|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Milé dámy, napište mi své zkušenosti s tím, jak se vyrovnáváte s přibývajícími roky.Ráno se sama sebe leknu, je mi 43 a vím že lepší už to nebude. Tolik se snažím, ale ten pohled do zrcadla je fakt za trest. A kdyby jen pohled do zrcadla - hodně zapomínám, jsem roztržitá a sama sobě se nelíbím. Pomalu ale jistě nabírám kila, začínám se roztahovat. POMOC ! Bojím se stárnutí.
Není tady
Bojíš se správně, to je příprava na přechod - může trvat i několik let, u každé ženy se přechod dostaví v jiném věku, ale příznaky se dostavují napřed plíživě - může to být např. přibírání na váze, ačkoliv žena nezměnila životosprávu, "zpomalení", poruchy spánku - buzení v noci, nepavost, pocit "knedlíku v krku", tlak na hrudi, posléze přijdou tzv. návaly vystřídané pocitem zimnice atd atd, některá žena má příznaků hodně, některá málo, najdou se i ženy které je nemají.... (je mi 49)...
Vše to souvisí s hormonální činností, a ačkoliv můžeš něco pro sebe udělat správnou životosprávou, menopauze nezabráníš. Některým ženám pomohou volně prodejné bylinné preparáty, na některé ale vůbec nepůsobí...
Není tady
Bety, nešil, ty mluvíš o přechodu a já mám dojem, že mám nejlepší léta před sebou!!!
Achlia - poradím ti : nedívej se na sebe po ránu do zrcadla, potkáváš tam cizí osobu:-)))
a jak radí Majka, nezkoumejte se a berte vše s nadhledem... např.: nemohu spát, tak si rozsvítím a vezmu knihu... u knihy se prý dobře usíná
máš problém s kily? znáš pořekadlo: tlustý budou hubený a hubený budou studený... takže příjde i dobe tvé hubenosti...( ostatně já na ni také čekám)
Není tady
No některé příspěvky nejsou moc povzbudivé, hlavně si zachovat duševní svěžest a smysl pro humor.
Není tady
Milá Bety,Michaelo,Irenko a Majko,díky za milé příspěvky, vaše rady si beru k srdci. Spousta vašich nápadů mi zdvihne náladu a překoná klimakterickou záhadu.
Není tady

Achlio, neblázni ! Jsi zralá. Určitě jsi někdy jedla nezralé jablko, viď. A jaké bylo ? Kyselé. Zatímco zralé je sladké a chutné, ikdyž trochu zkrabatělé. Ber to tak. Na starosti se stářím máš ještě čas.
Mně bude letos 39, takže se blíží čtyřicítka. Taky mám z toho divný pocit, obzvláště v situaci, kdy dostaneme s kámoškou záchvat pubertálního smíchu z nějaké kraviny, ale musíme si užívat, dokud to jde. Až Ti bude 80 a budeš vzpomínat, cos dělala ve 43, abys nevzpomínala jen na to, jak jsi před zrcadlem zkoumala své vrásky.
Pamatuj, jsme zralá, medově slaďoučká jablíčka a dokonce ještě nejsme ani zkrabatělá.
Není tady

Jo - a na to zapomínání si kup za cca 130 kč/100tablet obyčejný Lecitin. A když přidáš ještě Guaranu, budeš za 14 dní jako znovuzrozená :-))
Není tady
Mám naproti sousedku. Stará paní, je jí 88 let. Pořád čiperka, žije sama, jezdí za ní děti ale i tak vyhledává každou chvilku aby si mohla pokecat. Tak mne občas odlapí před barákem a vypráví.
Onehdá začala..... Když jsem byla ještě mladá, bylo mi 52....
Věk je velmi relativní pojem, co je dnes stáří, bude zítra mládí. Jak píše Michaela, vyhoď zrcadlo aby jsi se ráno nemusela prát s cizí osobou, začni dělat to co máš ráda...
Není tady
Achlio, je mi víc než tobě a řeším to podle toho, co jsem kdysi někde četla:
Přijdu ráno do koupelny, tam na mě kouká cizí rozcuchaná ženská v noční košili, tak řeknu: "Neznám tě, nikdy jsem tě neviděla, ale umeju tě, učešu tě, namaluju tě..."
Není tady
Není třeba se ničeho bát. Na klimakterické potíže jsou léky, které opravdu pomáhají. A že člověk začne zapomínat a přicházejí změny? Vždyť to patří k životu. Nikdo nemládne. Musím se přiznat, že mám ráda každé období svého života, ať bylo dobré či špatné. Nic bych neměnila. Že přibereš nějaké to kilo? Vždyť na něm svět nestojí. Buď ráda, že jsi zdravá a víš co tě čeká ještě krásného? Přeci vnoučata a ta jsou tou největší odměnou v čase, kdy ti už není 40, ale je ti více let. A že se před zrcadlem nelíbíš sama sobě? Obličej si můžeš namalovat, vlasy obarvit a obléci si na sebe něco hezkého. Vždyť život je krásný, i když každý den nesvítí slunce.
Není tady
Hezky se to tu čte, děvčata, jen tak dál, musíme se podpořit a dodat si odvahy, ostatně líbit se budeme i nadále, nakonec já na "stará kolena" taky již zjistila, že mi nevadí pohled na šedivé muže.....tajk oni k tomuto snad taky někteří docházejí...-ha, aspoň doufám, ale není-li to tak, prosím, neberte mi iluze
Děkuji
Není tady
Já mám přímo slabost pro starší prošedivělé pány.
Není tady
Jen jsem si myslela, že až budu starší, dostanu rozum.....
Není tady
To asi s věkem nesouvisí, já jsem bláznivá stále, jen to skrývám.
Není tady
Cilko PROČ? Někdy bych si přála ten rozum zase tak krásně nemít...
Není tady
Holky moje mamka začala nový život, až jsem já vypadla z domu, byla vdova a živila mne na vysoké, potom se znovu vdala, zečala jezdit na dovolené a do lázní, je veselá, sebevědová a vypadající slušně i ve svých 63 letech.
Není tady
Tak to je téma mě do noty. Zaobírám se tímto tématem ve své mysli již nějaký čas. Je mi 39 a mám pocit, že jsem zamrzla věkem někde tak kolem 26. Mezi vrstevníky se necítím dobře, přijdou mi staří. Vzhledem i myšlením. Nejhorší byl sraz třídy po 20 letech. Všichni mi přišli sešlí, ztetkovatělí...a pak najednou přišla ta myšlenka, jak já asi mezi ně zapadám pro oči náhodného kolemjdoucího- asi ano, asi mě vidí stejně jak já své spolužáky.
Chci tím říci, čím se cítíme, to je důležité a čím se cítíme dobře. Když se mi podařilo po srazu si vyhnat myšlenky na to, že jsem také tetka ze své hlavy, tak jsem zas vklouzla do toho svého pocitu, že je mi pod 30 a je mi v něm dobře a vrátila jsem se do svého světa, který je mladý. Hodlám v něm zůstat a holt mě okolí bude mít za mírně dětinskou....až se budu cítit na večery doma, dovolenou na zahrádce, pečení moučníků dám se do toho. Dřív ne, jen proto kolik mi je.
Květa Fialová mi přijde tak úžasně nadčasová..s ní může mít pocit člověk, že je mu 30,40,50,60....
Není tady
Teprve v 35 letech jsem měla pocit, že mám trochu více času na sebe. Děti byly samostatnější....Dnes je mi 44 let - na šedivé vlasy dáme barvu, na obličej nějaký krém proti vráskám..... Mám čas chodit ke kadeřníkovi, občas na kosmetiku, ke kamarádce na kafe a když mám guláš v troubě mohu si mezitím číst. Samozřejmě moje dvacetiletá dcera je hubenější bez vrásek, s vráskama toho moc neudělám, ale s váhou by to šlo, můžu zkusit nevečeřet. Chce to trochu optimismu, hlavně, že jsme zdraví a o to ostatní se musíme trošku přičinit.
Není tady
Musím se usmívat,protože se vidím v každém řádku-ráno pohled do zrcadla opravdu hrozný,pak na to dám fasádu,je to trochu lepší,snažím se namluvit si,jak krásný věk prožívám do té doby,než vlezu na váhu.Přitažlivost zemská taky udělala své...Vrásky - to už neřeším,spíš se snažím najít účinnější léky na migrénu,bolesti zad atd.A pak se podívám na tyhle bezva stránky a je mi zase fajn-nelítám v tom totiž sama!

Není tady
Kdyby nebyly horší problémy než tahle byla bych šťastná.
Není tady
Zdravím všechny,
tahle diskuse mi zvedla náladu. Ó, jak je mi důvěrně známý ten pohled do zrcadla a komunikace s "cizí" osobou. Teď už ani nekoukám do odrazu ve výlohách, taky "úžasný" pohled. Tak jdu radši zakrýt zrcadla, abych zase o tu dobrou náladu nepřišla. Podle mě jsou přelom 40. narozeniny. To jsem měla pocit, že co jsem nestihla za celý život, musím dohnat za týden....Teď už je to fajn, bude mi 48 a teď mám zase pocit, že mám na všechno spousty času a nic mi neuteče. Pocit ujíždějícího vlaku se rozplynul jak pára nad hrncem. A když jeden vlak ujede - NEVADÍ ! vždyť pojede další...............Jen ty přibývající kila , to mě štve pořád..........už ani ne kvůli estetice, ale kvůli tomu, že s přibývajícími kily ubývá pohyblivost.....

Není tady

Milé dámy,pokud zůstáváte mladé duchem,tak jste pro nás(starší pány,šedivé a bohužel i s pleškou) stále,ta nejhezčí stvoření.S úsměvem jde všechno líp.Hezký víkend.
Není tady
Holky, jste všechny naprosto úžasné, hned je mi líp, když vím, že v tom nelítám sama. Souhlas se všemi názory. Jedu na hory, budu mít dost času přemýšlet a hlavně se nezabývat "blbostmi"o kreatuře v zrcadle.
Není tady
Pro Otu :
Není tady

Verčo,děkuji.:-))
Není tady