Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Životní pojištění-nemohu odečíst z daní, zaplatila jsem moc brzy

#1 2. 3. 2009 16:56

Helčaa
♥♥-----

Životní pojištění-nemohu odečíst z daní, zaplatila jsem moc brzy

Dobrý den.
Letos jsem tak jako každý rok zaplatila životní pojištění a čekala na potvrzení, na základě kterého si ho budu moci odečíst z daní. Stále nic nešlo, tak jsem na pojišťovnu dnes zašla. Paní zjistila, že mám vše zaplaceno, ale protože jsem částku za rok 2008 nezaplatila v lednu 2008, ale již 27. prosince 2007, tak se jim nepromítla do roku 2008, ale ještě do roku 2007, tudíž není možné, abych si ji letos odečetla z daní, ukazuje jim to tam nulu. Jde o to, že kdybych tu částku zaplatila o 5 dnů (2.1.) později, tak bych si to mohla odečíst, ale protože jsem příliš aktivní, raději vyřizuji všechno ihned,jak příjde složenka, abych na to nemusela myslet, tak kvůli tomu budu škodná. Je to v pořádku? Mají pravdu? Nevíte někdo? Schválně mám ŽP do 60 let, abych měla alespoň nějakou úlevu na dani a díky brzkému zaplacení nemám nárok? Pokud někdo poradí, budu ráda, jedná se o Českou pojišťovnu.

Není tady

#2 2. 3. 2009 18:15

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Životní pojištění-nemohu odečíst z daní, zaplatila jsem moc brzy

no podle mého ,jak to tady čtu ,tak si myslím ,že pokud byla částka zaplacena dříve a né na ten daný rok ,tak mají asi pravdu..úleva na daních není možná ,když to nemáš v tom roce 2008.....a ty si v roce 2008 úlevu na daních nežádala??protože tam by se ti měl ten rok 2007 projevit..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#3 2. 3. 2009 18:34

Musim
♥♥♥♥♥♥-

A já zase zrušila životní proto, že byla "stará" a nešla odečítat z daní a pojištovna to nechtěla změnit na odečitatelnou. Uzavřela jsem novou-jinde, kde jsem vždy zdůraznovala, chci ji odečítat! A co myslíš? Bába to blbě odevzdala a já když to chtěla odečíst, nebylo taky co! aky jsem čekala na potvrzení, volala, hledala a nic. A pak jsem zjistila, že se zase!neodečítá a zaplaceno taky bylo.
Tak jsem reklamovala tak dlouho, až to zase předělaly s tím ,že to byla jejich chyba, no ale rok v pr.... Dej trvalý převodní příkaz a hlídej to.

Není tady

#4 2. 3. 2009 18:45

Helčaa
♥♥-----

sisi21 napsal(a):

no podle mého ,jak to tady čtu ,tak si myslím ,že pokud byla částka zaplacena dříve a né na ten daný rok ,tak mají asi pravdu..úleva na daních není možná ,když to nemáš v tom roce 2008.....a ty si v roce 2008 úlevu na daních nežádala??protože tam by se ti měl ten rok 2007 projevit..

V roce 2008 jsem měla úlevu na dani (za rok 2007), protože jsem ji v roce 2007 zaplatila v lednu - což bylo správně, jenomže na rok 2008 se měla platit v lednu 2008 a já ji zaplatila už v prosinci 2007, takže jsem provedla dvě platby v jednom roce. Takže v roce 2009 úleva na dani za rok 2008 nebude.

Není tady

#5 2. 3. 2009 18:58

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Helčaa napsal(a):

sisi21 napsal(a):

V roce 2008 jsem měla úlevu na dani (za rok 2007), protože jsem ji v roce 2007 zaplatila v lednu - což bylo správně, jenomže na rok 2008 se měla platit v lednu 2008 a já ji zaplatila už v prosinci 2007, takže jsem provedla dvě platby v jednom roce. Takže v roce 2009 úleva na dani za rok 2008 nebude.

Helčo, chybami se člověk učí, příště už se Ti to nestane. Já kdysi na brigádě při MD, která byla psaná jakou smlouva na dobu určitou, nevěděla, že abych měla slevu na dani na poplatníka, tak že musím podepsat to růžové prohlášení, spoléhala jsem se na zaměstnavatele, že mě o všem informuje a vše zařídí a ve výsledku jsem zaplatila pěkně vysokou daň vzhledem k výdělku, takže jsem si pak nadávala do ....

Iveta X

Není tady

#6 2. 3. 2009 19:28

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Helčaa napsal(a):

sisi21 napsal(a):

no to asi nebude....

ale ,když sis právě dávala za rok 2008 úlevu na daních ..tak ti ČP,musela poslat papír ,kde byla částka ,kterou si za ten rok zaplatila...(myslím za celý r.2007)..takže se ti tam měla projevit celá částkaco jsi zaplatila v lednu 07.tak i v prosinci 07.prostě obě platby..... a tu sis měla celou odepsat zdaní v.r.2008...pak bys o nic tím pádem nepřišla...

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#7 2. 3. 2009 19:56

judynka
♥♥♥♥---

sisi21 napsal(a):

Helčaa napsal(a):

sisi21 napsal(a):

no to asi nebude....

ale ,když sis právě dávala za rok 2008 úlevu na daních ..tak ti ČP,musela poslat papír ,kde byla částka ,kterou si za ten rok zaplatila...(myslím za celý r.2007)..takže se ti tam měla projevit celá částkaco jsi zaplatila v lednu 07.tak i v prosinci 07.prostě obě platby..... a tu sis měla celou odepsat zdaní v.r.2008...pak bys o nic tím pádem nepřišla...

přesně tak..otázkou je, zda to nepřekročilo částku tuším 12000,- pouze do této se může odepsat..Takže bych koukla do přiznání za rok 2007, zda jsem si odepsala obě platby..pokud ne (pojišťovna nedodala dobře potvrzení), pak by možná šlo udělat dodatečné daňové přiznání? Když to jde dodatečně přiznat omylem nezdaněnou částku, tak by to mohlo jít i naopak? Ale nevím jak to přesně v tomhle případě v zákoně o daních je..

Není tady

#8 2. 3. 2009 20:22

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Kazdy rok lze odecist pouze do vyse 12 tis. Kc.
Takto aktivni muzes byt u stavebniho sporeni,tam se zapocitava na narok na podporu nejaka urcita castka vse,co je zaplaceno navic se jakoby automaticky napocitava na dalsi rok,tam se na datum uhrady nehledi,ale co se tyka prijmovky,tak tam data musi bohuzel sedet. smile

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Životní pojištění-nemohu odečíst z daní, zaplatila jsem moc brzy
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí