29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
IlonaN napsal(a):
No to je zase filozofie... Nevim, co tim chtel basnik rici...
Promin, to neres. Sama jsem ted bez prace, tak blbnu. Mela bych jit upravovat CV a rozesilat ho. A sakra jak se mi nechce! ;-)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
IlonaN napsal(a):
Promin, to neres. Sama jsem ted bez prace, tak blbnu. Mela bych jit upravovat CV a rozesilat ho. A sakra jak se mi nechce! ;-)
Proc? Vzdyt se musis koukat na nektery portaly prace a spolupracovat se svoji konzultantkou... Tak proc se ti nechce?
Není tady
IlonaN napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
IlonaN napsal(a):
Proc? Vzdyt se musis koukat na nektery portaly prace a spolupracovat se svoji konzultantkou... Tak proc se ti nechce?
S jakou proboha konzultantkou?
Jinak mne se nechce jen upravovat to CV, na netu jsem nasla milion vzoru toho CV a nevim, ktery memu CV vic slusi ;-))
A taky musim upravit posledniho zamestnavatele, a roli v tymu, napln prace a podobne blablabla. Plodim to uz druhy den. Bezuspesne.
Upravil(a) baba.jaga (3. 3. 2009 22:39)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
IlonaN napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Promin, to neres. Sama jsem ted bez prace, tak blbnu. Mela bych jit upravovat CV a rozesilat ho. A sakra jak se mi nechce! ;-)Proc? Vzdyt se musis koukat na nektery portaly prace a spolupracovat se svoji konzultantkou... Tak proc se ti nechce?
S jakou proboha konzultantkou?
Pokud jsi opravdu na Úradu prace, tak tam za nekym chodis, a probiras s nim moznosti pro uplatneni zamestnani... to je ten konzultant ci konzultantka, ktera pracuje na ÚP a ty k ni chodis jako zajemce...
Není tady
IlonaN napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
IlonaN napsal(a):
Proc? Vzdyt se musis koukat na nektery portaly prace a spolupracovat se svoji konzultantkou... Tak proc se ti nechce?S jakou proboha konzultantkou?
Pokud jsi opravdu na Úradu prace, tak tam za nekym chodis, a probiras s nim moznosti pro uplatneni zamestnani... to je ten konzultant ci konzultantka, ktera pracuje na ÚP a ty k ni chodis jako zajemce...
Myslis tu urednici? Dnes jsem tam byla. Na UP poprve v zivote. No, ja si uprimne receno myslim, ze dyl nez mesic bez prace nebudu.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
IlonaN napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
S jakou proboha konzultantkou?Pokud jsi opravdu na Úradu prace, tak tam za nekym chodis, a probiras s nim moznosti pro uplatneni zamestnani... to je ten konzultant ci konzultantka, ktera pracuje na ÚP a ty k ni chodis jako zajemce...
Myslis tu urednici? Dnes jsem tam byla. Na UP poprve v zivote. No, ja si uprimne receno myslim, ze dyl nez mesic bez prace nebudu.
Juchuu, hodne stesti, preju ti to, dej kdyztak vedet, jak jsi dopadla.. POZOR: pokud jsi z Prahy, tak tam jsou moznosti na uplatneni o neco vetsi..
Není tady
IlonaN napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
IlonaN napsal(a):
Pokud jsi opravdu na Úradu prace, tak tam za nekym chodis, a probiras s nim moznosti pro uplatneni zamestnani... to je ten konzultant ci konzultantka, ktera pracuje na ÚP a ty k ni chodis jako zajemce...Myslis tu urednici? Dnes jsem tam byla. Na UP poprve v zivote. No, ja si uprimne receno myslim, ze dyl nez mesic bez prace nebudu.
Juchuu, hodne stesti, preju ti to, dej kdyztak vedet, jak jsi dopadla.. POZOR: pokud jsi z Prahy, tak tam jsou moznosti na uplatneni o neco vetsi..
nejsem z prahy, ale odchazim do prahy ;-) a navic oni by me asi chteli i ve stare praci (jeste dnes po me chteli kontakty, ze me oslovi, kdyby neco, ale nemuzu vedet, jak by to asi dopadlo, zeeee ;-))).
Ale ja mam asi trosku jiny profesni profil, nez ty. Pracovala jsem 6 let v IT a tam taky chci zustat. Netrvam ale na tom, uvidime, co se naskytne.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Mne vzdy pobavi, jak se na nejakem vlaknu objevi prispevky o tom, ze kazdy jsme unikat a kazdy mame sve jedinecne schopnosti. Vseobjimajici laska je sice strasne pohodlna vec, mit se rad takovy jaky jsem, to je proste bajecny no ne?? ;-))
Zapomina se ale, ze za to dnes penize neplati. JSME SROVNAVANI s ostatnimi. At to chceme nebo ne. Pokud nekdo chce obstat, musi se tomuto pravidlu podridit. Pokud se uchazi o nejake skutecne dobre misto, tak zkratka musi pocitat s tim, ze jsou konkurzy, pohovory a vyberova rizeni. A JSOU LEPSI A HORSI. V urcitych kontextech.
Lepší a horší práve v určitom kontexte... u nás jeden človek pokrivkával na pozívii, ktorú robil a v robote, ktorá s aod neho očakával, ale teraz je skvelý externe v niečom o dosť inom... pre nás sú potrebné obidve veci. Podľa mňa je umenie nielen nájsť toho najlepšieho na danú pozíciu, ale aj vedieť využiť vlastnosti daného človeka, jeho prednosti a obísť jeho nedostatky. Tvoj kamoš by možno bol skvelý niekde pri práci s ľuďmi... proste sa ešte nenašiel a jeho pozitíva neboli objavené.
Není tady
No, nevím, jestli je až taková brnkačka mít se rád, jaký jsem
Kříží se tady podle mě dvě věci - lidská hodnota jakožto jedinečné bytosti, sebeúcta a sebedůvěra vyplývající ze základního přesvědčení, že jsem hodnotná bytost - to je na té nepodmiňované úrovni.
No a vedle toho úroveň schopností, znalostí, píle, pracovitosti, vlastně i nadání - to je to, co se dá poměřovat a zač nás platí (i když souhlasím se Sel, že člověk je vždycky dobrý vzhledem k pracovní náplni, třeba i tím, jestli harmonuje s kolektivem...)
Můj názor je, že komu chybí to první, tím druhým to nenažene.
Upravil(a) Judita (3. 3. 2009 23:06)
Selima napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Mne vzdy pobavi, jak se na nejakem vlaknu objevi prispevky o tom, ze kazdy jsme unikat a kazdy mame sve jedinecne schopnosti. Vseobjimajici laska je sice strasne pohodlna vec, mit se rad takovy jaky jsem, to je proste bajecny no ne?? ;-))
Zapomina se ale, ze za to dnes penize neplati. JSME SROVNAVANI s ostatnimi. At to chceme nebo ne. Pokud nekdo chce obstat, musi se tomuto pravidlu podridit. Pokud se uchazi o nejake skutecne dobre misto, tak zkratka musi pocitat s tim, ze jsou konkurzy, pohovory a vyberova rizeni. A JSOU LEPSI A HORSI. V urcitych kontextech.Lepší a horší práve v určitom kontexte... u nás jeden človek pokrivkával na pozívii, ktorú robil a v robote, ktorá s aod neho očakával, ale teraz je skvelý externe v niečom o dosť inom... pre nás sú potrebné obidve veci. Podľa mňa je umenie nielen nájsť toho najlepšieho na danú pozíciu, ale aj vedieť využiť vlastnosti daného človeka, jeho prednosti a obísť jeho nedostatky. Tvoj kamoš by možno bol skvelý niekde pri práci s ľuďmi... proste sa ešte nenašiel a jeho pozitíva neboli objavené.
Selimo, on delal moderatora a DJe v radiu, a podle me jemu to slo, ja sama jsem ho poslouchala. Ted dela v IT a pritom v praci pise clanky pro hudebni servery, keca v chatech na rave.cz, techno.cz Za 3 roky vystridal asi 6 zamestnavatelu, pokazde ho z te prace vyhodili, protoze byl roztrzity, ve sve praci mel bordel, neplnil ukoly. Navic huli travu, ma mizernou sebedisciplinu. Takovy typ bohema. Ale o navratu zpatky k moderovani neuvazuje, tvrdi, ze tam nejsou dobre placene pozice, coz asi ma pravdu. Ale jeho nynejsi prace jsou same prusery, je mi ho az lito. Ale je zase otazka, zda by se jeste dokazal ovladat i u toho moderovani, ten huli festovne teda. Bohuzel nechce to resit.
Jinak druhy pripad: v ex praci jsme meli jednoho sefa, ktery se snazil lidem dat praci podle jejich jak rikas prednosti a nedostatku. Pokud ale ten dotycny podrizeny nespolupracuje, tak ten sef proste ma smulu.
Upravil(a) baba.jaga (3. 3. 2009 23:15)
Není tady
Judita napsal(a):
Kříží se tady podle mě dvě věci - lidská hodnota jakožto jedinečné bytosti, sebeúcta a sebedůvěra vyplývající ze základního přesvědčení, že jsem hodnotná bytost - to je na té nepodmiňované úrovni.
