Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 5. 3. 2009 8:37

macík*
♥♥♥♥---

Re: vážit si sebe, mít se ráda, být sebevědomá

Kukačka napsal(a):

...a já se mám ráda, protože nikdo jiný se mně tolik nestará jako já sama. Já se krmím, oblékám, myju, čistím zuby...Chválím se třikrát denně! Minimálně.

To je hezký smile  No já se tohle musím všechno naučit. U nás doma se nikdo sám nechválil, u nás se akorát říkalo "sebechvála smrdí"  hmm  U psychologa jsem se dozvěděla, že mám začít v dětství, tak tohle bude možná jedna z mnoha věcí.

Není tady

#27 5. 3. 2009 8:41

macík*
♥♥♥♥---

PavlaH napsal(a):

macíku, pokud to nejde takhle, zkus to se skupinkou lidí. Relativně neznámí lidé se kterými se už nemusíš vidět pokud nebudeš chtít. nějaký sebepoznávací či terapeutický víkend. Když uslyšíš odezvu lidí, snad v tom najdeš něco kladného, na čem můžeš začít stavět to sebe vědomí.

Že by třeba Pandořina školička? smile

Není tady

#28 5. 3. 2009 8:57

macík*
♥♥♥♥---

stefi napsal(a):

Macíku, znám Tvůj příběh ze života po nevěře.....Tak ten návrat k příteli není asi ideální,že?sad. Ach jo, proč je ten život někdy tak složitý.....

Dokud nezačnu pořádně řešit tenhle svůj problém tak to nebude ideální. Začla jsem dělat stejný chyby jako před tím, neumím to jinak. Žiju skrze něho.
On je hodně sebevědomý, má spoustu zájmů a je v nich dobrý, jemu nedělá problém se pochválit, je si vědom svojí ceny. Je to chlap se vším všudy a pro mě je radost s ním být. Obávám se, že já mu momentálně nejsem rovnocennou partnerkou, ale koulí na noze a vysávačem energie.

Není tady

#29 5. 3. 2009 9:37

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

macík* napsal(a):

stefi napsal(a):

Macíku, znám Tvůj příběh ze života po nevěře.....Tak ten návrat k příteli není asi ideální,že?sad. Ach jo, proč je ten život někdy tak složitý.....

Dokud nezačnu pořádně řešit tenhle svůj problém tak to nebude ideální. Začla jsem dělat stejný chyby jako před tím, neumím to jinak. Žiju skrze něho.
On je hodně sebevědomý, má spoustu zájmů a je v nich dobrý, jemu nedělá problém se pochválit, je si vědom svojí ceny. Je to chlap se vším všudy a pro mě je radost s ním být. Obávám se, že já mu momentálně nejsem rovnocennou partnerkou, ale koulí na noze a vysávačem energie.

On ti partner dává najevo, že jsi mu koulí u nohy?

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#30 5. 3. 2009 10:07

macík*
♥♥♥♥---

Tak se cítím já. Partnerovi vadí, že ho pořád pozoruju, že na něm "visím". No, dá se říct, že určitou nespokojenost jsem z něho vycítila. Nevěřím si, a tak ze všeho obviňuju sebe. Připadám si, že pro něho nejsem dost dobrá. Neustále se za něčím ženu, snažím se být ta nejlepší, nejdokonalejší. To se mi samozřejmě nedaří a pak je mi ještě hůř. Jsem v tom pěkěn zamotaná, je to začarovaný kruh.

Není tady

#31 5. 3. 2009 10:08

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

macík* napsal(a):

Obávám se, že já mu momentálně nejsem rovnocennou partnerkou, ale koulí na noze a vysávačem energie.

Obávám se, že čím víc budeš přemýšlet nad tématem: "Jsem mu koulí na noze, nebo ne?", tak tím víc tou koulí na noze skutečně budeš...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#32 5. 3. 2009 10:15

macík*
♥♥♥♥---

Mikeš napsal(a):

macík* napsal(a):

Obávám se, že já mu momentálně nejsem rovnocennou partnerkou, ale koulí na noze a vysávačem energie.

Obávám se, že čím víc budeš přemýšlet nad tématem: "Jsem mu koulí na noze, nebo ne?", tak tím víc tou koulí na noze skutečně budeš...

Ano, s tím souhlasím. Ale jak z toho ven, hm??? wink  To bude moooc práce.

Není tady

#33 5. 3. 2009 10:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

macík* napsal(a):

Kukačka napsal(a):

...a já se mám ráda, protože nikdo jiný se mně tolik nestará jako já sama. Já se krmím, oblékám, myju, čistím zuby...Chválím se třikrát denně! Minimálně.

To je hezký smile  No já se tohle musím všechno naučit. U nás doma se nikdo sám nechválil, u nás se akorát říkalo "sebechvála smrdí"  hmm  U psychologa jsem se dozvěděla, že mám začít v dětství, tak tohle bude možná jedna z mnoha věcí.

Nie že sám, u nás doma SA VOBEC NECHVÁLILO. Panovlao motto: Dobrá práca sa chváli sama a je to SAMOZREJMOSŤ. dumbom dumbom grater kapitulation Ja som mala v dvadsiatke komatózne stavy, keď ma niekto pochválil, lebo som nevedela, ako reagovať, a chváliť sa sama???? Preboha... pracne som sa to učila v priebehu života,. Je to makačka, pre mňa bolo najťažšie nepreklopiť sa do druhého extrému a nájsť ten zlatý stred - ale oplatí sa to, ver mi. Zdravé sebahodnotenie je úžasná pomoc.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#34 5. 3. 2009 10:31

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bez práce nejsou koláče.
Ale pečení koláčů (práce na sobě) může být i legrace. Občas se člověk spálí o plotnu, ale z toho se neumírá. Aspon budeš mít více zkušeností.

PS: máš pravdu, bude to práce. Nebudu říkat trapná klišé, že bys si toho nevážila, kdyby to práce nebyla. To není pravda. Ale je prostě dobré vědět, že to bude dřina. A bude to někdy i bolet. Na druhou stranu ženy umí brečet a nijak jim to neublíží, právě naopak. A je také dobré vědět, že to asi nebude hotové za 2 týdny. Počítej tak rok. Možná dva.

Není tady

#35 5. 3. 2009 10:32

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

macíku, nevím jestli zrovna školička, třeba jo, na tohle bych viděla třeba i arteterapii, se kterou mám zkušenost a nebo se dá ještě najít na netu. PhDr Marie Říhová taky myslím něco dělá...

zakládat si na svém partnerovi, stavět si ho výš - no nevím, někomu to vyhovuje, tobě evidentně ne. Když už ses ohlídla do dětství, zkus se taky podívat na vztah svých rodičů očima dospělého. Třeba i tam bude vodítko.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#36 5. 3. 2009 10:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vzťah rodičov vzájomný, vzťah rodičov k tebe... tvoje pracovné uplatnenie, sebavedomie... a vieš, čo pomohl odo značnej miery mne? Koníčky.... bavia ma veci, ktoré robia väčšinou zaujímaví ľudia, vyčnievajúci z priemeru... a do niektorých som sa dosť aktívne položila a oni mi potom priniesli veľké uspokojenie, priateľstvá, veodmosit, posunuli ma ďalej... vyplynuli z nich ďalšie aktivity...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#37 5. 3. 2009 11:34

macík*
♥♥♥♥---

Děkuji moc, každý příspěvek je pro mě cenný par
Vždycky jsem si myslela, že jsem vyrůstala v normální rodině a moje dětství a dospívání na mě nezanechalo nic negativního. Když jsem to ale začala rozebírat u psychologa a i teď když nad tím přemýšlím, tak zjišťuju že toho mám na sobě "napácháno" opravdu dost.
K těm koníčkům - jeden takový zajímavý jsem si před časem našla, včera jsem se mu věnovala celý večer, bylo to fajn - ani jsem neměla čas myslet na blbosti wink Ještě si něco najdu, je třeba mít něco svýho.
Když se vrátím k  rodině. Moji rodiče jsou svoji první partneři a jsou spolu spokojení celý život. Nehádají se, dělají skoro všechno spolu. Můj brácha byl problémový dítě. Ve škole mu to nešlo, samá poznámka, utíkal z domova. Já jsem byla ta hodná, co nikdy nezlobila, ta co dělala rodičům samou radost. Jestli jsem byla za něco chválená, tak většinou za to, že jsem hodná, nejsou se mnou žádný problémy a dobře se učím.
No jasně, asi mi něco dochází.........když budu hodná budou mě mít všichni rádi dumbom  Jak ráda bych si občas zazlobila, prosadila si svou, trvala si na svým, byla  proti všem!

Není tady

#38 5. 3. 2009 12:03

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

macík* napsal(a):

No jasně, asi mi něco dochází.........když budu hodná budou mě mít všichni rádi dumbom  Jak ráda bych si občas zazlobila, prosadila si svou, trvala si na svým, byla  proti všem!

Super, odpověděla sis sama :-)
Asi je Tvým úkolem být "zlobivá" holka!!! hjarta

Není tady

#39 5. 3. 2009 12:28

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Macíku, já bych ti doporučila kromě knížek (které jsou pro mě alfou omegou),  i něco konkretního. Pandora to vystihla přesně, není k jejímu textu co dodat. Vystihla to přesně.

Udělat si každý den čas, třeba půl hodiny, sednout si sama někde v klidu (lehnout) udělat si příjemné prostředí (např. svíčku, vůni) a odehnat vtírající se myšlenky (ještě musím stihnout to a to...) a začít si uvědomovat sebe, svoje tělo, svoje vnitřní já, svoji jedinečnost a neopakovatelnost, svoji lásku k sobě i lidem. Tyto úvahy najdeš v oněch knihách. Můžeš to spojit s autogením trénikem ..viz knihy
Takto se podpoříš uvnitř

Pro mě byla důležitá práce, kde jsem makala až jsem se naučila vše(vše nebudu znát nikdy) potřebné a začlo mě nesmírně těšit úspěch (i drobný), jakýkoliv odškrtnutý úkol atd. Nemusí to být přímo práce jako taková . I koníček, péče o dítě, psa, cokoliv děláš dělat s láskou , ráda, s úsměvem - třeba i věšení prádla. To je podstata radosti na světe. Pro mě - mně to takto funguje. Celý tvůj život , všechny drátky, kterými hýbeš jde opečovávat s láskou. Je to krásná hra. Hlídáš si očkování psa, svoji garderobu, garančku auta, kadeřnici.atd atd. Vlastně všechny drátky k sobě držíš v rukou a hýbeš s nimi. Organizuješ si to. Z tohoto jsem dříve měla hrůzu, nevěděla jsem co dělat, kam jít, jak to říct a teď se v tom rochním a užívám si "péči" o sebe a vše "své". Nevím, zda-li tomu lze porozumět...smile

Další věc, kterou jsem dříve nedělal a začla dělat v rámci "přeměny" je láska k lidem. Všem. Vlastně ke všemu živému. Posloucháš je, snažíš se jim porozumět, pomáháš jim, vidíš vše i z jejich strany. Soucítíš, popřeješ, daruješ atd...Toto jsem sloučila se svou prací (i když paradoxně nedělám v humanitní sféře, ale v obchodě..lol) Reakce je fantastická. Lidé tě mají rádi a doporučují tě, pochválí tě, napíší ti poděkování a to je impulz do další práce a víš , že jde š správným směrem. Toto lze dělat v každé branží, vlastně to začlenit postupně do svého 24hod denního života.

Nevím jestli si z toho něco vybereš, můžeš začít a zkusit cokoliv. Cokoliv, co ti bude příjemné. Je dobře, že jsi vůbec začla o tomto uvažovat. to už je první a vlastně nejdůležitější krok, a to, že chceš udělat změnu k lepšímu. Mnoho lidí změnu "prý" nepotřebuje, a nechápou proč by měli cokoliv na sobě měnit... Vidíš ten obrovský rozdíl mezi Tebou a některými lidmi??

Upravil(a) Wiki (5. 3. 2009 15:24)

Není tady

#40 5. 3. 2009 13:03

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Macíku, mala som tiež také pocity ako ty....a ešte aj som vždy mala pocit, že nikam nepatrím a som iná než všetci ostatní. To sa síce nezmenilo tongue , ale zmenilo sa sebavedomie a pochopenie ako sama sebe neubližovať (ako Pan popísala porovnávaním sa, potom očakávaním a následným skladaním). Prečítala som mnoho kníh o Toltékoch, o rozvoji osobnosti, nenechať so sebou manipulovať a aj o rýchlom sebavedomí od McKennu, aj o prestaní sa báť od Ruiza, o láske, priateľstve a vzťahoch Bola som na kineziológii..... hľadala som, čo mi je blízke a postupne, po krôčikoch som nachádzala moju cestičku..... a našla som ju. Aspoň teraz mám ten pocit. Všetky tie knihy mi niečo dali a pritom stále mi niečo chýbalo a asi aj stále niečo chýba.... Je to celoživotná úloha hľadania a učenia sa, ako byť šťastnou a v pohode... To, kam ma to ťahalo bolo k mojim milovaným horám, ktoré ma fascinujú a robia šťastnou. Volali ma Himaláje a ľudia v nich, teda Tibet a Nepál. ...a tak som sa dostala k buddhizmu. Dokonca som posledné Vianoce a Nový rok strávila v Číne a neuveriteľne som sa tam cítila ako doma. Chodila som do kláštorov a s pokorou a úctou som sa prizerala na mníchov. Teraz čítam knihu od dánskeho lámu Ole Nydahla: Budhistická kniha o láske. Neviem kam zas moja cesta povedie, ale ver mi, že už začínam mať pocit, že sa uberám správnym smerom.

Krásne to popísala Wiki a v tom je podstata šťastia a lásky. Dávať ľudom lásku, pochopenie, súcit a múdrosť v každodennom živote. Hľadať pozitívum aj v tom, keď sa udeje niečo zlé, lebo všetko má svoj význam. V tom je to, nechať veci plynúť, netlačiť na pílu, nedokazovať si niečo.

Viem, že si nájdeš sama cestu a teším sa, že takýchto láskyplných ľudí, usmievavých a srdečných okolo nás, bude viac.

Upravil(a) Emma (5. 3. 2009 13:13)

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#41 5. 3. 2009 13:07

Klarka.S
♥♥♥♥---

macík* napsal(a):

Dovoluji si vás požádat o radu. Už hodněkrát jsem zde četla že mít se ráda, mít sebevědomí, vážit si sama sebe má vycházet zevnitř nás, že z venku nám tohle nikdo nedá. Já to chápu a rozumím tomu. Jenomže já tohle uvnitř sebe nemám, necítím to tak. Jak na tom mám zapracovat, co mám udělat, abych tyhle pocity měla uvnitř sebe? Jak to, že někdo je má a někdo ne. Abych se cítila dobře, tak potřebuju popdoru zvenčí od svého okolí, sama tohle neumím.
Snad je můj dotaz aspoň trochu srozumitelný, jsem v tom nějaká zamotaná neutral

Maciku, jak uz jsem shodou okolnosti psala o tom na duchovni, me s timto velmi pomohl Pavel Karpeta. Tohle on si dal primo "do popisu prace". Chces na nej kontakt? On je ted v Praze, ale take jezdi po republice, tak snad je mozne se s nim domluvit.

Není tady

#42 5. 3. 2009 13:15

macík*
♥♥♥♥---

Martinka1 napsal(a):

macík* napsal(a):

Se na to zlobení začínám docela těšit wink
Nikdy bych nevěřila tomu, že nebýt hodná je tak těžký. Za všechno čekám pochvalu, chci se zalíbit všem, nechci žádný otevřený konflikt.

Není tady

#43 5. 3. 2009 13:16

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

macík* napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

macík* napsal(a):

Se na to zlobení začínám docela těšit wink
Nikdy bych nevěřila tomu, že nebýt hodná je tak těžký. Za všechno čekám pochvalu, chci se zalíbit všem, nechci žádný otevřený konflikt.

Jo, já tohle bohužel znám a taky s tím momentálně bojuju... Takže držím palce!!! stolt

Není tady

#44 5. 3. 2009 13:28

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

macíku, ale kam se dostane příliš hodná a laskavá žena? Pravděpodobně jí začnou ubližovat. To proto, aby byla divoká a nespoutaná, aby našla sama sebe....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#45 5. 3. 2009 13:30

macík*
♥♥♥♥---

Wiki: děkuju, opravdu moc hjarta  Rozumím tomu a určitě si z toho co jsi napsala vyberu.  Teď budu offtopic  moc se mi líbí tvoje příspěvky co jsou tady na Babinetu.

Emma: to je krásný. Ušla jsi opravdu dlouhou cestu a musí to být hezký pocit najít si tu svojí cestu.

Holky jak si to tak čtu, tak je mi najednou dobře a věřím tomu, že to všechno zvládnu smile

Není tady

#46 5. 3. 2009 13:32

macík*
♥♥♥♥---

Klarka.S napsal(a):

macík* napsal(a):

Dovoluji si vás požádat o radu. Už hodněkrát jsem zde četla že mít se ráda, mít sebevědomí, vážit si sama sebe má vycházet zevnitř nás, že z venku nám tohle nikdo nedá. Já to chápu a rozumím tomu. Jenomže já tohle uvnitř sebe nemám, necítím to tak. Jak na tom mám zapracovat, co mám udělat, abych tyhle pocity měla uvnitř sebe? Jak to, že někdo je má a někdo ne. Abych se cítila dobře, tak potřebuju popdoru zvenčí od svého okolí, sama tohle neumím.
Snad je můj dotaz aspoň trochu srozumitelný, jsem v tom nějaká zamotaná neutral

Maciku, jak uz jsem shodou okolnosti psala o tom na duchovni, me s timto velmi pomohl Pavel Karpeta. Tohle on si dal primo "do popisu prace". Chces na nej kontakt? On je ted v Praze, ale take jezdi po republice, tak snad je mozne se s nim domluvit.

Tak to mě zajímá. kdyžtak mi napiš kontakt do SZ. Díky moc!

Není tady

#47 5. 3. 2009 13:47

macík*
♥♥♥♥---

PavlaH napsal(a):

macíku, nevím jestli zrovna školička, třeba jo, na tohle bych viděla třeba i arteterapii, se kterou mám zkušenost a nebo se dá ještě najít na netu. PhDr Marie Říhová taky myslím něco dělá...

Díky za tip, jdu se podívat na net. Ta arteterapie zní zajímavě, nevím pořádně co to je, ale zjistím si to.

Není tady

#48 5. 3. 2009 14:07

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Wiki -  offtopic jsi báječná!!  offtopic

Není tady

#49 5. 3. 2009 14:53

vera
♥♥♥♥♥♥-

Kukačka napsal(a):

Wiki -  offtopic jsi báječná!!  offtopic

že

Není tady

#50 5. 3. 2009 15:01

mashanka
Zablokovaný

macík* napsal(a):

Tak se cítím já. Partnerovi vadí, že ho pořád pozoruju, že na něm "visím". No, dá se říct, že určitou nespokojenost jsem z něho vycítila. Nevěřím si, a tak ze všeho obviňuju sebe. Připadám si, že pro něho nejsem dost dobrá. Neustále se za něčím ženu, snažím se být ta nejlepší, nejdokonalejší. To se mi samozřejmě nedaří a pak je mi ještě hůř. Jsem v tom pěkěn zamotaná, je to začarovaný kruh.

A přemýšlela jsi někdy nad tím, proč si tak dokonalý člověk vybral za partnerku zrovna tebe, když si myslíš, že jsi tak hrozná a neschopná ? nemyslíš si, že nějaký důvod k tomu mít musel ?

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí