18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Aký je vá názor ?
Majú alebo nemajú koláci nosi punčocháče, ak áno do kožkých rokov ?
Nosili ste ich vy ?
Naiel som toto:
http://casopisy.portal.cz/scripts/modul … ssueid=615
MUDr. Marie Lachsová Josef Beránek, 17. 1. 2006, Děti a my 1/2006, Archiv
Neoblékejte děti přes príli
kolní děti by rozhodně neměly nosit do koly pod kalhoty punčocháče. Stačí jen ponoky a kalhoty nebo u děvčat punčocháče a sukně. Zbytečné přehřívání sniuje odolnost i koncentraci.
Toto je krátky citát z toho článku.
Mému synovi je 7 let a u asi 2 roky punčocháče nenosí. nejen, e ho to típalo,
ale taky se v nich hodně potil a byl častěji nemocnej.Take do koly rozhodně ne!
Mráz řeíme mírně oteplenými kalhotami.
Není tady
Pamatuju si, e kdy jsme se sestrou byli malé, tak jsme bývali hodně nemocné. Paní doktorka mamce jednoznačně doporučila zruit v naem atníku punčocháče. V zimě stačí kalhoty a dítě se trochu otuí. Do dneka nosím v zimě jen kalhoty, a nemocná téměř nejsem. Mám čtyřletou dcerku a určitě tak kolem sedmého roku zruím punčoky i u ní.
Můj 7 letý syn punčocháče nenosí. Kdy je potřeba na zimní sporty tak rači podvlékačky, ale na běné chození ne.
Není tady
Můj osmiletý syn v tomhle počasí nosí běně oteplené kalhoty a ponoky nebo podkolenky.Kdy jde ven sáňkovat,dávám mu kombinézu a pod to punčocháče.Nevím,proč by se měl například ve kole zbytečně potit.Ale babičky jsou větinou jiného názoru,podle mých zkueností
Mému synovi jsem udělala radost, a do koly mu je nedávám, jen na zimní sporty, kdy se válí ve sněhu.
Myslím si, e dítě punčochy mít nemusí. Kdy je nechce, a si je nenosí. Matka mi je taky nutila a ja je nesnáela. Moji kluci ( 9 a 11 let ) je taky neoblíkají, nosí jen kalhoty a ponoky.
Punčocháče jsou na cestu do koly zbytečné.
Navye, děti se kvůli ním často stávají terčem posměchu.
Pokud chce rodič své děti co nejvíc zněmonit před jejimi spoluáky, tak nejlepí spůsob jak to udělat je, nutit je oblíkat punčocháče
To tedy slysim poprvne, ze by deti mely v zime nosit pod kalhoty puncochace. Na co? Na ten kousek, co to maji do skoly? A pak se cely den parit? Moje deti nesnesou ani tlusty svetr nebo tluste ponozky. A NEJSOU VUBEC NEMOCNE!!!
LUKÁI - "Dodnes ku spodkom a pančucháčom cítim odpor"
JE TO OPRAVDU ODPOR ? Často brouzdám i na různých jiných stránkách, ne je ná Babinet
Upravil(a) mashanka (10. 2. 2006 22:35)
Není tady
mashanka napsal(a):
LUKÁI - "Dodnes ku spodkom a pančucháčom cítim odpor"
JE TO OPRAVDU ODPOR ? Často brouzdám i na různých jiných stránkách, ne je ná Babinet
Tak jsme asi jinačí,ale mi nosíme celá rodina punčocháče celou zimu mě je 39 manelce takté a děckám je 15 holce a klukovi 7.A jak říkám na podzim je oblékneme a na jaře vyslečeme a taky nejsme nijak nemocní jak píete tady někteří.
Není tady
Ariasek67, a k čemu je to dobré ?
Kvůli 10-15 minutám cesty do koly, vysedávat celé odpoledne v punčochách a kalhotách ve vytopené třídě ?
Já svím dětem punčocháče taky nedávam.
Jitka napsal(a):
Ariasek67, a k čemu je to dobré ?
Kvůli 10-15 minutám cesty do koly, vysedávat celé odpoledne v punčochách a kalhotách ve vytopené třídě ?
Já svím dětem punčocháče taky nedávam.
Tak kvůli 10-15 mimutám cesty otom to asi není určitě záleí na kadém jednotlivci jaký má termoregulační sistém těla.A dalí tady nebo jiných forech jsem četl o přetopených třídách u nás je ve kole něco mezi 18-19stupni ve třídách a to není moc.Ptal jsem se i učitelek jestli mám nebo nemám dávat do koly punčocháče.Odpověděla klideně tady není takové teplo a učitelky prý je taky nosí tak nevím.Je to opravdu věc názoru.Jedna známá klukovi v první třidě taky nic nedává protoe je pořád spocený a to taky není dobré a to je právě o tom.Osobně jsem punčocháče taky nenosil krom silných mrazů na cestu do práce,ale po roce 2000 kdy jsem byl váně nemocen a měl zástavu srdce a následkem toho 20dní v umělém spánku jsem se po probuzení zjistil e mám částečně ochrnuté nohy.Po roce jsem je sice rozcvičil bez následků,ale je mě od nich pořád zima tak pokud se dobře neobleču od nohou a to si myslím plati pro vechny tak je mě zima po celém těle.
Není tady
To je hrozně individuální, např. moje dcera nikdy nenosí a já nosím ráda a dobrovolně a to je mi skoro 50, letos v zimě mi byla taková zima, e jsem si dokonce koupila spodky Klimatex! (moná lidi co mají nízký tlak tak nemají tak dobrý krevní oběh a je jim více zima na končetiny).
Není tady
Bety napsal(a):
To je hrozně individuální, např. moje dcera nikdy nenosí a já nosím ráda a dobrovolně a to je mi skoro 50, letos v zimě mi byla taková zima, e jsem si dokonce koupila spodky Klimatex! (moná lidi co mají nízký tlak tak nemají tak dobrý krevní oběh a je jim více zima na končetiny).
Bety má určitě pravdu já to Lukáovi tvdím také,ale on pořád mele tu svou o otuování..A chtěl jsem se zeptat jak jsi byla spokojená s těmy spodky já mám raději bavlněné punčocháče protoe mají lapku?
Upravil(a) Ariesek67 (9. 5. 2006 10:09)
Není tady
Ariesek67 napsal(a):
Bety napsal(a):
Bety má určitě pravdu já to Lukáovi tvdím také,ale on pořád mele tu svou o otuování..A chtěl jsem se zeptat jak jsi byla spokojená s těmy spodky já mám raději bavlněné punčocháče protoe mají lapku?
S těmi Klimatex jsem byla straně spokojená, jetě jsem si k nim koupila nějaké speciální zahřívací ponoky, to mi vechno poradili ve sportovní prodejně, take ty spodky jsem nemusela prát kadý den a měnila jsem si ty ponoky. Punčocháče bych musela prát kadý den celé. Jo a ty spodky měly speciální ploché vy a nikde to netlačilo a pod riflema nebo kalhotama nebyly vůbec vidět ani mi nebyly malé kalhoty kdy jsem si je na to oblékla.
Není tady