Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 4. 3. 2009 18:02

IlonaN
♥♥♥----

Re: Co vy a srazy po x letech?

Ja mam rada srazy ze zakladni skoly, to je fakt prca, ale zase nechodim na srazy ze stredni skoly. To jsem byla dvakrat a uz nepujdu, nebyla tam pro mne dobra parta. Takze Exot asi opravdu nebudes.

Není tady

#27 4. 3. 2009 18:26

Zephyr
♥♥♥----
Místo: Příšov
Web

Srazy po x letech nepraktikuju, nostalgii zaháním a poslední půlrok mám pocit, že čím méně lidí mám kolem sebe, tím je mi lépe.

Пoxopoнный слышен звoн,
долгий звoн!
Гopькой скорби слышны звуки,
гopькой жизни кoнчeн сон...

Není tady

#28 4. 3. 2009 20:42

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Na třídní srazy chodím ráda, minulý rok jsem,  ale na srazu maturitní třídy nebyla sad sad . Měla jsem rizikové těhu. Letos se plánuje další srazík a na ten už dorazím smile .  Letos bude i možná sraz ze základky, moc se těším smile .
Na základce se občas nějaký exot vyskytnul, ale teď co mají rodiny už nejsou tak trefení. A na střední se jeden exot vyskytoval, ale ten se k maturitě nedostal, tak že na srazy nechodí.

Upravil(a) topazio (4. 3. 2009 20:46)

Není tady

#29 4. 3. 2009 20:48

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

PetrV napsal(a):

Je pravdou, že dnes vůbec nemám zprávy, kdo jak dopadnul, ale vzpomenu si na většinu spolužáků a co obličej, to blbec smile

Jo takhle nějak to maj asi ti moji spolužáci. lol
Ještě že jsme věkově jinde, skoro bych se bál že jsme spolu chodili do třídy. big_smile

Upravil(a) Jeňýk (4. 3. 2009 20:49)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#30 4. 3. 2009 21:07

Blossom
Host

Ze základky se nescházíme, ze střední a vysoké ano. Na srazy chodím moc ráda, jednak se ráda vidím s lidmi, se kterými jsem prožila hezké roky ( i když pravda, jsou tam i tací, se kterými jsem neměla společnou řeč tehdy, a i nyní).

Ale z jednoho důvodu jsou pro mě srazy fascinující: Vyslechnu tam životní příběhy spolužáků a ještě vždycky tak týden nevěřícně kroutím hlavou a pomalu to v sobě zpracovávám: Jsou to story, které by nevymyslel nejšílenější scénárista v nejblbější telenovele. Tohle totiž  psal život sám. Dva příklady za vše: Na gymplu zakřiknutá holka, absolutní introvert, stydlivá, s nikým se nebavící. Asi 5 let po matuře se nám donesly zvěsti, že se živí nejstarším řemeslem - a na srazu se k tomu hrdě hlásila, ani to nemaskovala. Naše třídní, nic netušíc, se jí ptala: A Jano, jak se máš, a co děláš? Odpověděla upřímně a docela vesele: "Já? Já nedělám nic.......jen sem tam jedu do Německa..." Chudák třídní, celá se zakoktala údivem a úplně ji to rozhodilo.
A druhý příběh - třídní frajer, krásnej kluk, kterému holky nadbíhaly v houfech, on toho využíval naplno, ani špetka zodpovědnosti v něm nebyla, a na školu kašlal, jen sportoval, chtěl se stát trenérem. Všichni jsme si ho dovedli skvěle představit, jak coby trenér vládne nějakému oddílu dorostenek a bere život plnými doušky....Pak ostrý střih, těsně po matuře těžký úraz, málem  zemřel, zůstaly mu trvalé zdravotní následky. Rok po nemocnicích. Celého ho to obrátilo, začal studovat medicínu, strašně se do toho zažral,dával tomu maximum, stále na zahraničních sympóziích a stážích...dotáhl to z nás úplně nejvýš, v tom opravdu dobrém slova smyslu, a před jeho příběhem a způsobem jak se s tím vyrovnal hluboce smekám. 
Jo, život přináší nečekané, fascinující situace...  A proto mě srazy moc baví.

#31 4. 3. 2009 21:21

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

srazy základky a střední organizuju a účastním se jich, z výšky neorganizuju a bývají zřídkakdy....se základkou a vysokou si máme co povídat, se střední je to takové vlažné, spíš je tam cítit závist a nepřejícnost...některé osudy jsou zvlášní, z třídního baviče je těžce nemocný člověk /roztroušená skleroza ve velmi pokročilém stavu/, další podivín se úspěšně pokusil o sebevraždu a z nejklidnějšího a nejmírumilovnějšího spolužáka je vrah odsouzený na 14 let....jsou to zvláštní  pocity vidět kam to lidi " dotáhli" a co jim život, ne vždy  vlastní vinou / zásluhou/, nachystal...

dum spiro spero

Není tady

#32 5. 3. 2009 7:12

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Srazy ze ZŠ organizuju, teď právě jsem ve stadiu příprav srazu po 25 letech. Naposledy to bylo fajn. Sešlo se nás asi 25 z 35, to je slušný. Docela mě někteří překvapili, někoho jsme nepoznali, ale nakonec fakt dobrý.
Ze SŠ se nescházíme, byli jsme asi 2x. Tam je to spíš o tom, jak se předvést, kolik dětí, kolik manželů, kolik peněž a aut. To fakt nemusím S partou kterou jsme měli, si píšeme po netu, občas se sejdem o dovolené a to mi stačí. Chodila jsem na ekonomku, ve třídě samé holky, nic moc parta a tak to je dodnes.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#33 5. 3. 2009 19:05

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

já chodím na srazy ze sš, základka byla o ničem, byla to taková směska, jak už tu kdosi psal, že bychom se neměli o čem bavit. Ze střední jsou srazy super, letos máme 10let. Poprvé jsme měli asi po 5 letech a bylo to takové trapné, vypadalo to jak ve filmu vrchní prchni big_smile  .  V té době už matky dotáhly fotoalba a chlubily se na všechny strany. Ale takový byl jen první sraz. Teď se setkáváme i dvakrát do roka, zdaleka ne všichni, ale akce stojí za to. Mmch, z naší největší šrotky se stala alkoholička s diagnozou schizofrenie.......Jinak je zvláštní, že někteří, se kterýma jsem si nějak nerozuměla, se po těch letech stali mými velmi dobrými přáteli stolt

Upravil(a) vendulinda (5. 3. 2009 19:05)

Není tady

#34 6. 3. 2009 21:13

REŇAS
Host

wink Tak u nás jsou naopak strašně fajn srazy ze ZŠ a vykládat si máme celkem co,vždy po zavíračce se to ještě snažíme někde protáhnout,no a že jsme všichni dospěli do určitých osobností,tak to je celkem jasné. S někým si člověk popovídá víc a s někým ,míň,ale celkem to jde ze všema. No na druhou stranu,si povykládám,víc třeba s někým,ským jsem se,až tak kdysi nebavila a s někým,na koho jsem se těšila,jsem zažila nemilé překvapení. Ve skutečnosti jde o dávnou kamarádku a to i po ZŠ a já zjistila,že je zní,absolutně Baronka Prášilka.. tongue jak to tak chodí,mluvili jsme i o tom,kdo,co dělá.  A dělal a i já vykládala. Ta "kamarádka"mi nabídla práci,úplně přesvědčivě a jak moc by někoho potřebovala,začla normální komunikace mezi ní a mnou přes mobil(po srazu),ujiš´tování,jak se jí budu hodit,že mě akutně potřebuje,s manželem toho mají moc,už psala,že chystá smlouvu atd.,já totiž dostala ještě jinou nabídku,sice brigádu,ale jistotu,kterou jsem kvůli zmíněné dohodě mezi ní a mnou odmítla a že se mám připravit tehdy a tehdy,kdy si mě vyzvedne a pojedu se podívat na to zmíněné pracoviště,podepsat smlouvu..a já čekala,nachystaná,samozřejmě jako blbec..a nic.. já jí volala,přišla sms..že má nemocného syna a od té doby nic.. Už se ani neozvala,hlavně,že psala,jak mě i manžela zve k nim atd..samozřejmě,že teď,už bych zájem neměla. No a ještě jsem zjistila,že zmíněné pracoviště,tam ani neexistuje.. No,ona tak trochu,už i přehnaně vykládala různé věci na tom srazu,ale v tu chvíli,jsem to moc neřešila..až pak dolovala z paměti,zda,už i na základce a pak nebyla trochu ukecaná.. skurt No i přes tuto,pro mně hodně nepříjemnou zkušenost,vše ostatní na srazu ZŠ..je fajn a i třídní pravidelně chodí a říká,že jsme byli fakt dobrá třída. Kam bych asi nezavítala,tak na sraz ze školy po ZŠ,byl to samý babinec...big_smile,strašná směsice a nic moc mi to tam nedalo ani se nijak zvl᚝ nezapsalo do vzpomínek. rock

#35 7. 3. 2009 0:57

luminka
♥♥♥♥♥--

Když mi někdo zavolá, že je sraz a ještě mě nutí tam jít, nesu to s nelibostí. Představím si, že tam budou samé dámy, co se budou vychloubat a budu tam s nimi vypadat jako chudák. Pak se snažím trochu vylepšit a v den srazu už mi není dobře a bolí mě hlava. Pak přijdu na sraz, tam všichni, i po těch letech, vypadají jako dřív a já si řeknu, jak jsem byla pitomá, že jsem se bála. Všechno se nějak uvolní a je dobrá zábava. Většinou nějaké moje sebelitování nebylo na místě, dokonce proto, že mám nadváhu, tak nemám ani tolik vrásek jako spolužačky. A na srazu z ekonomky nebyla žádná velká dáma, na srazu ze základky jen jedna, která mě ohromila proměnou v dámu. A to je opravdu málo, to za nějaký strach nestálo. Jo, a z ekonomky jedna spolužačka zemřela, je to už dost dlouho. Měla bych být ráda, že jsem jaká jsem a hlavně že jsem naživu.

Není tady

#36 7. 3. 2009 7:39

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

My máme srazy každých 5 let.Jelikož jsme byli 3 osmičky a dost spolužáků odešlo na střední školy,tak nás v devítce promíchali a udělali 2 třídy,takže se scházíme obě devítky.Většinou přijde tak polovina,ale je to fajn.Žádné předříkávání životopisu a co kdo má a co dělá,prostě tlacháme jako parta na pivu a potom odbíháme vedle do baru na taneček a je sranda.Před deseti lety jsem vynechala,ale loni v březnu jsem i přes nemoc šla a získala jsem v bývalém spolužákovi a mé školní platonické lásce svého nynějšího partnera a jsem ráda.A žijí srazy!! tummenupp hjarta

Upravil(a) Ivča K. (7. 3. 2009 7:40)

Není tady

#37 10. 3. 2009 18:53

PINDULI
♥♥♥----

Přítel měl teďka sraz ze ZŠ první po 26 letech,a řeknu Vám jak jsem viděla video, tak si to pořadně užili....a na hotel přišel v 6 ráno :-) až se trochu vyspak tak jsem ho akorát vyzvedla a odvezla :-) Ale říkal, že to bylo fajn..... :-) Ale že ho prej uháněly ty bývalé spolužačky, že byli skoro všechny rozvedené.... ale on se nedal.... :-D

Není tady

#38 14. 3. 2009 19:01

Jiněnka
♥♥♥♥---

offtopic Čím to je, že na srazech (převážně nejvíc asi SŠ, jak i vy píšete), jde tak často v první řadě o to se vytáhnout? Zajímalo by mě to čistě z psychologického hlediska...

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#39 14. 3. 2009 19:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Jiněnka napsal(a):

offtopic Čím to je, že na srazech (převážně nejvíc asi SŠ, jak i vy píšete), jde tak často v první řadě o to se vytáhnout? Zajímalo by mě to čistě z psychologického hlediska...

záleží, čemu kdo říká vytáhnout ... z mé zkušenosti když se všichni potkají tak za střízliva - manželství supr, děti supr, všechny perfektní ve škole, v soukromí, ve všem .. po pár panácích někteří brečí, jak je to v manželství na ho :-), jak se podává žádost o rozvod a děcka, jak ti todle a tamto a jak jsou s nimi jen problémy big_smileusch

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#40 14. 3. 2009 19:09

Jiněnka
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

Jiněnka napsal(a):

záleží, čemu kdo říká vytáhnout ... z mé zkušenosti když se všichni potkají tak za střízliva - manželství supr, děti supr, všechny perfektní ve škole, v soukromí, ve všem .. po pár panácích někteří brečí, jak je to v manželství na ho :-), jak se podává žádost o rozvod a děcka, jak ti todle a tamto a jak jsou s nimi jen problémy big_smileusch

No třeba... Nebo spíš že každý chce ukazovat jak je úspěšný, kolik má aut, domů, dovolených za sebou,...

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#41 14. 3. 2009 19:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Jiněnka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Jiněnka napsal(a):

No třeba... Nebo spíš že každý chce ukazovat jak je úspěšný, kolik má aut, domů, dovolených za sebou,...

jj jakoby se snad to štěstí měřilo přes výši bankovního konta, auta v garáži ... roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#42 14. 3. 2009 19:24

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

http://img155.imageshack.us/img155/8093/sraztridypo20letech1.th.jpg

Není tady

#43 14. 3. 2009 19:38

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lol

Není tady

#44 14. 3. 2009 20:53

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Třídní srazy ze základky nemaj chybu..ráda na ně chodím.Jinak kdo byl divnej na základce je divnej i po xletech.lol..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#45 14. 3. 2009 20:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no nekecej a jak se to projevuje lol

Není tady

#46 14. 3. 2009 21:21

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Ty nevíš?? lol. tupě civí.nemᚠse sním o čem bavit..Všechno se mu zdá divný.no je prostě divnej:lol:

Není tady

#47 14. 3. 2009 21:33

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

sisi21 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Ty nevíš?? lol. tupě civí.nemᚠse sním o čem bavit..Všechno se mu zdá divný.no je prostě divnej:lol:

mně ti takhle přišel divnej jeden, nebyl to teda spolužák, ale byl to děs, vždycky jsem si o něm myslela, že je kapku mimo ... když jsme někde byli, tak mluvil se všema, jen se mnou ne a když už teda časem jo, tak nikdy nekoukal na mě, civěl u toho kamsi do rohu místnosti a po zdech, byla jsem z toho na nervy dumbom když s někým mluvím, tak s ním snad udržuju oční kontakt big_smile fakt jsem si říkala, že je prdlej, ale pak jsem postupem času zjistila, že je docela fajn a dá se s ním dobře pokecat a z něj vypadlo, že se přede mnou styděl lol
třeba se spolužák taky stydí vissla

Není tady

#48 14. 3. 2009 22:04

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

PPavli .vím rozumím ti  stolt....To co ty píše,ty rozvážou po chvilce .Je jasný ,že jsou nesmělí.nevědí.Koukají  jinam,natož,aby se podívali do očí.Prostě se stydí,ale pak zjistí..než ,abych jim vykecala díru do hlavy:godlike:.tak se radši začnou bavit...lol

jenže ty divný ..stěma opravdu nic neuděláš..naštěstí jich není tolik..lol

Není tady

#49 14. 3. 2009 22:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tenhle rozvazoval delší chvíli, dva roky lol

Není tady

#50 14. 3. 2009 22:26

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

tenhle rozvazoval delší chvíli, dva roky lol

no hlavně ,že se to podařilo:lol:

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí