Není tady