Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 2. 3. 2009 14:02

Adamíra
♥♥♥♥---
Registrovaný: 22. 9. 2006
Příspěvky: 423

Neustále haemophillus ve stěrech

Syn (necelých 4) je od ledna neustále nemocný (celkem byl ve školce 8 dní).Na začátku ledna byl na odstranění nosní mandle, hned poté chytil chřipku,ve stěru z krku poprvé haemophil. Dostal antibiotika (myslím OSPEN),po týdnu se mu chřipka vrátila,opět ve stěru haemophilus.Další atb (nějaká čtyřdenní-SUmmamid myslím).Hned poté dostal neštovice (naštěstí lehký průběh),už mu odeznívají, ale od včerejška má horečku.Vidím to zase na haemophila.
Bohužel i já od začátku roku mám už třetí atb.-chřipky s bakteriální infekcí,taktéž potvrzen haemophillus.
Asi si to navzájem předáváme,nechápu to, atb. jsou vždy dle citlivosti ze stěru.

Nemá s tím někdo zkušenost? Už jsem nešastná,navíc nemáme hlídání,tak se neustále střídáme s manželem na paragrafu. Hlavně aby byl syn již zdravý. A to přitom jí neustále zeleninu,ovoce,bere vitamíny, teď nějaké na zvýšení imunity (ty ale nechce).
Prosím pomooooc kapitulation

Není tady

 

#2 2. 3. 2009 14:46

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Neustále haemophillus ve stěrech

Ono jde o to, jestli hledali i něco jiného, neýž běžného hemophila. No, on může škodit, i když je bežný, pokud se hodně pomnoží a dělá neplachu! Takže hledat, pátrat dál....tam bude i něco jiného ! Já bych doporučovala celkově udělat imunologii, tam by se to našlo, kdyby se chtělo ! Pak se toho něčeho  zbavit pomoci ATB a posílit imunitu.

Není tady

 

#3 2. 3. 2009 16:53

Adamíra
♥♥♥♥---
Registrovaný: 22. 9. 2006
Příspěvky: 423

Re: Neustále haemophillus ve stěrech

díky,taky mě zaráží, že pořád dávají celkové atb. (ale i mě taky dávají celkové atb). Ale my ho máme v krku a tam se asi atb. kapičkami ho nezbavíme.Dělají ale testy celkové (i na streptokoky apod.) a vždy tam je "jen" haemophil. Taky doktorka říká jen,ale je tam pořád a pořád je nemocný. Už opravdu nevím.Zítra jdeme na další stěry,tak se zeptám na imunologii.

Není tady

 

#4 28. 3. 2009 21:34

Adamíra
♥♥♥♥---
Registrovaný: 22. 9. 2006
Příspěvky: 423

Re: Neustále haemophillus ve stěrech

TAk stále haemophillus-i já mám po 3 citlivých atb. masivní výskyt (dle posledního výsledku z ORL). Už to nějak neřeší, prý snad nechat udělat synovi autovakcínu.
Moje ORL lékařka nám nyní nasadila Ribomunyl. Je na imunitu a navíc je vyroben přímo z baktérie haemophilla (z "dobré půlky"),ale je to několikaměsíční podpůrná léčba. Také kapeme Pamykon. Vše současně já i syn.

Prý je to u syna první rok školky-že dítě si musí minimálně projít všechna roční období ve školce-pochytat bacily a druhý rok prý bude lepší. Ale to nevím, asi bych se tedy měla vrátit i já do té školky...
Už vážně nevím...

Není tady

 

#5 5. 4. 2009 22:28

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Neustále haemophillus ve stěrech

No, já moc neuznávám ty mrtvolky do těla, pokud si imunita neporadí s virem, bacilem, infekcí....jak si má poradit s těma zdechlinkama......u syna nám to tedy nepomohlo.
http://www.knivic.unas.cz/vakcinace.htm
Také mě napadá, zda to nemá dítě z prenatálu od tebe !

