29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, loni jsem spadla na lyžích a od té doby mě zlobí koleno U doktora jsem s tím byla, udělal rentgen a řekl, že to je vymknuté a jsou nataženy vazy, nařídil 14dní klid a pak kontrolu. Po kontrole vše OK. Ale od té doby mě koleno často zlobí (bolí vnitřní část kolene)! Zrovna před 3dny jsem dřepla a křuplo mi v kolenu, dost to bolí a mám to i nateklé. Při chůzi je to ještě horší. Máte někdo podobný problém? Nějaké osvědčené masti, gely, obklady...nebo co pomáhá? Nebo mám jít zase k lékaři, aby mi řekl to samé?
Na sporty mám ortézu.
Děkuji za každou radu, snad něco pomůže...
Není tady
Masti, gely nepomohou, ledování částečně. Pokud tě bolí vnitřní část, je to meniskus. Divím se, že tě doktor neposlal na artroskopii, pod narkózou se ti kamerkou kouknou do kolena a mají jasno. Radím pořádného ortopeda a koukni na www.acl-plastika.wbs.cz
Není tady
sugar napsal(a):
Masti, gely nepomohou, ledování částečně. Pokud tě bolí vnitřní část, je to meniskus. Divím se, že tě doktor neposlal na artroskopii, pod narkózou se ti kamerkou kouknou do kolena a mají jasno. Radím pořádného ortopeda a koukni na www.acl-plastika.wbs.cz
No bohužel podezření ma meniskus mám taky Teďka mažu MOBILINgelem a otok vždy na chvíli splaskne. Když nechodím a noha je v klidu tak OK, ale jakmile stoupnu a chodím tak děs. Jenže težko můžu udržovat klid, když chodím do školy. Teďka jsem v Praze tak snad tu někde najdu doktora co konečně poradí co s tím.
???Nemáte tip na dobrého ortopeda v Praze????
Není tady
S ortopedama je to těžký, mají dlouhou čekací dobu. Já jsem se vnutila do Motola, ikdyž tam mají ceduli, že přijímají až na doporučení "obvodních" ortopedů. Ten meniskus to asi bude, odpovídá tomu i způsob úrazu. Jestli je to jediný problém (to zjistí artroskopie), tak to nebude tak hrozné, ale neodkládej to, samo se to nespraví. Jestli budeš potřebovat ještě něco, napiš mi SZ. Nejsem odborník, ale vzhledem k tomu, že mě čeká plastika předních křížových vazů, dost jsem o tom nastudovala. A až budeš mít čas, zkoukni tu stránku, jak jsem psala, je fakt dobrá.
Není tady
Já dneska byla i na RTG- podle toho je vše OK. Já mám podle svého subjektivního pocitu přesvědčení, že tam je otok. Ortoped mi řekl, že je to tím , že mám natažený vaz. Jenže to už trvá s malými přestávkami rok a půl.. Jsem z toho špatná. Přišla jsem od Dra s Fastum gelem a rehabilitací (UZV) . Jenže to jsem měla už před půl rokem, pomohlo to na pár týdnů a koleno bolí jako sviňucha dál.... Stačí dvakrát delší procházka, jednou lyže a mám bolesti, že mě to nenechá ani vyspat. Tak nevím, asi budu hledat dalšího ortopeda... Přemýšlím o změně bot, o nějakém cvičení spešl na koleno- jenže když to bolí, nejsem moc ochotná to rozhýbávat. Dr řekl klid a teplo- jenže to už trvá tak dlouho a zlepšení nikde. Kdybyste některá přišla s dobrým tipem na odborníka ve východních Čechách, byla bych docela ráda.....
Není tady
tip na odborníka ve VČ nemám, ale k tomu rentgenu můžu říct, že např. přetržené vazy tam vidět nejsou. požádej alespoň o magnetickou rezonanci, ikdyž ani ta neodhalí vše na 100 %
Není tady
Tak u mě ten otok je vidět pouhým okem...mám jedno koleno o olovinu větší než to druhé Zítra jdu k doktorovi tak snad mi něco řekne. Nevíte jestli musím mít k ortopedovi doporučení od svého obvoďáka?
Není tady
k "obyčejnému" ortopedovi ne, ale jak říkám, mívají dlouhé objednací lhůty, alespoň u nás ... A k tomu otoku: to je pouze následek, je třeba zjistit příčinu.
Není tady
Ahojky, tak jsem se dneska rano vydala k doktorovi. Prisla jsem na polikliniku a sestricka na prijmu me poslala na ortopedii. Dosla jsem tam a sestricka mi oznamila, ze pak doktor odjel a vubec nevi, kdy se vrati. Tak me poslala at to zkusim aspon na chirurgii. Tam byli tak "mili" ze skoro lituji, ze jsem se rano odhodlala k nejakemu doktorovi zajit. Nicmene rentgen a rekl mi, ze mam v koleni tekutinu a jestli se do pondeli nevstreba tak mi ji musi vytahnout Takze asi tak... dal mi na to jakousi mast, obinadlo a mam doporucenou ortezu. Tak at ziji doktori...
Není tady
To je zajimavy, ze vsichni doktori tvrdi, ze je pacient zdravej i kdyz chodi jak pise zuzi jako Geofrey Peyrac. Posledni dobou mi prijde, ze nikomu neporadi, nikoho nevyleci, ale hlavne jak si nezapomenou rict o 30 Kč...
Zuzi kdyby si byla fotbalista, kterej reprezentuje ČR tak bys mela koleno zdravy do druhyho dne;-)
Není tady
Holky, nesmíte se dát! Jak jsem říkala: měla jsem úraz a bolesti kolena, obvolala jsem ortopedy na okrese a nejdřív mohli za tři týdny. Tak jsem šla k obvoďákovi, ten mi napsal na doporučení BOLESTI, AKUTNÍ STAV a já s tím mazala do Motola, kde byla také velice "příjemná" a hlavně důležitá sestřička, která měla spoustu řečí, ale nakonec jsem se k doktorovi proboxovala. Ani ne za tři týdny jsem byla na sále. Artroskopicky mi okrouhali menisky a bohužel zjistili přetržené přední vazy, takže mě čeká operace. 6. dubna jdu na kontrolu, tak už mi snad dá nějakej termín.
Není tady
Momentálně mám vodu v koleni také,čekám jestli to opadne,mažu Olfen gelem a elastickou ortézu.Už se tím trápím dva roky,punkcí jsem už měla asi deset a moc to nepomáhá,nevím,co tím.Prošla jsem,rentgenem,revmatologií a asi až po roce mě poslal ortoped na magnetickou rezonanci.Dělají to neradi,protože je to drahé,takže to berou jako pslední možnost.Zjistili mi začínající artrozua tím poškozenou čéšku.Neumí to vůbec léčit,co jsem už pročetla diskuzí a všichni jsou na tom stejně.Tak to zkuším sama,láduju Geladrink a rybí tuk.Někdy mě to bolí tak,že nemůžu chodit,to chci vidět za dvacet let,vidím to na vozíček.Jinak já mám moc hodného doktora,vezme mě do týdne,někdy i hned ,ale jeho odborností si nejsem jistá.Koleno je prevít.
Není tady
pajajo, podívej se na tu stránku, co jsem dávala odkaz. V diskusi je tam taky o tom řeč, dají se píchat injekce do kolena tuším s kyselinou hyaluronovou na obnovu chrupavky
Není tady
pajajo,artrózu v 1.stadiu mají podle mého ortopeda všichni nad 30 let.
Voda v koleni se málokdy sama vstřebá,musí se vytáhnout,ale pokud se neodstraní problém,kvůli kterému se tak děje,tak se udělá brzy znova.
Já měla úraz kolene(uklouzla jsem na ledu)a nějaký čas byl celkem klid,potom jsem se do něj v autobusu při ranním návalu znovu praštila a od té doby koleno čím dál víc bolelo a obvoďák mi na to dával gely,masti a prášky proti bolesti.Když už jsem málem nedošla ani na zastávku trolejbusu,objednala jsem se k ortopedovi,který mi dal do kupy tenisový loket a ten mi nejdřív udělal rentgen,ale ten toho moc neodhalí,tak artroskopie.Tam mi odhalili naprasklý meniskus,to mi očistili,zarovnali ostré hrany a vyndali úlomek,kvůli kterému to tak bolelo a rovnou mi odstranili přetržené vazy(boční) a mám si dávat na koleno pozor.Prý nejsem aktivní sportovec,tak plastika není nutná.Je to tři roky a koleno je v pohodě.
Není tady
taky nejsem aktivní sportovec, ale bojím se, že až mi to začne dělat za pár let neplechu, nikdo mě už neodoperuje. na tuhle operace je prý člověk ve 40 už starej ...
Není tady
Nevím, co je podle doktorů aktivní sportování. Já lyžuju, hraju volejbal, jezdím na kole,... a na koleno si mam davat taky pozor. To je teda rada No nic, asi to budeme muset nejak vydrzet. Ale ze uz bych ve 20ti mela kulhat jak kdyby mi bylo 60 to fakt nechci. Me koleno pomalu splaskava tak doufam, ze me to pondelni vyndavani vody mine. Tak at se vam dari u doktoru
Není tady
Stalo se mi to taky před dvěma lety při lyžování.Někdy je to lepší a občas se belhám jak babča do prvního patra.Dnes zkusím křenovou packu,tak doufám,že mi neupadne noha.Punkce mi nepomáhají,mám to tam za týden znova a na operaci mě nikdo nedostane.A navíc mám ,,skrytou,,lupénku,,a ta také poškozuje klouby.Skrytou myslím to,že mi vyrazí vždy po antibiotikách a vypadám jak ropucha.Naštěstí mi pomáhá jednou za rok moře ,a na rok mám zase pokoj,ale někde vevnitř mrcha úřaduje.
Není tady
pajaja: No mi se to stalo taky pri lyzovani minuly rok a od te doby se to vraci Presne jak rikas nekdy uplne OK, jindy nedojdu ani na na bus, kterej je asi 50metru. Jinak nejvic mi vadi asi dřep, to je bolest a navic mi tak lupne při kazdym drepu, tak nevim no... Dneska jsem si byla v lekarne pro nejakou kloubni vyzivu, pry to pomaha, tak to zkusim a uvidim!
Není tady
pajaja napsal(a):
Jo,a aby toho nebylo málo,mám tam ještě Bakerovu cystu,o ní jsem četla,že se operuje,ale většinou se vrací.
co je to?
Není tady
sugar napsal(a):
pajaja napsal(a):
Jo,a aby toho nebylo málo,mám tam ještě Bakerovu cystu,o ní jsem četla,že se operuje,ale většinou se vrací.
co je to?
Bakerova cysta je váček (vyklenutí) v podkolenní jamce vyplněný tekutinou. Omezuje pohyb v kolenním kloubu a často vzniká při zánětech v oblasti kolenního kloubu. Léčí se buď vypuštěním obsahu cysty injekčně (punkce cysty) a/nebo podání injekce s kortikoidem (působí protizánětlivě), nebo se také dá vyříznout.
Není tady
dík, za chvíli budu odborník přes kolena
Není tady