No a vedle toho úroveň schopností, znalostí, píle, pracovitosti, vlastně i nadání - to je to, co se dá poměřovat a zač nás platí (i když souhlasím se Sel, že člověk je vždycky dobrý vzhledem k pracovní náplni, třeba i tím, jestli harmonuje s kolektivem...)
Judito, ja jsem mluvila o te druhe rovine, protoze z kontextu mi prislo, ze absence prace je zdrojem te celkove psychicke lability autorky vlakna.
Jinak, pokud muzu za sebe mluvit, mne ta sebelaska nikdy problemy nedelala. Byla pro me samozrejmosti. Pochazi to z rodiny, matka me zboznovala a zboznuje, jsem jedinacek. Ale ono z dlouhodobeho hlediska je taky na h0vno. Nemela jsem sanci byt s nekym srovnavana, za necim jit, o neco usilovat. Nastesti se to ted zmenilo a porad se hecuju a srovnavam. Je to docela dobra motivace. Dulezite je najit s v tom rovnovahu.
Upravil(a) baba.jaga (3. 3. 2009 23:29)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
A JSOU LEPSI A HORSI. V urcitych kontextech.
Ano, v určitých kontextech. S tím se nedá, než souhlasit.
Není tady
Ilono, i když jsem byl možná při hodnocení tvé kvalifikace (v druhém tématu) přísný, tak si nemyslím, že zrovna ty bys měla důvod o sobě pochybovat. Podle vyjadřování určitě blbka nejsi a jak už někdo naznačil, VŠ sice bývá výhodou, ale není vše. Znám mnoho zoufalců s VŠ titulem; ekonomky si lakují nehty a přemýšlejí o kadeřnici, programátoři vypadají, že ženy se jim vyhýbají už zdálky, právníci si vezmou oblek a myslí, že tím se stali superhvězdami, filozofové v omšelém svetru kouří trávu a přemýšlejí o cestě do Indie. Úmyslně přeháním, ale chci ilustrovat, že každý člověk je jedinečný a VŠ sice bývá výhodou, ale nikoliv pravidlem inteligence a začlenění v normální společnosti
Mně se spíš zdá, že nepochybuješ o sobě, ale přemýšlíš, jestli ostatní ví, že jsi dobrá (a to nemyslím hanlivě). Chceš, aby tě ostatní ocenili. A v téhle pozici jsme často všichni. Na psychologa to ještě není :-) Navíc inteligentní lidé většinou snadno odhalí, kdo je a kdo není chytřejší než oni sami. Blbec to nepozná :-)
Není tady
IlonaN napsal(a):
No, nekdy se bavim, jak se nektery vlakna dostanou mimo a prislusny dominantni prislusnici na babiku se snazi bojovat... Klasika ....
NA TOHLE NEREAGUJTE, to je konstatovani ....
Pokud vidíš v každé výměně názorů boj, pak ti není co závidět.
Taky POUZE konstatování
Není tady
Judita napsal(a):
Přesně tak.
Bohužel spousta lidí si myslí, že dožene....
A pak se jen nestačí divit, když je to dožene
Není tady
Judita napsal(a):
To je vse je pravda, jen bych chtela podotknout, ze samotna harmonie s kolektivem bez nalezitych schopnosti je celkem na nic. Nicmene je pravda, ze i ja jsem se setkala s nazorem, ze je sice profesne nekdo dobry, ale do tymu by ho nechteli, pac by to tam totalne rozlozil. Zkratka se tyto veci musi doplnovat navzajem. Sama o sobe kazda zvlast dava nic moc vysledek.
Konec koncu si myslite, ze me v me ex praci chteji zpet kvuli nejakym nadprumernym schopnostem? Ne. Udajne jsem hoooodne v pohode ;-))
Upravil(a) baba.jaga (3. 3. 2009 23:52)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jaguš, když ona je sebeláska a sebeláska...
ale dyt jo, je takova bezpodminecna...... ;-))) nastesti jeste mi kousek zustal a takovy jakoze hodne velky ;-DDD
Není tady
Leri, jak můžeš vědět, jestli na to máš nebo ne, když jsi to ještě ani nezkusila?
Není tady
Želvičko, právě že si hrozně málo věřím, to je ten můj celoživotní problém. Jak je přede mnou nějaký větší úkol, tak se bojím, že to nezvládnu.
Není tady
Ale nakonec ten úkol zvládneš ne? A vo vo vo tom to je... musíš si to vyzkoušet, abys mohla zhodnotit, na co máš a na co se musíš ještě něco učit...
Není tady