Bakterie Haemophillus influaenzae může způsobovat záněty horních i dolních cest dýchacích včetně zápalu plic. Její nebezpečnost je však zejména u dětí starých 1 - 5 let, u kterých může vyvolat zánět příklopky hrtanové = epiglotitidu s těžkým průběhem. Zanícená příklopka hrtanová může zcela znemožnit dýchání a dítě se udusí. Každý rok v naší republice takto zemřelo několik dětí. Proto bylo od roku 2001 zavedeno povinné očkování.

No ono je také důležit jestli hledají i něco jiného. Nevěřím, že by se nedal zlikvidovat jeden vir, nebo jedna bakterie. Může tam být i něco jiného, co netestují! Streptokok, stafylokok, nějaká pneumonie /chlamydie, mykoplasma../a pod......
Rozhodně udělát imunologii, zjistit další, léčba ATB by měla být určitě a naposledy posílit imunitu! Nenechat doktory v klidu, pokud se stane chronický, bude nemocí jen přibývat !

Není tady

 

#6 11. 4. 2009 8:00

Adamíra
♥♥♥♥---
Registrovaný: 22. 9. 2006
Příspěvky: 423

Re: Neustále haemophillus ve stěrech

¨Díky za reakci, testovali na vše-žádný streptokok apod. jen a jen haemophillus, atb nasazena vždy přesně dle citlivosti... Syn je nyní dobrý, ale já jsem pořád na hromadě (v krku bolí...).

Není tady

 

#7 12. 4. 2009 0:44

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Neustále haemophillus ve stěrech

Ony se viry a bakterie všeobecně asi špatně likvidují. Já jsem přesvědčená, pokud by tam byl JEN haemophillus, šel by zlikvidovat. On se bude určitě kamarádit ještě s něčím a proto nějde tak lehce zlikvidovat. Nemᚠho chronického? Syn ho má také, ale křičí na něho, že to nic není, že to má lokální a neléčí! Ale nedat se, otravovat , aby se léčilo !

Není tady

 

#8 28. 4. 2009 18:23

E.Ester
♥------
Místo: Děčín
Registrovaný: 16. 4. 2009
Příspěvky: 13

Re: Neustále haemophillus ve stěrech

Ahojky všem, no tak mi jsme další případ co má problém s hemofilem.Nejdříve to zjistili malému (3roky),ale prý to je běžný tak to nechala být,ale přitom už 6 měsíců měl neustále rýmu a kašel.Ale nakonec mu mudr dala na 3 dny atb, protože potřeboval být zdravý na přeočkování na kl횝ata.Na chvilku to zabralo.Pak hemofila zjistili mě a dostala jsem také atb.Nezabrali a beru nějakou vakcínu na 3 měsíce,ale mám s tím dodneška problémy.Každý měsíc mě bolí v krku a mám hleny.Ale Adík má problémy dál také.Už mu nedělaly stěry krku,ale zjistili bacil v nose a dostal atb.Rýma neustoupila snad jen na týden a pak dostal zánět středního ucha (obou).Další atb.Jsme z toho nešastný protože neustále bere atb a spoustu jiných sirupů a prášků.Imunologii mu dělali a vše bylo v poho.Také neví jak s ním dál.Ten rybunomyl nebo jak se to píše jsme také braly.To je na imunitu,ale výsledek stejný.Tak dostal zase něco jiného.Příjde mi jako pokusný králík ve svých třech letech.Neustále samé vyšetření a rengeny.DO školky se dostane hodně málo a proto jsem zpět na mateřské.
Také prosím o radu pokud máte někdo zkušenosti.
Doktoři pořádně spolu nespolupracují a mi běháme od jednoho k druhému a každý si nasadí svoje léky.Příjdu si doma jako malá lékárna.

Není tady

 

#9 29. 4. 2009 17:28

Adamíra
♥♥♥♥---
Registrovaný: 22. 9. 2006
Příspěvky: 423

Re: Neustále haemophillus ve stěrech

plně souhlasím s Ester-zkouším nyní se domluvit na ORL, aby zároveň léčili mě i syna (a ne synova dr. vyléčila syna, pak jiná mě a mezitím to syn zase chytí ode mě). Syn je pořád ok, já mám zase strašnou rýmu. Jak dobereme tu tříměsíční kúru Ribomunylu,tak chci zajít na imunologii. Taky uvažuji o Wobenzymu,ale nevím.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů