Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 3. 2009 9:13

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Co vy a srazy po x letech?

Ahoj, nechci vyloženě něco řešit, jen by mě zajímalo (pokud jste teda takový sraz absolvovali), jaké jste z něho měli pocity. Jestli jste byli příjmně překvapeni nebo naopak?Já se stále občas scházím s lidmi, které jsem měla ráda, ale tak trochu mám obavy z lidí, kteří se nechovali vždycky fér. Na jedné straně si uvědomuji, že je to tak trochu nesmysl, jsou to už dospělí lidé, na druhé straně se možná trochu bojím, protože ta malá holčička je pořád někde hluboko ve mně. Naštěstí jsem z toho vyrostla, ale snad chápete, co tím chci říci...smile

Není tady

#2 4. 3. 2009 9:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co vy a srazy po x letech?

Ja na sraz tridy chodim pravidelne mame ho kazdy rok,ale,uz me to tam prestava bavit.Kazdy se jenom predvadi a nebo ze sebe dela blbce.Chodi tam stale jen ty sami.Ty nejvetsi frajeri ze tridy tam, byli za cely ty leta jen jednou.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 4. 3. 2009 9:59

annie
♥♥♥♥♥♥-

Hodně záleží na kolektivu. Sraz ze základky byl prima, ze střední - radši nekomentuju.
S lidma, se kterýma jsme si sedli se scházíme, nebo si píšeme, takže srazů se moc nezúčastňuju.
Třeba za několik let změním názor. wink
Mám ten pocit, že pokud byl někdo "hvězdou" třídy, tak jí zůstane i na srazech, byl li někdo "nulou", tak na něj mají ostatní tendence pohlížet stejně.

Není tady

#4 4. 3. 2009 10:02

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Tak já se účastním vždycky - tohle si tedy vážně nenechám nikdy ujít. Byli jsme bezva parta jak na ZŠ, tak i na střední. Nemáme problémy a stojí to vždy skutečně za to stolt Většinou se stejně zúčastní jen to "zdravé jádro", takže o zábavu a dobrou pohodičku není nouze. tummenuppstorstark

Upravil(a) dixina (4. 3. 2009 10:03)

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#5 4. 3. 2009 10:05

Citronka
♥♥♥----

Ze základky se scházíme zdravé jádro každý rok a je to super tummenupp, ze střední jsme sraz měli jen jednou, ale já byla zrovna na dovolené a stejně nᚠkolektiv byl děsnej hmm, tak mě to ani nemrzelo a z VŠ se nescházíme vůbec....

Není tady

#6 4. 3. 2009 10:10

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

na srazu se střední, který se pořádá každoročně, jsem byla 2x a nic moc:( s holkama, který mám ráda se vidím mimo. Minulý rok byl sraz se základkou, ustála jsem to v pohodě, ale přesně, ta malá holčička, které se vysmívali a nadávali, té se tam moc nelíbilo:(

Není tady

#7 4. 3. 2009 10:13

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Tak já na srazy chodím ráda, hlavně ze základky, protože ti spolužáci jsou mi prostě hodně bližší. Ze střední se scházím s kamarádkama pravidelně.

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#8 4. 3. 2009 10:14

slíva modrá
♥♥-----

Úplně Tě chápu! S gymplem se setkáváme pravidelně,ale před dvěma roky jsme měli sraz se základkou po 29 letech. A některé spolužáky jsem opravdu viděla po těch 29 letech. Byla jsem příjemně překvapená.Třeba kluci,kteří mi vždycky připadali jako totální blbci a za celou základku jsem s nimi nepromluvila kloudnou větu,tak z těch se stali příjemní mladí muži a hrozně jsem se s nimi pobavila.Jinak bohužel holky co byly slepice,tak jimi zůstaly a je to ještě horší. Já to měla zjednodušené tím,že moje kamarádka ze základky,je pořád mojí nejlepší kamarádkou,tak jsme na to byly dvě. Táhli jsme to až do rána a dohodli jsme se,že se budeme neformálně scházet každý rok. Loni jsme se sešli jen v malém počtu-zdravého jádra a letos se už moc těším,máme to vždycky v létě na zahrádce v hospůdce!
S gymplem se teď taky setkáváme jen neformálně,tak po dvou letech a vždycky si to moc užiju! Tak se toho vůbec neboj,přistupuj k tomu tak,že můžeš být jenom příjemně překvapená,no a když to nevyjde,tak se nic neděje a už je zase nemusíš vidět!

Není tady

#9 4. 3. 2009 10:47

Tiffany
♥♥♥♥♥--

slívo modrá, vystihla si to uplně přesně, já na tom nebyla zas tak uplně špatně, ale přesně jak píšeš, pár totálních blbců se našlo...
     Jinak s lidma ze střední se scházím a jsem v kontaktu dodnes celkem hodně, protože tyhle přátelství jsou mi doted nejbližší smile, tady jde o tu základku...ale přesně jak tady píšete, to zdravé jádro tu pořád je, nakonec, třeba ti, o které mi jde, vůbec nemusí dorazit smile .

Není tady

#10 4. 3. 2009 11:27

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Jestli se nejake srazy ze zakladky nebo z vysoke poradaji, ja o nich nevim, koneckoncu spoluzaci me nebrali uz tehdy, tak proc by meli dnes. Jednou jsem sla na sraz ze stredni, dopadlo to podle ocekavani, nemela jsem si s nimi co rict... jako tehdy. Takze se drzim svych znamych nasbiranych pri spontannejsich prilezitostech nez v lavicich.

Není tady

#11 4. 3. 2009 12:37

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

O srazy ze zakladky nemam zajem. Mala zahorkla holcicka nikdy neodpustila a neodpusti. Ze stredni jsme sraz nikdy nemeli, nebo alespon o nem nevim......

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#12 4. 3. 2009 13:25

majka.r.63
♥♥♥♥---

Já chodím na srazy jak ze ZŠ tak ze střední (ekonomka) a připadá mi hodně zajímavý, jak jsme jako jednotlivci dopadli. Jak se nám daří plnit si sny a držet cesty, jak se mění naše postoje ...  A některý osudy mých spolužaček a spolužáků jsou na román. Většinou jsem ale příjemně překvapená, že si docela máme o čem povídat.

Není tady

#13 4. 3. 2009 14:23

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pokud byl nějaký sraz ze základky, tak se to ke mě nedoneslo, ale spíš si myslím, že nebyl, nebyli jsme nijak dobrá parta a nějak si neumím představi, že by měl vůbec někdo zájem a energii to pořádat.

Srazy ze střední jsem měli dva, bylo to celkem v pohodě, ale zase, že bych z toho měla zážitek na celý život, člověk poseděl, pokecal, popil a šel domů. Navíc, nás do čtvráku došlo 16, z toho dobrá čtvrtina je někde po světě, takže to byl takový mini sraz.

Není tady

#14 4. 3. 2009 14:34

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Základku jsme měli plnou primitivů, díky bohu, že žádné srazy nejsou. Střední byla ucházející, srazy jsou a je to docela přijatelné (jako blbec se nechová nikdo, i když parta jsme nebyli nikdy). VŠ byla zdaleka nejkultivovanější a nejcivilizovanější, ale srazy jsou spíše lokální a zřídkakdy.

Není tady

#15 4. 3. 2009 14:36

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Srazy ze ZŠ máme pravidelně co 5 let (příští rok bude tummenupp) scházíme se skoro celá třída.A opravdu se skoro všichni za ranního kuropění rozcházíme do svých domovů.Byli a jsme dobrý kolektiv,  za to můžeme poděkovat našemu třídnimu. Nebyvalo mu zatěžko nás o svém volném víkendovém čase vytáhnout na výšlapy do hor a  školní výlety se vždy protáhly i na víkend.A to měl asi 2-3 roky před důchodem.

Upravil(a) Romča (4. 3. 2009 14:37)

Není tady

#16 4. 3. 2009 14:56

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dita.L napsal(a):

O srazy ze zakladky nemam zajem. Mala zahorkla holcicka nikdy neodpustila a neodpusti. Ze stredni jsme sraz nikdy nemeli, nebo alespon o nem nevim......

Možná máme i něco společnýho. wink

Víš co já jsem udělal?
Coby ten také zahořklý chlapeček který na základce prakticky ve všem jaksi za spolužákama "dobíhal", jsem už v roce 2001 založil virtuální třídu na Spolužáci.cz. Nu a jelikož mám, jak je asi známo, rád internetový pokusy, tak jsem si zcela poctivě vyplnil svůj životopis včetně fotografií a všeho ostatního, jak šli moje roky po opuštění ZŠ.
Po pár letech se přihlásili první spolužáci pro které jsem byl kdysi ten zoufalec věčně chodící v tesilkách, nemající takřka nic z toho co oni. Bylo zajímavý sledovat jak jsem jim zpočátku ani nestál za napsání onoho "blbýho" ahoj. Po pár návštěvách kdy si asi stačili ten profil pročíst se jejich chování změnilo a začali padat slovíčka jako "chlubílek" nebo "všudybýlek"........  prostě slečna Závist začala úřadovat.
Nu po nějaké době jsem svůj profil vymazal a ponechal na něm pouze své foto z doby předrevoluční. Na fotce jsem stál coby znečištěný škodovácký instalatér uprostřed továrního smeáku opřený o kontejner. Po nějaké době se přihlásili další, nově příchozí, spolužáci a jejich reakce byla zcela rozdílná. To bylo "ahoooj" hned a okamžitě začali padat zvídavé dotazy jak se mám, jestli ještě dělám ve Škodovce, jestli vzpomínám na krásy školních let a dokonce i jestli mám ty fajnový gaky. lol Prostě z dotazů bylo zcela jasně znát že mě stále mají zařazeného na dno společnosti, přestože uplynulo pár desítek let a doba značně pokročila. Ani jim nepřišlo zvláštní že ten třídní blb vůbec umí zapnout počítač s internetem místo aby chlastal v hospodě mezi svejma. big_smile

Dneska kdy mám ve virtuální třídě asi 17 spolužáků je tam stále ticho, nikdo nic nepíše ale neustále všichni občas nahlídnou jestli jsem tam náhodou zase něco nenapsal. Před půl rokem tam dokonce jedna spolužačka navrhla že bychom mohli udělat sraz......... od té doby se jí nikdo neobtěžoval ani odpovědět (já se sice stydim ale schválně jsem to nechal na ostatních). Prostě jsme taková fajnová třída i dnes v 41 letech. big_smile

Dneska docela závidím manželce. Byla na základce v natolik dobré třídě, že se každý dva roky scházejí, včetně třídního učitele a dokážou spolu komunikovat tak, jakoby do tý ZŠ chodili pořád. cool

P.S. Ještě bych asi měl napsat že já už spolužákům dávno odpustil......... děti jsou totiž takový "zvířátka" který se chovají tak jak jim to dospělí dovolí. Zato svojí třídní učitelce bych i dnes nejspíš podkopnul berli......... pokud ještě žije. tongue wink

Upravil(a) Jeňýk (4. 3. 2009 14:57)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#17 4. 3. 2009 15:13

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Máme to podobně jako Jeňýkova manželka a je to moc, fajn. Scházíme se pravidelně  i když jsme rozeseti po různých částech republiky a vždycky si máme co říct. Ze střední je to úplně pasé, možná proto, že jsme byly holčičí kolektiv. Od matury - před 24 lety. jsme se nesešly ani jednou.

Upravil(a) lueta (4. 3. 2009 15:13)

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#18 4. 3. 2009 16:07

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Nela napsal(a):

Tak já na srazy chodím ráda, hlavně ze základky, protože ti spolužáci jsou mi prostě hodně bližší. Ze střední se scházím s kamarádkama pravidelně.

Cítím to tak nějak podobně - s děckama se základky jsme přece chodily společně do školy celých 8 let a také jsme bydleli na jednom sídlišti,takže jsou mi tito lidé taky víc bližší než spolužačky ze střední,kde bylo hodně dojíždějících a byly jsme spolu jen 4 roky a taky už jsme dávno měly jiné než dětské zájmy,takže nás tam ani ty lumpárny nějak nespojovaly.Bohužel srazy ze ZŠ jsou velmi zřídka,na srazy ze SŠ chodím a jsem ráda,že si tam máme co povídat-i když většinou se bavíme mezi sebou nejvíc stejně jako na škole-s některýma vůbec si nemáme co říct a s jinýma se pusa prostě nezastaví.

Není tady

#19 4. 3. 2009 16:17

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

To jste na tom dobře. Já když ze základky pominu Romy, syna popeláře, asi čtyři násilníky, šest frackovitých holek a pár chlapců propadlivších z vyššího ročníku, tak zbydou asi tři normální lidi. Nevím, jestli jinde je to lepší. U nás to byla třída s prominutím blbečků.

Není tady

#20 4. 3. 2009 16:20

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Na srazy nechodim vubec castecne je to dano tim, ze jsem uz docela dlouho pryc z CR a castecne i tim, ze o to proste nemam zajem. Na zakladce jsme byly relativne dobra parta, i kdyz to bylo dost rozdelene na "blbce" a na "chytre". Muj nazor bravurne vyjadril muj byvaly spoluzak, ktery rekl, ze celych devet let byl zaskatulkovany prave jako blbec a ted uz nema zajem se nekde obhajovat a vysvetlovat, kdo je a co je. A je pravda, ze z doslechu vim, ze nase srazy ze ZS jsou prave o tom se tak trochu predvest. A to me neba.
Na srazy ze stredni jsem chodila, kdyz jsem byla v CR. Ty jsem mela moc rada, protoze to bylo prijemny posezeni. Ted ani nevim,jestli se poradaji.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#21 4. 3. 2009 16:22

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

To jste na tom dobře. Já když ze základky pominu Romy, syna popeláře, asi čtyři násilníky, šest frackovitých holek a pár chlapců propadlivších z vyššího ročníku, tak zbydou asi tři normální lidi. Nevím, jestli jinde je to lepší. U nás to byla třída s prominutím blbečků.

Je to zajímavé a napadá mě v souvisloti se složením takových dětí ve třídě otázka,zda jsi absolvoval zš na vesnici či menším zastrčeném městě?
Já jsem chodila do velké pavilonové základky ve velkoměstě a asi jedna třetina děcek šla na VŠ,jeden kluk má dokonce 2 VŠ.Spíš bylo málo těch,kteří se "jen" vyučili.

Není tady

#22 4. 3. 2009 16:34

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Ne, byla to úplně normální městská ZŠ. Je pravdou, že dnes vůbec nemám zprávy, kdo jak dopadnul, ale vzpomenu si na většinu spolužáků a co obličej, to blbec smile Normálních průměrně inteligentních dětí tam byla opravdu menšina.

Není tady

#23 4. 3. 2009 17:12

buchtuna
♥♥♥----
Místo: Střední čechy

Před pěti lety jsem byla poprvé a naposled.  Třídní elita se předvedla . když mi jedna spolužačka půjčila své rodinné album se slovy "dej pozor at' to neumastíš"  /nebylo čím/   jsem věděla že večer skončil a odebrala se domů.     Jednu spolužačku / zdravotně postiženou/   tam ponížily tak že skoro brečela.  Protože absolutně nemohly pochopit že holka která dopadá na nohu může vystudovat zdrávky a mít přítele.      Ani ta už nechce jít, má totiž malého syna a neví jak by jim to vysvětlila dumbom   asi že ho našla za dveřmi mad

Upravil(a) buchtuna (4. 3. 2009 17:13)

Není tady

#24 4. 3. 2009 17:18

ajaE
♥♥♥♥♥--

Letosni rok je nas vyrocni-40 let ,co jsme opustili zakladku.Jeste ani jednou jsme nemeli slezinu,ale na spoluzacich jsem ziakala info ze uz se zacina neco dit,vetsinu spoluzaku jsem opravdu cela ta leta nevidela a proto se tesim a doufam ze to kulate vyroci klapne!!!

Není tady

#25 4. 3. 2009 17:57

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Já je nemám ráda. sad Tedy třídní srazy.
Byla jsem jednou, myslím, že mi to stačilo na celý život. tongue Byl to sraz se základkou ....ách jo, hrůza.
Nerada se vracím, dnes bych si s nimi ani neměla co říct.

S lidmi, kteří se "nasbírali" se vidím moc ráda, ale k těmhle vztahy nějak opadly.
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. big_smile Už jsem myslela, že jsem exot. dumbom

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí